Kriz sonunda bizi de batırdı..

betican

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
466
42
318
İstanbul
Evet kızlar, daha önce maddi olarak çok sıkıntıda olduğumuzu anlatmışyım.
Evimiz kira ( 550 tl) , ben çalışmıyorum ( oğlum 28 aylık,babanesi bakmıyor, anane yok, kreşler malum en az 400 tl) , bi yandan iş bakıyorum belki iyi bir yer çıkar diye, babamın çalınan arabasına karşılık araba almak için kredi çektik( toplam 9000 tl.400 ödeme ile) , en az 200 tl fatura, toplam 1000 tl kredi kartı borcu, oğlumun ihtiyaçları, yemek parası, eşimin yol parası derken zaten hiç bişey kalmıyor. Hatta gün geçtikçe daha da içeri giriyoduk.
Tek umudumuz, eşimin 9 ay önce terfi ettiği zaman yapmadıkları zammı, yılbaşında daha fazla olacağını söylemeleriydi müdürlerinin. Aslında geçen ay almamız gereken zammı, bu ay yapacaklarını söylediler. Bugün de zam yapılmayacak, daha iyi bir iş bulan olursa gidebilir demişler.
Eşim söyleyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü.Aldığı maaş 1000 tl. ( yolu çıkınca 900 tl) İki aydır kirayı veremiyoruz. Bu zamla biraz olsun verebilecektik, ama yok.
İkimizin de morali sıfır. Ne yapıcağımızı bilmiyoruz. Kimsenin de yardımı yok, olan da yardım etmiyor.
Oğlumun ameliyatı var, ama elde avuçta para yok. Ev sahibi daha ne kadar idare eder bilmiyorum. 2-3 saat önce kayınvalidem aradı. Bana diyorki yemeyip, içmeyin kirayı verin. Zaten bu zamana kadar yemeyip içmeyerek veriyoduk, şimdi ne yapalım aç karnına mı oturalım.Zaten hiç bir extramız yok, ne gezme, ne giyim ne v.s. Daha nerden sıkıyım dedim. Umrunda değil. Dalga geçer gibi konuşuyor.Ne yapıcaz belki yakında ev sahibi çıkın der diyorum, bişey olmaz, idare edin diyor.
Neyi idare ediyim daha. Zaten herşeyin en azını en ucuzunu yiyip içiyoruz. Onu da yemezsek, hasta olucaz.
Ben anlamadım,insan der ki kızım merak etme, öyle bişey olursa benim kapım size açık, sokakta kalıcak haliniz yok ya der, ama nerde.
Benim babamda da yok, o da kredi ödüyor, taksit ödüyor.
Bana akıl verir misiniz? He bu arada ucuz ev bakıyorum ama yok.Kiralar yine uçmuş. Evlere temizliğe gidiyim diye buraya ilan verdim, herkese haber saldım cevap yok.
SİZ NELER YAPTINIZ,NASIL ÇÖZÜMLER BULDUNUZ?
LÜTFEN BENİMLEDE PAYLAŞIN , BELKİ Bİ ÇIKAR YOL BULURUM...

üff uzuldum gercekten senın adına cnm yaaa
alah kolaylık versınn umarım sansınız acılır

cnm cok üzüldğm ınsalah bı an önce hersey düzelrı sabret her gecenın ardında bı gunduzz war bıtanem

Çırpınışını anlıyorum canım daha öncede konuşmuştuk...

Ne yazık ki bizim ülkemizde kriz adı verilen gereksiz önlemler sadece belli kesimleri sarsıyor....

Hepimize ucundan kıyısından, kimimize daha büyük darbelerle izlerini bıraktı işte...

Allah büyük, hepimize yardımsı olsun ve hakkımızda herşeyin hayırlısı olsun...

Sen dua et çok mağdur olursanız da durum ortada kayınvaliden size kapısını açmak zorunda kendinizi toparlayana kadar evladını sokağa atacak kişilere anne sıfatını yakıştıramıyorum ben...

Gün doğmadan neler doğar hakkınızda hayırlısı...

yapabileeğin bişi yok gibi gözüküyo.Allah yardımcınız olsun.Özellikle de minik yavrun için

arkadaşım konunuzu Bir derdim var bölümüne taşıyorum...
oradan devam edelim lütfen...

bu arada;gerçekten zor ,Allah yardımcınız olsun ama
en azından eşinizin sigortası var değil mi,çocuğunuzun ameliyatını geciktirmeyin derim...
sağlık herşeyden önde gelir...
bu kriz ortamında eşinizle el ele vereceksiniz...
kısılacak şeylerden kısacaksınız,
iş arayacaksınız,olmadı evde çocuk bakacaksınız...
inşallah en kısa zamanda bir iş bulur ve bütün sıkıntılarınız en aza iner...
ama çocuğunuzun ameliyatını lütfen geciktirmeyin....
sevgiler...

