• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş sahibi olan & kreste çalışan& çocuğunu kreste gönderen???

="Posedion25, post: 48346030, member: 789704"]Ben de sizin gibi düşünüyordum sonra bi kadınla tanıştım. Rus dili edebiyatı nda akademisyen projeden projeye koşuyor bi şirkete ortak bilirkişlik yapıyor aynı zamanda hukuk okuyor. Ama kadın ne kadar mutlu.. hayatın anlamı nedir sizce ? Ben de o kadın gibi olursam mutlu olacağımı hissettim.benim yaş 24 o kadın 45 yaşındaydı. Ben de o yasa gelince vay be ne güzel işler yapmış im demek istiyorum. Hem ne kadar çok kazanirsam sosyal yardım da o kadar çok yapabilirim değil mi
Bence hayatın anlamı üretmekten geçiyor. Kadın da üretiyormuş. Şimdi o kadın para kazandığı için mi mutlu yoksa sevdiği işi için mi bilemiyoruz. Bir işi severek yapmalı kendini adamalı insan. Diğer türlü bi yerde tıkanır zaten. Bir de artık anneler daha bilinçli kreş ararken. Anlıyosun biraz. Mesela ben kendini çokaanlatan size az konuşma fırsatıe veren yerlerden hemen kaçtım. Sorduğun soruya tam cevabı olmadığı halde hayır cevabı vermek yerine lafı dolandırandan vs. Kolay gelsin. Allah gönlünüze göre versin.

Bence hayatın anlamı üretmekten geçiyor. Kadın da üretiyormuş. Şimdi o kadın para kazandığı için mi mutlu yoksa sevdiği işi için mi bilemiyoruz. Bir işi severek yapmalı kendini adamalı insan. Diğer türlü bi yerde tıkanır zaten. Bir de artık anneler daha bilinçli kreş ararken. Anlıyosun biraz. Mesela ben kendini çokaanlatan size az konuşma fırsatıe veren yerlerden hemen kaçtım. Sorduğun soruya tam cevabı olmadığı halde hayır cevabı vermek yerine lafı dolandırandan vs. Kolay gelsin. Allah gönlünüze göre versin.
Ama ben istesem bile adayamam ki zaten ben bi hukuk fak mezuniyum. Ek iş olarak bunu düşündüm. Yani kurucusu olmak için

Senin dediğin şekilde 15 çocuğu 1 öğretmene verip 1 odaya tıkmak gibi düşündüm. Başka açıklaması yok. Ticareti düşünme bence. Maaşlı bir işe gir sen.

Hanımlar anlıyorum çoğunuz annesinin bu yüzden olaya ticari değil duygusal bakıyorsunuz. Bu olaya salt ticari bakıp karli bi iş olup olmadığı hakkında fikir verebilecek olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Yoksa bu işin ahlaki boyutunu kimse beni ve kişiliğimi tanımadan yargılaması n lütfen. Şöyle soyliyim : çocuklar bana bayılıyor. Ben de zaten çocukları sevmesen başka ticari işlere yonelirim

Ben z
Senin dediğin şekilde 15 çocuğu 1 öğretmene verip 1 odaya tıkmak gibi düşündüm. Başka açıklaması yok. Ticareti düşünme bence. Maaşlı bir işe gir sen.
Ben zaten maaşlı bi isteyim. İstifa edip sadede avukatlık+kreş işi ile ilgilenmeyi düşünüyorum. Yard doç olduktan sonra

Hanımlar anlıyorum çoğunuz annesinin bu yüzden olaya ticari değil duygusal bakıyorsunuz. Bu olaya salt ticari bakıp karli bi iş olup olmadığı hakkında fikir verebilecek olan varsa yardımcı olursa sevinirim. Yoksa bu işin ahlaki boyutunu kimse beni ve kişiliğimi tanımadan yargılaması n lütfen. Şöyle soyliyim : çocuklar bana bayılıyor. Ben de zaten çocukları sevmesen başka ticari işlere yonelirim

Çocuğunuz yada küçük kardeşiniz vs var mı ? Yada şöyle sorayım hiç küçük bir çocukla okul kreş vb ortamlarda bulundunuz mu? Çünkü bu işi çocuklar bana bayılıyor olarak gördüğünüze göre eğitimle alakalı değilsiniz. Bir eğitimci olarak söyleyeyim akademik kariyerle formasyon çok farklı. Formasyonunuz olmadan kurucu dahi olsanız bu iş yürümez. Formasyonu ve çevresi yüksek bir idarecide ufak rakamlara çalışmaz. Ayrıca hesaplamanıza bir baktım o şekilde de bir kurum açılmaz. Yani açılırda geri kapanır. Siz kağıt üstündeki prosedürden önce kurumlardaki standartları göz önünde bulunduracaksınız. Yani şöyle söyleyeyim şu günün şartlarında 250-300 bin gibi bir maliyeti cebinize koyup bu işe başlamanız gerekli ki kalıcı ve güvenilir bir kurum kurabilesiniz

