- 9 Mart 2017
- 8
- 0
- 16
- 31
- Konu Sahibi ecrin_krks
-
Allah hayırlı şifalar versin inş nsl büyük sıkıntılar kafasının küçük olmasıyla mı ilgili özel deilse benide bilgilendirir misinizCanım korkma bir nöroloğa git bizde senin gibi çok ağladık Rabbim daha büyük başka sıkıntılar verdi şimdi onu unuttuk onlarla uğraşıyoruz tevekkül et çocuk nöroloğuna götür benim ki de takipte İnşAllah sağlıklı büyürler
Kafasıyla alakalı değil ailevi bir sıkıntı .Allah hayırlı şifalar versin inş nsl büyük sıkıntılar kafasının küçük olmasıyla mı ilgili özel deilse benide bilgilendirir misiniz
Hmm anladım allah hepimizn sonunu hayr etsin sıkıntı vetmesin olanlarında gidersen inşKafasıyla alakalı değil ailevi bir sıkıntı .
Merhaba cok zaman gecmis ama umarım cevap verirsiniz.benim oglum da 5 aylik bas cevresi 41.5 doktoru biraz kucuk dedi.sizin oglunuzun durumu nedir acaba?cok endisrliyim.slm herkese bügün drdaydık oğlum 10 aylık dr kilosuna boyuna ve baş çevresine baktı baş çevresinin küçük olduğunu vee 1 yaşında mutlaka tekrar getirmemizi söyledi..3 ayında da aynı sorun olmuş ve bizi ultrasona ordan da röntgene göndermişti sonuç normaldi..şuan baş çevresi 42.5 en az 43.5 olması gerekiyomuş tabi boyuyla kıyaslayarak söyledi bunu boyu da 73.5 cm..canım çok sıkıldı kafasının büyümemesi beyin gelişimini etkiliyo dedi dr ama az da olsa büyüyo her ay yani durmuş değil bu konuda bilgisi olan var mı yada aynı sorunu yaşayan?1 yaşından sonra da değişmezse neler yapılıyo ben dra sordum ama onu ozaman konuşuruz dedi..hem benim ve babasının başı da vücüduna göre küçük ve arkası düz ama elhamdulillah bi zeka problemimiz yok hatta babası matematik öğretmeni..cvp verirseniz sevinirim çok korkuyorum ben..eğer bi sorun çıkarsa da gerekli olan müdahale nedir?2 ay geçmez artık benim için napalım tevekkeltü alellah diyorum..
Ne yaptiniz doktora gorundunuz mu. Ben de genetik oldugunu dusunuyorum bizdede ayni sıkıntı varMerhabalar
Eski bir konu ama belki goren olur
Oğlum 12.ay kontrolunde 10 kilo, 76 cm ve 44 cm bas çevresi
14.ayda 10 kilo, 78 cm, 44 cm bas çevresi.
Doktorlar birseyler geveliyor ama net hic birsey demiyorlar, kan tahlili vs yapıldı hersey yolunda.
