OCAK | ŞUBAT | MART | NİSAN | MAYIS | HAZİRAN | 2025 YILI TOPLAM HEDEFİ | ULAŞILAN HEDEF | |
| 2 gr | 100 gr Altın | ||||||
| 50 gr altın | |||||||
| 100 gr altın | |||||||
M Meyraa- | ||||||||
| 60 gr altın | |||||||
I idilkaya | ||||||||
| ||||||||
| 180 gr altın | |||||||
T tatlu | ||||||||
| 100 gr altın | |||||||
| 10 gramlık 5 adet ajda bilezik | |||||||
M matematikh | ||||||||
TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK | |
| 11 gram | 7 gram | 9 gram | 8 gram | 11 gram | 12 gram |
| 8 gram | 5 gram 1 çeyrek | 5 gram 1 çeyrek | 5 gram | 5 gram | 5 gram |
| 10 gram | 13 gram | 30 gram | 13.35 gram | 7gr | 7.41gram |
I idilkaya | 6 gram ,1 çeyrek,1 bilezik | 5 gram, 1 çeyrek | 1 çeyrek | |||
| 2 çeyrek 1 gram 4000 tl.BES | 1gram 1 çeyrek 4000 tl BES | ||||
| 3 gram | 2 ata | 1 çeyrek 600 dolar | |||
| ||||||
| 7 gram | 3 gram | 10gram bilezik 10 gram bilezik 500 dolar | |||
| 1 çeyrek 1gram | 1 Cumhuriyet 1 yarım 2 gram | ||||
| ||||||
| ||||||
| ||||||
M Meyraa- | 6çeyrek | 2 cumhuriyet altını | 1 reşat altın | 2 cumhuriyet altını | ||
| 10 gr bilezik | |||||
| 12500 tl (fon alımı) 1 gr | 29000 tl (fon alımı) 8 gr altın | 3 gr | 3çeyrek 7.5 gr | 5 gr altın | |
| 3000 BES 3000 Hayat Sigortası 100 gr altın | 3000 BES 3000 Hayat Sigortası 50 gr altın 20 gr bilezik 15 gr bilezik 1 Ata 1Reşat | 3000 BES 3000 Hayat 80 gr altın | 1 gr 3000 BES 3000 Hayat | ||
TEMMUZ | AĞUSTOS | EYLÜL | EKİM | KASIM | ARALIK | TOPLAM BORÇ | KALAN BOÇ | |
| 21500 tl | 4336tl | 8 ajda bilezik (85 gr ) 70000 tl | 4828tl | ||||
| 299350 tl 3 gr altın | 185825tl 3 gr | ||||||
| 1 yarım altın | 1 yarım altın | 1 yarım altın | 1 yarım altın | 1yarım altın | 25 gram altın 10 yarım altın | BORÇ BİTTİ | |
| 22000 tl | 400000 tl | 178000tl | |||||
I idilkaya | 27950 tl | 22000 tl | 457400tl | 334250tl | ||||
| 21750 tl 12 çeyrek 2 yarım 1 tam | 18250 tl 12 Çeyrek 2 yarım 1 tam |
birikim yapmaya başlayıp da kısa orta uzun vadeli hedeflerine ulaşanlar başarı hikayeleriniz nelerdir paylaşır mısınız ?
Ben birikim yapmayı seven bir insanım, küçüklüğümde annemin aldığı kumbara ile bu alışkanlığı kazandım sanırım.
Bütün oyuncaklarımı para biriktirerek almıştım, liseye giderken yine biriktirdiğim para ile cep telefonu almıştım.
Üniversiteye geçtim bir yaz boyunca çalıştım ve okul masrafımı biriktirdim anneme yük olmamaya çalıştım.
şimdi çalışıyorum her ay düzenli bir maaşım var muhakkak maaşımın en az %20'sini biriktiririm.
Evlenme planım vardı o yüzden para biriktiriyordum uzun bir süredir ama sonra ayrıldık şimdi ev almak istiyorum peşinat için biraz daha birikim yapıcam.
Böyle işte aklıma geldikçe yazarım.
Ben birikim yapmayı seven bir insanım, küçüklüğümde annemin aldığı kumbara ile bu alışkanlığı kazandım sanırım.
Bütün oyuncaklarımı para biriktirerek almıştım, liseye giderken yine biriktirdiğim para ile cep telefonu almıştım.