çook üzüldüm.

Allah yardımcınız olsun..diyecekk söz bulamıyorum malesef bu kriz herşeyi mahvetti.. aile düzeninize huzurunuza birşey oolmasın sağlık olsun gerisi halolur inşalah.

cok uzuldum gecmis olsun Allah yardimciniz olsun bakin bencede evde cocuk bakimi icin ilan verin,ev temizligi sizin icin cok zor cunku cocugunuz var nasil temizlige gideceksiniz ,el beceriniz varsa evde bir seyle orup satsaniz es dostun tanidik dukkanlara koyardiniz,bir arkadasim el ilani ile siparisle hamur isi,manti,baklava,icli kofte,yaprak sarma yapmaya basladi evlerinde yapamayanlar yada misafir gelicek hali vakti yerinde insanlara bunlari siparisle yapiyordu inan esinden cok kazanmaya basladi su krizde bile siparislerini yetistiremiyor bir kac kafeye pasta el yapimi turta yapiyor bunu deneyebilirsin bende isimi biraktim cok kazaniyordum ama kizim dogdu kendim buyutmek istedim HP bilgisayarlarinda calisiyordum ama simdi evden calisiyorum bir alim satim sitesi var gittigidiyor gib adini duymussundur Ebay iste Turkiyeden aldigim giyim,aksesuvar,taki,aklina gelecek ne varsa bu sitede satiyorum iyide kazaniyorum kayinvalidemin yaptigi cocuk sapka eldiven takimlari icin mail aliyorum siparis geliyor suan bu isten cok memnunum bilgisayardan isimi hallediyorum boyle bi sitede kendi emeklerini satabilirsin aklima gelenler bunlar

Allah yar ve yardımcınız olsun arkadaşım çocuğunada acil şifalar diliyorum bu kriz hepimizide vurdu inşallah aydınlığa çıkarız kısa zamanda

canım benim
emin ol birçok aile bu sorunları yaşıyor.
neyapılır bir çözümü varmı bilmiyorum.
ALLahım yardım etsin canım
bol bol dua etcanım.
inş. hayırlı bir kapı açılır.

allah yardımcın olsun inşallah
ama sizin sorunlarınız krizden öte kaynaklanmıyor
kriz olmasadaydıda şuan zor durumda olacaktınız
inşallah tez zamanda bir iş bulursun biraz rahatlarsınız

canım evvela çocuguna geçmiş olsun diyorum.kriz kimleri vurmadı ki....of of of ... RABBİM hepimizin yardımcısı olsun.benzer sıkıntıları çogumuz yaşıyoruz.bu bir sınav canım,senin ve çevrendekilerin sınavı.ne yazıktır,ne vicdansızlıktır,ne insansızlıktır kayınvalidenin yaptıkları RABBİM ıslah etsin.canım çocuk bakmayı düşün bence,kendi çocugunla birlikte en azından haftanın belli günleride olsa araştır ve çocuk bak canım.bu arada neden bırde kradı oduyrsnz be guzelım,ne gerek vardı arabaya.arabayı satsanız olmaz mı?ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.

sanırım daha önce cevap yazmıştım sana.
başka arkadaşlarda aynı çareyi önermişler ama hiç yorum yapmamışsın.
evde çocuk bakmayı neden denemiyorsun.
en kötü alan 600-700 ytl alıyor.en kötüsü.
birde babanla konuşsaydınız şu arabayı daha sonra alsaydınız olmazmıydı?
o kadarmı ihtiyacı vardı arabaya.
kayınvalidene kızıyorsun ama babanda ondan aşağı değil.
alın kızım bu arabayı satın,en azından kredi borcunu kapatın.aç açıkta kalmayın.borcunuz borç nasılsa demeliydi.

Zor valla, hayat gitgide zorlaşıyo...Allah yardımcınız olsun arkadaşım...Babanıza arabayı şimdi almasanız olmaz mıydı aslında bir arkadaşın da dediği gibi...Bebeğinize de kayınvalideniz baksa ,siz de belki iş bulursunuz...Umarım herşey yoluna girer...

