• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kres sorunu ne yapmaliyim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Devlet okulları 3 yaş almıyor . 4 ve 5 yaş var. Siznasıl verdiniz ?

Talep olursa açılıyor 3yaş ama inanılmaz zorlanıyor öğretmenler tek başlarına 15-20çocukla uğraşmak çok zor. Birde üstüne 2ay sonra yeni öğrenci gelince öğretmenin böyle bir tepki vermesi çok normal.

4 yaş bütün okullar alıyor, 3 yaş bağımsız anaokulları alıyor. Bağımsızların hepsinde en az bir tane 3 yaş sınıfı var.

Hayır bağımsız devlet anaokullarında var 3 yaş

okulun fiziksel şartları, veli talebi ve öğretmen varsa açılıyor. genelde bağımsız anaokulları bu şartlara uyuyor.

anladım arkadaşlar teşekkür ederim hepinize beni aydınlattığınız için.
Keşke benim kadar B Bremenin mizikacisi aydınlansa

Ben bir dönem dil dersi verdim yetişkinlere. Sınıfta düzen oturduktan sonra öğrenci olayı çok zor oluyor .ilk bir ay yine kabul ediyordum ama sonrasında asla kabul etmiyordum. Hatta bazısı ben zaten biliyorum diyerek ikna etmeye çalışıyordu. Mevzu bilmek değil ki. Ben bütün sinifin seviyesini dengelemisim. Belli bir ritim yakalamisim. Sonra yeni öğrenci ile bu ritm başa donecek. Seviyesi iyi kötü meselesi değil ki. Sınıfın seviyesinden üst bir öğrenci de problem..
Devlet okulunda bu zamana kadar sınıf düzeni oturtulmuş bir sınıfa yeni ogrenci kabul etmeyebilirler çok normal. Benim oğlumda ara tatilden sonra başladı ama öğretmeni hastaydı ve sabahciydi..biz öğlenci yaptık..geçen yıldan okul düzenine alışkın olduğu için öğretmeni de yeni.ogretmene o şekilde bilgi verdi. Uyum sorunu yaşamaz okul kurallarına hakim dedi oğlum için.
Siz de çalışıyorsanız özele verebilirsiniz. Krediyi gecikmeli ödeyip veya kredi kartiyla dönerek vs..ev kredisi cektigimde maaşım 1200 aylık taksitim 1400 du. Eşim krediye girdiğimiz ay işten çıkarıldı..tüm elimizdeki takı şu bu pesinata gitmisti. Maaşımın yarisi ile krediyi ödeyip kalan yarısı ile kredi kartını oduyordum. Tüm mutfak masrafı herşey kredi kartı ile idare ediyorduk. Düzlüğe çıkana kadar en az bir yıl bu şekilde idare ettim.
Çalışmiyorsaniz zaten ikinci dönem veya seneye olması daha iyi bir seçenek.
1400 lira krediye 600 lira odeyince kabul ediyolar mi anlamadim nasil oldugunu

Son düzenleme:
Yine dört dörtlüğüz hepimiz.İki ay sonra çocuk yine sınıfın küçüğü olacak.Devlet ile özelin farkı burada.Ozel olsa pamuklara sarar yeter ki kalsın para gelsin diye.Ben devlette öğretmenim,herkes okumaya geçiyor yeni ogrenci geliyor,olmaz gitsin sonra gelsin demiyoruz,farkı kapatmak bizim işimiz.Kolaya kaçmışlar

Yine dört dörtlüğüz hepimiz.İki ay sonra çocuk yine sınıfın küçüğü olacak.Devlet ile özelim farkı burada.Ozel olsa pamuklara sarar yeter ki kalsın para gelsin diye.Ben devlette öğretmenim,herkes okumaya geçiyor yeni ogrenci geliyor,olmaz gitsin sonra gelsin demiyoruz,farkı kapatmak bizim işimiz.Kolaya kaçmışlar
Dediğiniz ilkokul öğrencisi için geçerli 3yaş çocuğuna ne gibi bir eğitim veriliyor bu 2aylık süreçte ne gibi bi fark olur akranları ile arasında merak ettim ?

