Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası kres mi bakici mi ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

kadermotifi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
47
20
34
Selam hanımlar
Uzun suredir bu konuyu düşünüyorum karar veremedim hala bana yardimci olursanız cok sevinirim.
Ben ogretmenim gecen yil ucretsiz izin aldim 3 ve 1 yasinda kizlarim var.Bu eylülde calismayi istiyorum büyük krese giderse cok sevinir oynar, kucuk 16 aylik olacak krese uyum saglar mi aglar mi?
Bu arada haftada 4 gun 4 saat calisicm belki 3 gün bile ayarlayabilirim dedi müdür. Aslinda annem de kaynanamda burdalar guya onlar icin tayin istemistim yillar önce ama hic uzerlerine bile alinmadilar, bi yandan da onlara kirginligim hic gecmiyo elbette bakmak zorunda degiller ama ben götürüp birakicm 1 yil sadece gunde 3 4 saat bakmak zor olmamali aylardir kres araştırıyorum bakici zaten bulmak cok zor bana akil.verin ne yapmaliyim

Bende drama egitmeniyim ama bakıcalara pek guvenmedigim icin oglumun buyumesini bekliyorum calismak icin yapicak baska birseyim yok malesef. Kreslere gelicek olursak bezli cocuklari almadiklarini duymustum

Kreş için sanki küçük gibi bence en az 2 yaşında olmalı.anneniz de bir yıl diye bakarım sonra başıma kalır diye istemiyor olabilir.bazı insanlar yaşlandıkça tahammül seviyesi düşüyor.şahsen ben bu yaşta 3-4 değil 2 saat bile çocuk bakamam hiç sevmiyorum tahammül edemiyorum o yüzden bence gönül koymayın kendi başınızın çaresine bakın.

biz de boyle düşündük onun icin öncelik kres su anda ama kucuk kendini ifade edemez bezi var ilgi ister :KK43:

hiç korkmayın, mecburiyetten 4 aylıkken bile bırakanlar var, o da o yaş çocuklar ve o yaşı bilen kişiler ilgilenecek zaten

içinizin rahat etmediğini biliyorum, önce Allaha emaneti, sonra da iyice araştırdığınız kreşe. zaten eliniz üstünde olur, Allah yardımcınız olsun.

Kreş için sanki küçük gibi bence en az 2 yaşında olmalı.anneniz de bir yıl diye bakarım sonra başıma kalır diye istemiyor olabilir.bazı insanlar yaşlandıkça tahammül seviyesi düşüyor.şahsen ben bu yaşta 3-4 değil 2 saat bile çocuk bakamam hiç sevmiyorum tahammül edemiyorum o yüzden bence gönül koymayın kendi başınızın çaresine bakın.
1 sene oldugunu biliyolar cunku büyük zaten ana okuluna baslayacak küçüğü de krese vericm dedim konustum da cok kez.Mecbur olmasam asla istemem ama torunlarini bu kadar seviyolar guya umursamamalari beni kiriyo

Selam hanımlar
Uzun suredir bu konuyu düşünüyorum karar veremedim hala bana yardimci olursanız cok sevinirim.
Ben ogretmenim gecen yil ucretsiz izin aldim 3 ve 1 yasinda kizlarim var.Bu eylülde calismayi istiyorum büyük krese giderse cok sevinir oynar, kucuk 16 aylik olacak krese uyum saglar mi aglar mi?
Bu arada haftada 4 gun 4 saat calisicm belki 3 gün bile ayarlayabilirim dedi müdür. Aslinda annem de kaynanamda burdalar guya onlar icin tayin istemistim yillar önce ama hic uzerlerine bile alinmadilar, bi yandan da onlara kirginligim hic gecmiyo elbette bakmak zorunda degiller ama ben götürüp birakicm 1 yil sadece gunde 3 4 saat bakmak zor olmamali aylardir kres araştırıyorum bakici zaten bulmak cok zor bana akil.verin ne yapmaliyim
benim çocuguma babam ve 2. eşi bakıyor. hemde tamamen karşılıksız. kusura bakma inanki buna benzer çok şey okudum. nasıl bir kaç sene idare edemezler. hemde çalışma saat ve günlerin bile azken. ben sabah 7 de çıkıp akşam 7 de geliyorum hem de 5 gün.:sopa:

kres net, cocugun gelisimi icin. bende eylülde krese baslicam oglum su an 16 aylik
Bence kreşlerde 2 tane dezavantaj var.
- kreşe başlayan çocuk ilk yıl genelde sürekli hasta oluyor.
- kamera ile canlı izleme imkanı yok. Özellikle kendini ifade edemeyen çocuğa kötü muameleyi fark etmek neredeyse imkansız.

1 sene oldugunu biliyolar cunku büyük zaten ana okuluna baslayacak küçüğü de krese vericm dedim konustum da cok kez.Mecbur olmasam asla istemem ama torunlarini bu kadar seviyolar guya umursamamalari beni kiriyo
Bence yardımcı birini teklif et. Yani bir kadın bul. Bakıcı ancak annenin evinde baksın çocuğa. Hem annen denetim sağlar hem de yorulmaz. Hatta kendi mesai saatindan daha uzun saat olarak anlas. Böylece kendi işlerini de yapabilirsin.

buyuk kizimda bakicimiz cok iyiydi güvenilirdi kameramiz vardi hep izliyodum kadının damadi hapse girdi gittiler o zaman bile icim rahat degildi.Cocugumu yabanci insanlara birakip gitme fikri cok agir dediginiz gibi kötü davransalar nerden bilicm :KK43:

Ben de öğretmenim; evinize kamera taktırın. O kadar küçük çocuk kreşte yapamaz. Ayrıca birebir ilgilenilmesi gerekir. Büyük gider ve mutlu olur tabii.

buyuk kres yasına gelmıs artık sosyallesmek ıcın en uygun yasta onu tam gun krese verın, ufaklık ıcınde annenız veya kvdenızden rıca edın bır sene ıdare etsınler gerekırse donusumlu gelsınler yada evlerı yakında sız sabah bırakın ıs cıkısı alın kreş için ufak daha , alt baglaması sıkıntı olmaz ama kendını ıfade edememesı sıkıntı olur...
benım kızımda eylulde krese baslayacak 2 yasında su an o zaman tam 2,5 yasında olacak ama altı hala bezlı henuz wc egıtımı yok, sallanarak uyur genelde bunları hep bıldırdık krese gorusmelerde de kayıttan sonra bıze verdıklerı bılgı formuna da yazdım.. ama konusuyor herseyı anlıyor o nedenle sıkıntı yasayacagını sanmıyorum kreste ıcım rahat..

X