• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları küçük baş çevresi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

ecrin_krks

evli-mutlu-çocuklu
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2010
205
4
46
İstanbul
slm herkese bügün drdaydık oğlum 10 aylık dr kilosuna boyuna ve baş çevresine baktı baş çevresinin küçük olduğunu vee 1 yaşında mutlaka tekrar getirmemizi söyledi..3 ayında da aynı sorun olmuş ve bizi ultrasona ordan da röntgene göndermişti sonuç normaldi..şuan baş çevresi 42.5 en az 43.5 olması gerekiyomuş tabi boyuyla kıyaslayarak söyledi bunu boyu da 73.5 cm..canım çok sıkıldı kafasının büyümemesi beyin gelişimini etkiliyo dedi dr ama az da olsa büyüyo her ay yani durmuş değil bu konuda bilgisi olan var mı yada aynı sorunu yaşayan?1 yaşından sonra da değişmezse neler yapılıyo ben dra sordum ama onu ozaman konuşuruz dedi..hem benim ve babasının başı da vücüduna göre küçük ve arkası düz ama elhamdulillah bi zeka problemimiz yok hatta babası matematik öğretmeni..cvp verirseniz sevinirim çok korkuyorum ben..eğer bi sorun çıkarsa da gerekli olan müdahale nedir?2 ay geçmez artık benim için napalım tevekkeltü alellah diyorum..

çok bilgim yok ama 1 cm çok abartmış dr bence.benim kızımda doğduğunda kafası çok küçükktü.yani cidden minikti.dr sordum gentik dedi zaten karnımdada baş çevresi hep geriydi.doç.a gitmiştim o zamanda oda genetik sana benziyor dedi.önemli olan her hafta büyümesi dedi.şuandada yine geri ama artış oluyor.şu anki çocuk dr.umuz da sürekli artış olmaasının önemli olduğunu zaten kızımında nörolojik gelişiminin gayet iyi olduğunu söyledi.başka bir dr götür bence ne gerek var röntgene boş yere.bu arada benimde kafam vücuduma göre cidden küçük ama zeki olduğum söylenir hep.:21: kafanın küçük olması herzaman zeka geriliğine işaret değil.birde bi zamanlar bi öğrencim vardı zeka geriliği olan çocuğa baktığında başının küçüklüğü çok bariz dikkat çekiyordu.resimdeki bebiş bahsettiğiniz bebiş ise görünüşte anormal bir durum kesinlikle yok

canım çok teşekkür ederim evet bahsettiğim bebiş resimdeki bebiş..benim bebeğim de küçük baş çevresiyle doğmuştu ama her ay 1-1.5 cm büyüyo başı..3 ayında da ultrasondaki dr genetik demişti herşey gayet normal..hatta babasının kafa şekline bakıp seninkiyle aynı arkası düz o yüzden küçük çıkar ölçtüğünde dedi..hem bariz bi küçüklük olsaydı bügüne kadar illa biri farkederdi dimi hiç kimse şimdiye kadar bu çocuğun kafası küçük demedi.inşallah bi sorun çıkmaz biz yine de 1 yaşında tekrar götürcez içimiz rahat eder en azından..

tabiki sen yinede için rahat olması için takip ettir.inanki ben kızım yeni doğduğu günler sabaha kadar ağlıyordum başı çok küçük kesin bişi var diye ama dr umuz öyle bişey olsa nörolojik hareketlerde problem olur reflekslerde felan .dedi..çocuk tabiki anneye babaya çekiyo nağalım başiının küçük olmasını istemezdim açıkçası insan boylu kilolu felansa pek hoş durmuyo ama sağlık olsun.bizim kızda bizim bütün kötü özelliklerimizi almış bacakları bariz çarpık babanneye halaya çekmiş.dil altı bağı vardı kestiler oda hembabamızda hem halamızda var anne baba kumral kızım baya baya esmer:1:bizden kara

