• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş sahibi olan & kreste çalışan& çocuğunu kreste gönderen???

Yani karlı değil girme mi diyorsunuz?

Kreş işletmedim, ne derece karlıdır bunu bilemem ama çok ayrıntısı ıcığı cıcığı olan ve bir o kadar da yüksek sorumluluk isteyen bir hal. Hani kelle başı 500 lira filan gibi hesaplarla yapılacak bir şey değil, ufak paralarla olmaz bu işler. Bi restoran, otopark filan işletmeciliği kafasıyla salt ticari düşünemezsiniz de üstelik demeye getiriyorum.

Ben istanbulda çocukları gösteri diye itiklemeyen, kişisel farklılıklara saygı gösteren, hazır gıda vermeyen, oyun odaklı, geniş Bahçeli vs vs bir kreş açma hayali olan biriyim.. sırf kira 20.000 olacağından milli piyango biletine sardim bu hayalimi..

İlk bakışta gorunmeyen çok gideriniz olacaktir.. her yıl aynı sayıda öğrenci bulmak zor.. çok memnun etmek çok imkan ve cok iyi öğretmen ister.. Bunlar da masraf.. çok ticari düşününce zaten iyi bir kreş olması zorlaşır.. batma ihtimali de çok kazanma ihtimali de yüksek bi alan.. yazın da açık olacaksınız.. ama az öğrenci olacak.. öf zor bi iş.. inşallah istediğiniz gibi olur..

Oyun evi tarzı saatlik bakımı olan yerler atölyeleri olan vs ilk adımda daha iyi olabilir.. Çevre edinmek ise isinmak küçük çapta kalmak ilk aşamada.. krese göre çok daha kolay.. iyi giderse kreş e dönebilir.. yeni bi mekanda tabi..

Oyun evi oyun klübü tarzında bir yer düşünebilirsiniz. Orası eğitim odaklı yerler olmadığı için daha çok eğlence içerdiği için daha az ayrıntıyla uğraşırsınız. Doğum günleri, diş buğdayı, baby shower tarzında şeyler de yapılıyor o mekanda bir araştırın derim.

Krşi bende düşündm ama tanıdığımz açtı konya nın elit bi semtinde kreş cafe olrak 5bn kra vriyordu kredi çektiler 6 7 ayda kaptmak zorunda kaldılr duyınca vazgeçtm kendi evniz vrsa kreş için uygun bahçeli gzel o zamn blki daha kolay olr

24 yasindayim. Bi planım var. Bi 5_10 sene sonrası için. Hep ticari düşünclerim olmuştur.
Ben egeliyim eşim Diyarbakılı şimdilik Anadoluda bi sehrdeyiz. İleride Diyarbakırda kreş açmayı düşünüyorum nasıl fikir ??
Özellikle orada acmak istememin sebebi:
Orası terör bölgesi olduğu için zorunlu hizmet ile oraya giden insanlar güvenilir kreş bulmakta zorluk çektiklerini biliyorum. Ben Egeli kültürlü politik yönden vatansever bir bayanım. Tercih sebebi olabilirim. Tutabilir yani.
O zaman a kadar biraz nakit de birikir.
Şimdi bi hesaplama yapsak :
Bi öğretmen:2000
Bi çocuk bakıcısı&temizlikci:1500
Bi sekreter:1500
Bina kirası:2000
Faturalar:1000
=8000
Bir öğretmene en fazla 15 öğrenci dusse
Öğrenci başı: 500 alsak
7500 yapıyor

Ben bu işi kârlı olduğunu düşünmüştüm ama bilemiyorum fikir verebilecek olan var mı?
5 yıl sonrası için şimdiden böyle hesap kitap işleri yapmak doğru değil.Esnaf kızıyım bende babamın kendi işi var bundan 25-30 sene önce olsa iş yeri açmak çok kolaydı fakat şimdi çok zor yeni açılıp fakat üstesinden gelemeyen ve bir dünya borca girmiş insan var.5 yıl sonrası için ögretmen maaşı 2 bin mi olur daha fazla ister,bina kirası şuan 2 bin ise 5 yıl sonrası daha yüksek olur.5 yıl sonrasının gideri ile 2016 gideri aynı değil.Temizlikçi-yemekçi ayrı olmalı mümkünse asçı olmalı görevli hem temzilik hem yemek işine yetişemez.7500 olarak hesaplamışsınız ama bu hesaplamaya göre şuan eksidesiniz.Bunun yanı sıra güvenlik görevlisi olmalı,servis şirketi ile anlaşma olmalı.Çocuk başı 500 tl olursa maalesef kısa zamanda iflas edersiniz tüm gün bu fiyata olmaz hele 5 sene sonrası.

