• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acikcasi simdiye kadar uyum sorunu yasamamistik ama benden de ayri kalmamisti oglum bemdem ayrilma.komusinda sknti yasiyor.asla kabhl etmiyor 3 ginde de normal geliyor acikcasi belki donem basinda olsaydk boyle ollmazdi ogrermende diger cociklarla birlikte uyum surecine adapte olunurdu
Konuşmasında sıkıntı yaşıyor demek kelimesi az yada hiç konuşmuyor demek sanırım. O yaşlarda kendini ifade edemeyen çocuklar hırçın olabiliyor çünkü çevresinde olan biten herşeyi biliyor ama derdini anlatamıyor. Siz beni dinleyin, gerekirse başka bir doktordan ve özel eğitim kurumundan fikir alın.

Konuşmasında sıkıntı yaşıyor demek kelimesi az yada hiç konuşmuyor demek sanırım. O yaşlarda kendini ifade edemeyen çocuklar hırçın olabiliyor çünkü çevresinde olan biten herşeyi biliyor ama derdini anlatamıyor. Siz beni dinleyin, gerekirse başka bir doktordan ve özel eğitim kurumundan fikir alın.
Kelime dagarcigi az hircinligi yok aslinda da dil terapistiyle de gorusecegim

Haftaya oyunevine baslayacagiz ilk basta ikinci donem.ne degisecek ki yine alisma sorunu yasayacak pglum yine snftakiler alosmis olarak baslicak basindan mi atiyo diye dusunmustum.bu sebeple

Hayır araya tatil girdiği için o yaş çocukları tekrar uyum sorunu yaşar. Hatta ilk dönem her pazartesi de hafta sonu tatili nedeniyle sorun yaşayabilirler. Düzeni oturmuş bir sınıfta çocuğunuz daha zorlanacaktır, ayrıca diğer çocuklar da huzursuz olacak, sınıf düzeni bozulacaktır. O yüzden sizin 2. Dönem başlamanız, bu arada çocuğunuzun bir problemi varsa tedavisine başlamanız şart.

Hayır araya tatil girdiği için o yaş çocukları tekrar uyum sorunu yaşar. Hatta ilk dönem her pazartesi de hafta sonu tatili nedeniyle sorun yaşayabilirler. Düzeni oturmuş bir sınıfta çocuğunuz daha zorlanacaktır, ayrıca diğer çocuklar da huzursuz olacak, sınıf düzeni bozulacaktır. O yüzden sizin 2. Dönem başlamanız, bu arada çocuğunuzun bir problemi varsa tedavisine başlamanız şart.
haklsnz

benimki başlıyor 1 ya da 2 hafta sonra çok sıkılıyorum orda gitmek istemiyorum deyip bırakıyor
Bilemedim zor tabi.
Ama kesin bir dille sizin işe gideceğinizi onunda okulda olacağını anlatmanız gerek. Okulda bir sorun yaşanmadığından da eminseniz kararlı durmanız gerek zira her sıkıldığında gitmezse okula,her zaman şansını deneyecektir bu konuda.
Biraz kararlı durun belki mecbur olduğunu, bu kez vazgeçemeyeceğini anlarsa daha az sorun çıkarır.

Bende koridorda bekledim bizde hic ayrilmamisrik.oglum istiyor.ki sinifta birlikte olalim beraber girelim
Öyle birşey olamayacağını anlatmanız gerekir.
Bak kimsenin annesi yanında gelmiyor,arkadaşların üzülür ben senin yanında gelirsem,okulun dışında beklerim seni diyebilirsiniz. İlk günler sorabilirde bekledin mi diye ,benim oğlum soruyordu nerde bekledin eve gitmedin dimi diye,bende evet arabada bekledim, bahcede bekledim falan diyordum. Şimdi umurunda değil,çıkınca beni gördüğü sürece sorun etmiyor. Ben eve gittim sana şunu hazırladım,bunu yaptım diye de anlatmıştım biraz zaman gecince alıştı tabi zamanla.
Mucize beklememek lazım,zamanla,aşama aşama oluyor bazı şeyler.
Siz 2.döneme kadar evde hazırlayın çocuğunuzu,ikna etmeye ćalisin,sonra duruma bakarsınız.

