Ben çocuğu bu sene 3 dönem anaokuluna giden bir anne olarak size yazayım tahmini masrafları.
Bir sınıfta 15 öğrenci olursa 1 ana 2 yardımcı öğretmen olmasi gerek,anca ilgilenilir ve yetişir (bu ikinci okulumuz iki okuldada bir sınıfa 3 öğretmen sistemi var)
Temizlik yapan bir bayan,birde mutfakta 3 öğün yemek hazırlayan bir bayan olmalı,aksi halde temizlikten taviz vermiş olursunuz ki buda size çocukların idrar yolu enfeksiyonu olması olarak geri döner.(geçen sene eski okulumuz masraf azaltmak adına tek görevliye verdi temizlik,yemek işini ve sonuç 10 kişilik sınıfta 8i aynı hafta hastanelik oldu,3 gün serum aldı benim kızım,1 haftada zor toparlandı ve bu sene okulunu değiştirdim,asla kabul edilemez birşeydi bu benim için)
Bunun dışında bizim okulda 3 ayrı ingilizce öğretmeni var 2 sinin anadili ingilizce,jimnastik yoga için ayrı ve montessori için ayrı öğretmenleri var (montessori,yoga,jimnastik neyse diyeceğim ama dil her anaokulunda var artık,sizde olsun dersiniz muhtemelen,dolayısıyla en azından ana öğretmeniniz ingilizce bilmeli öğretebilecek seviyede,buda maaşını arttırabilir)
Birde okulda kullanılacak malzeme fazla. Sandalye masa,yatak,mutfakta kullanılacak tabak çanak,oyuncak,eğitici materyaller vs vs ciddi bir bütçe ayırmak gerek diye düşünüyorum.
Okullarda zorunlu değil sanıyorum ama pedagogda bulunuyor. Buda olsun derseniz yine ciddi bir bütçe.
Bir dönem bende açmayı daha doğrusu ortak olmayı düşündüm anaokuluna ama farklı farklı fiyat politikaları sebebiyle çok ucu açık bir pazar olduğunu düşünüp vazgeçtim.