Hangi fakültede akademisyensiniz acaba? Çok merak ettim gerçekten.
Bak canım ben kendi meslegimi tabiki gençlere rehberlik amacıyla yapıyorum inan bu konuda da iyiyim fakat kurucusu olacağım bi isletme için böyle ahlaki bi amaç tasimam yersiz. Ana sınıfı öğretmeni olsam anlıyorum sizi.

Bahsi gecen rakamlar cok afaki,
Bunun kar kat uzerine çıkılır bence harcama olarak.
Bir anne olarak soyleyeyim, dogru duzgun bir is yapacaksaniz cok guzel yatirim.
Kizim krese giderken bir gun cikolatali ekmek bir gun sadece domates-salatalik-zeyyin-peynirdi mesela kahvalti. Benim c
Icin korkunc. 3-4 yas civari kac cocuk domates salatalikla kahvalti yapabilir? Mesela yumurta haftada 1 gun oluyordu. Biraz daha para harcayip( ki bence bu ciddi bir masraf olusturmaz) adam akilli kahvaltilar verilebilir.bir gun yumurta haslanir, bir gun tost ya da pogaca borek olur sonraki gun omlet olabilir.
Yine kizimin kresinde pogaca olurdu ama sadece peynirli.bircok cocuk da peynir yemez zaten. Alternatif olarak peynirlinin yaninda sade pogaca dusunulebilir
Ama ne hikmetse bu kadar basit şeyleri kimse dusunup uygulamiyor.
Yeme icme konusunda cok dertliyim, pek cok annenin de benim gibi oldugunu dusunuyorun.
Ben boyle bir ise kalkacak olsam insanları buradan etkilemeye calisirdim kisacasi.

Bahsi gecen rakamlar cok afaki,
Bunun kar kat uzerine çıkılır bence harcama olarak.
Bir anne olarak soyleyeyim, dogru duzgun bir is yapacaksaniz cok guzel yatirim.
Kizim krese giderken bir gun cikolatali ekmek bir gun sadece domates-salatalik-zeyyin-peynirdi mesela kahvalti. Benim c
Icin korkunc. 3-4 yas civari kac cocuk domates salatalikla kahvalti yapabilir? Mesela yumurta haftada 1 gun oluyordu. Biraz daha para harcayip( ki bence bu ciddi bir masraf olusturmaz) adam akilli kahvaltilar verilebilir.bir gun yumurta haslanir, bir gun tost ya da pogaca borek olur sonraki gun omlet olabilir.
Yine kizimin kresinde pogaca olurdu ama sadece peynirli.bircok cocuk da peynir yemez zaten. Alternatif olarak peynirlinin yaninda sade pogaca dusunulebilir
Ama ne hikmetse bu kadar basit şeyleri kimse dusunup uygulamiyor.
Yeme icme konusunda cok dertliyim, pek cok annenin de benim gibi oldugunu dusunuyorun.
Ben boyle bir ise kalkacak olsam insanları buradan etkilemeye calisirdim kisacasi.
Aynen gezilerde falan da öyledir insanların karnı doyuyorsa gezilen yer kötü olsa da pek kimse önemsemiyor. Ben gezerken bunu hissetmistimm :halay:

Aynen gezilerde falan da öyledir insanların karnı doyuyorsa gezilen yer kötü olsa da pek kimse önemsemiyor. Ben gezerken bunu hissetmistimm :halay:
Her annenin en hassas oldugu nokta cocugunun beslenmesidir bence.
Temiz bir mutfakta pisirilmis guzel yemekler bemni kendine cekecek ilk sey olurdu. Tabiki diğerleri de önemli:)

