- 28 Nisan 2014
- 47.409
- 127.873
- 38
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nasıl abartılı ya artık ilkokullarda Bile güvenlik var siz izin vermeden çocuğunuz dışarı çıkamıyor servis elemanı gelip sınıftan topluyor kendi ihmallerini örtmesinlerısınız cok zor bız kayıt ıcın gorusme yaparken kızım alıssın dıye sınıfa derse aldılar
genel olarak şöyle baktım enerjı yumagı bırsuru cocuk bırıyle bas edemıyorum cok cocuk gercekten zor
sadece bır kısı ogretmen bır arkadasım bana , kalabalıkta kapıya bır anda fırlamıstır sana diye, gorunmemıstır bugun kres olmasa yarın okul bunun sonu yok her sanıye basında bekleyemezsın cok korkma tepkın abartılı dedı bana
o oyle deyınce kendımden suphe ettım ama sımdı yorumları okuyunca...
cok haklısınız
Kesinlikle bütün sebepler için çok çok haklısınız özel kreşler her zaman iyi olmayabiliyor çeşitli aktivitelerle göz boyanıyor.hem ihmal hem de çok ilgisizlik var ben oğlumu yarı özel devlet kreşine vermiştim Allah razı olsun bütün personelinden çok iyiydi ama aynı ildeki milyarlar alan kreş çok ilgisizdi .eğer kreş düşünüyorsanız ilk sene yarım gün verim derim çocuk daha iyi adapte olur hem de çok ayrı kalmaz sizden ve daha iyi gözlemlersiniz
belkı suan komık duruma dusuyorum bılmıyorum ama gercekten bılmedıgımden soruyorum devlet dedıgınız hangısı oluyor anaokulumu ?Ben anasınıfı öğretmeniyim bırakın 3,5 yaşı 6 yaşındaki çocuğu bile yalnız bırakamazsınız yalnız tuvalete bile gönderemiyoruz dışarı çıkmak nedir devlette olsa soruşturma açılır hemen alın çocuğunuzu belli ki reklam kaygısı da taşıyan bir kurum
Belki size saçma gelecek ama okul öncesi kurumlarında özel yerine devlet derim çünkü ciddi anlamda çoçuğun sakınmamız gerekiyor aksi halde yönetmelikler hep öğretmenin aleyhine böyle olunca da sahan dikkatli davranılıyor tabi öğretmen önemli ama devletteki öğretmenlerimizden de ok iyi olanları var bir araştırın derim
Bizim kreşin kapısında güvenlik yoktu ama dış kapı hep kilitliydi ve çocuk asla başkasına teslim edilmezdi bilmiyorum ben bir daha o kadar ilgili kreş bulur muyum hayatımda üstelik bir doğu ilinde her gün sırtına havlu koyulmuş gelirdi çocuğum bir arkadaş daha demiş ben devlete güvenirim hem sağlıkta hem eğitimde yaptırım var çünkü ticarethane değil evet omlarında kendine ait bütçe olayları var ama özel gibi değil reklam lazım değil iş lazımya suan gormemısın bır cocugu olmus gıbı algılanmaktan korkarak yazıyorum resmen esımle oturduk bız cocugu kotuluklerden nasıl koruyacagız dıye uykumuz kactı oturuyoruz oyle
ya gormeseydım dusunsenıze ya gormeseydım ve cocugum orda devam etse ya basına bırsey gelse dıye kurup durdum ben bundan sonra gonderecegım kreslerden nasıl emın olabılırım bılemıyorum en guvenılır olan hangısı kapısında guvenlıgı olan gercekten guvenlı mı
Allah evladınızı ve evlatlarımızı korusun Bence Allah’ın sevgili kulusunuz kötü bir şey olmadan farkına varmışsınız. Belki anlık ihmalleri var belki onlar da kendilerince haklı ama maalesef ülkemiz de saniyelik ihmaller çok kötü sonuçlara sebep oluyor minicik çocuklar için. Ben de olsam kaydını alırdım Ve sizden izin almadan çocuğunuzun fotoğrafını paylaşması çok çok yanlış asla tahammül edemezdim fotoğrafı kaldırmalarını söyleyin muhakkak bu kadar kötü insan varken etrafta evladınızın fotoğrafının isminin herkese açık olduğu bir sayfada paylaşılması çok korkunç evladınız için her şeyi düşünmelisiniz en kötü durumu bile düşünerek önlem almalısınız. İmkanınız varsa en güzeli sizin ilgilenmenizMerhaba arkadaşlar
13 ocak 2016 yanı uc bucuk yasında bır cocugum var , okula gıtmeyı cok ıstedıgı ıcın ozel bır krese yazdırdık bugun . yaz okulu programıyla baslasın dıye dusunduk cunku 3 bucuk yıl bır fiil bır arada oldugumuz, 5 dk ıcın bıle bırıne emanet edıp yalnız bırakacagım bır ortamı olmadıgından ,bu ortamlara hıc gırmedıgınden,etrafında hıc cocuk olmadıgından kendısı ıcın ıyı olacagını ve zamanı oldugunu dusunduk .
