• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreşe uyum konusunda desteğe ihtiyacım var

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

unutuyomben

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2024
713
1.960
28
32
Kızlar iyi akşamlar. Daha önce bi bakıcı konusu açmıştım. Ancak bulunduğumuz yerde istediğimiz gibi bi bakıcı bulma şansımız olmadı. Çocuğumu kreşe göndermem gerek. Daha kolay alışması için neler yapabilirim. Şimdiye kadar benden hiç ayrılmadı. Aslında sosyal bi çocuk. Oyun gruplarına götürüyorum ama orda zaten yanında olduğum için sorun olmuyor. Önce yarım gün verip sonra tama geçeceğim. Uyum sürecinde dikkat etmem gereken şeyleri yazarsanız çok sevinirim. Tecrübelerinize ve biraz içimin rahatlamasına ihtiyacım var. Oğlumdan çok ben uyum sürecinde zorluk yaşayacağım gibi 😞

ben iki kızımda da uyum süreci yaşamadan bodoslama baslatmistim kreşe. biri tam 24 aylık biri 15 aylıkken başladı ve öyle böyle alışıp gittiler. gitmemek için hiç anlamadılar hiçte sorun çıkarmadılar çok şükür. halen ikisi de çok aktif çok sosyal ve çok uyumlu iki çocuk çok şükür. zor olan şu oldu; ilk zamanlar elbette ki çok hastalandilar. Hele küçüğü pandemi bebeğiydi nerdeyse her gecesi ateşli geçiyordu ama her gece. surekli ateş düşürücü kullanıyordu yavrucuğum. fakat çalışmaktan başka çare yoktu. düşünmemeye çalışın elbette alışacak bu bir süreç, çalışan tüm anneler bu yollardan mecbur geçiyor bu bir bakıcı ile de olabilir bir kreş de olabilir anneanne babaanne de olabilir. neticede kime bakıldığından çok nasıl bakildigi bence daha önemli ben kresten çok çok memnundum tertemiz mis gibi çiçekler gibi dönüyordu çocuklarım eve. o yüzden bakıcı ile yaşanacak sorunları düşünüp kresin varlığına şükretmeyi öğreneceksiniz kısa zamanda eminim. güzel düşünün güzel olsun

Okulda çocuğundan çok okuyan veliler var, onların çocukları çok sıkıntı çekiyor. Böyle yapmadığınız sürece bence alışır... Ama aklınızın kalması çok doğal, insanın yavrusu kendine kıymetli. Şimdiden hayırlı olsun.

ben iki kızımda da uyum süreci yaşamadan bodoslama baslatmistim kreşe. biri tam 24 aylık biri 15 aylıkken başladı ve öyle böyle alışıp gittiler. gitmemek için hiç anlamadılar hiçte sorun çıkarmadılar çok şükür. halen ikisi de çok aktif çok sosyal ve çok uyumlu iki çocuk çok şükür. zor olan şu oldu; ilk zamanlar elbette ki çok hastalandilar. Hele küçüğü pandemi bebeğiydi nerdeyse her gecesi ateşli geçiyordu ama her gece. surekli ateş düşürücü kullanıyordu yavrucuğum. fakat çalışmaktan başka çare yoktu. düşünmemeye çalışın elbette alışacak bu bir süreç, çalışan tüm anneler bu yollardan mecbur geçiyor bu bir bakıcı ile de olabilir bir kreş de olabilir anneanne babaanne de olabilir. neticede kime bakıldığından çok nasıl bakildigi bence daha önemli ben kresten çok çok memnundum tertemiz mis gibi çiçekler gibi dönüyordu çocuklarım eve. o yüzden bakıcı ile yaşanacak sorunları düşünüp kresin varlığına şükretmeyi öğreneceksiniz kısa zamanda eminim. güzel düşünün güzel olsun
Çok teşekkür ederim. Ben de kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Herkes nasıl gönderiyor mecbur alışacak vs diye. Bi yandan da ağlarsa gitmek istemezse falan diye kaygılanıyorum. Görüşmeye gittik öğretmenin elinden tutup sınıfa girdi ben hemen ağlamaya başladım. Bi yandan üzülüyorum evde zaten çok sıkılıyo Orda arkadaşlarıyla güzel vakit geçirir diyorum ama işte. Olayı dramatize etmek istemiyorum ama sanırım alışana kadar benim için zor olacak 😞