Dediğiniz ilkokul öğrencisi için geçerli 3yaş çocuğuna ne gibi bir eğitim veriliyor bu 2aylık süreçte ne gibi bi fark olur akranları ile arasında merak ettim ?
O zamsn 3,5 yaşında oğlumu kreşe verdiğim ilk günden bahsedeyim: Ağlayarak girdi, 5-8 dk sonra öğretmeni gülerken sarilirken fotosunu attı bana içim rahat etsin diye.Cocuklar iki oynasın,tatlı söz duysun hemen uyum sağlar,yeter ki istesinler.

Öncelikle çocuğunuzun sorununu anlatırken biz diye bahsetmeyin. Ayağı kırılan çocuk, okula başlayacak olan çocuk. Siz değilsiniz. Çocukla siz bir bütün değilsiniz. O ayrı bir birey.

Okulda 3 yaş sınıfı var mı? Kendi yaşıtlarıyla mı aynı sınıfta olacak yoksa bir yaş büyüklerle mi?
benim de gözümü tırmaladı şu kadar aylığız bunları yaptık :)

konu sahibi çalışmıyorsanız kreş için pek küçük kuzu.. tabi sağlık sorunu vs niz yoksa

sosyalleşmeyi de bir şekilde halledersiniz

2020 ocak doğumlu çocukla eylül doğumlu çocuğun gelişimi bir değil. Devlet okullarında nasıl çözüyorlar bu sorunu bilmiyorum ama biz bu iki çocuğu aynı sınıfa koymuyoruz.

Çocuğunuz küçük, siz evdesiniz. Normal şartlarda üç yaştan itibaren başlasa iyi olur derim ama sizde sanki başlamasa bir sene daha beklese daha iyi olur gibi geldi bana. Çocukta okul fobisi oluşacak bu gidişle. Öğretmen benimsemeyecek, çocuk zaten küçük, alışma konusunda da sıkıntı yaşıyor. Bilemedim.
Devlet okulu 5 6 yaş grubu birlikte ve tek öğretmenle eğitim alıyor

O zamsn 3,5 yaşında oğlumu kreşe verdiğim ilk günden bahsedeyim: Ağlayarak girdi, 5-8 dk sonra öğretmeni gülerken sarilirken fotosunu attı bana içim rahat etsin diye.Cocuklar iki oynasın,tatlı söz duysun hemen uyum sağlar,yeter ki istesinler.
Sizinki sorunlu değilmiş demek ki 5 dakikada sakinleştiğine göre. Bütün bir sene ağlayan, bütün bir sene annesi bahçede bekleyen çocuklar var. Bu çocukları beş dakikada sakinleştirememiş olmak öğretmenin hatası mı?

Ben ev araba kredisi çekip sonra evladından kısıp kıvranıp duran insanlara kızıyorum. Çocuğunuzda konuşma geriliği olduğunu söylüyorsunuz. Bunu devlet okula ile ne kadar aşacak ki? Ya siz de çalışacaksınız ve özel bir yere verip üzerine düşeceksiniz ya da çocuğunuzun mahrum kalışını izleyeceksiniz.

İnsnalar varını yoğunu bir eve yatırıp bütün hayatlarını heba ediyorlar. Yetmiyor evlatlarını da yoksun bırakıyorlar. He diyecekseniz ki 10.000 kira yerine 15.000 kredi vermek mantıklı. O zaman siz de çalışacaksınız. Ama o çocuktan kısmayacaksınız

Ne şanslısınız ki oğlunuz hemen alışmış. Okulun ilk başladığı dönem evet bu dediğiniz yapılmalı yapılıyor zaten. Ama hiç bir öğretmen hiçbir öğrenci ve veli 3yaş grubunda 2ay sonradan gelen ve ortamı ağlaması ile bozan bir çocuğu istemez 2.ayda artık düzen kururmuştur neden bozulsun ki ? Dediğiniz ilkokul olsa evet ama bu çocuk 3yaş. 2.dönem başlasa hayatından hiç birşey kaybetmez.