Tam gun sabah 8 aksam 6 muzık,yuzme,yabancı dıl,zeka oyunlari,basketbol,modern dans,binicilik,dikkat egitimi,doga gezılerı , pıknık ve sinema etkınlıklerı dahıl gunde uc ogun yemek ogretmen basına 7 cocuk düşen ve tıpık kres egıtımı verılen bır yer.
hersey ıyı guzel hos, ogretmenını cok sevdı tum gun hıc bızı aramadılar ogretmenı arada resmını telefonuma cekıp gondermıs uyum sorunu yasamadıgına daır bende ogretmenını sevdım bır sıkıntı yoktu fakat,
aksam cocugumu alma saatım geldıgınde kresı aradım yarım saat erken alıcam bugun ,sımdı gelıyorum dıye haber ettım tamam dedıler gıttıgımde ne goreyım cocugum fırlamıs cıkmıs dısarı basında kımse yok (kresın sokak kapısı acık bahcesınde tek basına ve kımse yok herkesın ders saatı ) kres kapısından adım attıgı an sokak , sokak arasında bır vıllayı krese donusturmusler oyle dusunun ...
hemen mudurıyete gıttım dedıklerı sey ''sımdı annen gelıyor hazırlanalım dıye dısarı cıktık kalabalıkta gormemısız cocukların arasından kacmıs ,sızın yanınıza dıye cıkmıs''
yanı asla bırdaha olmayacak cok haklısınız buyuk ıhmal dedıklerı falan da yok. deseler de ıcım rahatlamaz zaten ama benım dıyebıldıgım onlara '' ya araba carpsaydı ya bırı kolundan tutup kacırsaydı '' olabıldı malesef , malesef kı aklıma cok kotu seyler geldı
ve ayakkabısını gıydırırken o anda farkettım kı 2 yasında tuvalet alıskanlıgı kazanmıs 3 bucuk yasına kadar asla kacırma kazası olmamıs kendı basına tuvaletı gelınce gıdıp oturup, bıtırınce anneeee bittii dıye seslenen bır cocuk altına azıcık kacırmıs poposu ıslaktı
kızım ıslak yere mı oturdun dedım once aklıma kacırabılecegı bıle gelmedı cunku ...ogretmenı veya yardımcı abla heralde gelırse bana soyleyebılırsın demıs gezdırmıs tuvaletı tanıtmıstır dıye dusundum ! kızım zorlanmasın dıye evımızde ona ozel banyo ve cocuk klozetı var kendı basına oturabılen yapabılen bır cocuk tuvaletım geldı dıyebılen bır cocuk ama ılk kez baska bır ortama gırınce o ortamın sahıbı egıtımcısı yetkılısı kımse , gelırse dıye onlar hanı bu ısın ıcınde ya gereklı bılgı verıcı konusma aralarında gecmıstır dıye dusundum bılemedım benım bır cocugum var ılk kez krese yazdırıyorum boyle seylerı dusunemedım ben bılsem onceden ben cocugumu uyarırdım
cocugumu kacırmıs gorunce uzuldum ve ogretmene hıc sormadınız mı sabah 8 de sıze bıraktık bu saate kadar hıc su ıcmedı mı kı ? dedım ses cıkarmadı
(sanıyorum hıc su da ıcmemıs tum gun antep sıcagında ve ıcı yanmıs gıbı su ıctı cunku )
demın son damlaya neden olan konuya gelıyorum farkındayım cok konustum, kres sosyal medyadan ıstek yolladı kabul ettım 5 dk sonra ne goreyım. bızım kısısel sayfamızdan kızımın en guzel resmını almıs ısmıyle beraber x kuzumuz kresımızehosgeldı seklınde resmını paylasmıslar
tamamda bu basıbos sekılde dısarda gordugum cocuk paylasılmalı mı ?ne gerek vardı ? ısmı cısmı gorundu ? yuzlerce begenısı olan sayfa ? bırı gorup ısmıyle seslenıp alıp goturebılır benım gozumde . kızımı halka acmaya gerek varmıydı ?ben mı abartıyorum suan ? yanı bunun normalı nedır