Anlamadgm konu bu kadar maddi zorluk cekiyorlarsa, neden bir ise girip calismiyor da güya " kendi tabiriyle " cocugunun egitim hakkının elinden alınmasına mani olmuyo ?
Bi konuda danisfim diye tum hayatimi sorguya cekme hakkini nereden goruyorsnuz dilinizi sivrite sivrite

Öyle birşey olamayacağını anlatmanız gerekir.
Bak kimsenin annesi yanında gelmiyor,arkadaşların üzülür ben senin yanında gelirsem,okulun dışında beklerim seni diyebilirsiniz. İlk günler sorabilirde bekledin mi diye ,benim oğlum soruyordu nerde bekledin eve gitmedin dimi diye,bende evet arabada bekledim, bahcede bekledim falan diyordum. Şimdi umurunda değil,çıkınca beni gördüğü sürece sorun etmiyor. Ben eve gittim sana şunu hazırladım,bunu yaptım diye de anlatmıştım biraz zaman gecince alıştı tabi zamanla.
Mucize beklememek lazım,zamanla,aşama aşama oluyor bazı şeyler.
Siz 2.döneme kadar evde hazırlayın çocuğunuzu,ikna etmeye ćalisin,sonra duruma bakarsınız.
Fikrinizi paylastiginiz icin tskk ederim oyle dusunduk oyunevjne baslayscsgiz haftsys

Watsaptan yazisiyorduk ogretmen surekli toparlansin simdi okulu dusunmeyin deyip durdu
K bakmayin klvye de zor zar yaziyorum
Ogretmen duzen oturtmus ekstra oglumla ilgilenmek istemiyor iki de bir cocukla ilgilenmek yerine onun yaninda ikinci donem.baslayin simdi hepsinden kucuk diyerek savusturmaya calisiyor biraz masum goruntumden kaynaklandigini dusunuyorm.bu kadin saf salak atiyim basimdan digr cocuklarla 1 ay ugrasilmis alisilmasi benim.oglum 3 gunde uyum saglamayip agldigi icin gelmeyin diyor ama cok yalniziz imkanimiz yok ozel krese gondermeye semtimde iki devlet kresi var onunla da bu olaylar olunca gorustum dolmus tum kayitlar haliyle uygun oldugu icin
Buradan baska elimizde okul yok buradan da hayir gelmeyecek gibi
Ama bakın iki okulda kreş için küçük diyorsa doğrudur. Zaten Ocak ayında 2. Dönem başlıyor biraz daha oyalayin çocuğu yapacak bişey yok gibi. Diğer çocuklarda aglamasindan etkileniyordur

Ama bakın iki okulda kreş için küçük diyorsa doğrudur. Zaten Ocak ayında 2. Dönem başlıyor biraz daha oyalayin çocuğu yapacak bişey yok gibi. Diğer çocuklarda aglamasindan etkileniyordur
Oyunevine godecegiz cok uzak ama bugin otobusle gittik yarim saat surdu ben yoruldm cocuk nasil dayanacak onu dusunuyorm

Watsaptan yazisiyorduk ogretmen surekli toparlansin simdi okulu dusunmeyin deyip durdu
K bakmayin klvye de zor zar yaziyorum
Ogretmen duzen oturtmus ekstra oglumla ilgilenmek istemiyor iki de bir cocukla ilgilenmek yerine onun yaninda ikinci donem.baslayin simdi hepsinden kucuk diyerek savusturmaya calisiyor biraz masum goruntumden kaynaklandigini dusunuyorm.bu kadin saf salak atiyim basimdan digr cocuklarla 1 ay ugrasilmis alisilmasi benim.oglum 3 gunde uyum saglamayip agldigi icin gelmeyin diyor ama cok yalniziz imkanimiz yok ozel krese gondermeye semtimde iki devlet kresi var onunla da bu olaylar olunca gorustum dolmus tum kayitlar haliyle uygun oldugu icin
Buradan baska elimizde okul yok buradan da hayir gelmeyecek gibi
Şimdi şöyle söylim ben size; evet devletteki okul öncesi öğretmenleri çok fazla çocukları uyum göstersin diye uğraşmıyorlar benim yaşadığım yerde de farklı farklı okullarda aynı durumlari arkadaşlarımın cocuklarinda da gördüm. Ama sizin çocuk 3 yaş devlet kabul ediyor mu bizim burda devletin kreşi yok mesela normal anaokulu var onlarda 3 yaş almıyor. Ve öğretmen tek başına olmuyor 2 tane de stajyer oluyor benim bildiğim kadarıyla.