Ama arkadaşlar ben de başlangıç olarak öyle İngilizce bale eğitimi olan bir yer düşünmüyorum zaten. Ayrıca tüm bunları yapan 500 alman zaten. Ben eğitim odaklı olmayan daha çok çalışan bayanların ücret karşılığında çocuklar ini emanet edebileceği çocuklara oyun oynatıp vakit geçirebileceği bi yer açmayı düşündüm. Ha sonradan tabiki İngilizce bile öğretilir. Ama başlangıç ta böyle komplike bi yer açmak çok zor.
Bazı arkadaşlar in dediği gibi oyun evi olabilirim
Bahsettiğiniz tarz bir yere gittim bu sene okul değiştirirken,bir gezdim okulu,koşarak uzaklaştım,her sınıfta 15-16 çocuk,başlarında tek öğretmen,çocukların bir kısmı yerde,sığabilenler masada oturuyor,gürültü,patırtı gırla.
Yani o kadar çok seçenek var ki,çok çok mecbur kalmadıkça hiçbir anne "aman vakit geçirsin"mantığıyla okula göndermez bence. Fiyatın uygun olmasından dolayı mecburiyetten gönderir diye düşünüyorum. İlk tercih edilen yer olmazsinız bu sebeple.

24 yasindayim. Bi planım var. Bi 5_10 sene sonrası için. Hep ticari düşünclerim olmuştur.
Ben egeliyim eşim Diyarbakılı şimdilik Anadoluda bi sehrdeyiz. İleride Diyarbakırda kreş açmayı düşünüyorum nasıl fikir ??
Özellikle orada acmak istememin sebebi:
Orası terör bölgesi olduğu için zorunlu hizmet ile oraya giden insanlar güvenilir kreş bulmakta zorluk çektiklerini biliyorum. Ben Egeli kültürlü politik yönden vatansever bir bayanım. Tercih sebebi olabilirim. Tutabilir yani.
O zaman a kadar biraz nakit de birikir.
Şimdi bi hesaplama yapsak :
Bi öğretmen:2000
Bi çocuk bakıcısı&temizlikci:1500
Bi sekreter:1500
Bina kirası:2000
Faturalar:1000
=8000
Bir öğretmene en fazla 15 öğrenci dusse
Öğrenci başı: 500 alsak
7500 yapıyor

Ben bu işi kârlı olduğunu düşünmüştüm ama bilemiyorum fikir verebilecek olan var mı?

eşimin de bir kreş açma düşüncesi var 10-15 sene sonra
bunun için sosyal hizmet okuyor şu an.
öğretmene 2000 az değil mi :)
bi de bundan daha büyük bütçeler gerekir
çocukların yemeği olacak
servisi olacak vs.vs. daha çok şey lazım

Okul oncesi ogrermeniyim bagimsiz anaokulunda calisiyorum (devlete bagli) hangi yonetmeligi okudun bilmiyorum ama okul acmak oncelikle okul oncesi ogretmenligi diplomasi KESINLIKLE SART yoksa her psikoloji mezunu acardi o da sacma. Personele gelirsek (kabaca sayayim) ogretmen, bakici anne (asgari ucret kadar olabilir ya da yardimci ogretmen her sinif icin), bakici annenin disinda bir temizlikci, asci (ya da yemek sirketiyle anlasilir asci yerine yemek servisi yapacak eleman alinir) ,servis soforu, isletme mezunu muhasebeci ve sekreter. Bunlar aklima gelen personeller. Masraflardan bahsedeyim aklima geldigi kadariyla. Eger diploman yoksa bir okul oncesi ogretmenini mudur olarak alman ya da diplomasini kiralaman lazim bu sene 5000 liraya kiraya verildigini duydum. Mutfak personeli, temizlikci, bakici ve soforu asgari ucretle calistirabilirsin kabul ederlerse. Bunun yaninda yemek masrafi elektrik su dogalgaz faturalari var.
Bunlari senin hevesini kirmak icin soylemiyorum. Sadece boyle bir ise gireceksen karsilasacagin seyleri onceden bil ki maddi manevi zarara ugrama. O kadar kolay birsey olsa simdi istifami basar okul acarim. Bugunku durumlara bakarsan su anda 2 sinifli bir yer acacaksan cebinde en az 100 bin lira olmasi lazim :)

Arkadaşlar kreş açarken ya da oyun evi açarken ahlaki amaçlar mı taşımalı yım??
Tabiki çocuklar eğitilecek ogretilecek ama çocuklari sevmeyen birçok kişi sirf maddi kaygılar ile öğretmen bile olabiliyor ken benim bi kreş açmak istemem niye bu kadar tepki aldı biri bana bunu açıklayabilir mi :deli:

eşimin de bir kreş açma düşüncesi var 10-15 sene sonra
bunun için sosyal hizmet okuyor şu an.
öğretmene 2000 az değil mi :)
bi de bundan daha büyük bütçeler gerekir
çocukların yemeği olacak
servisi olacak vs.vs. daha çok şey lazım
Ben de okucam. Ayy esin biraz araştırdi ise benimle paylaşır mısın biliyorsan ?
Karlı mı zor mu riskler neler

