O şekilde öğretmenlik yapabilenlerin alım sürecini bilmediğim için yorum yapamam. Süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Ama benim okulumda hanımefendi gibi çocuk gelişimi bitiren kişiler öğretmen olarak işe başlamadılar.
Absürt bir durum değil maalesef hicbir eğitim almayanlar bile çalışıyor, benim yakından tanıdığım kreşle alakası yok ama kreste çalışıyor, o kadar irrite oluyorum ki , eğitimi yok bişeyi yok ama maşallah kreş vs saçma sapan her yerde çalıştırıyorlar , hatta o dediğim tanıdık kendini insanlara öğretmen olarak tanıtıyor, şimdi sen öğretmen değilsin desem polemiğe girecek , suç bu kişileri calistiranlarda...Siz eğitiminiz olmadan kreşte öğretmenlik mi yapacaksınız?
Absürt bir durum değil maalesef hicbir eğitim almayanlar bile çalışıyor, benim yakından tanıdığım kreşle alakası yok ama kreste çalışıyor, o kadar irrite oluyorum ki , eğitimi yok bişeyi yok ama maşallah kreş vs saçma sapan her yerde çalıştırıyorlar , hatta o dediğim tanıdık kendini insanlara öğretmen olarak tanıtıyor, şimdi sen öğretmen değilsin desem polemiğe girecek , suç bu kişileri calistiranlarda...
"Di mi kızım? Hadi şimdi baştan güzel güzel anlat bakalım ablalara"Bence yanlış anlasildi. Öğretmenin yanına yardımcı abla olarak işe başlamış konu sahibi. Öğretmene yardımcı olmak, materyalleri hazırlamak, çocuklara verilecek elislerini kesip hazırlamak, üstünü giyinmelerine,bir sırayla inmelerine yardım etmek, tuvalete gidene eşlik etmek , iş bittikten sonra malzemeleri toplamak falan
Eğer böyleyse bunda bir sorun yok. Fiyatı 2 -3 bin bandında olan çoğu mahalle kreşinde bu işte çalışan ablalar zaten eğitimsiz. En azından konu sahibinin birkaç sertifikası falan var .
Yani sınıfın öğretmeni olduğunu sanmıyorum. Bence boşuna linç yiyor.
Di mi konu sahibi?
Sokratesin savunmasıHiç alakası olmayan bölümde okuyan insanlar ücretli öğretmenlik yapıyor beki bunlar nasıl oluyor
dalga mı geçiyorsunuz ya? siz çocuğunuzu, bir çocuk eğitmek üzere eğitim almamış birine teslim eder misiniz?Madem açıktan okumak yeterli değil neden açıköğrerim var insanlar boşuna mı okuyor ve öğreniyor bir yandan kurada katılıyorum.
ben deBu kafa ile mi öğretmenlik yapacaksınız. O kreşin adını bilsem şikayet eder kapanması için elimden geleni yapardım
Bir de sigorta yapıyorlarsa saatlik asgari ücreti vermek zorundalar. Bugün saatlik 25 lira,net.
Siz günde 6 saat çalışıyorsunuz ,yani günlük 150 TL almanız lazım en az.
Basit bir hesapla bu verilen para ile sadece 16 gün çalışmanız lazım...
Eğer günde dolu dolu bir saat yemek molanizi kullanıyorsanız (ki çocuklarla kim ilgilenecek,genelde kullanılmaz böyle yerlerde molalar) bu yüzden sizi günde 5 saat çalışıyor gosterseler de günlük 125 liradan o paraya sadece 20 gün calismaniz lazım...