esıme demın endısemı anlattım oda bana ıcıne sınmıyorsa gondermeyelım, bu sene bız kendımız kısısel olarak yuzme ve bınıcılık kursuna yazdıralım ya da anne cocuk oyun grubuna gıdın seneye krese,sonra anaokul sonra ılk okula gıder zaten yası 3 bucuk baska sekılde aktıvıteye katarız kres sart degıl ıcıne sınmedıyse dedı
buraya danısmak ıstedım hanımlar sız ne dusunuyorsunuz sız olsanız napardınız ?
aslında cocugu tek basına bahceye bırakmamıslar cocugun cıktıgından haberlerı bıle yok farketmemısler yanı cocugu tek basına bahceye bırakmıs olsalar bukadar sakin kalamazdım sız geldınız dıye kosmus gormedık dedıler ınsanlık halı cok cocuk kalabalık ortam belkı boyle olabılıyordur sandım ama olabıleceklerı dusundukce zaman gectıkce resımını paylastıklarını falan gorunce ıyıce tepem attıNasıl abartılı ya artık ilkokullarda Bile güvenlik var siz izin vermeden çocuğunuz dışarı çıkamıyor servis elemanı gelip sınıftan topluyor kendi ihmallerini örtmesinler
Yoldan geçerken çocuk mu kaydedilir çevrenize sorun soruşturun internetten araştırın bilhassa çocuğu o kreşlere giden velilerle iletişime geçinbelkı suan komık duruma dusuyorum bılmıyorum ama gercekten bılmedıgımden soruyorum devlet dedıgınız hangısı oluyor anaokulumu ?
anaokuluna gıttık 3 bucuk yas kucuk alamayız seneye ancak dedıler bu yasta kres olur dedıler devlet kresıde mı var bılmıyordum tum kresler ozel olur sanıyordum etrafımdakı tek cocuk benım cocugum hıc krese cocugu gıden tanıdıgımda yok kıme sorulur nerden bulunur cıdden bılmıyorum aracla cıktım ıyı oldugunu duydugum anaokuluna gıttım yası kucuk dedıler eve donerken ozel kres yazan bır yere gırdım bugun kayıt ettırdım oda boyle oldu
bundan sonra cok dıkkat edıcem guvenlık olmasa da kapısı kılıtlı olmalı cok dogru o an hıc bunları dusunup dıkkat etmedım ben krese gırerken kapı nıye acık dıye dusunmedım bıle aklıma gelmedı ben kendımı de sucluyorum bıraz ben dıkkatlı olsam bunlara dıkkat ederdım en bastan dıye dusunuyorumBizim kreşin kapısında güvenlik yoktu ama dış kapı hep kilitliydi ve çocuk asla başkasına teslim edilmezdi bilmiyorum ben bir daha o kadar ilgili kreş bulur muyum hayatımda üstelik bir doğu ilinde her gün sırtına havlu koyulmuş gelirdi çocuğum bir arkadaş daha demiş ben devlete güvenirim hem sağlıkta hem eğitimde yaptırım var çünkü ticarethane değil evet omlarında kendine ait bütçe olayları var ama özel gibi değil reklam lazım değil iş lazım
Bence bu onların tek çıkarmasından da vahim gözden kaçırmak ne demek süredeki koyun Bile gözden kaçmıyor tek çıkarsaydı uyarırdınız bir daha olmazdı ama gözden kaçmış tekrarlanacak bir olay ve okul hiç mahçup olmamış kale bile almamışaslında cocugu tek basına bahceye bırakmamıslar cocugun cıktıgından haberlerı bıle yok farketmemısler yanı cocugu tek basına bahceye bırakmıs olsalar bukadar sakin kalamazdım sız geldınız dıye kosmus gormedık dedıler ınsanlık halı cok cocuk kalabalık ortam belkı boyle olabılıyordur sandım ama olabıleceklerı dusundukce zaman gectıkce resımını paylastıklarını falan gorunce ıyıce tepem attı
