- 25 Ağustos 2023
- 322
- 104
- 23
- Konu Sahibi Bremenin mizikacisi
-
Okuldan göndermek de yasal değil işte.Sikayetci olsa dikkate alınır
Ya cocugum iyilesip yasadigimiz ile gelince.baslattim.cuma gunu baslatn veli ne kadar dusunceli demek nd demekOkuldan göndermek de yasal değil işte.Sikayetci olsa dikkate alınır
Çocuk kendi psikolojik olarak hazırsa gitsin zaten kreşe/anaokuluna.3 yaş itibariyle arkadaş istiyorlar,benimki parkta gördüğü çocukların arkasından ağlıyordu gitmesinler diye,gonderdim ben de.Cocuk evden ayrılmak istemediği için mi ağlıyor kalabalıktan korktuğu için mi bu önemliDevlet okulları uğraşmaz nazşamaz. Yeni hastalıktan çıkmış konuşma zorluğu çeken çocuğa tekrar tekrar travma yaşatmaya gerek yok ki. Okuldan erken gönderilse istenmediğini o çocuk hissetmeyecek mi?
Is bakacagim.en sagliklisi buBen olsam asgarî ücretli bir iş bulup özel kreş parası çıkarırdım çocuğuma.
benimki başlıyor 1 ya da 2 hafta sonra çok sıkılıyorum orda gitmek istemiyorum deyip bırakıyorAslında kızımda bende hic zorlanmadım,hatta kendisi istedi ćok sosyal bir çocuktu ama oğlum pandemi çocuğu,kızım kadar sosyal değildi asla.
Markete,parka bile gitmek istemez olmuştu. Bende okul konusunda ısrarcı olmadım pek.Geçtiğimiz yaz ikna etmeye çabaladım. Hep konuştum anlattım ona. O şekilde ikna oldu. İlk gün sadece utanıyorum anne dedi,sınıfın kapısından girmek istemedi,ikna edip soktum içeri,dışarda bekleyeceğimi söyledim. Ćıkışta kapı açılınca oradaydım,okullar açıldığından beri de çıkışına hić geç kalmadım,her seferinde gözleri beni ararken orada gördü. Sonraki günlerde de sorunsuz devam etti. Çok sevdiği arkadaslari oldu,arada onlarla sinemaya falan götürdüm. Hala da yoklarım arada bak iyi ki başlamışsın okula x'le nasıl tanışırdın yoksa falan diye. Bugün cuma mesela ve sevmiyor cuma günlerini okul tatil olacağı için.
Sabırla anlatın,güzel yanlarından bahsedin tabi ki. Belki hemen ikna olup tamam demeyecek ama kafasına yerleşiyor okula gideceği. Alışıyor aslında bu şekilde okula gitme fikrine ki benim oğlum çok inatçıdır.
Ben kesinlikle girmez kapıdan diyordum zira hiç ayrı kalmadık 1 saat olsun bir yere bırakmamıştım ama güvende olduğunu,benim onu zamanında gelip alacağımı anlayınca beklediğimden daha kolay oldu süreç.
Ben yazmadım onuYa cocugum iyilesip yasadigimiz ile gelince.baslattim.cuma gunu baslatn veli ne kadar dusunceli demek nd demek
Benden ayrilmak.istemedigi icin sinifa annemde gelsin diyor ben koridodr da bekledigimi soylutormÇocuk kendi psikolojik olarak hazırsa gitsin zaten kreşe/anaokuluna.3 yaş itibariyle arkadaş istiyorlar,benimki parkta gördüğü çocukların arkasından ağlıyordu gitmesinler diye,gonderdim ben de.Cocuk evden ayrılmak istemediği için mi ağlıyor kalabalıktan korktuğu için mi bu önemli
Oluyor böyle şeyler.Eger çalışıyorsanız çocuğunuzu yıpratmayin bence.Zaman verin biraz dahaBenden ayrilmak.istemedigi icin sinifa annemde gelsin diyor ben koridodr da bekledigimi soylutorm
Devlette uğraşmazlar hem çok küçük hem de faydası olmaz üstüne düşmezlerse bence.Is bakacagim.en sagliklisi bu
Bende koridorda bekledim bizde hic ayrilmamisrik.oglum istiyor.ki sinifta birlikte olalim beraber girelimAslında kızımda bende hic zorlanmadım,hatta kendisi istedi ćok sosyal bir çocuktu ama oğlum pandemi çocuğu,kızım kadar sosyal değildi asla.
