- 18 Nisan 2007
- 6.852
- 16
- 156
- 38
- Konu Sahibi EU1
-
ne guzel ya benimkisi 10dk oyalayamiyor kendinialisti kucaga hep babasinin sucu alma dedikce aldi simdi kosarak yemek yiyorum 5saniyede tuvalete gidiyorum hele birak uyanikken bir yere katiliyor aglamaktan anneligimi sorguluyorum o aglarken icim gidiyor ama bazen aglayip rahatlamasi bosalmasi icin birakiyorum yanmisim kizlar
ayyy bende hep kucağımda dursun istiyorum ama nerdee benimki kucakta mıkırdanıyo yerine yatırdığım zaman neşelenyo yapınmaya başlıyo alıştıramadım kucağa bide oda seçiyoruz o özene bezene hazırladığım odasını hiç sevmiyo illa oturma odasında duracak orda çok mutlu
canım yaa çok zor öylede bi doktora gösterdinmi ne kadarlık oldu bebeğin benim oğlumda ilk zamanlar hiç memeden ayrılmıyodu herkezin bebeği en fazla 20dk emerken benim oğlum saatlerce memede kalıyodu 10 günlüktü götürdüm doktora sadece 80 gr almıştı bizde mamayada başladık ama sen mamada veriyorum yine aynı diyosun ayy şimdi sana bişi söyleyecem ama seninkindede vardır diye söylemiyorum tedirgin olma geçenlerde bebeklik gittik bi arkadaşa onun bebeğide aynı öyle memeden bıraktırıp yatırdığı anda feryat figan bağırıyo sonradan kayınvalidesi farkedip sağlık ocağına götürmüş meğer kolu çıkmış yavrumun maddi durumları pek ii olmadığı için devlet hastanesine götürüyodu bebeğini o kadar ilgilenmiş doktor işte çıkık kolu bile farkedememiş aslında kötülemek istemiyorum ama ilgilenmiyolar işte kardeşim valla sağlık ocaklarındaki ilgi çok daha ii sende istersen bi doktora gösteriver kuzumu belki başka bi sıkıntısı vardır yada meme arsızı olmuş senin minikKızlar banada bir akıl verin ne olur. Benim kızım sadece bende duruyor ve sadece emmek istiyor bugün 44 günlük oldu kızım ve çok nadirdir benim mememi bırakıp etrafa baktığı inanınki altını bile ben memede tutuyorum annem altını alıyor. Altını almamıza bile izin vermiyor öyle zor uyuyorki tam uyudu diyorum yatırıyom fırt diye gözlerini açıyor artık sinirlerimde yıpranıyor bazen kendi kendime konuşa konuşa ağıyorum. Elalemin çocukları gibi biraz etrafı seyretsene diye. Bu hafta annemde gidiyor artık ben ne yemek yapabilirim ne de bir iş yaparım eşimin işleride bugünlerde çok yoğun zaten nöbet tutulan bir işte çalışıyor.
Neler denemedim sürekli kucağımda yastıkla emziriyorum sonra yavaşça bırakıyorum uykusu artık şaşırtacakki uyanmıyacak. Son günlerde yeni birşeye alıştı ben emzirirken yürüyeceğim öyle uyucak nasıl bağırıyor istediğini yapmayınca korkudan hemen yapıyorum zaten. Birde bu kadar çok emdiği için ve uyumadığı için herkez sütün yetmiyor diye akıl veriyor kardeşim mamada veriyorum dayanamadığımda mama bitiyor yine feryat figan kopuyor beni emmek istiyor sonrada kusuyor tabiki. Napıcamı şaşırdım oysaki annelige o kadar hazır hissediyordum ki kendimi inanınki bazen annemin hazırlayıp önüme getirdiği yemiği bile yiyemiyorum. bizim halimiz ne olur bende merak ediyorum. Ama herşeye değer kızımla göz göze geldiğimizde herşeyi unutuyorum.
canım yaa çok zor öylede bi doktora gösterdinmi ne kadarlık oldu bebeğin benim oğlumda ilk zamanlar hiç memeden ayrılmıyodu herkezin bebeği en fazla 20dk emerken benim oğlum saatlerce memede kalıyodu 10 günlüktü götürdüm doktora sadece 80 gr almıştı bizde mamayada başladık ama sen mamada veriyorum yine aynı diyosun ayy şimdi sana bişi söyleyecem ama seninkindede vardır diye söylemiyorum tedirgin olma geçenlerde bebeklik gittik bi arkadaşa onun bebeğide aynı öyle memeden bıraktırıp yatırdığı anda feryat figan bağırıyo sonradan kayınvalidesi farkedip sağlık ocağına götürmüş meğer kolu çıkmış yavrumun maddi durumları pek ii olmadığı için devlet hastanesine götürüyodu bebeğini o kadar ilgilenmiş doktor işte çıkık kolu bile farkedememiş aslında kötülemek istemiyorum ama ilgilenmiyolar işte kardeşim valla sağlık ocaklarındaki ilgi çok daha ii sende istersen bi doktora gösteriver kuzumu belki başka bi sıkıntısı vardır yada meme arsızı olmuş senin minik
Zaten canim cocuklarda suc yok bizlerde suc var.Bak sen sallamamissin hic bilmiyo cocuk haliyle aramiyo.Bende ogretmedim gece 10 oldumu yatagina koyuyorum yukari uyuyo ama gunduzleri devamli kucak istiynada annemler burdaydi annem alirdi babam alirdi esim ben derken kucaga alisti cocuk.Simdi tek basimayim nasil yetiseyim hem ev hem esim hem cocuk kac parcaya boluneyim.O yuzden yavas yavas kucaktan sogutmaya ve duzenli bir sekilde uyutmaya basladim.Uyumadigindada almiyorum mizildaniyo ama olsun sonra susuyo etrafi inceliyo.
Kucağa almayı kısıtlamaya kesinlikle katılmıyorum. Onun anne kokusuna ihtiyacı var elbetde işler kalıyor kendimiz yoruluyoruz belkide bizim stresimiz ona geçiyor ve o yüzden, güvensizlikden bırakmak istemiyor. Yabancıların nasıl yaptığı hiç umrumda değil çünkü bana onlar örnek teşkil edemez onlarda varmı ki bizde olan anne baba aile sevgisi. Bizim en büyük avantajımızdır aile yapımız, ben çocuğumu saatli asla almam, saatli asla emzirmem(hastanede yattığımız süre dışında). Ayrıca bebişlerinizi fazla ağlatmayın lütfen nasıl dayanıyorsunuz, benim bebeğim doğuştan kalbinde ritmik bozukluk var, fazla ağlamaması gerektiğini biliyorum çünkü o zaman bebek sıkıntıya girip nabız düşüklüğü yapıyor, bu da doğum dr umun çocuk dr larına bakılmasını rica etmesi ile ortaya çıktı rahatsızlığı. Yani dr um hatırlatmasa bu problem ortaya çkmayacaktı. Söylemem o ki bebeğimizde tam olarak nelerin olduğunu bilemeyiz Allah korusun. Bu yüzden lütfen onları fazla üzmeyelim. :çok üzgünüm:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?