Ben yurtdisindayim burada okurken partime gecici birkac kresde calisdim yemekci temizlikci yazilmis ama bide ben yazayim dedim burda yemekci kesinlikle ayri temizligide ogretmenler yapiyor sirayla oyle ekstra temizlikci yok bebek bolumunde biz 3 ogretmendik sirayla temizliyorduk sonra bana sinif verdiler 5 yas ordada yardimci arkadas gelip yapiyordu temizligi ekstra temizlikci yok yani burdaki kreslerde yemekcide en az sertifika 3 olanlari aliyorlar turkiyeyi bilmiyorum ama burda cok guzel kazaniyorlar konu sahibi arkadas niyetin varsa vazgecme yaparim dedikden sonra neden olmasin bende cookk ilerde dusunuyorum kizimda buyur ozamana kadar hem

Ben çocuğu bu sene 3 dönem anaokuluna giden bir anne olarak size yazayım tahmini masrafları.
Bir sınıfta 15 öğrenci olursa 1 ana 2 yardımcı öğretmen olmasi gerek,anca ilgilenilir ve yetişir (bu ikinci okulumuz iki okuldada bir sınıfa 3 öğretmen sistemi var)
Temizlik yapan bir bayan,birde mutfakta 3 öğün yemek hazırlayan bir bayan olmalı,aksi halde temizlikten taviz vermiş olursunuz ki buda size çocukların idrar yolu enfeksiyonu olması olarak geri döner.(geçen sene eski okulumuz masraf azaltmak adına tek görevliye verdi temizlik,yemek işini ve sonuç 10 kişilik sınıfta 8i aynı hafta hastanelik oldu,3 gün serum aldı benim kızım,1 haftada zor toparlandı ve bu sene okulunu değiştirdim,asla kabul edilemez birşeydi bu benim için)
Bunun dışında bizim okulda 3 ayrı ingilizce öğretmeni var 2 sinin anadili ingilizce,jimnastik yoga için ayrı ve montessori için ayrı öğretmenleri var (montessori,yoga,jimnastik neyse diyeceğim ama dil her anaokulunda var artık,sizde olsun dersiniz muhtemelen,dolayısıyla en azından ana öğretmeniniz ingilizce bilmeli öğretebilecek seviyede,buda maaşını arttırabilir)
Birde okulda kullanılacak malzeme fazla. Sandalye masa,yatak,mutfakta kullanılacak tabak çanak,oyuncak,eğitici materyaller vs vs ciddi bir bütçe ayırmak gerek diye düşünüyorum.
Okullarda zorunlu değil sanıyorum ama pedagogda bulunuyor. Buda olsun derseniz yine ciddi bir bütçe.
Bir dönem bende açmayı daha doğrusu ortak olmayı düşündüm anaokuluna ama farklı farklı fiyat politikaları sebebiyle çok ucu açık bir pazar olduğunu düşünüp vazgeçtim.

Canım kızım bu sene başladı bak şöyle deyim. 5 sınıf var yaş gruplarına göre. Her sınıfta 1 öğretmen var 5 öğretmen bide her sınıfın yemek tuvalet işlerinde yardımcı olan 2 yardımcı ablaları var 10 tane de o var 15 çalışan oldu.
Temizlikten sorumlu 2 bayan var mutfakta da çalışan 2 bayan bar 4 kişi etti 19 kişi.
Bi tane sekreter bi tane de müdür 2 daha 21 kişi çalışıyor burda

Sürekli kırılan kaydırak salıncak oyuncaklar eşyaların yenilenmesi bozulan tıkanan tuvaletlerin tadilatı da var

hesabınız çok kaba taslak olmuş onu söyleyim hemen.
öncelikle vergi ödeyeceksiniz.
binaya kira vereceksiniz. ha binayı satın alırsanız bilemem.
içinde sürekli yenileme ihtiyacı olunan meteryaller olacaktır. masa, sandalye gibi.
arada bir seminer için psikolog gibi kişiler çağıracaksınız.
yemek giderleri sandığınızdan fazla gider.
bu giderler daha da artabilir.
ha bunların yanında gelirlerde de sınıf adına konuşmuşsunuz.
her bir sınıf için bir temizlk görevlisine ihtiyaç yok.
ya da bir sekretere de ihtiyaç yok.
maaşı da 2000 lira verdiklerini hiç sanmıyorum. yani biz kreşe 700 verirken o öğretmenine asgari ücret verirdi.
stajyer öğrenci alıp onlara ücret ödenmezdi falan.
yani baya ayrıntı gerek.
ha bu arada diyarbakırda görevimiz olsa egeli birini tercih ederdim, gaziantepli olmama rağmen ;)

Bu kadar düz bakamyın bence.
Anaokulu düşündüğünüz yer uygunmu degilmi?
belediye gelip bakıcak.
ruhsat.
Yemekleriniz için diğer giderler vs.vs.vs.
servisle gidip gelse cocuklar oda ayrı masraf.
Ha şunuda diyim. En az 1yıllık kiranızı muhafaza etmelisiniz.

