• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş sahibi olan & kreste çalışan& çocuğunu kreste gönderen???

Arkadaşlar kreş açarken ya da oyun evi açarken ahlaki amaçlar mı taşımalı yım??
Tabiki çocuklar eğitilecek ogretilecek ama çocuklari sevmeyen birçok kişi sirf maddi kaygılar ile öğretmen bile olabiliyor ken benim bi kreş açmak istemem niye bu kadar tepki aldı biri bana bunu açıklayabilir mi :deli:
yaptığın işi sevmeden başarılı olunabilir sanıyorsun.
seçtiğin iş meşakkatli iş.
büyük fedakarlıklar isteyen bir iş.
sanırım bu konuyla yakınen hiç alakan olmadı.
benim alakam veli boyutunda idi.
ancak onlarca yer gözlemledim.
kurumun sahibinin ve öğretmenlerinin tutumu ilgisi ilk başta tarttığım özellikti.
sen kurucu ol,yanına bu işten anlayan sağlam insanlar bul ama:))

Arkadaşlar kreş açarken ya da oyun evi açarken ahlaki amaçlar mı taşımalı yım??
Tabiki çocuklar eğitilecek ogretilecek ama çocuklari sevmeyen birçok kişi sirf maddi kaygılar ile öğretmen bile olabiliyor ken benim bi kreş açmak istemem niye bu kadar tepki aldı biri bana bunu açıklayabilir mi :deli:
Ahlaki amaçlar taşımayabilirsiniz,tamamen ticari amaçla açıp o minvaldede ilerleyebilirsiniz ama maddi kaygılarla eğitimci olup işini yapmaktan hoşlanmayan bir eğitimci o işe yatırım yapmıyor,saatlerini satıyor,karşılığında maaşını alıyor,onada yaptırımları olabilir ama o sizin etkileneceğiniz kadar etkilenmez maddi anlamda çünkü sorumluluğu minimumda. Bir sınıfın sorumluluğunu taşır o bahsettiğiniz eğitimci,siz tüm okulun sorumluluğunu taşırsinız. Hatta o eğitimci çocuğa kötü davransa yada o çocukla ilgilenmiyorken çocuk düşse bir yeri kırılsa (iyi ihtimalle daha kötüsüde olabilir) ilk muhattap siz olursunuz. Sizin kurumunuzun adı çıkar,en büyük zararı siz görürsünüz.
Aradaki büyük fark bu. kuru temizlemeci dükkanı değil bu,size emanet edilende basit bir eşya değil,dolayısıyla tabiki ticaret adı ama ahlaki değerlerinizde olmalı. Olmazsa tercih sebebi olmazsınız diye düşünüyorum

Ee ne farkeder bu diplomalardan biri var mi elinde? Varsa 5000 lira kardasin ne diyim. Her halukarda bu bolumle alakan yok gibime geliyor
Hayırdır sen ?:KK70:
Niye bu kadar tepki ??
Psikoloji okucam ikinci üniversite dedim ama.. sen de yapamazsın kesinlikle deyince böyle yazdım.

yaptığın işi sevmeden başarılı olunabilir sanıyorsun.
seçtiğin iş meşakkatli iş.
büyük fedakarlıklar isteyen bir iş.
sanırım bu konuyla yakınen hiç alakan olmadı.
benim alakam veli boyutunda idi.
ancak onlarca yer gözlemledim.
kurumun sahibinin ve öğretmenlerinin tutumu ilgisi ilk başta tarttığım özellikti.
sen kurucu ol,yanına bu işten anlayan sağlam insanlar bul ama:))
Ben de ilgili olucam :KK73:
Onlar benim para kaynağı m tabiki ilgili olucam :KK70:
Şaka yapıyorum bu arada:p

Çocuklar için oyuncaklar,yatak,pike,yorgan, onların boyunda dolaplar,WC'ler,etkinlik yapabilecekleri bir bahçe ve bahçe ürünleri,minik masa sandalyeler,koltuklar,perdeler vs ayrıca iyi bi aşçı bu arkadaşları tam zamanlı alacaksanız kahvaltısı var öğle yemeği var ara öğünleri var bunlar hep fındık,fıstık ceviz,badem,kuru üzüm,kayısı yani hep para
500₺ az sonra bu arkadaşlar altlarına da kaçırır ara sıra yatak döşek batar filan çamaşır makinası hatta çamaşır kurutma makinası, kıyafet dolabı bunlar hep para ayrıntılı düşünün daha çok annelerle konuşun ne isterler nasıl olması gerekir vs sonra bi maliyet hesaplayın derim kolay gelsin :)

Hayırdır sen ?:KK70:
Niye bu kadar tepki ??
Psikoloji okucam ikinci üniversite dedim ama.. sen de yapamazsın kesinlikle deyince böyle yazdım.
Ben kesinlikle yapamazsin demedim diploma lazim dedim . Diploma cesidini arttirmislar okul acmak icin ee?? Okul acip onu basarili yapmak buyutmek icin bence isi bilmek lazim psikoloji yerine cocuk gelisimi ya da okul oncesi ogretmenligi oku bence.

