Sevgili anneler ve bilgi sahibi arkadaslara basit vekafami kurcalayan benim son gunlerde bebegimin cevresinden kucaga almak isteyen herkesi uzaklastirmama sebep olan bir durumu paylasmak istiyorum.
Kucaga alisacak diye odup kopuyor,kucaga alisacak diye anne babanne teyze kim varsa bikmadan usanmadan kucagin cocuga zararli oldugunu benim de zor durumda kalacagimi anlatip duruyorum..
Bu benim ilk cocugum degil,12 yasinda bir oglum daha var ve bebegimin 12 yil sonra gelmesi sebebiyle bu kucaga alinmasin-alismasin tedirginligimin kaynagi olabilir mi diye dusunuyorum..
Daha bilgili ve tecrubeli annelere soruyorum..
Kucak zararli mi aliskanlik yapar mi?..
Kimsenin kalbini kirmadan bu duruma isik tutun lutfen yoksa ben deli olabilirim :sm_cool:
vallah bence sorun değil
benim kızımda alışmıştı kucağa
daha doğar doğmaz hemde
hiçde üzülmedim
her daim kucağımdaydı yapışık ikiz gibiydik
onu sicaklığımdan hiç mahrum etmedi
zaten 8aylıktı emeklemeye başladı ondan sonra kendiliğinden indi kucaktan
şimdi ise nerdeyse 17 aylık bir afacan
az gelde sarilim diyorum
zoraki geliyor 1 dk bile durmuyor gene kaçiyor
senki bir çocuk büyütmüsün nekadar çabuk büyüdüklerini bizden iyi bilirsin
en fazla 1 sene ondan sonra istesende gelmiyorlar kucağa
bence tadını çıkarmak gerekiyor
Bebeklerin kucağa alışması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu çok eskiden kadınlar tarlada bağda bahçede çalışsın bebekleri kucaklarında olmasın diye uydurulmuş bir safsata.
Bebekler kucakta neden susar derseniz. Gazı olan bebek en çok kucakta rahatlar. Anne yada babanın (özellikle babanın) kalp atışları kendini güvende hissetmesine ve rahatlamasına sebep olur.
11-12 aylık olan bebek zaten siz istesenizde kucağınıza gelmeyecek. Kısacası bebeğinizi bol bol bol bol kucaklayın ve kucaklatın. İnanın ilerde bunu çok arayacaksınız. Ama asla asla asla asla kimseye ve kendiniz de öptürmeyin ve öpmeyin. İnsanlara ellerini yıkamadan bebeğinize dokunmaması gerektiğini öğretin. Bunlar kucaktan daha zararlı.
bebeekleri kucağa alma ayları çok sınırlıdır.. en fazla 10-11 ay alabilirsiniz.. emeklemeye başladıktan sonra kucağınıza gelmeyecek, keşfe çıkacaktır.. o yüzden bırakın alabiliyorken alsınlar heveslerini.. benim oğlum 13 aylık kucağıma her aldığımda, beni itip yere inmeye çalışıyor.. endişelenmeyin o yüzden yerimseniben
alın bebeğinizi kucağına, alışsın işte daha güzel ne olabilir ki?
siz tecrübeli annesiniz, bilirsiniz ki birkaç ay sonra kucaklamak isteseniz de gelmeyecek zaten.
koala gibi gezeceğiniz zaman kısıtlı, yapışık gezin işte ne güzel.
siz onun, o sizin sıcaklığınızı hissetsin.
hatta eviniz sıcaksa ten teması yaşayın kucakta, daha güzeli var mı?
Bebeğiniz en fazla 1 aylıktır.
Bence kucağa alışmasından çok sağlığı için siz onu kucağa vermeyin.
Bağışıklık sistemi nedirki şimdi onun kucakta tutturuyorsunuz el kadar bebeğinizi.
Aile büyüklerine bunu söylerseniz anlayışla karşılayacaklardır bence:a.s.:
öyle rahatladım ki..cevaplayan ilgi gösteren herkese teşekkürederim,benim tedirginliğimdi bu..hem ev işi diğer çocuğum derken bebeğin kucağa alışmasından gerçekten korkuyordum..