Oğlum 4 yasinda otizm tanili , eşim dümdüz en düz memur , ben oğlumun tanisindan beri çalışmayı bıraktım çünkü geri kazanabilecegim durumda. Dil konuşma terapisine aylık 8 bin veriyorum. Asla hiç bir çocuğun yanına yaklaşmasını oyun kurmadigi için kreş önerdi doktor. Bulunduğum yerde devlet anaokulu agostos 2019 doğumlu oğlumu almadı sınıf açılmadı. Market pazar masrafimi kistim yarım gün 5bin vererek özel kreşe gönderiyorum. Ev kira 8 bin de kira elektirik su vs vs saymıyorum bile. Yarım gün kreşe başladığından beri ben de partime işe girdim çünkü dönmüyor donmez.
Hem evde oturayim hem maddi imkan yok. ama 3 yaşındaki cocugumu da devlet okula almadı eğitim hakkı engellendi gx
Devlet anaokuluna da ödenen aylık para var. tabi ki kreş gibi çok değildir de bedava da değil yani sadece kırtasiye malzemesi alsan 3-4 bin tutuyor ? Burda öyle en azından.
Ayrıca otizm gibi bir tanısı yoksa 3 yaş için eğitim hakkı diye niye cirpiniyorsunuz?
Bir dünya etkinlik var . yumurta beyazına sirkeyle karbonat koy kopuruyor, karbonatlı suya elini bastır beyaz kağıda baskı yap sonrasında zerdacalli suyla fircala el kısmı kırmızı oluyor vs vs bin tane etkinlik var. yeter ki eğitmek iste.