• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim.cocugum uyum.sorunu ilk kez yasiypruz 3 gunde oda normal ozel okula ayda 7500 verecek durumum yok satacak bilezik esyam yok.napayim.hirsizlik mi sizin hic mi olmadi olmayacak seyler.parada para demiyorum suan ozele gonderecek durumum yok cunku ozel hastane icin ev icin kredi cektik okul acilmadan bacaginin kirilip uyum haftasini.kaciracagimizi hesaplayamadik haziran da aldik evi
bizde diyoruz ki özel e de devlete de diğer Eylüle kadar göndermeyin
Eylül de başlasın
ne inat insansınız taktınız eğitim de eğitim

Iyi gunler, oglum iki ay once sol femur kemigi kirildi memletimizdeyken neyse cok sukur atlattik duzeldi ben agustos ta yasadigim sehrin devlet kresine yazdirdim ama saglik sebebiyle ogretmenler gununde basladik cuma gunu 38 aylik oglum aglamis aradilar gittim
Sonra da asla sinifa girmek istemedi bensiz 0gretmen de cuma baslayan cocuga uyum saglamdigi icin pztesi ikinci donem baslasin eylul dogumlu deyip basindan atmak istedi ben ona asker ailesi oldugumuzu kimsemizin olmadigini konsma geriligi oldugundan bahsettim bu sefer oglumla ilgilwnmek yerine alisamiyor demeye basladi cocugin yaninda cpcukla dogru durust konusmadan iletisime gecmeden bu sorunu okulun mudiresine bahsettim cuma bir bigin 3 gun hoca.hanim duzen oturtmys ugrasmak istemiyo sanirim siz onu dinlemeyin dedi ben biraz safca durusum var belki kaale almadi diye dusunerek esim telde gorusmek istiyor dedim diye mudire hanima.sikayet.etmis bende kotuluk.ne var ilk cocugumz oda heyecanli tanimak.istedi gorevlendirmesi olmasa yuzyuze.gelir konusudu dedim bu sefer mudire hanimda 2 donem gelin demeye basladi savmak istiyolar devlet okulu oldugu icin uygun ozele.durumumuz yok bu sehrde.kimsemde yok ne yapmam gerek bir aklimda cimer e yaz diyor.diger cocuklarin 15 gun 1 ay alismasina.sabretmis benimkine niye boyle yapiyor ? Benim coxugumun da egitim hakki yok mu moralm.bozuldu fikirlerinize ihtiyacim v
devlet öyel ne yazıkki 1 haftada alışmayan çocuğu almıyorlar bizim kreştede allahtan kızım çabuk uyum sağladı öğlen uyutuyorlar uyumayan çocuğuda almıyorlar

3 yaş mecburi olmazsa olmaz değil diyoruz bizde.
Bakın kızım sosyaldi 2.5 yaşında oyun grubuna gönderdim ve sonra kreş anaokulu devam etti. Ama oğlum 2018 ağustos doğumlu ve asla gitmek istemedi bende geçen yaz konuşa konuşa ikna edip,5 yaşında yani bu sene başlattım okula. Önceliğim çocuğun huzuru mutluluğuydu,belki geçen yıl zorla başlatsam bu sene böyle isteyerek,severek gitmeyecekti okula. Geri kalmış falan da değil hatta öğretmeni her fırsatta örnek gösterir bakın bu çocuğumun ilk öğretmeniyim,bu sene başladı okula ama alıştı,gayet uyum sağladı falan diye. Şimdi benim çocuğumun eğitim hayatı mı bitti,geri mi kaldı sizce?
3 yas bu zaten kırık olmuş,hastane süreci yaşamış bir çocuk bu,seneye gönderseniz ne kaybedecek yada 2.dönem gitse ne kaybedecek. Yapmayın yahu 3 yaşında atomu parçalamıyorlar okulda.
Öncelik çocuğunuzun huzuru,mutluluğu olsun.
Öğretmenle,müdürle inatlaşmak size de ćocuğunuza da fayda sağlamaz.
kızım 4 yaşında.1.5 yaşından beri oyun gruplarına birlikte katıldık sıkıntı yoktu. 3 yaştan itibaren farklı kreşler denedim ama 1-2 hafta devam etti. bıraktı. bu sene başında yine aynısı oldu. seneye eylülde 4.5 olacak ve artık benim 2. çocuktan dolayı aldığım 2 yıllık ücretsiz iznim de bitecek ve başlamak zorunda. oğlunuz bu sene sıkıntı çıkarmadan mı gitti. nasıl bir süreç izlediniz