Yani iş yeri sizi kesinlikle sömürür. Ancak şöyle olabilir yasal olarak sorun olmaması için. Size asgari ücreti yatırırlar,sonra kalan kısmını çocuğunuzun Kreş ödemesi olarak sizden tahsil ederler
Ben olsam böyle çakal, böyle insanlıktan uzak yerde çalışmak istemezdim. Kedi kadar çocuklara eğil kalk belinin, tüm gün etkinlik için kağıt karton kes elinin agrimasina değmez
Ya devlet okulu ve maalesef bambaşka bölüm okuyanlar falan hepsini alıyorlar, örnek vereyim benim çalıştığım okulda kız edebiyat okumuş ama ilk öğretim sınıfı derslerine giriyor , hatta birgün sohbet ederken aslında küçük çocukları hiç sevmediğini söyledi ( sınıfcı olan öğretmenlerimiz bilir ilk öğretim çok zordur) ve ıyiki edebiyat okudum dedi Çünkü kızcağız çocuklarla başedemiyordu , kendisi branş öğretmeni ve atanamamıstı, burada suçlu olan o kızcağız mı hayır, tamamen sistemle alakalı..Çok şaşırdım. Bence çocuğunu göndermeyi düşünen veliler eğitim kurumundan öğretmenle ilgili bilgi almalılar.
Çocuğu devlet anaokulu yaşına gelince kovup bebesi olan başka birini alırlar heralde bu hesaplaAsgari ücret alacak konu sahibi , 3 bin lirası çocuğunun kreş parası olarak kesilecek , genelde böyle oluyor kreslerde
Evet bu ülkemizin gerçeği..Çocuğu devlet anaokulu yaşına gelince kovup bebesi olan başka birini alırlar heralde bu hesapla
Bu arada dört sayfayı da okudum da, tr'de yaşayıp bu kadar umutlu nasıl konuşabiliyorsunuz, böyle öğretmen olamaz falan.. burada her şey olur. Hele anaokulları. Artık sıbyan mektebi denen kayıtlı -kayitsiz bir sürü yer türedi, kreş gibi. Formasyon desen 'biz forma satmıyoruz abla' diyecek, çocuk eğitiminden anlamayan bir sürü insan böyle yerlerde hoca diye çalışıyor (özellikle sözüm merdivenalti kurumlara).
Devlete gelince, uzak örneğe gerek yok..benim eski ev arkadaşım sosyolojiden mezun olduktan sonra yaşadığı şehrin ilçesinde köy öğretmeni oldu. Hem de sınıfında kaynaştırma öğrencileri de vardı.
Üstelik aynı ortamda bulunsan, bilmesen sanırsın ki Çalıkuşu Ferideöyle bir "köy öğretmeniyim ben" modundaydi.
Sanki atanacak öğretmen yokmuş gibi bir sürü okul yeni mezun ücretli öğretmenle dolu.
*Aynı bölümden mezun arkadaşlarımdan formasyon almadan dersane öğretmeni, kolej öğretmeni hatta rehber öğretmeni olan bile vardı. Varın ötesini siz düşünün
Marmara Üniversitesi eğitim fakültesi mezunuyum. Eğitim bilimlerinde de yüksek lisans yaptım. Ödevleri teslim etmek için yaptığımız araştırmaları, kütüphanede sabahlamalarımızı, arazi çalışmalarımızı, stajyerliğimizi, drama derslerimizi düşünüyorum da benim aldığım eğitimle açıköğretim tabii ki bir değil. Bir öğretmen olarak, hatta bir vatandaş olarak bunu eleştirmek de en doğal hakkım diye düşünüyorum. Ünivetsite sadece teori değil, pratik de kazandırır. Bu boşvermişlik yüzünden eğitimde burnumuz b.ktan çıkmıyor.Konu sahibi konunu sildiğim için ceza almanı ben istemem şahsenMune bence konu sahibini 2 3 sayfa boyunca aşırı rencide etmişler ceza vermeden bir bak istersen..
Konu sahibi sana gelince çocuk gelişimi bitirince formasyon alman gerekiyor öğretmenlik için sertifika dediğin o mu anlamadım. Ayrıca açıköğretim bitirmene de takılma senle dalga geçenlerin çoğu online bitirmiştir kesin o yüzden kolay kıyaslıyorlardırŞu konu bir aşılmadı her topik de bunun için kavga.. Keşke her şey teorikle olsa
Eğer hanimefendi aöf 4 yıllık çocuk gelişimi bölümünü bitirdiyse kreşlerde öğretmenlik yapabiliyor diye biliyorum. Devlet okullarinda okul oncesi öğretmenliği yapabilmesi icin formasyon alması zorunluluğu var.
