• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kuaförlerin algı bozukluğuı ve ustura

triplex

cokozledim'O'nu♥
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2012
44
1
286
İstanbul
P.tesi günü kuaföre gittim. (Ayaklarım kırılsaydı) Saçlarımın önü çok uzamıştı "biraz" kısalttıracaktım. Arkada da diğerlerinden daha uzun kalan bir saç vardı diğerleriyle eşitletecektim.
Dedim böyle böyle.. Boydan sakın kısaltma.. Dedi kat verelim cart curt.. O anı hatırlamıyorum bile öyle ki hafızamdan çıkartmışım hatırlamak istemiyorum.. Usturayı aldı sağlı sollu bi girişti.. =(( Boydan kısaltmadı ancak sanırım 3 kat var saçımda şimdi bu nedenle en uzun saçlar kedi tüyü gibi kaldılar =( Saçlarımı köpükleyip kullanıyorum hep kesime gitmeden önce çok rahattı aslında yatıyodum kalkıyodum bozulduysa köpükle ya da kremle mıncıklıyodum oh tamamdı.. ele avuca geliyodu yani.. Kestirmeden önce kesim için saçımı ıslatacak olan kız bile saçlarının dalgası ne kadar hoş dedi. o halini düşündükçe asabım bozuluyor. =( Şimdi en uzun katlar incecik böyle bilmiyorum bi de usturayla kesti onunda etkisi var sanırım. Önleri de sözde birazcık kısalttıracaktım ama onları da çok kısalttı..

2 gündür pilav yiyorum, yumurta tüketiyorum, ballı süt içiyorum. Bugün badem yağı sürdüm beklettim yıkadım. Şampuana çam terebentin karıştırdım. Her gün soğuk suyla yıkıyorum, kurutmuyorum. Bütün bunları katlar uzasın diye yapıyorum uzar mı bilmiyorum =( Daha bu şubatta bir kuaför beslemeye çevirmişti beni 1 ay evden çıkmadığımı biliyorum. Şimdi kısa değil ama dediğim gibi kedi tüyü gibi kaldı en uzun kat diğer katların uzaması lazım =(

Anlayacağınız çok takıyorum ya aklım hep saçımda incecik kaldılar nasıl adam olacak bunlar =( Lütfen kökü sende vs. demeyin ben de biliyorum ama canım çok sıkılıyor o kadar ki mideme vuruyor sıkıntı midem bulanıyor =( Ben hep katlı kullandım saçımı ama ustura kesimi diye mi böyle oldu anlamadım ki uçlarını mı inceltti kat sayısı mı fazla anlamadım of of =(

ya bu kuaförlerin sorunu ne gerçekten :47:
ben gitmiyorum kesime falan hiç biliyorum başıma gelcekleri kaç kere yandım zaten...
Allah sabır versin arkadaşım ne diyeyim başka

Kuaförlerin mesleki bir zaafı bu!

O makas , ustura ellerine geçti mi durduramıyorlar kendilerini.

Ben çok bilirim,resim gösterip bu modeli ya da bu rengi istiyorum dedikten sonra tamamen hayal gücüne dayalı bambaşka bir saçla karşılaştığımı.

Kuaför değiştirmemek gerek,seni bilen tanıyan birine gideceksin diyorlar da ahh o doğru adresi bi bulsak.

Son düzenleme:
ya bu kuaförlerin sorunu ne gerçekten :47:
ben gitmiyorum kesime falan hiç biliyorum başıma gelcekleri kaç kere yandım zaten...
Allah sabır versin arkadaşım ne diyeyim başka

Ben de gitmeyeceğim artık ya uzarsa uzasın. Hatta şu anda yeter ki uzasın... Her gidişimde çok fena oluyorum psikolojim bozuluyor gerçekten.

Kuaförlerin mesleki bir zaafı bu!

O makas , ustura ellerine geçti mi durduramıyorlar kendilerini.

Ben çok bilirim,resim gösterip bu modeli ya da bu rengi istiyorum dedikten sonra tamamen hayal gücüne dayalı bambaşka bir saçla karşılaştığımı.

