• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş sahibi olan & kreste çalışan& çocuğunu kreste gönderen???

Posedion25

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2016
479
557
18
33
24 yasindayim. Bi planım var. Bi 5_10 sene sonrası için. Hep ticari düşünclerim olmuştur.
Ben egeliyim eşim Diyarbakılı şimdilik Anadoluda bi sehrdeyiz. İleride Diyarbakırda kreş açmayı düşünüyorum nasıl fikir ??
Özellikle orada acmak istememin sebebi:
Orası terör bölgesi olduğu için zorunlu hizmet ile oraya giden insanlar güvenilir kreş bulmakta zorluk çektiklerini biliyorum. Ben Egeli kültürlü politik yönden vatansever bir bayanım. Tercih sebebi olabilirim. Tutabilir yani.
O zaman a kadar biraz nakit de birikir.
Şimdi bi hesaplama yapsak :
Bi öğretmen:2000
Bi çocuk bakıcısı&temizlikci:1500
Bi sekreter:1500
Bina kirası:2000
Faturalar:1000
=8000
Bir öğretmene en fazla 15 öğrenci dusse
Öğrenci başı: 500 alsak
7500 yapıyor

Ben bu işi kârlı olduğunu düşünmüştüm ama bilemiyorum fikir verebilecek olan var mı?

10 Sene çok uzun vade. Biraz erken yapıyorsun hesabı kitabı. O bölge 10 Sene sonra nasıl bir durumda olucak kimse öngöremez
Tabi ki öyle 10 sene abarttim tabi. Yani ciddi bi odaklanirsam ve karlı olduğuna inanirsam birkaç sene içinde açarım. Eşimin ailesi destek olur

24 yasindayim. Bi planım var. Bi 5_10 sene sonrası için. Hep ticari düşünclerim olmuştur.
Ben egeliyim eşim Diyarbakılı şimdilik Anadoluda bi sehrdeyiz. İleride Diyarbakırda kreş açmayı düşünüyorum nasıl fikir ??
Özellikle orada acmak istememin sebebi:
Orası terör bölgesi olduğu için zorunlu hizmet ile oraya giden insanlar güvenilir kreş bulmakta zorluk çektiklerini biliyorum. Ben Egeli kültürlü politik yönden vatansever bir bayanım. Tercih sebebi olabilirim. Tutabilir yani.
O zaman a kadar biraz nakit de birikir.
Şimdi bi hesaplama yapsak :
Bi öğretmen:2000
Bi çocuk bakıcısı&temizlikci:1500
Bi sekreter:1500
Bina kirası:2000
Faturalar:1000
=8000
Bir öğretmene en fazla 15 öğrenci dusse
Öğrenci başı: 500 alsak
7500 yapıyor

Ben bu işi kârlı olduğunu düşünmüştüm ama bilemiyorum fikir verebilecek olan var mı?
Bütün giderler bu kadar mı? Allahım bende bu kafadan istiyorum.

Diplomasi olan biri lazim yer acmak icin sanirim . Onun da 2000 tl kabul edecegini sanmiyorum ama

Bu işler hiç kolay olmuyor canım. Okul öncesi öğretmeniyim ama çok teferruatlı şeyler bunlar. Karlı gibi gözüküyor ama sorumluluğu düşününce soğuyor insan. Yer olarak uygun diye düşünürsün umduğun gibi çıkmaz bilemezsin ki sonuçta. Çok ince ayrıntıları düşünerek bu işe başlamalısın. Hayırlısı olsun inşallah.

Eğitim

Zira orada belirli fakülteden mezun sorumlu müdür lazım

Yani prosedürleri de bir araştırın internetten

Oğlum 25 aylıkken kreşe başladı öyle patronu eğitimci olmayan kreşti müdür 30 yıllık öğretmen müdürlük vs deneyimi olan birisi

Ama bir yıl dayanabildi burası çocuk değil para odaklı dedi

Oğlum sonra bir kurumun kreşine gitti öğretmeni 10 yıldır orada idi kurumsaldı

Şahsen ben önce eğitime bakarım sonra eğitimin dogmatik olup olmadığına patronun doğulu ya da batılı oluşuna değil

Bu işler hiç kolay olmuyor canım. Okul öncesi öğretmeniyim ama çok teferruatlı şeyler bunlar. Karlı gibi gözüküyor ama sorumluluğu düşününce soğuyor insan. Yer olarak uygun diye düşünürsün umduğun gibi çıkmaz bilemezsin ki sonuçta. Çok ince ayrıntıları düşünerek bu işe başlamalısın. Hayırlısı olsun inşallah.
Sağol canım. Artık çok çalışan bayan var ee bu bayanların çocukları hep kreş e falan gitmesi gerekiyor.
Ne gibi incelikler aklına gelenleri paylaşır mısın

image.webp
:deli::KK70:
İşte kreş ortamını bilmiyorum diye bir buraya yazdık da !
Akıl almak için. Başka hangi giderler oluyor
Bak canım benim hali hazırda bir şirketim var ve giderlere inanamazsın. Sana sadece google'dan önüme gelen ilk sayfayı atıyorum.

Ben hukukcuyum bu işleri yapabilirim. Yemekci ve temizlikçi aynı olamaz mı?

Zor. En az 20-30 kişiye yemek pişecek.
Çocuk beslenmesi söz konusu, çeşit olmak zorunda, 2 yemekle geçiştirilecek bir şey değil.
Aynı kişi yetişebilir mi sizce? Hadi çalışacak arkadaş Flash'ın kuzeni olsun her işe yetişsin, ancak maaşı 1500 lira olmaz.
Daha düşününce çok eksik çıkar, o kadar kolay değil bu işler.

Eğitim

Zira orada belirli fakülteden mezun sorumlu müdür lazım

Yani prosedürleri de bir araştırın internetten

Oğlum 25 aylıkken kreşe başladı öyle patronu eğitimci olmayan kreşti müdür 30 yıllık öğretmen müdürlük vs deneyimi olan birisi

Ama bir yıl dayanabildi burası çocuk değil para odaklı dedi

Oğlum sonra bir kurumun kreşine gitti öğretmeni 10 yıldır orada idi kurumsaldı

Şahsen ben önce eğitime bakarım sonra eğitimin dogmatik olup olmadığına patronun doğulu ya da batılı oluşuna değil
Aslında ben de eğitimci sayılır im akademisyen-hukukcuyum. Ama çocuklarla muhatap olan mudur değil ya. Öğretmen iyi olsa yeterli samki

Arkadaşlar şimdi derse girmem lazım çıkınca yazicam. K.bakmayin

Zor. En az 20-30 kişiye yemek pişecek.
Çocuk beslenmesi söz konusu, çeşit olmak zorunda, 2 yemekle geçiştirilecek bir şey değil.
Aynı kişi yetişebilir mi sizce? Hadi çalışacak arkadaş Flash'ın kuzeni olsun her işe yetişsin, ancak maaşı 1500 lira olmaz.
Daha düşününce çok eksik çıkar, o kadar kolay değil bu işler.
Yani karlı değil girme mi diyorsunuz?

kreş karlı iş ama çok büyük sermaye istiyor, ve en az 1 yıl karsız çalışmayı göze almalısınız.

Back
X