Markete,parka bile gitmek istemez olmuştu. Bende okul konusunda ısrarcı olmadım pek.Geçtiğimiz yaz ikna etmeye çabaladım. Hep konuştum anlattım ona. O şekilde ikna oldu. İlk gün sadece utanıyorum anne dedi,sınıfın kapısından girmek istemedi,ikna edip soktum içeri,dışarda bekleyeceğimi söyledim. Ćıkışta kapı açılınca oradaydım,okullar açıldığından beri de çıkışına hić geç kalmadım,her seferinde gözleri beni ararken orada gördü. Sonraki günlerde de sorunsuz devam etti. Çok sevdiği arkadaslari oldu,arada onlarla sinemaya falan götürdüm. Hala da yoklarım arada bak iyi ki başlamışsın okula x'le nasıl tanışırdın yoksa falan diye. Bugün cuma mesela ve sevmiyor cuma günlerini okul tatil olacağı için.
Sabırla anlatın,güzel yanlarından bahsedin tabi ki. Belki hemen ikna olup tamam demeyecek ama kafasına yerleşiyor okula gideceği. Alışıyor aslında bu şekilde okula gitme fikrine ki benim oğlum çok inatçıdır.
Ben kesinlikle girmez kapıdan diyordum zira hiç ayrı kalmadık 1 saat olsun bir yere bırakmamıştım ama güvende olduğunu,benim onu zamanında gelip alacağımı anlayınca beklediğimden daha kolay oldu süreç.
Oyunvine baslayacafiz haftsyaOluyor böyle şeyler.Eger çalışıyorsanız çocuğunuzu yıpratmayin bence.Zaman verin biraz daha
Kesinlikle uyumlu gulec bir cocuktur bende sok icerisndeyim sinifa girer girmez ilk 2 gun biraz olsn duruyordu dun illa annemde olsn dedi sinifa girmedi beni yaninda istiyo agliyoKonu sahibinin çocuğu o kadar sorunlu bir çocuk mu bilmiyoruz öyle bir bilgi vermedi.Bazi öğretmenler gerçekten hiç uğraşmak istemiyor ama,çocuk az ağlasa hiç uğraşmadan hiçbir çabada bulunmadan direkt anneyi arayıp gelin çocuğu alın diyenleri biliyorum
Değil işte. Hele ki devlet okuluna hiç hazır değil bu çocuk.Çocuk kendi psikolojik olarak hazırsa gitsin zaten kreşe/anaokuluna.3 yaş itibariyle arkadaş istiyorlar,benimki parkta gördüğü çocukların arkasından ağlıyordu gitmesinler diye,gonderdim ben de.Cocuk evden ayrılmak istemediği için mi ağlıyor kalabalıktan korktuğu için mi bu önemli
Oglum.bensiz asla.sinifa girmek istemiyo o.yuzden oyunevine basliayaxagiz1400 lira krediye 600 lira odeyince kabul ediyolar mi anlamadim nasil oldugunu
Oyunevindsn devam edecegiz bensiz durmiyoYine oyun evine gidin. Özel kreşe verseydiniz bu sorunu yaşamazdınız. Paranıza geçer sözünüz. Devlet okulu sonuçta. Hem kalabalık hem de 2 ay olmuş zar zor bir uyum sağlanmış. Benim çocuğum eğitim almasın mııı??? Diyerek olayı manüple etmeniz de tuhaf geldi. 3 yaş bana göre erken anne çalışmıyorsa be çocuk devlet kreşine gidecekse. O kadar kalabalık sınıfta ne dili gelişir ne de keyif alır. Özel kreş olsa hiç problem olmaz.