Kuaför değiştirmemek gerek,seni bilen tanıyan birine gideceksin diyorlar da ahh o doğru adresi bi bulsak.

Hiç bir zaman "bu kuaför iyiymiş ya istediğim gibi kesti" diyemediğim için her çıktığımda diyorum ki bi daha buraya gelmeyeceğim. Hep farklı bir yere gidiyorum maalesef

Kızlarrr en iyisi erkekk kuaförlerrr:34: Bayanlarda çekememezlik mi desem ne desem güzeli çirkinleştiriyorlar.. Benim kuaförüm erkek 2 cm dedim dimi bir milim geçirmez.Kırıkları alır kestirdğimi kimse anlamaz bile:32:

sanirm bazisi eline aldimi makasi beynine oksijen gitmiyor..

cok kötü durum insallah toparlarnir bende gecen sene kinali yapincak filmindeki kiza dönmüstüm

benim de başıma geldi kaç kere
geçmiş olsun
şimdi korkuyorum boyamaya kesime filan

ben de kuaförzedeyim :S sacımın önüne kat yapın dedım.katlar çenemden başlasın dedım Allahımmmm demez olsaydım :S:S sacımın onunu o kdr sacma bişey yaptı kı anlatamammm :S bı taraf uzun bı taraf kısa abuk subuk bı kesım oldu nerdeyse kahkul gibi kısa yaptı manyak mıdır nedır yaa :S ordan cıktık sinirle baska kuafore gıttım ama yapılcak fazla bısı yok 3-4 ay bekle uzasın sonra duzeltelım dedi :S aylardır sacımın onunu tel tokayla tutturuyorum hani şu dolma dedıklerı model varya :D oyle gezıyorum resmen yaa gerizekalı kuaforler :S bioblasın sacın uzamasını hızlandıran şampuanı cıkmıs yenı.onu bı dene ıstersen cnm cok gecmıs olsun her ne kdr kotu bır durum olsa da uzulme ne dertlerı var ınsanların..o yuzden fazla da takma kafana 2-3 aya uzar sen de duzelttırırsın :))

Aynı şey başına gelmiş birisi olarak söyleyeceğim tek şey uzadıkça uçlarından kestireceksin ki katlar eşitlensin ve daha dolgun görünsün. Malesef yapacağın başka birşey yok. Az ağlamamıştım bende saçımı öyle görünce

ben de kuaförzedeyim :S sacımın önüne kat yapın dedım.katlar çenemden başlasın dedım Allahımmmm demez olsaydım :S:S sacımın onunu o kdr sacma bişey yaptı kı anlatamammm :S bı taraf uzun bı taraf kısa abuk subuk bı kesım oldu nerdeyse kahkul gibi kısa yaptı manyak mıdır nedır yaa :S ordan cıktık sinirle baska kuafore gıttım ama yapılcak fazla bısı yok 3-4 ay bekle uzasın sonra duzeltelım dedi :S aylardır sacımın onunu tel tokayla tutturuyorum hani şu dolma dedıklerı model varya :D oyle gezıyorum resmen yaa gerizekalı kuaforler :S bioblasın sacın uzamasını hızlandıran şampuanı cıkmıs yenı.onu bı dene ıstersen cnm cok gecmıs olsun her ne kdr kotu bır durum olsa da uzulme ne dertlerı var ınsanların..o yuzden fazla da takma kafana 2-3 aya uzar sen de duzelttırırsın :))

Sürekli aynı duruma düşüyorum ya. Bir daha yapmayacağım bunu. Bekleyeceğim gene ne yapayım çarem yok.

