Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Krese baslama yasi.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Less-is-More

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2018
8.119
30.193
36
Merhabalar. Cogunuz biliyorsunuz, 21 aylik bir oglum var ve su an ikinciye hamileyim. Her cocugun psikolojisi ve gelisimi farkli tabi ama benzer durumlari yasayan annelerin deneyimlerinden faydalanmak istedim. Onumuzdeki Agustos ayinin sonunda insallah ikinci bebegimi kucagima alacagim. O zaman buyuk oglum tam iki yasinda olacak. Benim dusuncem bir yil ise ara verip ikisiyle de evde ilgilenmek. Daha sonra kucuk 1 yasini doldurunca, buyuk de tam 3 yasinda olunca, buyugu krese verip ise donmeyi dusunuyorum. Bu surecte annem ve kv donusumlu olarak yardim edecekler. Kucuk zaten evde olacak ama buyuk 3 yasinda ve evde kardesi varken krese baslarsa nasil olur sizce? Bir arkadasimin kizi yasi daha buyuk olmasina ragmen baslamis ama devam etmemis. Evde onunla ilgileniyorsunuz, beni okula gonderiyorsunuz gibi sikayetlerde bulunmus. Boyle bir durum yasamak istemiyorum. 3 yas krese baslamak icin uygun bence ama evde kardesiyle ilgilenirken onu evden gondermek nasil bir etki yaratir kestiremiyorum. Ben de ise baslayacagim, onunla birlikte evden cikmis olacagim. Boyle olursa daha mi kolay uyum saglar? Simdiden bu dusuncelere kapildim, yol gosterirseniz sevinirim.

Kardesin daha çok küçük, sende onun yasindayken evdeydin deyip gönderin çoçugu. Kreste onun gelisimi için önemli.

Evet çoçuklarin psikolojisi önemli fakat her itirazlarinada karsilik vermemeliyiz travma yasayacak diye korkusundan. Yani yasadigim ülkede çocuklarin çogu 1 yasinda (hatta daha erken) krese baslar ve 2.5 yasinda okula baslarlar.

Cocuga karsi net olunmali. Elbette kendini acindiracak fakat çocugu hapise atmiyorsunuz. Onun gelisimini iyi yönde etkileyecegi, arkadaslari ile oynayabilecegi yere yolluyorsunuz.

Kardesin daha çok küçük, sende onun yasindayken evdeydin deyip gönderin çoçugu. Kreste onun gelisimi için önemli.

Evet çoçuklarin psikolojisi önemli fakat her itirazlarinada karsilik vermemeliyiz travma yasayacak diye korkusundan. Yani yasadigim ülkede çocuklarin çogu 1 yasinda (hatta daha erken) krese baslar ve 2.5 yasinda okula baslarlar.

Cocuga karsi net olunmali. Elbette kendini acindiracak fakat çocugu hapise atmiyorsunuz. Onun gelisimini iyi yönde etkileyecegi, arkadaslari ile oynayabilecegi yere yolluyorsunuz.
Evet kardesi olmsa da ben gondermeyi dusunuyordum 3 yasini doldurunca. Evde buyukanneyle olmasiyla kreste yasitlariyla olmasi ayni sey degil. Bircok seyi ogrenmesi acisindan gerekli. Bir de henuz hic konusmuyor. Anne baba falan da demiyor. O zamana kadar birazcik kendini ifade edebilse icim daha rahat edecek.

Benim de 1,5 ve 3,5 yaşında çocuklarım var.
Ben köy yerinde olduğum için imkanım yok sadece haftada bir gün gittiğim ilkokula kızımı yanımda götürüyorum inanın mutluluğu, sosyalleşmesi ve öğrenme gelişimi anlatılmaz.

3 yaş üzeri artık evde babaanne-anneanne ya da bakıcı ile halı üzerinde boyama/ hamur ya da evcilik kesmiyor çocukları. Sosyalleşmek, yeni şeyler öğrenmek, kendi akranları ile birlikte olmak istiyorlar.

Bence güzel bir karar, yaşı da uygun olacaktır.

Benim de 1,5 ve 3,5 yaşında çocuklarım var.
Ben köy yerinde olduğum için imkanım yok sadece haftada bir gün gittiğim ilkokula kızımı yanımda götürüyorum inanın mutluluğu, sosyalleşmesi ve öğrenme gelişimi anlatılmaz.

3 yaş üzeri artık evde babaanne-anneanne ya da bakıcı ile halı üzerinde boyama/ hamur ya da evcilik kesmiyor çocukları. Sosyalleşmek, yeni şeyler öğrenmek, kendi akranları ile birlikte olmak istiyorlar.

Bence güzel bir karar, yaşı da uygun olacaktır.
Umarim cok zorlamadan alisir bizimki de. Aslinda parka falan goturdugumde yasitlariyla olmak cok hosuna gidiyor. Beni gozu gormuyor bile. O yuzden cok zor olmaz diye tahmin ediyorum.

Evet kardesi olmsa da ben gondermeyi dusunuyordum 3 yasini doldurunca. Evde buyukanneyle olmasiyla kreste yasitlariyla olmasi ayni sey degil. Bircok seyi ogrenmesi acisindan gerekli. Bir de henuz hic konusmuyor. Anne baba falan da demiyor. O zamana kadar birazcik kendini ifade edebilse icim daha rahat edecek.

Kres kendini ifade etmesinde yardimci olacak. Cogu zaman anne baba, çoçuk "leb" deyince hemen leblebiyi anladigi için çoçuk konusma geregini duymuyor. Zaten çoçugun vucud dilinden anliyorsun orayi seviyor yada sevmiyormu diye. Hiç endise etme yani canim.