Ama genetik olarak baba tarafinda kafa arkalari dümdüz. Nasil desem, kafalari bombeli değil. Ben buna veriyorum açıkçası. Konuyla ilgili bana bilgi verebilecek biri varsa sevinirim
Merhaba siz ne yaptınız acaba benim oğlum da 11 aylık 45 cm baş çevresi bıngıldağı 6. Ayda kapandı doktor her ay takip edelim baş çevresi büyüyor mu dedi 1 yaşında tekrar gel demişti ama persentil de küçük çıkıyor sizin acaba ne olduNe yaptiniz doktora gorundunuz mu. Ben de genetik oldugunu dusunuyorum bizdede ayni sıkıntı var
Ogluma beyin tomografisi cekildi 15 16 ay arasindaydi. Birsey çıkmadı. Genel gelisimi konusmasi yürümesi el becerileri vs gayet iyi. Bingildak hala hafif açık 19 ayın icinde su an.Merhaba siz ne yaptınız acaba benim oğlum da 11 aylık 45 cm baş çevresi bıngıldağı 6. Ayda kapandı doktor her ay takip edelim baş çevresi büyüyor mu dedi 1 yaşında tekrar gel demişti ama persentil de küçük çıkıyor sizin acaba ne oldu
Çok teşekkür ederim benim oğlumun da gelişimi çok güzel herşeyi erken yapmaya başladı zaten ben hamileyken baş çevresi büyük diye sezeryan yapmışlardı kemik gelişimi çok güzel doğduğunda başını sağa sola çeviriyordu yüz üstü yatırımca kaldırıyordu 3 buçuk aylıkken diş çıkardı şuan 12 dişi var bıngıldağı da kemik gelişimi çabuk olduğu için sanırım erken kapandı boyu uzun kilosu iyi boy kilo % 75 90 persentil çıkıyor kafa çevresi %12 persentil çıkıyor o yüzden endişelendim zaten haftaya doktora götürcez süreç nasıl işliyor merak etmiştim cevapladınız peki doktor bundan sonrası içim sürekli takip mi diyor büyüme durursa ne yapılabilirmişOgluma beyin tomografisi cekildi 15 16 ay arasindaydi. Birsey çıkmadı. Genel gelisimi konusmasi yürümesi el becerileri vs gayet iyi. Bingildak hala hafif açık 19 ayın icinde su an.
12 aylikken 44 cmdi. Geçen ay hala 44.8 gibi birseydi yani milimetrik bir büyüme var. Bayramdan sonra yine götüreceğim cocuk norolojiye, 2 ay sonra getir demişti doktor
Canım benimde kızım 2 buçuk yaşında kafası 47.5 ama gözüme hala küçük geliyor bizede genetik olduğu soylendi ama hareketlerinde bı sıkıntı olmadığı için emara sokmadik ama hala konuşmuyor ufak tefek şeyleri söylüyorMerhaba konu acilali epey olmus. Benim oglum da 26 aylik bas cevresi 45.5 cm simdiye kadar takip doktorumuz kucuk oldugunu belirtmisti ama hep genetik olabilecegini soylemisti. Cunku benimde basimin arkasi duz ve 52 cm. Ta ki doktorumuz emekli olup baska doktor arayisina girince her gittigimiz doktor basi kucuk mutlaka noroloji gormeli sorun olabilir demeye baslayinca iyice sıkınti yapmaya basladim. Sukur zeka olarak sorunu yok herseyi algilayip cabucak kavriyor ogreniyor. Bu surecten gecen arkadaslar neler yasadiniz bilgilendirir misiniz.
Merhaba,bebeğinizin kafa çapı nasıl Suan ? Benim de bebeğimin kafa çapı küçükMerhabalar
Eski bir konu ama belki goren olur
Oğlum 12.ay kontrolunde 10 kilo, 76 cm ve 44 cm bas çevresi
14.ayda 10 kilo, 78 cm, 44 cm bas çevresi.
Doktorlar birseyler geveliyor ama net hic birsey demiyorlar, kan tahlili vs yapıldı hersey yolunda.
Ama genetik olarak baba tarafinda kafa arkalari dümdüz. Nasil desem, kafalari bombeli değil. Ben buna veriyorum açıkçası. Konuyla ilgili bana bilgi verebilecek biri varsa sevinirim
Bebeğiniz kac aylik, kac cm? Doktorlar ne diyor.Merhaba,bebeğinizin kafa çapı nasıl Suan ? Benim de bebeğimin kafa çapı küçük
Dr motor becerileri yerinde diyor o yüzden pek önemsemedi. Ayağa tutunarak kalkıyor. Büyük oğlum daha geç yapmıştı bunu. 3 yasına yaklaşıyor 47 cm yazmıssınız. Her ay ne kadar arttı kafa çapı? Bazen hani çocuklar duymasında çaycı Hüseyin var ya onun gibi mi olacak oğlum diye düşünüyorum. Canım çok sıkılıyor. Sanki yavrum hiç buyuyemiyor gibi geliyor. Doktor size ne diyor yavrunuzun minyon olmasına.? Yavrunuz kız mı erkek mi? Benim boyum da Kısa 1,57 ama ben erken ergenlikten dolayı böyle olmuşum. Yavrum da olmaz insallah. Benim boyum bi erkeğe göre çok kısa kalırBebeğiniz kac aylik, kac cm? Doktorlar ne diyor.