Üniversiteye geçtim bir yaz boyunca çalıştım ve okul masrafımı biriktirdim anneme yük olmamaya çalıştım.
şimdi çalışıyorum her ay düzenli bir maaşım var muhakkak maaşımın en az %20'sini biriktiririm.
Evlenme planım vardı o yüzden para biriktiriyordum uzun bir süredir ama sonra ayrıldık şimdi ev almak istiyorum peşinat için biraz daha birikim yapıcam.
Böyle işte aklıma geldikçe yazarım.
ben de kendime kısa orta uzun vadelekoyuyorum işime yarıyor motivasyon açısından hedefe
ulaşıyorsun bir sonrakine odaklanıyorsun ewet bir sure sonra aliskanlik haline geliyor. Surekli kenarda da paran olmus oluyor kotu zamanlar icin ayrica. Aslinda cevreme baktigimda bir cok arkadasimin fuzuli harcamalar yapip ay sonunu yine getiremedim gibi sozlerini isitiyorum. 50 lira 100 lira taksit aman ne olacak deyip aldiklari hersey bir kac ay sonra kulfete donusuyor. Birde kredi karti kullanmam nakit harcamaya calisirim.
ewet bir sure sonra aliskanlik haline geliyor. Surekli kenarda da paran olmus oluyor kotu zamanlar icin ayrica. Aslinda cevreme baktigimda bir cok arkadasimin fuzuli harcamalar yapip ay sonunu yine getiremedim gibi sozlerini isitiyorum. 50 lira 100 lira taksit aman ne olacak deyip aldiklari hersey bir kac ay sonra kulfete donusuyor. Birde kredi karti kullanmam nakit harcamaya calisirim.
kredi kartı kullanıyorum ama başkası ödüyormuş gibi davranmam sanki nakit para harcıyormuş gibi harcarım
taksitlendirmeyi en fazla 2-3 ile sınırlandırıyorum ya da bazen tek çekim yapıyorum .
alışveriş yaparken gerçekten ihtiyaç mı diye de sorarım kendime
Evet doğru olanı yapıyorsun bence de :)
Bide sana tavsiyem haftalık hedefler koymanız. Yani haftalık ihtiyaçları belirleyip şu kadar harcarım bu kadar biriktirmeliyim gibi.
kesinlikle evet ;
haftalık
aylık
ve de 1-3 senelik hedefler koyuyorum
örneğin tam 3 yıl önce nisan ayından bu yılın nisan ayına kadar bir otomobil ve de 2 devremülk parası biriktirmişim
vavv çok güzel :) devamını dilerim size.
Bol kazançlar ve hayırlı birikimleriniz olsun :)
bende tam birikimciyimdir ama bu aralar biraz ipin ucunu karcırdım gibi
hemen yaptıklarımdan bahsedeyim 2.5 yıldır öğretmenim su ana kadar 11 bin liralık öğrenim borcunu kapattım yaklasık 12 binliralıkta altınım ve eurom var.
alıs veriş düşkünlüğüm var internet sitelerinden kendimi alamıyorum ve gezmeyi cok seviyorum birazcık bunlara fazla harcıyorum
bende tam birikimciyimdir ama bu aralar biraz ipin ucunu karcırdım gibi
hemen yaptıklarımdan bahsedeyim 2.5 yıldır öğretmenim su ana kadar 11 bin liralık öğrenim borcunu kapattım yaklasık 12 binliralıkta altınım ve eurom var.
alıs veriş düşkünlüğüm var internet sitelerinden kendimi alamıyorum ve gezmeyi cok seviyorum birazcık bunlara fazla harcıyorum
Tecrubeli tutumlular paylassa da bilssekkk 😊😊
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=719638
arkadaşlar soma için,kk da yardım kampanyası başlatıldı.Lütfen desteklerinizi esirgemeyin.
**
Merhaba bu arada konunun takipçisiyim.
düğün borçlarımız yeni bitti gibi haziranda rahatlayacağız..
bekarlıktan beri unuttuğum bir kumbaram var ay sonu açıp gram altın alırım. ya da kitap çeyiz ürünlerinde çamaşır çok almıştım
şimdi borçlar sıfırlanınca maaşı direkt yatırıma atmayı düşünüyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?