Aynı şey başına gelmiş birisi olarak söyleyeceğim tek şey uzadıkça uçlarından kestireceksin ki katlar eşitlensin ve daha dolgun görünsün. Malesef yapacağın başka birşey yok. Az ağlamamıştım bende saçımı öyle görünce

Kesinlikle katılıyorum ben bir süre uzattım sonra Allah razı olsun iyi bir erkek kuaföre denk geldim saçımı çok hoş bir kesim yaptı kat farkını kapattı hem dolgun gözüktü hem de çok kısaltmadı (nerdeyse belime kadar gelmişti saçım omzumdan). Şimdi hafif oval bir kesim her ay uçlarından aldırıyorum 1 cm kimse anlamıyor bile ve giderek daha dolgun gözüküyor kırıksız olması da çok daha sağlıklı oluyor.. Şu. an saçım uzun 10 cm daha uzasa bel kalça arası gelir heralde. (ama o abuk subuk katlı hallerimden nefret ediyordum saçım uzayana kadar fotoğraf bile çektirmedim.:ssz:

Sinir oluyorum şu mesleği icra eden kendini bilmezlere...Maalesef işini bilen kuaför sayısı bir elin parmağını geçmez...
Önüne gelen eline makas alıyor...Ben de 8 sene kadar saçlarımı kendim kestim..

Sinameki kürüne başla canım..6 ay sonra farkı gör...Epey uzarlar..Ama başka herhangi bir yağlı bakım yapma.

Bir de mümkünse, işinin ehli bir kuaförün edin kendine..

Sinameke veya turp kuruyle sacini cabucak uzatanlar var. Bi arastir isteren sac topiklerinde.

Kuaförlere saçımı kes dersin kazıtmadığı kalır.
Siyah dersin kızıla kahve dersin sarıya boyarlar.
Kahkül istersin kat atarlar.
Kat istersin düz bırakır kahkül yaparlar.
Bitek manikür pedikürü şaşırmıyolar ne hassa.
Saç olayına girdikleri zaman devir daim yapmıyo oksijen beyne kan gitmiyo organlar görevlerine paydos ediyo.
O an öyle bişeyler oluyo işte bu kuaförlerde sadece eller işliyo kulak duymuyo.
Sadece beyindeki kayıtlı birazda ezber saç modelleri devreye giriyo :ssz:

Kesinlikle katılıyorum ben bir süre uzattım sonra Allah razı olsun iyi bir erkek kuaföre denk geldim saçımı çok hoş bir kesim yaptı kat farkını kapattı hem dolgun gözüktü hem de çok kısaltmadı (nerdeyse belime kadar gelmişti saçım omzumdan). Şimdi hafif oval bir kesim her ay uçlarından aldırıyorum 1 cm kimse anlamıyor bile ve giderek daha dolgun gözüküyor kırıksız olması da çok daha sağlıklı oluyor.. Şu. an saçım uzun 10 cm daha uzasa bel kalça arası gelir heralde. (ama o abuk subuk katlı hallerimden nefret ediyordum saçım uzayana kadar fotoğraf bile çektirmedim.:ssz:

bana da herkes o dönemde ne oldu senin saçların nazara mı geldi 2 parmak kalmış diyordu insan o zaman daha da sinir oluyor :9: bende belimdeyken kestirdim ama böyle çok daha sağlıklı görünüyor uzar zaten zamanla

ay nasıl sinir oldum ya! okadar iyi anlıyorum ki seni.nasıl anlamıyorlar aklım almıyor bi türlü.çok zevkliymişler gibi bide akıl verirler illa.ben zaten kuaföre girdim mi tipine bakarım önce saçına başına makyajına hatta saç boyasına burdan iş çıkarmı diye.geçen bi pasajda saçlarımı kestirdim.küçük basit bi dükkandı işte.katlardan kurtulup dümdüz kestiricem adamı ikna edemedim :37: neyse kesti tabi usturayla biçti desem daha doğru bide 15 tl istedi ya.verdim çıktım.yemin ederim anca 5 tl verilecek bi yerdi.gel gör ki terbiyem el vermedi çıkışmama...ah aah dertlendim yine :ssz:

belki bana denk geldi ya da ne bilmiyorum ama kadının kadını cekemediginin bizzat örnegini önceki gittiğim bayan kuaförlerde yaşadım. :31:

saçım ...... benzemedi , kaşım tren yolu gibi mi olmadı :19::47::47::47::47:

şükürler olsun ki 2 yıldır gittiğim kuaförümden çok memnunum. erkek bu arada:31: artık beni de tanıyor ne istediğimi kavramış durumda gönül rahatlıgı ile saçımı teslim edebiliyorum.

siz de bir kuaför değişikliğine gidin.:31:

Back