bu konuyu açan arkadastan Allah razı olsun diyorum. 1 haftadır dünyam başıma yıkıldı. resmen ömrümden 10 yıl gitti. benim kızım 33 haftalık doğdu. doğduğunda boyutları 29 haftayla uyumluydu.gelişme geriliğiyle doğdu yani. ama doktorumuz hep sağlığının cok iyi olduğunu sadece et olarak geride olduğunu söyledi bize. doğduğunda başı sadece 26-27 cm di. şimdi doğalı 9 ay oluyor ama düzeltilmiş yaşı 7,5 aylık. baş çapı 40 cm ve en alt sınırın 1 cm altında. cuma günü doktor başının küçük olduğunu ve nöroloğa götürmemiz gerektiğini söyledi. bundan öncede farklı bir doktor ultrason istemişti ve normal çıkmıştı.cuma günü nörologa gittik. cok kötü bir doktora den geldik. kızıma baktı ve bir sendrom var gibi duruyor dedi. bu cocuk ne sana ne de babasına benziyor dedi. tabi biz yıkıldık. ömürden ömür gitti. hemen genetik test istedi. çocuk doktorunu arayıp sendromlu olabilir dediğini söyledik. o da alakası yok ben sadece mikrosefaliden şüpheleniyorum mr çektirin dedi.mr gününü salı gününe alabildik en erken. bebeğimin çektiği eziyeti anlatamam. damar yolu bulunamadı. saatlerce ağladı. anestezi verildi. tam bayılmadı. mr çekimi yine saatler sürdü. kuzucum cok yoruldu. dün sabah sonucu nihayet aldık ve hiç bir sorun yok denildi. yeniden doğduk babasıyla. hala ağlıyorum. hala içim yüreğim acıyor.Allahım kimseyi böyle birşeyle sınamasın. nörolojik gelişimi çok iyi kızımın. ayaklarının üstünde zıplıyor bile. yaşadıklarımız yanımıza kar kaldı ama temiz çıktıya dünyalara değer. benle aynı sıkıntıları çeken birilerini görünce hemen yazayım dedim arkadaslar. bebeğinizin motor gelişimi iyiyse hiç korkmayın. benim kızımın da kafasının arkası düz. benim aklıma gelmişti. bazı çocukların bakıyorum bayağı bir bombe var. nerden baksanız o zaten 1-2 cm fark eder değil mi. çok uzun oldu ama kusura bakmayın içim öyle dolmuşki dökeyim rahatlayım dedim. yazın gelişmeleri mutlaka. beraber takip edelim bebişleri

bu konuyu açan arkadastan Allah razı olsun diyorum. 1 haftadır dünyam başıma yıkıldı. resmen ömrümden 10 yıl gitti. benim kızım 33 haftalık doğdu. doğduğunda boyutları 29 haftayla uyumluydu.gelişme geriliğiyle doğdu yani. ama doktorumuz hep sağlığının cok iyi olduğunu sadece et olarak geride olduğunu söyledi bize. doğduğunda başı sadece 26-27 cm di. şimdi doğalı 9 ay oluyor ama düzeltilmiş yaşı 7,5 aylık. baş çapı 40 cm ve en alt sınırın 1 cm altında. cuma günü doktor başının küçük olduğunu ve nöroloğa götürmemiz gerektiğini söyledi. bundan öncede farklı bir doktor ultrason istemişti ve normal çıkmıştı.cuma günü nörologa gittik. cok kötü bir doktora den geldik. kızıma baktı ve bir sendrom var gibi duruyor dedi. bu cocuk ne sana ne de babasına benziyor dedi. tabi biz yıkıldık. ömürden ömür gitti. hemen genetik test istedi. çocuk doktorunu arayıp sendromlu olabilir dediğini söyledik. o da alakası yok ben sadece mikrosefaliden şüpheleniyorum mr çektirin dedi.mr gününü salı gününe alabildik en erken. bebeğimin çektiği eziyeti anlatamam. damar yolu bulunamadı. saatlerce ağladı. anestezi verildi. tam bayılmadı. mr çekimi yine saatler sürdü. kuzucum cok yoruldu. dün sabah sonucu nihayet aldık ve hiç bir sorun yok denildi. yeniden doğduk babasıyla. hala ağlıyorum. hala içim yüreğim acıyor.Allahım kimseyi böyle birşeyle sınamasın. nörolojik gelişimi çok iyi kızımın. ayaklarının üstünde zıplıyor bile. yaşadıklarımız yanımıza kar kaldı ama temiz çıktıya dünyalara değer. benle aynı sıkıntıları çeken birilerini görünce hemen yazayım dedim arkadaslar. bebeğinizin motor gelişimi iyiyse hiç korkmayın. benim kızımın da kafasının arkası düz. benim aklıma gelmişti. bazı çocukların bakıyorum bayağı bir bombe var. nerden baksanız o zaten 1-2 cm fark eder değil mi. çok uzun oldu ama kusura bakmayın içim öyle dolmuşki dökeyim rahatlayım dedim. yazın gelişmeleri mutlaka. beraber takip edelim bebişleri