Allah yardımcınız olsun
herkes aynı durumları yaşıyor
bu yeni bir durumda değil aslında
senelerdir insanlar ekonomik anlamda
kötü...paranın hiç değeri yok
azıcık para ile ne olur
insanca yaşama gibi bir durum yok
haberlerde izliyoruz
evine ekmek girmeyen,okulundan alınan çocuklar
haberlerde içim yanıyor ağlıyorum...
sıkacak kemer kalmadı artık!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arkadaşım durumuna çok üzüldüm. istanbulda daha uygun kiralık ev varmıdır bilmiyorum ama sonuçta taşınırken yapacağınız masraf farkı kapatır bence. çocuğun için üzüldüm. eşinin sosyal güvencesi yok mu?çalışıyormuş anladığım kadarıyla. yalnız bu durumdayken baban için araba kredisi çekmeniz garip geldi. keşke durumunuzu anlatsaydınız babanıza. eğer kayınvalideniz bu araba konusunu biliyorsa ona tepki veriyordur. belki de benim kayınvalidem gibi karışmayayım bulaşmayayım diyordur. eğer ikinci tahminim doğruysa üzerine düşmeyin. çünkü sadece kendinizi yorarsınız. önce sağlık. aman fazla vakit geirmeyin. ben de yıllarca iş aradım ama bulamadım bi şekilde evde çalıştım. bir ara düğün kasetlerini cd ye çevirerek para kazandım. şuan bazı fotoğrafçılarla anlaştım evde bazı resimleri photoshopla müşterinin istekleri doğrultusunda bişeyler hazırlıyorum. (fikir olsun diye söylüyorum bunları) dilerim en yakın zamanda herşey yoluna girer.

canim konunu biliyorum demek kimse cikmadi ha. uzuldum canim ya. cirpiniyoruz olmuyor degil mi? Allahimm yardimcin olsun. neyse en azindan esinin isi var Allah a sukur. az da olsa bir sekilde eve giriyor birseyler. canim ya gecen gun nerede okudum hatirlamiyorum ama birisi annesinin yaptigi gozlemeleri is yerinin onunde satmis. (baska isyeri) 1 saat icinde 50 tanesi tukenmis. patatesli peynirli iste iki cesit falan yapsan bir denesen en azindan. hem evde olursun. e tabi kim satack bilmiyorum. belki bir isyeri ile yari yariya anlasilabilir. bir bufe ile. ne bileyim. ya aklima bir sey gelmiyor baska.

Cocugunun da bu ay ameliyat olmasi gerektigini biliyorum. kayinvaliden de insanligini gostermis ama baban da oyle. yani ikisi de birbirinden asagi kalmamis.

durumunuza cok üzüldüm ... insallah cabucak bir cikis yolu bulunur... hele de cocuk olunca insanin ici gidiyor :çok üzgünüm:

gecen konunuzu da okumustum...fakat hala anlamadigim bir sey var... bu kadar zor durumdayken neden araba alma ve kredi borcu altina girdiniz??? kayinvalidenize kiziyorsunuz ama babaniz da asagi kalir degil hatta benim icin cok daha kötü...

bana kalirsa en kolay ve kisa yol babanizla konusup arabayi satip krediyi kapatmaniz. durum düzelince alirsiniz arabayi... babaniz bir müddet arabasiz idare edebilir ama siz kirayi ödemediginiz icin evden atilirsaniz evsiz sokakta idare edemezsiniz...

öfff allah kolaylik versin. gercekten cok üzüldüm

allah yardımcınız olsun...sizi çok iyi anlayabiliyorum bir krizzede olarak..

ancak hadi kayınvalideniz çocuğunuza bakmıyor ama babanız nasıl bu kadr acımasız olabiliyor?

tamam araba çalınmış..siz çaldırtmadınız ya olur araba o an sizde olabilir ama allah korusun o araba

sizdeyken kazada yapabilirdiniz allah korusun...

yani bu krizde insanlar bir toplu iğne almaya korkarken babanıza araba almanız çok yanlış..yani

sizdeyken çalınmış olması sizin almanızı gerektirmez...gerektirse bile babanızın yavrum bu sıkışıklıkta

acelesi yok demesi gerektirdi..en az kayınvalideniz kadar suçlu...bu devirde işten çıkartılan çıkartılana

krediyle mal alınır mı?dua edin işinden olmamış eşiniz...size tavsiyede bulunmak isterdim ama en ufak

bir fikrim yok...arkadaşlarında dediği gibi çocuk bakabilrsiniz...allah hepimizin yardımcısı olsun..bu da

allah ın yaptığı bir sınav atlatan atlatacak atlatamayan kalacak...

Canım benim çok üzüldüm bende diyorum neden yazmıyor bu kız topicimize ameliyat nasıl geçti diye merak ediyordum meğer olmamış daha ne sıkıntılar varmış

Valla canım herkesin durumu ortada Rabbim yardımcımız olsun
Evde ne yapılabilinir bilmiyorum ama galiba en güzeli çocuk bakmak
neten ilan verebilirsin sadece buradan olmaz
İstanbulun neresinde oturuyorsun söylersen herkesin aklında olsun belki birisi yardımcı arar ya da çocuğuna bakıcı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…