Benim kızımda özel kreşe 3 yaşında başladı 1.5 ay da alıştı. Ama öğretmenleri çok ilgilendi şuan öğretmeni bağımlı oldu resmen.

Yani diyeceğim şu ki; çocuğunuzu imkanınız varsa özele gönderin.

Birde şu dikkatimi çekti öğretmen toparlansın şuan okulu düşünmesin demiş bence burada öğretmen çocuğu düşünüyor gibi geldi bana.

Ev hanımı gibisiniz. Eğer öyleyse kendiniz 1 yıl daha bakın çocuğa

Şimdi şöyle söylim ben size; evet devletteki okul öncesi öğretmenleri çok fazla çocukları uyum göstersin diye uğraşmıyorlar benim yaşadığım yerde de farklı farklı okullarda aynı durumlari arkadaşlarımın cocuklarinda da gördüm. Ama sizin çocuk 3 yaş devlet kabul ediyor mu bizim burda devletin kreşi yok mesela normal anaokulu var onlarda 3 yaş almıyor. Ve öğretmen tek başına olmuyor 2 tane de stajyer oluyor benim bildiğim kadarıyla.

Benim kızımda özel kreşe 3 yaşında başladı 1.5 ay da alıştı. Ama öğretmenleri çok ilgilendi şuan öğretmeni bağımlı oldu resmen.

Yani diyeceğim şu ki; çocuğunuzu imkanınız varsa özele gönderin.

Birde şu dikkatimi çekti öğretmen toparlansın şuan okulu düşünmesin demiş bence burada öğretmen çocuğu düşünüyor gibi geldi bana.

Ev hanımı gibisiniz. Eğer öyleyse kendiniz 1 yıl daha bakın çocuğa
Bazi devlet okullarinda nadiren de olsa 3 yas krese aliyolar 3 yas icin sinif aciyolar
Ayagi kirikken oyle demisti simdi de ugrasmak zor geldi bende zaten oyunevine yazdrdm

1400 lira krediye 600 lira odeyince kabul ediyolar mi anlamadim nasil oldugunu
Sorun olmadi hiç bir yıl öyle ödedim. Doğum izninde 4 ay maaş almayacağım için dondurma istedim. Dondurma yok ödemeyin 4 ayda bişi olmaz dediler. Sadece ihtar çekmişler o ihtarin da bedelini yansıtmışlardi. Evi ödedim bitti bile

