Aslında kızımda bende hic zorlanmadım,hatta kendisi istedi ćok sosyal bir çocuktu ama oğlum pandemi çocuğu,kızım kadar sosyal değildi asla.
Markete,parka bile gitmek istemez olmuştu. Bende okul konusunda ısrarcı olmadım pek.Geçtiğimiz yaz ikna etmeye çabaladım. Hep konuştum anlattım ona. O şekilde ikna oldu. İlk gün sadece utanıyorum anne dedi,sınıfın kapısından girmek istemedi,ikna edip soktum içeri,dışarda bekleyeceğimi söyledim. Ćıkışta kapı açılınca oradaydım,okullar açıldığından beri de çıkışına hić geç kalmadım,her seferinde gözleri beni ararken orada gördü. Sonraki günlerde de sorunsuz devam etti. Çok sevdiği arkadaslari oldu,arada onlarla sinemaya falan götürdüm. Hala da yoklarım arada bak iyi ki başlamışsın okula x'le nasıl tanışırdın yoksa falan diye. Bugün cuma mesela ve sevmiyor cuma günlerini okul tatil olacağı için.
Sabırla anlatın,güzel yanlarından bahsedin tabi ki. Belki hemen ikna olup tamam demeyecek ama kafasına yerleşiyor okula gideceği. Alışıyor aslında bu şekilde okula gitme fikrine ki benim oğlum çok inatçıdır.
Ben kesinlikle girmez kapıdan diyordum zira hiç ayrı kalmadık 1 saat olsun bir yere bırakmamıştım ama güvende olduğunu,benim onu zamanında gelip alacağımı anlayınca beklediğimden daha kolay oldu süreç.