Okulda çocuğundan çok okuyan veliler var, onların çocukları çok sıkıntı çekiyor. Böyle yapmadığınız sürece bence alışır... Ama aklınızın kalması çok doğal, insanın yavrusu kendine kıymetli. Şimdiden hayırlı olsun.
Haklısınız. Ben de o tip biri olmak istemiyorum 😅 şimdiye kadar hiçkimseye emanet etmedim. Bi de benimki yaşıtlarından ufak. Ezilirse diye korkuyorum.

Nasil gittiği değil nasıl geldiği önemli demişti bana pedagog
Bu beni çok rahatlattı
Her sabah ağlayarak giderdi ama akşam neşeli gelirdi
Tabii sabahları ağlıyor olması beni mahvederdi çok üzülürdüm
Neşeli gelmesi mühim buna dikkat edin

Kaç yaşında çocuğunuz. Benim kızım 4 yaş olacak 10 gün sonra ama asla kabul etmedi gitmeyi. Rüyalarında ağladı falan. Ortamı seviyor ama benimde onunla olmamı istiyor. Bizde hep birlikteydik ayrılmadık hiç. Ama üzücü şeyler yaşadık ondan belki de ayrılık korkusu oluştu. Pedagog randevusu aldım ona göre oryantasyona devam edicem

Çok teşekkür ederim. Ben de kendimi rahatlatmaya çalışıyorum. Herkes nasıl gönderiyor mecbur alışacak vs diye. Bi yandan da ağlarsa gitmek istemezse falan diye kaygılanıyorum. Görüşmeye gittik öğretmenin elinden tutup sınıfa girdi ben hemen ağlamaya başladım. Bi yandan üzülüyorum evde zaten çok sıkılıyo Orda arkadaşlarıyla güzel vakit geçirir diyorum ama işte. Olayı dramatize etmek istemiyorum ama sanırım alışana kadar benim için zor olacak 😞
öyle tahatlayacaksiniz ki emin olun. evde camdan mi sarktı bıçak alıp bir yere mi batirdi yok efendim deterjan ile mi oynadı derdi yok düşünsenize... kreş bunları dusunmenize gerek olmayacak bir yer. ben o anlamda o kadar mutluydum ki. bakıcı acaba akşama kadar tv mi izletti çocuğu sıkıştırdı da korkuttu mu ne bileyim bin bir türlü olay. o yüzden bence çok rahat olun hersey güzel olacak

Nasil gittiği değil nasıl geldiği önemli demişti bana pedagog
Bu beni çok rahatlattı
Her sabah ağlayarak giderdi ama akşam neşeli gelirdi
Tabii sabahları ağlıyor olması beni mahvederdi çok üzülürdüm
Neşeli gelmesi mühim buna dikkat edin
Çok doğru. İnşallah neşeli gelir ve hatta neşeli gider 🤲🏻☺️ dikkat edeceğim buna. Gerçi başka alternatifim yok bunu düşünmek beni çok üzüyor 😞

Kaç yaşında çocuğunuz. Benim kızım 4 yaş olacak 10 gün sonra ama asla kabul etmedi gitmeyi. Rüyalarında ağladı falan. Ortamı seviyor ama benimde onunla olmamı istiyor. Bizde hep birlikteydik ayrılmadık hiç. Ama üzücü şeyler yaşadık ondan belki de ayrılık korkusu oluştu. Pedagog randevusu aldım ona göre oryantasyona devam edicem
İki yaşında 🥲 daha çok minik o yüzden bu kadar kaygılıyım aslında.

