• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş sahibi olan & kreste çalışan& çocuğunu kreste gönderen???

Oyun evi oyun klübü tarzında bir yer düşünebilirsiniz. Orası eğitim odaklı yerler olmadığı için daha çok eğlence içerdiği için daha az ayrıntıyla uğraşırsınız. Doğum günleri, diş buğdayı, baby shower tarzında şeyler de yapılıyor o mekanda bir araştırın derim.
Aynen biraz araştırdım oyun evi fikri daha güzel. Daha karlı gibi.

Bu kadar basit bir hesapla kreş açılıyorsa yarın hemen bende girişeyim bu işe bari kafam rahat olur...

Bizde ticaretle uğraşıyoruz. Bak şimdi;

1 eleman 1500 tl maaş demişsin ya onun sigorta giderini hesaplamamışsın.

1 dükkan kirası 2000 demişsin ya ama bu dükkanın 3 ayda 1 stopaj giderini hesaba katmamışsın ki 2000 tl kiranın 3 ayda en az 1500 tl stopajı çıkar...

Hani bunun vergisi??
Nerede açılış masrafları??

Koskoca bilmem kaç katlı kreşe 1000 tl fatura mı gelecek zannediyorsun??

150 m2 dükkana 1200 tl elektrik faturası ödüyoruz sadece hani bunun suyu, doğalgazı??

1 avuç elemanla dönmez o iş kaçtane öğretmen, kaçtane işçi,kaçtane personel çalıştıracaksın belli değil...

Bu kadar küçük hesapla başlarsan boğulursun, işi çok iyi bilen biriyle dibine kadar masraf çıkarman lazm önünü görüp sonra paçaları sıvaman gerek...
Sağol kuzum teşekkürler ben de bunun için konu açtım zaten.
Bi proje olusturmam lazım açar açmaz k ar edilmez biliyorum para biriktirmem lazım. Ayrıca koskoca bina demissin küçük çapta baslicam belki bir ya da iki sınıf

Ama arkadaşlar ben de başlangıç olarak öyle İngilizce bale eğitimi olan bir yer düşünmüyorum zaten. Ayrıca tüm bunları yapan 500 alman zaten. Ben eğitim odaklı olmayan daha çok çalışan bayanların ücret karşılığında çocuklar ini emanet edebileceği çocuklara oyun oynatıp vakit geçirebileceği bi yer açmayı düşündüm. Ha sonradan tabiki İngilizce bile öğretilir. Ama başlangıç ta böyle komplike bi yer açmak çok zor.
Bazı arkadaşlar in dediği gibi oyun evi olabilirim
Yinede sizin hesap kreş işine uymuyor işi açmadan önce 1 yıllık kirayı peşin ayırmanız gerek.Çalışanların parası+sigortası+yemeği+yolu bunları yine 1 yıllık ayırmanız gerek.Ögretmen almış olsan bile ilk etapta ögrenci olmayabilir.Çok iyi reklam şart.

Bu kadar düz hesapla maalesef ki olmaz.
Esnaf cocuguyum :) okul islerini de alanim dolayisiyla biliyorum. Maalesef bu kadar karli degil, daha bugün bir yöneticiyle birlikteydim. 10 yıllık kurum. Tikaniyorum bazen birakayim diyorum dedi. Binasi da kendisine ait, kira masrafi falan yok yani.

Esnaf cocuguyum :) okul islerini de alanim dolayisiyla biliyorum. Maalesef bu kadar karli degil, daha bugün bir yöneticiyle birlikteydim. 10 yıllık kurum. Tikaniyorum bazen birakayim diyorum dedi. Binasi da kendisine ait, kira masrafi falan yok yani.
Aynen esnaf kızıyım ben de bir sürü gider oluyor haddinden fazla hem de.

Yapma ya.. işte bunu öğrenmek istemiştim. Her yerde kreş açılınca acaba karlı bi iş mi diye düşündüm.
Ticari hevesim de olunca bi araştırma k istedim

Ama arkadaşlar ben de başlangıç olarak öyle İngilizce bale eğitimi olan bir yer düşünmüyorum zaten. Ayrıca tüm bunları yapan 500 alman zaten. Ben eğitim odaklı olmayan daha çok çalışan bayanların ücret karşılığında çocuklar ini emanet edebileceği çocuklara oyun oynatıp vakit geçirebileceği bi yer açmayı düşündüm. Ha sonradan tabiki İngilizce bile öğretilir. Ama başlangıç ta böyle komplike bi yer açmak çok zor.
Bazı arkadaşlar in dediği gibi oyun evi olabilirim
Canım öyle bi yer için doğuda 500 lira veren de pek çıkmaz. Benim bu söylediğim satranç İngilizce matematik .... dersleri olan kreş de 700 lira hadi bunları bıraksan bile 15 öğrenciyi bi öğretmene veremezsin 10.12 öğrenci 1 öğretmen 2 yardımcı düşüneceksin mecbur diğer türlü kesinlikle işin içinden çıkılmaz

Şu kreş olayını ben de çok düşünüyorum da inan ıvır zıvırı daha fazla..

Yapma ya.. işte bunu öğrenmek istemiştim. Her yerde kreş açılınca acaba karlı bi iş mi diye düşündüm.
Ticari hevesim de olunca bi araştırma k istedim

Vakit yaklaşınca tekrar arastirirsiniz ancak hesapladiginiz kadar kolay olmayacaktir. Bu isi istiyorsaniz elbette yapabilirsiniz ancak amaciniz para kazanmaksa daha farkli islere bakabilirsiniz.