Biz uzun sure noroloji takibindeydik. Bingildak da kapanmıyordu. Ama metredeki rakam haricinde cocugumun hicbir problemi yoktu. Emeklemesi, konusmasi, yurumesi, el becerileri yasina uygundu hep.
Tomografi çekildi cok pismanim yaptirdigima. Anne karninda enfeksiyon geçirmiş olmasindan suphelendiler. Ama tomografide birsey cikmadi.
24 aylik ve hala bıngıldak kapanmamisti o zaman 1 ay daha kapanmazsa anestezili mr randevusu yazmisti nöroloji doktoru. Ama götürmedim. 2 ay sonra gittigimde kapanmıştı bıngıldak. Iyi ki getirmedin dedi hatta doktor
Psikomotor gelisimi normal olduğu icin, artik takibe gerek yok denildi.
Ama hala cok kucuk. 3 yasina yaklaşıyor 47 cm hala
Genel olarak boyu kilosu iyi ama cok minyon yapili bir cocuk. Eli ayağı her yeri minik minik
Bi de ben birşeyden şüphelendim. Acaba çölyak mı diye. Çölyakta da gelişim durabiliyor diyorlar. Siz de hiç böyle birşeyden şüphelendiniz mi? Sağlık ocağında ki dr bu kurdu soktu içimeBebeğiniz kac aylik, kac cm? Doktorlar ne diyor.
Biz uzun sure noroloji takibindeydik. Bingildak da kapanmıyordu. Ama metredeki rakam haricinde cocugumun hicbir problemi yoktu. Emeklemesi, konusmasi, yurumesi, el becerileri yasina uygundu hep.
Tomografi çekildi cok pismanim yaptirdigima. Anne karninda enfeksiyon geçirmiş olmasindan suphelendiler. Ama tomografide birsey cikmadi.
24 aylik ve hala bıngıldak kapanmamisti o zaman 1 ay daha kapanmazsa anestezili mr randevusu yazmisti nöroloji doktoru. Ama götürmedim. 2 ay sonra gittigimde kapanmıştı bıngıldak. Iyi ki getirmedin dedi hatta doktor
Psikomotor gelisimi normal olduğu icin, artik takibe gerek yok denildi.
Ama hala cok kucuk. 3 yasina yaklaşıyor 47 cm hala
Genel olarak boyu kilosu iyi ama cok minyon yapili bir cocuk. Eli ayağı her yeri minik minik
Isin komigi benim boyum 175Dr motor becerileri yerinde diyor o yüzden pek önemsemedi. Ayağa tutunarak kalkıyor. Büyük oğlum daha geç yapmıştı bunu. 3 yasına yaklaşıyor 47 cm yazmıssınız. Her ay ne kadar arttı kafa çapı? Bazen hani çocuklar duymasında çaycı Hüseyin var ya onun gibi mi olacak oğlum diye düşünüyorum. Canım çok sıkılıyor. Sanki yavrum hiç buyuyemiyor gibi geliyor. Doktor size ne diyor yavrunuzun minyon olmasına.? Yavrunuz kız mı erkek mi? Benim boyum da Kısa 1,57 ama ben erken ergenlikten dolayı böyle olmuşum. Yavrum da olmaz insallah. Benim boyum bi erkeğe göre çok kısa kalır
Isin komigi benim boyum 175yani ben ve ailem cok uzunuz. Esim benden kisa. Ama onun da annesi ve kiz kardesi uzunlar. Esim ve babasi kisa. Sanirim oglumuz da onlara çekmiş.