öyle tahatlayacaksiniz ki emin olun. evde camdan mi sarktı bıçak alıp bir yere mi batirdi yok efendim deterjan ile mi oynadı derdi yok düşünsenize... kreş bunları dusunmenize gerek olmayacak bir yer. ben o anlamda o kadar mutluydum ki. bakıcı acaba akşama kadar tv mi izletti çocuğu sıkıştırdı da korkuttu mu ne bileyim bin bir türlü olay. o yüzden bence çok rahat olun hersey güzel olacak
Evet burda bakıcılar eve de gelmiyo. Elalemin evine de asla yollayamam. Kreşte en azından istediğimizde gidip izleyebiliyoruz. İnşallah çabuk uyum sağlarız hem oğlum hem ben 🥲

Merhaba benim kızımda 29 aylıktı başladığında.
Bir bakıcıyla anlaşmıştık son anda vazgeçti ve biz apar topar kreş bulup başlattık.
15 gün alıştırma olarak sonra tam gün 8-5 gidiyor.
4 yaşına girecek.
Bende ilk başlarda çok üzüldüm ama sonra iyi ki bakıcı bakmamış dedim.
İnanın çok rahat bakıcı kaprisi çekmeye hiç gerek yok daha güvende bir kere arkadaşları var bir sürü etkinlik yapıyor.
İçiniz rahat olsun çok sosyal bir kız oğlum hiç kreşe gitmedi direkt 5 yaş anaokulundan başladı.
Şimdi ki aklım olsa aile büyüklerinden birine baktıracağıma kreşe verirdim oğlumu da.
Sadece ilk sene biraz fazla hasta oluyorlar bir de işte ben öğretmenini çok sevdim benim içim çok rahat seni mutlu görmek beni de çok mutlu ediyor şeklinde konuşmuştum.
Üzüldüğünde de hep sordum konuştuk öğretmeni ile hep iletişimde olduk.
İnşallah sizinde süreciniz olumlu ilerler.

Merhaba benim kızımda 29 aylıktı başladığında.
Bir bakıcıyla anlaşmıştık son anda vazgeçti ve biz apar topar kreş bulup başlattık.
15 gün alıştırma olarak sonra tam gün 8-5 gidiyor.
4 yaşına girecek.
Bende ilk başlarda çok üzüldüm ama sonra iyi ki bakıcı bakmamış dedim.
İnanın çok rahat bakıcı kaprisi çekmeye hiç gerek yok daha güvende bir kere arkadaşları var bir sürü etkinlik yapıyor.
İçiniz rahat olsun çok sosyal bir kız oğlum hiç kreşe gitmedi direkt 5 yaş anaokulundan başladı.
Şimdi ki aklım olsa aile büyüklerinden birine baktıracağıma kreşe verirdim oğlumu da.
Sadece ilk sene biraz fazla hasta oluyorlar bir de işte ben öğretmenini çok sevdim benim içim çok rahat seni mutlu görmek beni de çok mutlu ediyor şeklinde konuşmuştum.
Üzüldüğünde de hep sordum konuştuk öğretmeni ile hep iletişimde olduk.
İnşallah sizinde süreciniz olumlu ilerler.
Amin inşallah. Çok teşekkür ederim. Çocukla konuşmak çok etkili oluyor sanırım dediğiniz gibi. Ben de şimdiden başladım sen okula gideceksin arkadaşlarınla eğleneceksin ben de işten çıkınca hemen gelip seni alcam birlikte güzel vakit geçireceğiz falan demeye 😅 şimdilik anlamıyor gibi ama olsun yine de söylüyorum. Haftaya başlayacağız sanırım. Çok karmaşık hisler içindeyim 🥹🥹 inşallah benim oğlum da sizin kızınız gibi alışır ve sever 🌸

Back
X