Sağol kuzum teşekkürler ben de bunun için konu açtım zaten.
Bi proje olusturmam lazım açar açmaz k ar edilmez biliyorum para biriktirmem lazım. Ayrıca koskoca bina demissin küçük çapta baslicam belki bir ya da iki sınıf

Bizde ticaret mükemmel kar sağlar hevesiyle atıldık ama artık boğuluyoruz resmen bir gün günlük ciro tavan yapıyor eve ağzın kulaklarında geliyorsun bir gün diplerdesin herşeyden nefret ediyorsun...
1 gün diğer günü tutmuyor bazen de öyle bir oluyorki üst üste karsız kapatıyorsun...

Ticaret adamın resmen ömrünü bitiriyor, 1 değil 10 kez düşün ve çok ince hesap yap yoksa zor...

Bizde ticaret mükemmel kar sağlar hevesiyle atıldık ama artık boğuluyoruz resmen bir gün günlük ciro tavan yapıyor eve ağzın kulaklarında geliyorsun bir gün diplerdesin herşeyden nefret ediyorsun...
1 gün diğer günü tutmuyor bazen de öyle bir oluyorki üst üste karsız kapatıyorsun...

Ticaret adamın resmen ömrünü bitiriyor, 1 değil 10 kez düşün ve çok ince hesap yap yoksa zor...
Evet çok riskli ama bi riske girmeyip isime devam edersem de 20 sene sonra bi evi bi arabası olan sıradan biri olucam... Ben çocuklarımın gurur duyduğu bi anne olmak iyi kazanıp onları Oxforda falan göndermek istiyorum...
Sonucta zenginler hep zengin değildi.. bilmiyorum çok mu hayalperest bu düşünceler...

Bence kreş açmak kolay olmamalı. Aaa bu iş çok karlı bence bi tane açsam mı ile kreş açmamalı insan. Tabii para kazanmak için açıyor hayrına değil ama tek ve öncelikli amaç bu olunca olmaz yani

Evet çok riskli ama bi riske girmeyip isime devam edersem de 20 sene sonra bi evi bi arabası olan sıradan biri olucam... Ben çocuklarımın gurur duyduğu bi anne olmak iyi kazanıp onları Oxforda falan göndermek istiyorum...
Sonucta zenginler hep zengin değildi.. bilmiyorum çok mu hayalperest bu düşünceler...

Yoo olmayacak şeyler değil bunlar ama bazen de fazla zorlamamak lazm...

="Posedion25, post: 48345889, member: 789704"]Evet çok riskli ama bi riske girmeyip isime devam edersem de 20 sene sonra bi evi bi arabası olan sıradan biri olucam... Ben çocuklarımın gurur duyduğu bi anne olmak iyi kazanıp onları Oxforda falan göndermek istiyorum...
ben de şahse gözünü ev, araba bürümüş insanları hiç anlamıyorum. Mal mülk derdine ömürleri bitiyor. Hayatın anlamını kaçırıp, anlamı paraya yüklemek zor iş.

Bence kreş açmak kolay olmamalı. Aaa bu iş çok karlı bence bi tane açsam mı ile kreş açmamalı insan. Tabii para kazanmak için açıyor hayrına değil ama tek ve öncelikli amaç bu olunca olmaz yani
İnan kimse gelecegimizi emanet edecek gençleri yetistirelim diye kres açmıyor gülüm ya..

="Posedion25, post: 48345952, member: 789704"]İnan kimse gelecegimizi emanet edecek gençleri yetistirelim diye kres açmıyor gülüm ya..
Ben de zaten sadece onun için açar demedim ama var yani çok iyi insanlar. Kızımın eski mahallemizde gittiği kreşte vardı mesela ortağın biri. Çocuklar ölüyodu onun için babaanne diye. Akşam eve giderken onun yanından ağlayarak giden çocuklar gördü bu gözler. Müdür odasına geçip idare etmiuodu içindeydi çocukların çok seviyordu onları. Şimdi o kadın sadece karlı diye yapıyorum bu işi dese kendi ona bile inanmam

İnan kimse gelecegimizi emanet edecek gençleri yetistirelim diye kres açmıyor gülüm ya..
çocuklarla uğraşmak ciddi zor bir iş.
sadece para kazanmak olmamalı düşüncen.
yoksa çok zorlanırsın.
oğlumun gittiği kreş ve etütlerdeki izlenimim çok farklıydı.
ciddi bir gönül bağlılıkları var işlerine insanların.
tabi benim bu bahsettiklerim de başarılı parmakla gösterilen ve çok sevilen kurum ve kişiler

ben de şahse gözünü ev, araba bürümüş insanları hiç anlamıyorum. Mal mülk derdine ömürleri bitiyor. Hayatın anlamını kaçırıp, anlamı paraya yüklemek zor iş.
Ben de sizin gibi düşünüyordum sonra bi kadınla tanıştım. Rus dili edebiyatı nda akademisyen projeden projeye koşuyor bi şirkete ortak bilirkişlik yapıyor aynı zamanda hukuk okuyor. Ama kadın ne kadar mutlu.. hayatın anlamı nedir sizce ? Ben de o kadın gibi olursam mutlu olacağımı hissettim.benim yaş 24 o kadın 45 yaşındaydı. Ben de o yasa gelince vay be ne güzel işler yapmış im demek istiyorum. Hem ne kadar çok kazanirsam sosyal yardım da o kadar çok yapabilirim değil mi

Bu dediginiz yer Çekmeköy/Ümraniye civarinda mi acaba? Aynı durumda birini taniyorum da, dunya cok mu kucuk diyecektim :)

Back
X