Mutfak Dekorasyonu küçücük mutfakta çıldıryorum :((

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
offf kızlar yaa. yeni evleneceğim tuttuğumuz evinin mutfak dolapları toplamda 3 tane. yani 3 dolap bizim neyimize yetecek ki? çekmece yok daha bekar evimden getirdiğim eşyalarım açıkta kaldı birde çeyizlerim gelecek nereye neyi sığdırayım. inanın gereksiz hiçbirşeyim yok. ama kaşıkları koymaya baharatları koymaya yer yok fırın açıkta kaldı 3 tane göz var dolapta bakliyatlar bilmem neler nasıl sığdırcağım. bir dolap almam şart en kullanışlısı hangisi ise acilen cevap bekliyorum. bu arada sanırım mutfağa masa koyamayacağım çok güzel bir masa almıştım adamlara söyleyip iptal mi ettirsem aceba?

Merhaba,ben KOÇTAŞ gibi yapı marketlerde satılan takılıp çıkartılan çelik ayaklı raflar almıştım eskş evimde mutfagım küçğk dolabım azdı.Mini fırın,su ısıtıcısı mutfak robotu ekmek kızartıcısı -tost makinası vs raflara dizmiştik hep kullanımı kolaydı hem üst üste 5 kat raf oldugu için yer kaplamıyordu.Rafların taktası ayak boyutuna göre standart hazır da var kesip kenarlarını hazırlıyorlarda...

İKEA varsa yaşadıgın semtte orada küçük alanları degerlendirme fikrinden yola çıkarak pek çok çözüm üretebilirsiniz.Gidin inceleyin.aparatları,düzenleyicileri vs ölçün biçin not alın.Ev kira ise taşıyabilecegin demonte dolaplar var büyük marketşerde de küçük mobilya magazalarında da satılıyor.
mutfakta sadece günlük eşyayı tutmak da başka bir çözüm .Yemek odası takımı alacaksanız misafir takımları ve fazla olan her kap kacagı orada iç içe muhafaza etmek de işine yarayabilir.
Asılabilen raflar,taşınabilen demonte dolaplar ve mevcut olanlar dahil aldıklarını çok iyi -akıllıca yerleştirmek ve kullanmak için bayağı bir araştırma gerekecek gibi..Dediğim gibi adres ikea gibi küçük alanları yaşam alanına dönüştüren sihirbaz adreslerden fikir almak çok kolay.Bloglarda -gooogle da da konuyu yazıp arama yapabilir pek çok fikir alabilirsin...
kolay gelsin

3 Dolap mı :53::ssz: Ay Neye Yeter O Ne Kadar EŞYA Azaltsanda Olmaz ki Sığmaz Mutfak Bile Değil o :37:

Mutfak çok önemli..

Mutfak bu derece küçükse neden tuttunuz evi?

Yedek dolap/kiler tarzında birşey almaktan başka çareniz yok ki..

tekzen ve koçtaş var burada oralara bakmam lazım. ikea maalesef yok :(( demonte dolap fikri iyi geldi bana. bende kiracıyım allahım herkese hayırlıysa gönlüne göre ev versin inşallah. adam bir ev yapmış kullanış sıfır. ama kirada en pahalılardan. elimiz mahkum tutuyoruz.

ev araya araya öldük. genelde odalar küçük eşya sığmazdı. bununda mutfak küçük odalar normal. ama inanın evi tutarken mutfağın küçüklüğünü dolapların vasıfsızlığını çekmecesiz oluşun görmemişim. başım dönmüş demekki.

Kesinlikle bir bayanın en rahat hareket edebileceği ortam mutfaktır. çok pişman olmadan evden vazgeçmelisin.

offf kızlar yaa. yeni evleneceğim tuttuğumuz evinin mutfak dolapları toplamda 3 tane. yani 3 dolap bizim neyimize yetecek ki? çekmece yok daha bekar evimden getirdiğim eşyalarım açıkta kaldı birde çeyizlerim gelecek nereye neyi sığdırayım. inanın gereksiz hiçbirşeyim yok. ama kaşıkları koymaya baharatları koymaya yer yok fırın açıkta kaldı 3 tane göz var dolapta bakliyatlar bilmem neler nasıl sığdırcağım. bir dolap almam şart en kullanışlısı hangisi ise acilen cevap bekliyorum. bu arada sanırım mutfağa masa koyamayacağım çok güzel bir masa almıştım adamlara söyleyip iptal mi ettirsem aceba?

cnm ben bı tecrubelı olarak yazıyorum sen sen ol ımkanın varsa genış eve gec bende oturdum ama rezalet dolaplar eksık herşey dışarda ve odalarda kuçuk eşyalar kendını göstermıyo mısafır agırlıyamıyon ev temızlıyon kendını gostermıyo dediğim gbi imkanın varsa baska evlere bak

tekzen ve koçtaş var burada oralara bakmam lazım. ikea maalesef yok :(( demonte dolap fikri iyi geldi bana. bende kiracıyım allahım herkese hayırlıysa gönlüne göre ev versin inşallah. adam bir ev yapmış kullanış sıfır. ama kirada en pahalılardan. elimiz mahkum tutuyoruz.