Salon tiyatrolarinda 4. Varsa 2 yas onerileriniz bana da ozelden iletirseniz sevinirim.
Çözüm aradığını sanmıyorum. İlk mesajlarına bir bakın. Siz öğretmene kocasini arattırmaya calismasini, cimere mı şikayet etsem demesini, ısrarla düzenin boğulacagini bilmem kaç kadın söylemesine rağmen duyarsızlıgi benim için gerekli yükselme sebebi. Sizin dunyanizda normal olabilir.
Neyse gerçekten yazabilecegim herseyi yazdım. Çıkıyorum konudan.
şehirlere turne yapan özel tiyatrolarda 2 yaş sonrasını alıyorlar bilete tabi olarak. hemen her yere sık sık gidiyorlar
ben üst üste sert çıkışlı mesajlarınızı görünce böyle bir konuda buna neden gerek duyduğunuza anlam veremediğimden sordum

kızım 4 yaşında.1.5 yaşından beri oyun gruplarına birlikte katıldık sıkıntı yoktu. 3 yaştan itibaren farklı kreşler denedim ama 1-2 hafta devam etti. bıraktı. bu sene başında yine aynısı oldu. seneye eylülde 4.5 olacak ve artık benim 2. çocuktan dolayı aldığım 2 yıllık ücretsiz iznim de bitecek ve başlamak zorunda. oğlunuz bu sene sıkıntı çıkarmadan mı gitti. nasıl bir süreç izlediniz
Aslında kızımda bende hic zorlanmadım,hatta kendisi istedi ćok sosyal bir çocuktu ama oğlum pandemi çocuğu,kızım kadar sosyal değildi asla.
Markete,parka bile gitmek istemez olmuştu. Bende okul konusunda ısrarcı olmadım pek.Geçtiğimiz yaz ikna etmeye çabaladım. Hep konuştum anlattım ona. O şekilde ikna oldu. İlk gün sadece utanıyorum anne dedi,sınıfın kapısından girmek istemedi,ikna edip soktum içeri,dışarda bekleyeceğimi söyledim. Ćıkışta kapı açılınca oradaydım,okullar açıldığından beri de çıkışına hić geç kalmadım,her seferinde gözleri beni ararken orada gördü. Sonraki günlerde de sorunsuz devam etti. Çok sevdiği arkadaslari oldu,arada onlarla sinemaya falan götürdüm. Hala da yoklarım arada bak iyi ki başlamışsın okula x'le nasıl tanışırdın yoksa falan diye. Bugün cuma mesela ve sevmiyor cuma günlerini okul tatil olacağı için.
Sabırla anlatın,güzel yanlarından bahsedin tabi ki. Belki hemen ikna olup tamam demeyecek ama kafasına yerleşiyor okula gideceği. Alışıyor aslında bu şekilde okula gitme fikrine ki benim oğlum çok inatçıdır.
Ben kesinlikle girmez kapıdan diyordum zira hiç ayrı kalmadık 1 saat olsun bir yere bırakmamıştım ama güvende olduğunu,benim onu zamanında gelip alacağımı anlayınca beklediğimden daha kolay oldu süreç.

Sizinki sorunlu değilmiş demek ki 5 dakikada sakinleştiğine göre. Bütün bir sene ağlayan, bütün bir sene annesi bahçede bekleyen çocuklar var. Bu çocukları beş dakikada sakinleştirememiş olmak öğretmenin hatası mı?
Konu sahibinin çocuğu o kadar sorunlu bir çocuk mu bilmiyoruz öyle bir bilgi vermedi.Bazi öğretmenler gerçekten hiç uğraşmak istemiyor ama,çocuk az ağlasa hiç uğraşmadan hiçbir çabada bulunmadan direkt anneyi arayıp gelin çocuğu alın diyenleri biliyorum

Konu sahibinin çocuğu o kadar sorunlu bir çocuk mu bilmiyoruz öyle bir bilgi vermedi.Bazi öğretmenler gerçekten hiç uğraşmak istemiyor ama,çocuk az ağlasa hiç uğraşmadan hiçbir çabada bulunmadan direkt anneyi arayıp gelin çocuğu alın diyenleri biliyorum
“O kadar” sorunlu olmasına gerek yok ki. Ortada bir şekilde düzen oturtulmuş ve bu çocuğun ağlamasıyla düzeni bozulacak en az 15 tane 3 yaş çocuk var. Öğretmen almak istememekte de, uğraşmak istememekte de haklı. 2 ay önce haftalarca uğraştı zaten bununla, tekrar baştan almak istemiyor.