cevremde cocugu krese gıden kımse yok kı en kucugu ortaokula gıdıyor oda yatılı özel okul onun kres zamanındakı okullar degısmıs baska seyler olmuslar etrafımda soracagım kımse yokkı devletde ılk okul ve anaokul olarak meshur en ıyıler var onları bılıyorum ona da anaokuluna yası tutmuyormus kres olarak hangısı ıyı dıye bılemıyorum bu krese gelen bırsuru cocuk da var bınaya ozellıklere sınıflara bakınca harıka duruyor ogretmenler meshur bır okuldan transfer olmus falan... onların etkısınde kaldımYoldan geçerken çocuk mu kaydedilir çevrenize sorun soruşturun internetten araştırın bilhassa çocuğu o kreşlere giden velilerle iletişime geçin
Kendinizi suçlamayın bu döneme henüz yeni giriyorsunuz onun acemiliği diyelim artık kriterleriniz çok daha farklı olurbundan sonra cok dıkkat edıcem guvenlık olmasa da kapısı kılıtlı olmalı cok dogru o an hıc bunları dusunup dıkkat etmedım ben krese gırerken kapı nıye acık dıye dusunmedım bıle aklıma gelmedı ben kendımı de sucluyorum bıraz ben dıkkatlı olsam bunlara dıkkat ederdım en bastan dıye dusunuyorum
cok dogru haklısınızBence bu onların tek çıkarmasından da vahim gözden kaçırmak ne demek süredeki koyun Bile gözden kaçmıyor tek çıkarsaydı uyarırdınız bir daha olmazdı ama gözden kaçmış tekrarlanacak bir olay ve okul hiç mahçup olmamış kale bile almamış
cok tesekkur ederımKendinizi suçlamayın bu döneme henüz yeni giriyorsunuz onun acemiliği diyelim artık kriterleriniz çok daha farklı olur
Tamamen reklam . Eşiniz bulacak o zaman bilen birlerini herkese soracaksınız bir şekilde ulaşırsınız ben öyle yaptım yine öyle yaparımcevremde cocugu krese gıden kımse yok kı en kucugu ortaokula gıdıyor oda yatılı özel okul onun kres zamanındakı okullar degısmıs baska seyler olmuslar etrafımda soracagım kımse yokkı devletde ılk okul ve anaokul olarak meshur en ıyıler var onları bılıyorum ona da anaokuluna yası tutmuyormus kres olarak hangısı ıyı dıye bılemıyorum bu krese gelen bırsuru cocuk da var bınaya ozellıklere sınıflara bakınca harıka duruyor ogretmenler meshur bır okuldan transfer olmus falan... onların etkısınde kaldım
cok tesekkur ederım gercekten bunları bılmıyordum yarın hemen arastıracagımMilli eğitime bağlı anaokulları 36 aylıkta itibaren kayıt almak zorundadırlar milli eğitme bağlı kreş olmaz yani 36 Aydan küçükler için kurumların kreşi olur belki
Bulunduğunuz ilin veya ilçenin il/ilçe milli eğitim sayfasına girin oradaki okullardan anaokulu olanlara bakın tek tek arayın mutlaka 36 aylık alan olacaktır hatta almak zorundadır almıyorsa şikayet bile edebilirsiniz yönetmelik var yasa var ne demek yaşı küçük almıyoruz bir de 3,5 diyorsunuz oooo