Iyi gunler, oglum iki ay once sol femur kemigi kirildi memletimizdeyken neyse cok sukur atlattik duzeldi ben agustos ta yasadigim sehrin devlet kresine yazdirdim ama saglik sebebiyle ogretmenler gununde basladik cuma gunu 38 aylik oglum aglamis aradilar gittim
Sonra da asla sinifa girmek istemedi bensiz 0gretmen de cuma baslayan cocuga uyum saglamdigi icin pztesi ikinci donem baslasin eylul dogumlu deyip basindan atmak istedi ben ona asker ailesi oldugumuzu kimsemizin olmadigini konsma geriligi oldugundan bahsettim bu sefer oglumla ilgilwnmek yerine alisamiyor demeye basladi cocugin yaninda cpcukla dogru durust konusmadan iletisime gecmeden bu sorunu okulun mudiresine bahsettim cuma bir bigin 3 gun hoca.hanim duzen oturtmys ugrasmak istemiyo sanirim siz onu dinlemeyin dedi ben biraz safca durusum var belki kaale almadi diye dusunerek esim telde gorusmek istiyor dedim diye mudire hanima.sikayet.etmis bende kotuluk.ne var ilk cocugumz oda heyecanli tanimak.istedi gorevlendirmesi olmasa yuzyuze.gelir konusudu dedim bu sefer mudire hanimda 2 donem gelin demeye basladi savmak istiyolar devlet okulu oldugu icin uygun ozele.durumumuz yok bu sehrde.kimsemde yok ne yapmam gerek bir aklimda cimer e yaz diyor.diger cocuklarin 15 gun 1 ay alismasina.sabretmis benimkine niye boyle yapiyor ? Benim coxugumun da egitim hakki yok mu moralm.bozuldu fikirlerinize ihtiyacim v
Oğlum 4 yasinda otizm tanili , eşim dümdüz en düz memur , ben oğlumun tanisindan beri çalışmayı bıraktım çünkü geri kazanabilecegim durumda. Dil konuşma terapisine aylık 8 bin veriyorum. Asla hiç bir çocuğun yanına yaklaşmasını oyun kurmadigi için kreş önerdi doktor. Bulunduğum yerde devlet anaokulu agostos 2019 doğumlu oğlumu almadı sınıf açılmadı. Market pazar masrafimi kistim yarım gün 5bin vererek özel kreşe gönderiyorum. Ev kira 8 bin de kira elektirik su vs vs saymıyorum bile. Yarım gün kreşe başladığından beri ben de partime işe girdim çünkü dönmüyor donmez.
Hem evde oturayim hem maddi imkan yok. ama 3 yaşındaki cocugumu da devlet okula almadı eğitim hakkı engellendi gx🙈
Devlet anaokuluna da ödenen aylık para var. tabi ki kreş gibi çok değildir de bedava da değil yani sadece kırtasiye malzemesi alsan 3-4 bin tutuyor ? Burda öyle en azından.
Ayrıca otizm gibi bir tanısı yoksa 3 yaş için eğitim hakkı diye niye cirpiniyorsunuz?
Bir dünya etkinlik var . yumurta beyazına sirkeyle karbonat koy kopuruyor, karbonatlı suya elini bastır beyaz kağıda baskı yap sonrasında zerdacalli suyla fircala el kısmı kırmızı oluyor vs vs bin tane etkinlik var. yeter ki eğitmek iste.

Oğlum 4 yasinda otizm tanili , eşim dümdüz en düz memur , ben oğlumun tanisindan beri çalışmayı bıraktım çünkü geri kazanabilecegim durumda. Dil konuşma terapisine aylık 8 bin veriyorum. Asla hiç bir çocuğun yanına yaklaşmasını oyun kurmadigi için kreş önerdi doktor. Bulunduğum yerde devlet anaokulu agostos 2019 doğumlu oğlumu almadı sınıf açılmadı. Market pazar masrafimi kistim yarım gün 5bin vererek özel kreşe gönderiyorum. Ev kira 8 bin de kira elektirik su vs vs saymıyorum bile. Yarım gün kreşe başladığından beri ben de partime işe girdim çünkü dönmüyor donmez.
Hem evde oturayim hem maddi imkan yok. ama 3 yaşındaki cocugumu da devlet okula almadı eğitim hakkı engellendi gx🙈
Devlet anaokuluna da ödenen aylık para var. tabi ki kreş gibi çok değildir de bedava da değil yani sadece kırtasiye malzemesi alsan 3-4 bin tutuyor ? Burda öyle en azından.
Ayrıca otizm gibi bir tanısı yoksa 3 yaş için eğitim hakkı diye niye cirpiniyorsunuz?
Bir dünya etkinlik var . yumurta beyazına sirkeyle karbonat koy kopuruyor, karbonatlı suya elini bastır beyaz kağıda baskı yap sonrasında zerdacalli suyla fircala el kısmı kırmızı oluyor vs vs bin tane etkinlik var. yeter ki eğitmek iste.
Oyunevinden devam edecrgiz hanimefendi herkesin kendisine gore imkani imksansizligi var evde etkinlik yapmiyorm demiyorm ki sadece okulun katmis oldugu arti degerleri ben veremem diyorm oda nedir akran iletisimi anne olarak saglayamam sosyal ortamlarda uymasi gereken kural iletsim dinamgini veririm fakat okulda daha disipline olur arti okul oncesi egitime erken yasta baslayan ileri ki akademik basarisi arasinda olumlu korelasyon olduguna dair calsmalar var
Devlet daha fazla anaokulu acmali kres her cocugun ulasabilecegi bir imkan olmali

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back