Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Kronik gastrit ve reflü

Evet maalesef öyle stresten uzuntuden aglamaktan bu hale geldim artık mikrop falan da yok sadece kendimi yorup uzdugum ıcın suan cok pişmanım keske eski mideme sahip olabilsem
Pişman olacak birşey yok bünyeniz böyle. Başka birşeye canınız sıkılır gene midenize vururdu. Ben uzun yıllardır mide koruyucu kullanıyorum. Zararları var ama yararı daha fazla bana yoksa birşey yiyip içemiyorum. İlaç sektörü sekteye uğramasın diye de kesin çözüm bulmuyorlar bu arada hiç tedavisi olmayan tek organ mide.

7 senedir reflü ve gastrit ile yaşıyorum asla tamamen geçmiyor. Şurup ve mide koruyucu hepsi anı kurtarıyor sadece.Yediklerime biraz dikkat etmesem gece uyutmuyor. Mide rahatsızlığınıza uygun diyet yapmanız ve bu diyeti hayatınızın bir parçası haline getirmeniz gerekiyor. Aç karnına bir kaşık tahin yemek bana iyi gelmişti. Belki size de iyi gelir.

Filtre kahve içebiliyor musunuz acaba ben sütlü içince günler acısını çekiyorum kahveyi de çok severim

Napacgmı sasırdım artık mide bulantısındn bıktım artık hıcbsy yapamıyorum

Beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmeniz lazım. Eşim bir dönem süt ürünleri glüten çiğ sebzeleri kestiği bir diyet uygulamıştı. Hiç bozmadan. Yemekten sonra 1.5 saat boyunca su içmedi. Alkol tüketmedi. Yemekle beraber sıvı almadı. Sağlıklı yağlar kuzu eti ve zeytinyağlı sebze yemekleri tüketti. Bunun yanında her gün bir bardak kemik suyu içti. Ev yapımı turşu, pancar kvass vs. Fonksiyonel tıp hekimine gitmişti. Mesela sabahları elma sirkeli su mideye dokunur derler tam aksine eşimin midesi için doktor önermişti. Ahmet aydın taş devri diyeti kitabını okursanız da benzer tavsiyeler görürsünüz. Tabi bu dediklerimi bir doktor kontrolünde askeri disiplinde yapmanız lazım. Eşim 2 ay gibi bir sürede iyileşti yine de çok yüklenmez midesine. Biraz alkol alsa başa dönüyor.

Filtre kahve içebiliyor musunuz acaba ben sütlü içince günler acısını çekiyorum kahveyi de çok severim
yani çok seyrek içtiğimde fazla sorun yaşamıyorum ama düzenli içemiyorum. çay kahve hepsi bir süre sonra dokunmaya başlıyor. yemeklerde bile çok seçici olmak zorundayım salçalı ve domatesli hiçbir yemeği sık yiyemiyorum.

Ben kahve çok severim Türk kahvesi dokunmuyor içebiliyorum, çay sevmem zaten ama filtre türevi kahve içemiyorum midemi mahvediyor. Kahve de çok severim yani içmemek çok koyuyor, zoruma gidiyor. Haftada, 2 haftada bir ödül olarak içiyorum. Ömür boyu diyet çok zor

Merhaba mideniz nasıl şimdi bende 5 aydır çekiyorum sürekli mide bulantısı kusma felan oluyor hiç iyileşemicekmisim gibi düşünüyorum korkuyorum artık

Nasıl oldunuz bulantıniz hala varmi

Mide koruyucu çok uzun süre kullanılmaz, doktorunuz ne dediyse onu yapın, beslenme düzeninizi ona göre ayarlayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…