Cocuguna karsi bu sürecin normal oldugunu asilarsan, çoçukta normal oldugunu düsünür. Zaten sürece tedirgin girersen, çoçuk bunu anlar ve suistemal etmeye çalisir.

Yani neticede kardesini kiskanir diyerek ikinciyi yapmamazlik etmedin. Buda ayni sey iste. Su akar yolunu bulur. Sen hamileligin tadini çikar. En güzel zamanindasin simdi. 30uncu hatta 35inci haftadan sonra insan zorlaniyor, biliyorsun. Simdiden saglikli dogumlar dilerim.

İki kızımı da 3 yaşını bitirdiklerinde 'artık okula gitme yaşına geldin' diyerek kreşe başlattım.
Zannettiler ki o yaşta her çocuk kreşe gidiyor.
Kararınızdan dönmeyin kreş çocukların gelişimi için çok faydalı.
Konusmasi nasildi? Bizimki henuz hic konusmuyor. Kendini azicik da olsa anlatsa daha rahat gonderirim.

Kres kendini ifade etmesinde yardimci olacak. Cogu zaman anne baba, çoçuk "leb" deyince hemen leblebiyi anladigi için çoçuk konusma geregini duymuyor. Zaten çoçugun vucud dilinden anliyorsun orayi seviyor yada sevmiyormu diye. Hiç endise etme yani canim.

Cocuguna karsi bu sürecin normal oldugunu asilarsan, çoçukta normal oldugunu düsünür. Zaten sürece tedirgin girersen, çoçuk bunu anlar ve suistemal etmeye çalisir.

Yani neticede kardesini kiskanir diyerek ikinciyi yapmamazlik etmedin. Buda ayni sey iste. Su akar yolunu bulur. Sen hamileligin tadini çikar. En güzel zamanindasin simdi. 30uncu hatta 35inci haftadan sonra insan zorlaniyor, biliyorsun. Simdiden saglikli dogumlar dilerim.
Cok tesekkurler iyi dileklerin icin. Aslinda cok pimpirikli bir insan degildim ama anne olduktan sonra cok degistim. Dedigin gibi bir sekilde anlasilir zaten gitmeyi isteyip istemedigi.

Yarım gün verme imkanı varsa daha iyi olur. Hem gelişimine faydalı olur hem de kendisini dışlanmış hissetmez. Tabii anneler iki çocuğa birden bakarlar mi?
Basta oyle dusunuyorum ben de. Yarim gun baslatip duruma gore karar verecegim. Ogretmenim, ders programimi ona gore ayarlayabilirsem cok zorlanmazlar. En gec 3.30da evde oluyorum su an. O zaman icin de daha erken gidebilirsem kolay olur bizim icin.

Daha çok erken bunları düşünmek için ...yaşadıkça gör ve ona göre plan yap derim.Cocuk kardeşi doğar doğmaz krese gonderilmedigi ve evde sizin de olmamanız nedeniyle çok bocalamaz diye düşünüyorum.Tabi bazı şeyleri yaşadıkça goreceksiniz

Cok tesekkurler iyi dileklerin icin. Aslinda cok pimpirikli bir insan degildim ama anne olduktan sonra cok degistim. Dedigin gibi bir sekilde anlasilir zaten gitmeyi isteyip istemedigi.

Haha, benim böyle dediklerime bakma. Bende çok pimpirikli bir anneyim, yani içindeki kopan firtinalari çok iyi anliyorum. Eylülde kizim ana okuluna baslayacak ve bende "acaba nasil olur, mutlu olurmu" endisesi var. Ki simdi krese gidiyor ve çok mutlu. Ana okulu neticesinde okul, farkli bir yer diye endise ediyorum.

Ancak seninde, benimde ihtiyacimiz birinin "vah vah, durumuna çok üzüldüm" demesi degil. Gaza ihtiyacimiz var. Iyi bir anne oldugumuzu bilmeye ihtiyacimiz var. Yaptigimizin, çoçuklarimizinin iyiligi için bilme ihtiyacimiz var.

Bunlara ragmen, sanirim yine o ana okulunda ilk gün hem ben, hem esim, sulu gözle geçirecegiz. Ki eminim kizim bizi görmez bile, arkadaslari ile oynar. Ancak anne babalik böyle bir delilik iste :)

Haha, benim böyle dediklerime bakma. Bende çok pimpirikli bir anneyim, yani içindeki kopan firtinalari çok iyi anliyorum. Eylülde kizim ana okuluna baslayacak ve bende "acaba nasil olur, mutlu olurmu" endisesi var. Ki simdi krese gidiyor ve çok mutlu. Ana okulu neticesinde okul, farkli bir yer diye endise ediyorum.

Ancak seninde, benimde ihtiyacimiz birinin "vah vah, durumuna çok üzüldüm" demesi degil. Gaza ihtiyacimiz var. Iyi bir anne oldugumuzu bilmeye ihtiyacimiz var. Yaptigimizin, çoçuklarimizinin iyiligi için bilme ihtiyacimiz var.

Bunlara ragmen, sanirim yine o ana okulunda ilk gün hem ben, hem esim, sulu gözle geçirecegiz. Ki eminim kizim bizi görmez bile, arkadaslari ile oynar. Ancak anne babalik böyle bir delilik iste :)
Deli olmasak girer miydik bu sorumlulugun altina 😂 zamanla alisacagiz elbet, bu dusuncelerin de olmasi cok normal. Biz bu kadar dusunmesek her sey dogal akisinda gidecek zaten. Cocuklar hep bizden etkileniyor. Bizim duygularimiza gore tepki veriyorlar.

X