Bu tarz işlerde fark yaratmak esastır. Çünkü tercih edilmeniz gerekir. Kimse "çalışıyorum, şurda bir kreş var dur çocuğu oraya vereyim" diye kreş aramaz. Bunu söyleyen çocuğu başından atacak yer arıyor demektir ki hiçbir anne baba bunu yapmaz. Yapacak zihniyette olanlar da çocuğu kreşe vermez.

Çocuğa bakılacak yer arıyor olsa bile bir veli çocuğunun ordaki bakımından emin olmak ister. Yeterli mi? Tabi ki değil. Temizlik, bakım, beslenme temel ihtiyaçlar zaten. İlk etapta o konuda + puan kazandınız diyelim. Çocuğu için yaşına göre iyi bir eğitim alsın ister. Sadece oyun oynatmakla olmaz. Sadece oyun olsa gider bakıcı tutar, size neden gelsin? Kreş eğitimin temelidir ve çok çok önemlidir ve diğer kurumlardan sizi ayıracak bir kalite farkı olmalıdır. Yoksa çarkın dişlileri arasında ezilir gidersiniz. Başlangıçta İngilizce, drama, bale vs. düşünmüyorum demişsiniz. İyi de bunu yapan kurumlar varken sizi neden tercih etsin veliler? Üstelik bunu yapan kurumlarla aranızda ciddi bir fiyat farkı da olmayacak. Üç kuruş fazla veririm iyi eğitim aldırırım çocuğuma demeleri kuvvetle muhtemel.

Benim bir tanıdığım yeni açtı anaokulu, 650 tl ile kaydediyor öğrenci ve zararda şu an. İlk iki yıl için sıfır beklentideyim, tutunmak için bu şart diyor. Üstelik saydığım tüm dersler de var kreşinde. Buna rağmen aradan sıyrılmak çok zor

Bence sizi diğer kreşlerin arasında parlatacak yaratıcı fikirler bulun, sağlam bir muhasebe hesabı yapın, en az iki yıllık gideriniz cepte olmadan bu işe girişmeyin

Ben de yıllarca kreşlerde staj yapmış biri olarak bir iki laf etmek isterim.
Şimdi aslında personel maaşından öte daha önemli şeyler var.Öncelikle açılan mekanın uygun olması çok önemli yoksa ruhsat alamazsınız.
Aylarca sadece ruhsatla uğraşanları biliyorum.
Onun dışında bu iş materyal işi binanın içi tamamen çocuklara uygun yaptırılmalı tuvaletler vs.
İç tasarım da kullanılan malzemelerde epey pahalı mesela onlar da yasaya uygun olmalı kesinlikle.
Sadece 1 öğretmen yetmez tabi bir de yardımcı öğretmen almanız lazım.
Büyük bi bina ise hem temizlikçi hem aşçı aynı kişi olamaz zaten.
Bir de güvenilir servis şöförü çok önemli onu da hesap edin yakıt masrafı vs.
Güvenilir işini bilen bi müdür de bulmanız lazım veliler idareciye çok önem verirler.
Bununla ilgili bloglar var google da bulabilirsiniz zaten.

Bir de şu var velilerin beklentileri fazlaysa yüzme,satranç,drama,tiyatro vs.gibi etkinlikler beklerler.E bunlar da ek maliyet tabi yani çok ince bi iş bu kreş işi daha sayabilirim bi sürü şey.Size özel bi kreşte bir süre çalışmanızı tavsiye ederim tecrübe kazanırsınız.

Aslında ben de eğitimci sayılır im akademisyen-hukukcuyum. Ama çocuklarla muhatap olan mudur değil ya. Öğretmen iyi olsa yeterli samki

Iyi de o öğretmeni kim yönetecek

Zaten alanında uzman müdür zorunlu

Yani ben müdür olur yönetirim öğretmenleri diyemezsin

Yorumdan sonra okudum hukukçu olduğunuzu

Ben oğlum kreşe başlamadan hem anaokulu hem de gündüz bakımevleri yönetmeliklerini didik didik etmiştim uyku odalarında çocuk başı metrekare hesabını bile

Size de öneririm önce prosedürü irdeleyin

Bak canım ben kendi meslegimi tabiki gençlere rehberlik amacıyla yapıyorum inan bu konuda da iyiyim fakat kurucusu olacağım bi isletme için böyle ahlaki bi amaç tasimam yersiz. Ana sınıfı öğretmeni olsam anlıyorum sizi.
Sadece hangi hukuk fakültesi olduğunu sordum. Açıklama yapmanızı gerektirecek birşey değildi sorum. X Üniversitesi Y anabilim dalı gibi.

Eltimin oğlu kreşe 1100'e gidiyor 3.5 yaşında diclekentte oturuyorlar 500'e bulsam da bende göndersem Diyarbakır deyip küçümsemeyin gayette nezih ve lüks içindeler

Back
X