Tabiki birebir ozel ilgi gibi beklentim yok.fakat cocuga biraz daha konusabilirdi aglar aglamaz koridora salip yaninda cok kucuk ikide bir demeseydi onun bir yerde gorevi zor cocuk olunca egitim disina mi atmak gerekir yoksa kazanmak mi? Kimsemiz yok yasadigim sehirde akransizlik sorunumuz var asker ailesi oldugumuz icin tek bir akraba tanidik yok yani hic mi kimseye tolerans taninmiyor cocughn ayagi kirildi gece gunduz ayni yerde yatti yeni sosyallesecegi vakit yasadigimiz ile geldik peki biz napalim egitim disi.mi kalalim sucumuz ayagimizin kirilip okula gec baslamis olmamiz mi

Ben öğretmene hak verdim. Okul açılalı baya olmuş, çocuklar iyi kötü bir düzen tutturmuşlar. Şu dönemde hele de cuma günü okula gelen çocuk tabii ki okula alışamaz. Öğretmeniniz 2. Dönem başlayın demekle size güzel bir yol göstermiş bence. Siz başından savdı diye düşünüyorsunuz ama öğretmeniniz çocuğunuz için 2. Dönemi uygun görmüş. Biraz öğretmenin bakış açısıyla baksak ve onun tecrübesine güvensek mi acaba?

Siz de çalışmıyorsanız çocuğunuzu oyun gruplarına götürebilirsiniz. İlla da kreşe gidecek diye bir şey yok. İmkanım olsa, çalışmayan bir anne olsam çocuğumu 3.5-4 yaştan önce kreşe başlatmam kesinlikle. Günde bir iki saat oyun grubuna gitse, kalan zamanlarında da bahçede sokakta çocuklarla oynasa kafi. Bulunduğunuz şehirde yeni olabilirsiniz, kimseniz olmayabilir ama uygun ortamı oluşturmak da sizin elinizde. Bunun sorumluluğu sizde. Hadiiii çocuğu kreşe vereyim ortamı olsun akranlarıyla kaynaşsın düşüncesi doğru değil.

Digerlerini bilmiyorum ama burdayı 4 yaş almıyorlar iste
Hanfendi 6 yaş okula başlama yaşı. İlkokul bünyesindeki anaokulları 48-72 ay arasındaki çocukları alır. Az çocuk varsa bunların hepsi aynı sınıfta olur, imkan sınıf öğretmen varsa 48-60 ve 60-72 diye ayrılır. Devletin bağımsız anaokulları 36-72 ay arasındaki çocukları alır okulun fiziki şartlarına göre sınıflar ayrılır.

Kreş ile anaokulu farklı değil mi? Kreş daha ana kucağı gibi, Anaokulu dana eğitim ağırlıklı. Naz çekecek tarafta değiller

Devlet okulları 3 yaş almıyor . 4 ve 5 yaş var. Siznasıl verdiniz ?
Bağımsız anaokullarında 3 yaş, 4 yaş ve 5 yaş diye üç grup var. Tuvalet eğitimi varsa 3 yaşı alıyorlar. Ama birleşik anaokulları çok çok ekstrem bir durum yoksa almıyor. Birleşik dediğim köy okulunda, bir sınıf olarak açılanlar

Tabiki kolay degil yeni duzen oturtmus zor ama bir yerde de egitime bir cocuk dahil olmali o cocugun egitim hakkina mani de olunmamali.
takmışsınız eğitim de eğitim diye de
okul eğitimi 5 5,5 yaşta başlıyor
3 yaşında da eğitim olur tabi de onu evde de verebilir insan
bende kızımı 3 yaşında kreşe başlatmak zorunda kaldım çalıştığım için
evde olsam 5 yaştan önce vermezdim hiçbiryere

B Bremenin mizikacisi çocuğunda konuşma geriliği varsa bunun için doktora götürdün mü? Dil bağı ya da hormonal bir sorun olabilir, sürekli ekrana maruz kaldığı için uyaran eksikligi vb şeylerde olabilir. Goturmediysen önce iyi bir çocuk doktoru ve tetkikler sonrasında çocuk psikiyatristi görmeli çocuğunu. Konuşma geriliği özel ya da devlet farketmez anaokuluna gönderince çözülecek birşey değil. Özel eğitim/ konuşma terapisi gerekebilir. Özel eğitime ihtiyacı olduğu söylenirse devlet raporlu olarak aylık 8 saatin ücretini karşılıyor.
Şu anda ekranları kapatarak çocuğunla sürekli konuşarak ise koyulabilirsin, sonrasinda zaman kaybetmeden çocuk doktoru ve psikiyatri diyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back