canım ya çok geçmiş olsun yazık bebişine onca eziyet boşa..neyse ki sonuçlar iyi bu herşeye değer..bizden de aynı şeyleri istiycekler büyük ihtimal biraz soruşturdum etrafta mr falan istiyorlar galba dedi herkes en çok ta buna canım sıkılıyo oğlum çok hareketli bi bebek hiç durmuyo yerinde..dediğin gibi çoğu bebeğin kafası biraz yuvarlak arkadan çok azının düz bizimkinin de baya baya düz ve bana kalsa o yüzden biraz küçük çıkıyo ölçümlerde..ama tabi ki de gereken neyse yaptırıcaz inşallah sonuçlar normal çıkar da içimiz rahatlar..motor gelişimi iyi ayıyla uyumlu gibi tabi her bebek farklı şuan emekliyo geri geri oturmaya da başladı 2 hafta önce ondan öncesinde sadece oturur pozisyonundan emekleme pozisyonuna geçebiliyodu.. daha çok tutunup ayağa kalkmayı seviyo bide ellerinden tutturup yürümeyi..canım çok saol cvp verdiğin için inşallah gelişmeleri paylaşırım tabi daha iki ay var dr bize nereye giderseniz gidin 1 yaşından önce kimse bişi yapamaz dedi..siz nezaman gittiniz yani kaç aylıktı bebeğin?

canım bizim doktorumuzda hemen gidin dedi. birşey varsa erken müdahale edelim diye. hepsi farklı konusuyor. benim kızım 7,5 aylık. kızıma zeka testi de yaptılar. denver testi diyorlar. o da normal cıktı cok şükür. biliyorum kızımın hiçbirseyi yok ama bi de erken doğduğu için tedbirli olmam lazım. benim kızım 33 haftalık 1500 gr doğdu çünkü

oğlum 9 aylık geçen ay da bu ay da aile hekimimiz baş çevresinin küçük olduğunu söyledi ve tedirgin olduk.43 cm geçen ay da aynıydı.45 cm kadar olmalıymış.ama hareketlerde bir gerilik yok çok şükür.genetik olduğunu düşünüyorum.benim, babamın ve anneminde küçük.mr çekerler dedi ama okuduktan sonra bu yazılanları anestezi yaptırmayı hiç düşünmüyorum.umarım çocuklarımız sağlıklıdır

merhaba, benim kızım 6 aylık baş çevresi 42,2 olması gerekirken 40cm özel drumuzda aile hekimide takip edeceklerini söylediler. zeka konusunda bir geriliği olduğunu sanmıyorum. daha 40 günlük olmadan emzirmesemde mamasını benim hazırladığımı bilip acıktığında bana bakıp ağlıyordu. ama anne olmanın verdiği endişe acabalar içimi kemiriyor. sizlerin ilerleyen zamanda nelerle karşılaştıklarınızı yazmanızı rica ediyorum. konu açılalı epey olmuş.

merhaba, benim kızım 6 aylık baş çevresi 42,2 olması gerekirken 40cm özel drumuzda aile hekimide takip edeceklerini söylediler. zeka konusunda bir geriliği olduğunu sanmıyorum. daha 40 günlük olmadan emzirmesemde mamasını benim hazırladığımı bilip acıktığında bana bakıp ağlıyordu. ama anne olmanın verdiği endişe acabalar içimi kemiriyor. sizlerin ilerleyen zamanda nelerle karşılaştıklarınızı yazmanızı rica ediyorum. konu açılalı epey olmuş.

Asena Hanım , merhaba. Benim kızım da küçük baş çevresi ile doğdu.38 -4 haftada 31,5 cm idi. 2500 gramdı. Sizin doğum baş çevresi kaçtı? Bebeğimin baş çevresi 2 ekimde aile hekimliğinde ölçülecek. en fazla 39 cm dir. ben de çok üzülüyorum bu duruma. umarım hiçbirinde bir sorun çıkmaz.

Asena Hanım , merhaba. Benim kızım da küçük baş çevresi ile doğdu.38 -4 haftada 31,5 cm idi. 2500 gramdı. Sizin doğum baş çevresi kaçtı? Bebeğimin baş çevresi 2 ekimde aile hekimliğinde ölçülecek. en fazla 39 cm dir. ben de çok üzülüyorum bu duruma. umarım hiçbirinde bir sorun çıkmaz.

merhabalar yazalı uzun zaman olmuş ama aynı sorun bizde de var. baş çevresi 33.5 doğmuştu kızım şimdi 6 aylık baş çevresi41 ama küçük deniyor. iki kez nöroloğa götürdük ikisi de normal dedi ancak hala kafam bulanık yardımcı olur musunuz bu konuda sizin şimdi nasıl durumunuz neler yaptınız bu aşamalarda?