Ve siz günümüz Türkiye şartları ile hesap yağmışssınız.
en az 70-80 bin gider ilk etapda.

2015 nisanda butik açmak istedim.
İşi araştırdım. Allahım neler neler. Ne hesaplar cıkıyor.
Oysa dışardan bakınca bi dükkan. kıyafet elbiseler diyosun ama cıks olmuyor öyle :confused:

Su an kizimin gittigi yer icin konusursak her sinifa max 13 ogrenci aliyorlar, her sinifta 1 ogretmen (4 yillik anaokulu ogretmenligi mezunu) 1 de yardimci ogretmen var (2 yillik cocuk gelisimi mezunu) butun gun mutfakta sadece yemek yapan bir abla var, ekmekleri dahil her seyi kendi mutfaklarinda yapiyorlar kadinin bos kalmasi imkansiz zaten (kahvalti, ogle yemegi, ikindi ogunu)
bildigim kadariyla 2 temizlik görevlisi var, kizimin dedigine gore tuvaletten ciktiklari anda tuvalet temizliklerini yapiyorlarmis.
Okul psikologu ayni zamanda okul muduru, bir de telefonlara bakan, servisleri vs organize eden bir kiz var.
Disaridan ingilizce ve bale ogretmeni geliyor bunlar da ayrica bir maliyet. Servisi, servis ablasi, onlarin giderleri apayri bir kalem.
Haftalik olarak butun bina sterilize ediliyor bu bile hic dusunmeyecegimiz bir maliyet mesela.
Velhasil sizin evdeki hesap pek carsiya uyacak gibi gorunmuyor. Direk kres sahibi biriyle gorusun cok daha saglikli bilgiler alirsiniz.
Ben de arastirmistim bir donem, bina kriterleri zaten cok agir, tuvaleti mutfagi yangin merdiveni vs her seyin mevzuata uygun olmasi gerekiyor, hazir devralmaya kalkarsaniz devir ucretleri cok yuksek.
Dolayisiyla saglam bir sermayeyle girerim, para kazanmak icin de acele etmem derseniz deneyin.

valla bizim kreş villa tip.sadece aylık kirası 11.000 miş bidaha düşün istersen sadece bu bile inanılmaz bir bütçe gerektiğinin kanıtı gibi.

15 öğrenci bir öğretmen olmaz canım. 7-8 öğrenci bir öğretmen

Ben çocuğu bu sene 3 dönem anaokuluna giden bir anne olarak size yazayım tahmini masrafları.
Bir sınıfta 15 öğrenci olursa 1 ana 2 yardımcı öğretmen olmasi gerek,anca ilgilenilir ve yetişir (bu ikinci okulumuz iki okuldada bir sınıfa 3 öğretmen sistemi var)
Temizlik yapan bir bayan,birde mutfakta 3 öğün yemek hazırlayan bir bayan olmalı,aksi halde temizlikten taviz vermiş olursunuz ki buda size çocukların idrar yolu enfeksiyonu olması olarak geri döner.(geçen sene eski okulumuz masraf azaltmak adına tek görevliye verdi temizlik,yemek işini ve sonuç 10 kişilik sınıfta 8i aynı hafta hastanelik oldu,3 gün serum aldı benim kızım,1 haftada zor toparlandı ve bu sene okulunu değiştirdim,asla kabul edilemez birşeydi bu benim için)
Bunun dışında bizim okulda 3 ayrı ingilizce öğretmeni var 2 sinin anadili ingilizce,jimnastik yoga için ayrı ve montessori için ayrı öğretmenleri var (montessori,yoga,jimnastik neyse diyeceğim ama dil her anaokulunda var artık,sizde olsun dersiniz muhtemelen,dolayısıyla en azından ana öğretmeniniz ingilizce bilmeli öğretebilecek seviyede,buda maaşını arttırabilir)
Birde okulda kullanılacak malzeme fazla. Sandalye masa,yatak,mutfakta kullanılacak tabak çanak,oyuncak,eğitici materyaller vs vs ciddi bir bütçe ayırmak gerek diye düşünüyorum.
Okullarda zorunlu değil sanıyorum ama pedagogda bulunuyor. Buda olsun derseniz yine ciddi bir bütçe.
Bir dönem bende açmayı daha doğrusu ortak olmayı düşündüm anaokuluna ama farklı farklı fiyat politikaları sebebiyle çok ucu açık bir pazar olduğunu düşünüp vazgeçtim.