ülkemizde eğitim kanayan yaramız maalesefMarmara Üniversitesi eğitim fakültesi mezunuyum. Eğitim bilimlerinde de yüksek lisans yaptım. Ödevleri teslim etmek için yaptığımız araştırmaları, kütüphanede sabahlamalarımızı, arazi çalışmalarımızı, stajyerliğimizi, drama derslerimizi düşünüyorum da benim aldığım eğitimle açıköğretim tabii ki bir değil. Bir öğretmen olarak, hatta bir vatandaş olarak bunu eleştirmek de en doğal hakkım diye düşünüyorum. Ünivetsite sadece teori değil, pratik de kazandırır. Bu boşvermişlik yüzünden eğitimde burnumuz b.ktan çıkmıyor.
Evet gerçekten öyle, niteliksiz çok üniversite var. Ama benim üniversitede birkaç sınıf arkadaşım akademisyen olarak devam etti. Mesela biri Kilis’te. Onların vizyonunu, ders işleme stilini, branş adına olan çabalarını, öğrencilerle yaptığı aktiviteleri gördüğüm için en azından şunu diyebiliyorum, vasat üniversite bile olsa açıköğretimden iyidir.ülkemizde eğitim kanayan yaramız maalesef
20 üniversite dışındaki okulların misyon ve vizyon kattığından şüpheliyim
yani belli başlı okullar dışında ünivlerinde içler acısı durumda olduğunu düşünüyorum çoğunun amacı sadece diploma almak olmuş sanki.
orası öyle tabii kesinlikle yüz yüze eğitimin kattığı çok şey var bu konuda tartışmak bile abes olur , örgün de okudum aöf de okudum 4 yıl okuyup mezun olan herkesin sınavsız 2 yıl aöf okuma hakkı var ondan yararlandım örgünde iktisat , aöf de muhasebe ve vergi uygulamaları okudum ortak çok ders var aradaki fark uçurum... çoğu kişi 2. unv için veya iş yerinde yükselmek için hem çalışıp hem okuduğundan yormayacak şekilde sistemi açıkcası bunu kompleks yapmadan kabul etmek lazım. temeli olmayan kişileri zorlar ama okumuş kıyas yapma şansı olan biri aradaki farkı çok net görür.Evet gerçekten öyle, niteliksiz çok üniversite var. Ama benim üniversitede birkaç sınıf arkadaşım akademisyen olarak devam etti. Mesela biri Kilis’te. Onların vizyonunu, ders işleme stilini, branş adına olan çabalarını, öğrencilerle yaptığı aktiviteleri gördüğüm için en azından şunu diyebiliyorum, vasat üniversite bile olsa açıköğretimden iyidir.
Heh işte, benim de kıyas yapma imkanım olduğu için basit diyorum. Eşim açıktan sosyoloji bitirdi, inan çıkan soruları ben de çözebiliyordum. Yüksek lisans öğrencisiyken İstanbul Üniversitesi Auzef‘e soru hazırlamıştık, bizimkileri zor bulmuştu oradan bir hoca, öğrencilerin seviyesine uygun bulmadı. Oysaki kendi branşımız ve en temel şeyleri soralım diyerek hazırlamıştık. Millet ezberden konuşuyoruz sanıyor.orası öyle tabii kesinlikle yüz yüze eğitimin kattığı çok şey var bu konuda tartışmak bile abes olur , örgün de okudum aöf de okudum 4 yıl okuyup mezun olan herkesin sınavsız 2 yıl aöf okuma hakkı var ondan yararlandım örgünde iktisat , aöf de muhasebe ve vergi uygulamaları okudum ortak çok ders var aradaki fark uçurum... çoğu kişi 2. unv için veya iş yerinde yükselmek için hem çalışıp hem okuduğundan yormayacak şekilde sistemi açıkcası bunu kompleks yapmadan kabul etmek lazım. temeli olmayan kişileri zorlar ama okumuş kıyas yapma şansı olan biri aradaki farkı çok net görür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?