Arkadaşlar kreş açarken ya da oyun evi açarken ahlaki amaçlar mı taşımalı yım??
Tabiki çocuklar eğitilecek ogretilecek ama çocuklari sevmeyen birçok kişi sirf maddi kaygılar ile öğretmen bile olabiliyor ken benim bi kreş açmak istemem niye bu kadar tepki aldı biri bana bunu açıklayabilir mi :deli:
Cocuklari seven bir ogretmen olarak cevap vereyim ben, zengin olmak icin egitim isine atilacagim diyorsun tabiki de tepki alacaksin, okul ticarethane degil cunku. Zengin olmak istiyorsan git hukuk burosu ac

Okul oncesi ogrermeniyim bagimsiz anaokulunda calisiyorum (devlete bagli) hangi yonetmeligi okudun bilmiyorum ama okul acmak oncelikle okul oncesi ogretmenligi diplomasi KESINLIKLE SART yoksa her psikoloji mezunu acardi o da sacma. Personele gelirsek (kabaca sayayim) ogretmen, bakici anne (asgari ucret kadar olabilir ya da yardimci ogretmen her sinif icin), bakici annenin disinda bir temizlikci, asci (ya da yemek sirketiyle anlasilir asci yerine yemek servisi yapacak eleman alinir) ,servis soforu, isletme mezunu muhasebeci ve sekreter. Bunlar aklima gelen personeller. Masraflardan bahsedeyim aklima geldigi kadariyla. Eger diploman yoksa bir okul oncesi ogretmenini mudur olarak alman ya da diplomasini kiralaman lazim bu sene 5000 liraya kiraya verildigini duydum. Mutfak personeli, temizlikci, bakici ve soforu asgari ucretle calistirabilirsin kabul ederlerse. Bunun yaninda yemek masrafi elektrik su dogalgaz faturalari var.
Bunlari senin hevesini kirmak icin soylemiyorum. Sadece boyle bir ise gireceksen karsilasacagin seyleri onceden bil ki maddi manevi zarara ugrama. O kadar kolay birsey olsa simdi istifami basar okul acarim. Bugunku durumlara bakarsan su anda 2 sinifli bir yer acacaksan cebinde en az 100 bin lira olmasi lazim :)
İyi niyetli mesajın için teşekkürler. Ama eksik bi bilgin var
Kuruluş müdüründe aranacak nitelikler

MADDE 23 – (1) Kuruluş müdürü olacaklarda aranacak nitelikler şunlardır:

a) Kreş ve gündüz bakımevlerinde; sosyal hizmet bölümü, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü, eğitimde psikolojik hizmetler bölümü, psikoloji bölümü, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği, okul öncesi eğitimi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü, çocuk gelişimi bölümü, sınıf öğretmenliği alanlarından birinde dört yıllık yükseköğretim yapmış olmak ya da sosyal hizmet, çocuk gelişimi, anaokulu öğretmenliği önlisans mezunu olup, mezun olduktan sonra en az iki yıl resmi veya özel okul öncesi eğitim kuruluşlarında görev yapmış olmak,

İyi niyetli mesajın için teşekkürler. Ama eksik bi bilgin var
Kuruluş müdüründe aranacak nitelikler

MADDE 23 – (1) Kuruluş müdürü olacaklarda aranacak nitelikler şunlardır:

a) Kreş ve gündüz bakımevlerinde; sosyal hizmet bölümü, rehberlik ve psikolojik danışmanlık bölümü, eğitimde psikolojik hizmetler bölümü, psikoloji bölümü, çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmenliği, okul öncesi eğitimi öğretmenliği, anaokulu öğretmenliği, çocuk gelişimi ve eğitimi bölümü, çocuk gelişimi bölümü, sınıf öğretmenliği alanlarından birinde dört yıllık yükseköğretim yapmış olmak ya da sosyal hizmet, çocuk gelişimi, anaokulu öğretmenliği önlisans mezunu olup, mezun olduktan sonra en az iki yıl resmi veya özel okul öncesi eğitim kuruluşlarında görev yapmış olmak,
Ee ne farkeder bu diplomalardan biri var mi elinde? Varsa 5000 lira kardasin ne diyim. Her halukarda bu bolumle alakan yok gibime geliyor

Back
X