Merhabalar baya uzun zaman önce açılmış ama merak ediyorum çünkü aynı şekilde benim oğlumda 6 aylık baş çevresi 41.8 cm şuan izlem de kalıyor Dr sorum şu hanımlar şimdi bebeğinizin baş ölçüm sorunu var mı hala herhangi bi sorun teşkil etti mi teşekkür ederim

slm herkese bügün drdaydık oğlum 10 aylık dr kilosuna boyuna ve baş çevresine baktı baş çevresinin küçük olduğunu vee 1 yaşında mutlaka tekrar getirmemizi söyledi..3 ayında da aynı sorun olmuş ve bizi ultrasona ordan da röntgene göndermişti sonuç normaldi..şuan baş çevresi 42.5 en az 43.5 olması gerekiyomuş tabi boyuyla kıyaslayarak söyledi bunu boyu da 73.5 cm..canım çok sıkıldı kafasının büyümemesi beyin gelişimini etkiliyo dedi dr ama az da olsa büyüyo her ay yani durmuş değil bu konuda bilgisi olan var mı yada aynı sorunu yaşayan?1 yaşından sonra da değişmezse neler yapılıyo ben dra sordum ama onu ozaman konuşuruz dedi..hem benim ve babasının başı da vücüduna göre küçük ve arkası düz ama elhamdulillah bi zeka problemimiz yok hatta babası matematik öğretmeni..cvp verirseniz sevinirim çok korkuyorum ben..eğer bi sorun çıkarsa da gerekli olan müdahale nedir?2 ay geçmez artık benim için napalım tevekkeltü alellah diyorum..
Şimdi nasıl bebeğiniz bende aynı dertten müzdaribim çok korkuyorum

Merhabalar baya uzun zaman önce açılmış ama merak ediyorum çünkü aynı şekilde benim oğlumda 6 aylık baş çevresi 41.8 cm şuan izlem de kalıyor Dr sorum şu hanımlar şimdi bebeğinizin baş ölçüm sorunu var mı hala herhangi bi sorun teşkil etti mi teşekkür ederim
Şimdi nasıl bebeğiniz bende aynı durumdayım çok endişeliyim

Şimdi nasıl bebeğiniz bende aynı durumdayım çok endişeliyim
şu an 23 aylık çok şükür bi sıkıntımız yok başçevresi ve kilosu persentilde %25 de boyu %50 lerde sıkıntı yok çok şükür algısı açık herşeyi yapıyor anlıyor henüz tam anlamıyla konuşmuyor ama doktorum onun genetik olduğunu söyledi bende artık sıkıntı yapmıyorum

şu an 23 aylık çok şükür bi sıkıntımız yok başçevresi ve kilosu persentilde %25 de boyu %50 lerde sıkıntı yok çok şükür algısı açık herşeyi yapıyor anlıyor henüz tam anlamıyla konuşmuyor ama doktorum onun genetik olduğunu söyledi bende artık sıkıntı yapmıyorum
Çok teşekkür ederim çok zor günler geçiriyorum . Cevabın benim için çok önemliydi saol.

Mrb benm bebeğimde 37 haftalık doğdu anne karnında gelişmiyordu doğduğunda 2300 gr dı. İlk kafa ölçümünü yazmamışlar bende hatrlamıorm şimdi hemşiremizle konuştum 1 aylıkken 36 cmymiş. Şu an kızım 15 aylyk kafası 41 cmymiş. Dr kafası küçük kalmış ama normal büyüyor mu bunu takip etcz dedi çok korkyrm gece gndz ağlıyorum mahvettik kendimizi. Kızım bazı kelimeleri söylüyoruz dede baba nene gibi ama herşeye söylüyor. Taklit ve ses çıkarması gayet ii. Fakat komutları yapamıo bana ver desiğimzde vermiyo bakıp sadce daha yürümüo ama yürümek üzere. Napcam bilmiorm kafaya yemek üzereyim baba nerde die sordgmda bazen bakıodmm bazen bakmıyo babasına kim oo yapıorx kapı çalarmış gibi hmn kapıya bakıo ltfn yardm edinin lütfn

Mrb benm bebeğimde 37 haftalık doğdu anne karnında gelişmiyordu doğduğunda 2300 gr dı. İlk kafa ölçümünü yazmamışlar bende hatrlamıorm şimdi hemşiremizle konuştum 1 aylıkken 36 cmymiş. Şu an kızım 15 aylyk kafası 41 cmymiş. Dr kafası küçük kalmış ama normal büyüyor mu bunu takip etcz dedi çok korkyrm gece gndz ağlıyorum mahvettik kendimizi. Kızım bazı kelimeleri söylüyoruz dede baba nene gibi ama herşeye söylüyor. Taklit ve ses çıkarması gayet ii. Fakat komutları yapamıo bana ver desiğimzde vermiyo bakıp sadce daha yürümüo ama yürümek üzere. Napcam bilmiorm kafaya yemek üzereyim baba nerde die sordgmda bazen bakıodmm bazen bakmıyo babasına kim oo yapıorx kapı çalarmış gibi hmn kapıya bakıo ltfn yardm edinin lütfn
Canım korkma bir nöroloğa git bizde senin gibi çok ağladık Rabbim daha büyük başka sıkıntılar verdi şimdi onu unuttuk onlarla uğraşıyoruz tevekkül et çocuk nöroloğuna götür benim ki de takipte İnşAllah sağlıklı büyürler

Back