“O kadar” sorunlu olmasına gerek yok ki. Ortada bir şekilde düzen oturtulmuş ve bu çocuğun ağlamasıyla düzeni bozulacak en az 15 tane 3 yaş çocuk var. Öğretmen almak istememekte de, uğraşmak istememekte de haklı. 2 ay önce haftalarca uğraştı zaten bununla, tekrar baştan almak istemiyor.
O zaman okula alımı durdursalardi belli zamandan sonra.Cocugunun okuldan çevrilmesi kötü bir şeydir.Bir hafta dener olmaz anlarım ama ilk günden yok gitsin denilmesini anlayışla karşılayamiyorum ben şahsen.
Çocuk o sınıfta istenmediğini öğretmenin bakışlarından bile hissetmiştir.

3 aydır evde asosyallesmis, dönem ortasi, ay olarak küçük çocukla ( hic oyun grubu tecrubesi de yok anladigim kadari ile, normal parka da uzun süredir gitmiyor haliyle) ve 15-20 çocukla ilgilenen, düzenini yeni yeni oturtan ogretmenle nasıl bir işbirliği yapacaktınız mesela? Siz bu işbirliğine nasıl katkıda bulunacaktiniz? Birlik ya hani.
9
devlet öyel ne yazıkki 1 haftada alışmayan çocuğu almıyorlar bizim kreştede allahtan kızım çabuk uyum sağladı öğlen uyutuyorlar uyumayan çocuğuda almıyorlar
Diger cocuklarda 15 gun 1 ay zorlanmis.ama iste duzen oturtunca istemedi ogrrtmen

O zaman okula alımı durdursalardi belli zamandan sonra.Cocugu okuldan çevrilmek kötü bir şeydir.Bir hafta dener olmaz anlarım ama ilk günden yok gitsin denilmesini anlayışla karşılayamiyorum ben şahsen.
Devlet okulunda kafalarına göre karar alamazlar ki alımı durdurmak için. Çocuğun kaydı zamanında yapılmış, raporu da var muhtemelen kayıt da silemiyorlar. Elleri kolları bağlanmış.

İlk günden değil, geçen cuma başlamış okula, dün de gitmiş bugün ne yaptılar bilmiyorum. Yani bir hafta gitmiş çocuk.

Çocuğu cuma günü okula başlatan velinin de ne kadar çocuğunu düşündüğü ortada bence.

O zaman okula alımı durdursalardi belli zamandan sonra.Cocugunun okuldan çevrilmesi kötü bir şeydir.Bir hafta dener olmaz anlarım ama ilk günden yok gitsin denilmesini anlayışla karşılayamiyorum ben şahsen.
Okulda kontenjan varsa almak zorundalar doluysa zaten geri çeviriyorlar. 3 yaşındaki çocuk için devlet okulu uygun değil.
bir de kimse ilk günden gitsin demez vardır altında başka bir şey

B Bremenin mizikacisi çocuğunda konuşma geriliği varsa bunun için doktora götürdün mü? Dil bağı ya da hormonal bir sorun olabilir, sürekli ekrana maruz kaldığı için uyaran eksikligi vb şeylerde olabilir. Goturmediysen önce iyi bir çocuk doktoru ve tetkikler sonrasında çocuk psikiyatristi görmeli çocuğunu. Konuşma geriliği özel ya da devlet farketmez anaokuluna gönderince çözülecek birşey değil. Özel eğitim/ konuşma terapisi gerekebilir. Özel eğitime ihtiyacı olduğu söylenirse devlet raporlu olarak aylık 8 saatin ücretini karşılıyor.
Şu anda ekranları kapatarak çocuğunla sürekli konuşarak ise koyulabilirsin, sonrasinda zaman kaybetmeden çocuk doktoru ve psikiyatri diyorum.
Goturdum doktorum da tavsiye etti kresi denver testi yapildi

takmışsınız eğitim de eğitim diye de
okul eğitimi 5 5,5 yaşta başlıyor
3 yaşında da eğitim olur tabi de onu evde de verebilir insan
bende kızımı 3 yaşında kreşe başlatmak zorunda kaldım çalıştığım için
evde olsam 5 yaştan önce vermezdim hiçbiryere
yasadigim sehirde hic kimsemiz yok kista geliyor tamam.evde her turlu etkinlik yapiyoruz ama.akran iletisimi veremem grci haftaya oyunevine baslayacagiz