Iste dusunun 1 yasinda 44 cm, 3 yasinda 47 cm
2 senede 3 cm büyümüş
Dedigim gibi, bize nöroloji doktoru artik gelmenize gerek yok dedi.
Istahi da gayet yerinde, guzel yiyen bir cocuk. Ama çöp gibi zayif, minyon. Saglikli cok sukur, sık hasta olmaz, dogal takviyelerle iyileşiyor. Benim icin önemli olan da bunlar. Varsin kisa olsun, minyon olsun.
Onlem amacli bir kere de endokrine goturmeyi dusunuyordum ama pandemi girdi araya. Bitince belki götürürüm.
Bakin siz 1.57 siniz, ben 1.75 ikimiz de saglikliyiz, anneyiz. Ne benim sizden fazlam var, ne sizin benden eksiginiz. Cocuklarimiza da boyle bakmalıyız. Yapilacak birsey varsa tabii ki onun pesine duselim ama sadece fiziki ozellikler için kafaya takmaya gerek yok. Buyudukce kendileri spor yaparlar, basketbol oynarlar.
Colyaktan hic bahsedilmedi. Ama benim bebegim anne karninda bile haftasina gore geriydi. Ta o zaman demisti doktorumuz, minyon bir cocuk olur hayat boyu diye.
3 kilo, 50 cm ve 33 cm bas cevresi ile dogdu. Doğduğunda da minikti yani. Ilk 6 ay anne sutuyle asiri kilo aldi, 7.ayda emeklemeye başlayınca hep azaldi kilo alımı.
Cocugunuzun kendi icinde bir buyume peesentili vardir,onun altina dusmemesi onemli
Yani benim çocuğum 33 bas cevresi ile dogdu. eger 37 ile dogup, simdi 47 olsaydi, bu cok daha tehlikeliydi. Anlatabildim mi? Kendi icinde degerlendirilmeli
[/QUOTE
haklısınız. Rabbim evlatlarımızı verdiği sağlıktan ayırmasın insallahIsin komigi benim boyum 175yani ben ve ailem cok uzunuz. Esim benden kisa. Ama onun da annesi ve kiz kardesi uzunlar. Esim ve babasi kisa. Sanirim oglumuz da onlara çekmiş.
Iste dusunun 1 yasinda 44 cm, 3 yasinda 47 cm
2 senede 3 cm büyümüş
Dedigim gibi, bize nöroloji doktoru artik gelmenize gerek yok dedi.
Istahi da gayet yerinde, guzel yiyen bir cocuk. Ama çöp gibi zayif, minyon. Saglikli cok sukur, sık hasta olmaz, dogal takviyelerle iyileşiyor. Benim icin önemli olan da bunlar. Varsin kisa olsun, minyon olsun.
Onlem amacli bir kere de endokrine goturmeyi dusunuyordum ama pandemi girdi araya. Bitince belki götürürüm.
Bakin siz 1.57 siniz, ben 1.75 ikimiz de saglikliyiz, anneyiz. Ne benim sizden fazlam var, ne sizin benden eksiginiz. Cocuklarimiza da boyle bakmalıyız. Yapilacak birsey varsa tabii ki onun pesine duselim ama sadece fiziki ozellikler için kafaya takmaya gerek yok. Buyudukce kendileri spor yaparlar, basketbol oynarlar.
Colyaktan hic bahsedilmedi. Ama benim bebegim anne karninda bile haftasina gore geriydi. Ta o zaman demisti doktorumuz, minyon bir cocuk olur hayat boyu diye.
3 kilo, 50 cm ve 33 cm bas cevresi ile dogdu. Doğduğunda da minikti yani. Ilk 6 ay anne sutuyle asiri kilo aldi, 7.ayda emeklemeye başlayınca hep azaldi kilo alımı.
Cocugunuzun kendi icinde bir buyume peesentili vardir,onun altina dusmemesi onemli
Yani benim çocuğum 33 bas cevresi ile dogdu. eger 37 ile dogup, simdi 47 olsaydi, bu cok daha tehlikeliydi. Anlatabildim mi? Kendi icinde degerlendirilmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?