Isin komigi benim boyum 175
yani ben ve ailem cok uzunuz. Esim benden kisa. Ama onun da annesi ve kiz kardesi uzunlar. Esim ve babasi kisa. Sanirim oglumuz da onlara çekmiş.
Iste dusunun 1 yasinda 44 cm, 3 yasinda 47 cm
2 senede 3 cm büyümüş
Dedigim gibi, bize nöroloji doktoru artik gelmenize gerek yok dedi.
Istahi da gayet yerinde, guzel yiyen bir cocuk. Ama çöp gibi zayif, minyon. Saglikli cok sukur, sık hasta olmaz, dogal takviyelerle iyileşiyor. Benim icin önemli olan da bunlar. Varsin kisa olsun, minyon olsun.
Onlem amacli bir kere de endokrine goturmeyi dusunuyordum ama pandemi girdi araya. Bitince belki götürürüm.
Bakin siz 1.57 siniz, ben 1.75 ikimiz de saglikliyiz, anneyiz. Ne benim sizden fazlam var, ne sizin benden eksiginiz. Cocuklarimiza da boyle bakmalıyız. Yapilacak birsey varsa tabii ki onun pesine duselim ama sadece fiziki ozellikler için kafaya takmaya gerek yok. Buyudukce kendileri spor yaparlar, basketbol oynarlar.
Colyaktan hic bahsedilmedi. Ama benim bebegim anne karninda bile haftasina gore geriydi. Ta o zaman demisti doktorumuz, minyon bir cocuk olur hayat boyu diye.
3 kilo, 50 cm ve 33 cm bas cevresi ile dogdu. Doğduğunda da minikti yani. Ilk 6 ay anne sutuyle asiri kilo aldi, 7.ayda emeklemeye başlayınca hep azaldi kilo alımı.
Cocugunuzun kendi icinde bir buyume peesentili vardir,onun altina dusmemesi onemli
Yani benim çocuğum 33 bas cevresi ile dogdu. eger 37 ile dogup, simdi 47 olsaydi, bu cok daha tehlikeliydi. Anlatabildim mi? Kendi icinde degerlendirilmeli
[/QUOTE