tokının evlerımı acaba

fotolar burda kusura bakmayın evim temiz değil :( temizliyorum bu saatte. tüpün olduğu dolabın ve ocağın üstündeki dolabın hiç faydası yok. oraya sıkıştırdıklarım mecburiyetten. küçük buzdolabının olduğu yere masa düşünmüştüm ama olmayacak gibi. oraya bir dolap bulmam lazım. $29092013097.webp$29092013098.webp$29092013099.webp$29092013100.webp$29092013101.webp$29092013102.webp$29092013103.webp

canım dolaplara baktımda rafların arası çok açık eğer yaptırabilirsen 2 yerine 3 raf yaptır birde ocağın üstündeki dolaba da raf attır.Kaşıkların içinde demir çubuklara asılan kaşıklıklar var onu kullanabilirsin ya da tezgah üstüne kaşıklık alabilirsin ama çekmece mutlaka lazım olur plastik 5 li çekmeceler oluyorya onlarda görür işini zaten kiraymış ev ya da mobilya olanları da onlardan mutlaka bir çekmece al.

fotolar burda kusura bakmayın evim temiz değil :( temizliyorum bu saatte. Tüpün olduğu dolabın ve ocağın üstündeki dolabın hiç faydası yok. Oraya sıkıştırdıklarım mecburiyetten. Küçük buzdolabının olduğu yere masa düşünmüştüm ama olmayacak gibi. Oraya bir dolap bulmam lazım.Eki Görüntüle 817737 Eki Görüntüle 817738 Eki Görüntüle 817739 Eki Görüntüle 817740 Eki Görüntüle 817741 Eki Görüntüle 817742 Eki Görüntüle 817743
iyi etmişsin foto koymakla :bir kaç öneri verebilirim:

1--tüpün oldugu yere deterjanları koymalısın.elde yıkama,makina deterjanı-parlatıcı--çamasır suyu vs vs
2--üstte olan rafların araları müsait.araya birer raf daha kestirebilirsin.benim dünya kadar rafımoldugu halde kesitirdim.sana foto atarım çekip.özellikle bir rafım var ki camcıya kestirdim kenarları özel yuvarlatıldı--rodaj deniyor işleme...oraya reçellik gibi mink kaselerimi koyuyorum.şeffaf oldugu içinde ne var ne yok gözüküyor alttan.tam boy yapmadım onu mesela ...5-10 cm geride kalıyor diger rafa göre.foto atarım anlarsın...
3--kapının yanında acayip büyük boşluk var...oraya hemen 150 den yüksek dolap almalısın.yada yaptırabilirsin.demonte olsun giderken götürürsün.içi bol raflı olursa tüm eşyanı alır.
şimdilik aklıma gelenler bunlar...foto çekeyim de çekmesine yüklemesi bir dert:)) yollarım ...az sonraaa...kolay gelsin...

buzdolabının yanına bir dolap almak şart. inş. kapıyla çakışmaz. sonra ocağın üstündeki olab varya o aspiratör için kısaltılcak ve ortasında delik var o yüzden arasına raf olmaz. diğerlerinin araya raf işini nişanlıma söyleyeyim de yaptırsın.

$tabak rafı.webp$tabak rafı 2.webp

Tüp gözündeki rafı ileri geri hareketli hale getirebilirsiniz ölcüsüne uygun bir ray sistemi takılabilir.Nalburlarda bulursun 3 tl yi geçmez ...O raf lazım olunca çekmece gibi dışarı hareket kaaabiliyeti kazanır...istenirse önüne çıta monte edilerek çekmeceye dahi dönüşür.yeter ki iste ve elin yatkın olsun...

elimiz pek yatkın değil. bide düğüne az kaldı bu dedikleriniz belki düğünden sonra boş vaktimizde yaparız. dolapların fotosunu göndermen harika oldu. bende bu şekilde yaptırayım.

Benim mutfağın alanı küçük ama dolap çok Allah'tan. Kirada olduğum için önemsemiyorum ama mutfağın büyük olması önemli...

benim mutfağım da küçük malesef.. sana kendimce bulduğum yöntemleri yazayım
şu uzun erzak dolabından aldım. çok işime yaradı.. 5 kapaklı mutfak dolabıyla eşdeğer..
yemek masası olarak duvara monte masalara bakmanı tavsiye ederim. yemek saatleri dışında kaldır yer kazan..
sandalye olarak, ismini bilmiyorum ama şu arkasız puf gibi sandalyeler az yer kaplıyor.
duvara 2 katlı askılı baharatlık alabilirsin. o da çok işe yarıyor..
bunların hepsi taşındığında yanında götürebileceğin özellikte:34:

Back
X