Okulda kontenjan varsa almak zorundalar doluysa zaten geri çeviriyorlar. 3 yaşındaki çocuk için devlet okulu uygun değil.
3 yasinda cocuk cocuk icin deblet okulu neden uygun olmasin acilmis var
Altinda ne olacak cocuk agliyor bu kadar Allah Allah ne tuhaf insanlarsiniz ya

Devlet okulunda kafalarına göre karar alamazlar ki alımı durdurmak için. Çocuğun kaydı zamanında yapılmış, raporu da var muhtemelen kayıt da silemiyorlar. Elleri kolları bağlanmış.

İlk günden değil, geçen cuma başlamış okula, dün de gitmiş bugün ne yaptılar bilmiyorum. Yani bir hafta gitmiş çocuk.

Çocuğu cuma günü okula başlatan velinin de ne kadar çocuğunu düşündüğü ortada bence.
Okuldan göndermek de yasal değil işte.Sikayetci olsa dikkate alınır

Durumu konu sahibinin anlattığı kadarıyla biliyoruz,altta farklı şeyler varsa bilemem.Cocugu az ağlasa hemen anneyi arayan öğretmenler biliyorum sadece.36 ay alıyor bağımsız anaokulları

Ben öğretmene hak verdim. Okul açılalı baya olmuş, çocuklar iyi kötü bir düzen tutturmuşlar. Şu dönemde hele de cuma günü okula gelen çocuk tabii ki okula alışamaz. Öğretmeniniz 2. Dönem başlayın demekle size güzel bir yol göstermiş bence. Siz başından savdı diye düşünüyorsunuz ama öğretmeniniz çocuğunuz için 2. Dönemi uygun görmüş. Biraz öğretmenin bakış açısıyla baksak ve onun tecrübesine güvensek mi acaba?

Siz de çalışmıyorsanız çocuğunuzu oyun gruplarına götürebilirsiniz. İlla da kreşe gidecek diye bir şey yok. İmkanım olsa, çalışmayan bir anne olsam çocuğumu 3.5-4 yaştan önce kreşe başlatmam kesinlikle. Günde bir iki saat oyun grubuna gitse, kalan zamanlarında da bahçede sokakta çocuklarla oynasa kafi. Bulunduğunuz şehirde yeni olabilirsiniz, kimseniz olmayabilir ama uygun ortamı oluşturmak da sizin elinizde. Bunun sorumluluğu sizde. Hadiiii çocuğu kreşe vereyim ortamı olsun akranlarıyla kaynaşsın düşüncesi doğru değil.
Haftaya oyunevine baslayacagiz ilk basta ikinci donem.ne degisecek ki yine alisma sorunu yasayacak pglum yine snftakiler alosmis olarak baslicak basindan mi atiyo diye dusunmustum.bu sebeple

Durumu konu sahibinin anlattığı kadarıyla biliyoruz,altta farklı şeyler varsa bilemem.Cocugu az ağlasa hemen anneyi arayan öğretmenler biliyorum sadece.36 ay alıyor bağımsız anaokulları

Devlet okulları uğraşmaz nazşamaz. Yeni hastalıktan çıkmış konuşma zorluğu çeken çocuğa tekrar tekrar travma yaşatmaya gerek yok ki. Okuldan erken gönderilse istenmediğini o çocuk hissetmeyecek mi?

Okuldan göndermek de yasal değil işte.Sikayetci olsa dikkate alınır
İlk mesajımda da dedim isterse tabi ki şikayet edebilir. Dikkate alınır alınmaz devletteki işleyişi tam bilmiyorum. Ama bunun çocuğuna faydası olmaz. Zaten müdüre de öğretmene de kocasını aratarak aba altında sopa gösterip tepki çekmiş, şu saatten sonra ilişkiyi toparlaması zor. Bir de şikayet ederse belki mecburen kabul ederler ama çocuk o okulda o saatten sonra mutlu olur mu meçhul. Bu çocuk bu seneyle birlikte 3 sene o okula devam etmek zorunda. Bu seneyi atlaması çocuğun yararına olacak diyoruz hep bir ağızdan. 3 sene değil 2 sene okul öncesi eğitim alırsa bişey olmaz. Çoğu çocuk 1 sene alıyor.

Ben olsam asgarî ücretli bir iş bulup özel kreş parası çıkarırdım çocuğuma.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back