Oyunevine baslayacagiz pztesi itobaroyle jaftada 3 gunNiye insan sürekli bakmaktan bunalabilir eş desteği de yok malum.
O zaman diğer çocuklarda 2 hafta ara vermiş olur, çocuğunuz biraz daha büyümüş olur, sınıfın düzenini tekrar otururken sizinkini de araya katar. Bu kadar takintili olmak sizi üzer. Çocukta da ters teper.
Bulunduğum okulun bahçesinin içinde bir bağımsız anaokulu var, çocuklar dışarıda agliyorlardi,1.sinifa gelir yine ağlarlar.Ogretmen istese en zor çocuğu bile alistirabilir.Biraz konunun üzerine gitse de olmasa neyse hak veririm.Oyun evine götürün teslim etmeyin bence o öğretmeneKesinlikle uyumlu gulec bir cocuktur bende sok icerisndeyim sinifa girer girmez ilk 2 gun biraz olsn duruyordu dun illa annemde olsn dedi sinifa girmedi beni yaninda istiyo agliyo
Benim çocuğumda uyaran eksikliği var. Doktorumuzda hemen kreş tavsiye etmişti, zaten herkese kreş tavsiye ediyorlar ama özel eğitim öğretmenimiz kreşe uygun değil diyerek 1 yıl sonra başlatmamıza onay vermişti. Hatta öğretmenimiz uyum sağlayamayan çocuklar daha çok içine kapanıyor, fayda yerine zarar görüyor demişti.Goturdum doktorum da tavsiye etti kresi denver testi yapildi
Gonulsuz gelen isten hayir gelmiyor arkadasim var kendisi de ankara da anasimifi ogretmeni gorevimiz ogrenciyi sinifa alistorms uyum saglamasinda ilk basta ogrermen destegi cok onemli.diye ama iste doger cocuklarin duzenini kurmus ugrsmak istemedi hak vrrmiyor da ddgilim 15 cocuk evrt zor onlarin da farkli farkli sorunlari da var ama hc destek gormedigimiz icin ogrefmenden bundan dolayi sitem etmsfm pTesj oyunevine giddcgizBulunduğum okulun bahçesinin içinde bir bağımsız anaokulu var, çocuklar dışarıda agliyorlardi,1.sinifa gelir yine ağlarlar.Ogretmen istese en zor çocuğu bile alistirabilir.Biraz konunun üzerine gitse de olmasa neyse hak veririm.Oyun evine götürün teslim etmeyin bence o
Acikcasi simdiye kadar uyum sorunu yasamamistik ama benden de ayri kalmamisti oglum bemdem ayrilma.komusinda sknti yasiyor.asla kabhl etmiyor 3 ginde de normal geliyor acikcasi belki donem basinda olsaydk boyle ollmazdi ogrermende diger cociklarla birlikte uyum surecine adapte olunurduBenim çocuğumda uyaran eksikliği var. Doktorumuzda hemen kreş tavsiye etmişti, zaten herkese kreş tavsiye ediyorlar ama özel eğitim öğretmenimiz kreşe uygun değil diyerek 1 yıl sonra başlatmamıza onay vermişti. Hatta öğretmenimiz uyum sağlayamayan çocuklar daha çok içine kapanıyor, fayda yerine zarar görüyor demişti.
Hiç özel eğitim veren bir kurumla görüştünüz mü? Belkide çocuğunuzun öncelikle dil terapisine ihtiyacı vardır.
Denver testi çocuğun gelişim seviyesi için yapılıyor, sanırım gerilik olduğuna o zaman karar verildi. Bizde yaptırmıştık ama oldukça basit bir test zaten, çok konuşmaya yönelik mi emin değilim. ( 3 yaş 1 aylikken yaptırmıştık bizde)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?