Canım kızım bu sene başladı bak şöyle deyim. 5 sınıf var yaş gruplarına göre. Her sınıfta 1 öğretmen var 5 öğretmen bide her sınıfın yemek tuvalet işlerinde yardımcı olan 2 yardımcı ablaları var 10 tane de o var 15 çalışan oldu.
Temizlikten sorumlu 2 bayan var mutfakta da çalışan 2 bayan bar 4 kişi etti 19 kişi.
Bi tane sekreter bi tane de müdür 2 daha 21 kişi çalışıyor burda

İngilizce satranç matematik öğretmenlerini unutmuşum 3 daha ekle :)

Su an kizimin gittigi yer icin konusursak her sinifa max 13 ogrenci aliyorlar, her sinifta 1 ogretmen (4 yillik anaokulu ogretmenligi mezunu) 1 de yardimci ogretmen var (2 yillik cocuk gelisimi mezunu) butun gun mutfakta sadece yemek yapan bir abla var, ekmekleri dahil her seyi kendi mutfaklarinda yapiyorlar kadinin bos kalmasi imkansiz zaten (kahvalti, ogle yemegi, ikindi ogunu)
bildigim kadariyla 2 temizlik görevlisi var, kizimin dedigine gore tuvaletten ciktiklari anda tuvalet temizliklerini yapiyorlarmis.
Okul psikologu ayni zamanda okul muduru, bir de telefonlara bakan, servisleri vs organize eden bir kiz var.
Disaridan ingilizce ve bale ogretmeni geliyor bunlar da ayrica bir maliyet. Servisi, servis ablasi, onlarin giderleri apayri bir kalem.
Haftalik olarak butun bina sterilize ediliyor bu bile hic dusunmeyecegimiz bir maliyet mesela.
Velhasil sizin evdeki hesap pek carsiya uyacak gibi gorunmuyor. Direk kres sahibi biriyle gorusun cok daha saglikli bilgiler alirsiniz.
Ben de arastirmistim bir donem, bina kriterleri zaten cok agir, tuvaleti mutfagi yangin merdiveni vs her seyin mevzuata uygun olmasi gerekiyor, hazir devralmaya kalkarsaniz devir ucretleri cok yuksek.
Dolayisiyla saglam bir sermayeyle girerim, para kazanmak icin de acele etmem derseniz deneyin.

valla bizim kreş villa tip.sadece aylık kirası 11.000 miş bidaha düşün istersen sadece bu bile inanılmaz bir bütçe gerektiğinin kanıtı gibi.
Ama arkadaşlar ben de başlangıç olarak öyle İngilizce bale eğitimi olan bir yer düşünmüyorum zaten. Ayrıca tüm bunları yapan 500 alman zaten. Ben eğitim odaklı olmayan daha çok çalışan bayanların ücret karşılığında çocuklar ini emanet edebileceği çocuklara oyun oynatıp vakit geçirebileceği bi yer açmayı düşündüm. Ha sonradan tabiki İngilizce bile öğretilir. Ama başlangıç ta böyle komplike bi yer açmak çok zor.
Bazı arkadaşlar in dediği gibi oyun evi olabilirim

O canım İstanbul İzmir gibi bi yerdedir.
Benim sehrimde bile bi villa 1500 kirası

Bu kadar basit bir hesapla kreş açılıyorsa yarın hemen bende girişeyim bu işe bari kafam rahat olur...

Bizde ticaretle uğraşıyoruz. Bak şimdi;

1 eleman 1500 tl maaş demişsin ya onun sigorta giderini hesaplamamışsın.

1 dükkan kirası 2000 demişsin ya ama bu dükkanın 3 ayda 1 stopaj giderini hesaba katmamışsın ki 2000 tl kiranın 3 ayda en az 1500 tl stopajı çıkar...

Hani bunun vergisi??
Nerede açılış masrafları??

Koskoca bilmem kaç katlı kreşe 1000 tl fatura mı gelecek zannediyorsun??

150 m2 dükkana 1200 tl elektrik faturası ödüyoruz sadece hani bunun suyu, doğalgazı??

1 avuç elemanla dönmez o iş kaçtane öğretmen, kaçtane işçi,kaçtane personel çalıştıracaksın belli değil...

Bu kadar küçük hesapla başlarsan boğulursun, işi çok iyi bilen biriyle dibine kadar masraf çıkarman lazm önünü görüp sonra paçaları sıvaman gerek...

Back
X