Kreş ilk tecrübe, öneri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemin ederim okudum size neden yalan söyleyeyim ki artı sınavlarıma gece geç saatlere kadar çalışarak geçtim. Bitirmesem asla başvuru yapmazdım.

çok çok özür dilerim, ben sertifika deyince formasyon aldı sandım. şu an anlıyorum, afedersiniz haklısınız

Rica ederim. Hatta bir üye çocuk gelişimi bölümü mezunu olduğu konusuna tereddütle yaklaşmış.

Yukarıda açık öğretim bitirdim diye belirttim okuyanlar boşa okuyor o zaman niye küçümsüyorsunuz bu kadar. Eminin sizin herşeyi iz dört dörtlüktür.

Acik öğretim ile öğretmenlik yapabilmeniz için üste para vermeniz lazım
O kreşe de yazıklar olsun inşallah fark edilir de kapanir

Öğrenenler doğuştan yetenekli dimi
Öğretmenler eğitimli siz peki? AÖF okumakla örgün okumak bir mi? Kimi kandırıyorsunuz siz. Daha insani ilişkilerde bile problemi yaşarken bir de küçücük çocuklara eğitim mi vereceksiniz? Çekin çocuklarımızın üzerinden ellerinizi

Ne diyorsunuz ya Allah aşkına bir soru sordum insanı ezme derdindesiniz, insanlar bir şeyi öğrenmek için tecrübe edinmesi gerek miyor mu? Öğrenen insanlar bir anda mı öğreniyor bu işi
Bu kafa ile mi öğretmenlik yapacaksınız. O kreşin adını bilsem şikayet eder kapanması için elimden geleni yapardım

Öğretmenlik hakları yok da böyle merdiven altı kurumlara insanlar lazım

Formasyon almadan öğretmenlik yapamazsınız. Dört dörtlük olmakla ilgisi yok.

Eşim öğretmen. Okuluna bi ücretli öğretmen gelmişti. Felsefe mezunu. Formasyon da almamış. O yapabiliyordu bilemiyorum.

Ama bu işin önemi büyük. Mesela kızın öğretmlenlikle ilgisi bile yokmuş. Sınıfta tiyatro oynatıp erkek çocuklara gay rolü veriyormuş. Ortaokulda büyük gelişkin ergen erkek çocuklarıyla uzaktan uzağa öpücükleşiyormuş. Ve daha başka şeyler daha. Eşim tecrübeli bi öğretmen. Onu bu konuda uyarmak istemiş. Yaptıklarının yanlış olduğu konusunda . Eşime çıkışmış ben de sizi geniş görüşlü biri sanırdım diye. Eşim de bi daha uyarmadı. Sonuç olarak da bu sene müdür okula tekrar almayacağını söylemiş o kişiyi.

Yani cidden bilmeden yapılacak iş değil bunlar ne diyim

Yapabiliyordu derken okul göz yumuyordu yani. Bu örnek çok çirkin zaten, yorum bile yapamıyorum.

Yapabiliyordu derken okul göz yumuyordu yani. Bu örnek çok çirkin zaten, yorum bile yapamıyorum.

Eşim devlet okulunda. Devletin bilgisi vardır sanırım okulunda çalıştırılan öğretmenden Zaten ücretli öğretmen kavramı ancak devletin işine geliyor. Atama yapmıyor. Daha az maaşa çalışıyorlar

Ogretmenlik mi yapacaksiniz sinifta tek mi olacaksin yoksa öğretmen yanina yardimci mi cocuk gelismciler yardimci oluyor öğretmene genelde sınıfta sizden baska kac kisi olacak tam aciklama olmamış müdür ne dedi

Hiç alakası olmayan bölümde okuyan insanlar ücretli öğretmenlik yapıyor beki bunlar nasıl oluyor

Bence yanlış anlasildi. Öğretmenin yanına yardımcı abla olarak işe başlamış konu sahibi. Öğretmene yardımcı olmak, materyalleri hazırlamak, çocuklara verilecek elislerini kesip hazırlamak, üstünü giyinmelerine,bir sırayla inmelerine yardım etmek, tuvalete gidene eşlik etmek , iş bittikten sonra malzemeleri toplamak falan
Eğer böyleyse bunda bir sorun yok. Fiyatı 2 -3 bin bandında olan çoğu mahalle kreşinde bu işte çalışan ablalar zaten eğitimsiz. En azından konu sahibinin birkaç sertifikası falan var .
Yani sınıfın öğretmeni olduğunu sanmıyorum. Bence boşuna linç yiyor.
Di mi konu sahibi?

O şekilde öğretmenlik yapabilenlerin alım sürecini bilmediğim için yorum yapamam. Süreç nasıl işliyor bilmiyorum. Ama benim okulumda hanımefendi gibi çocuk gelişimi bitiren kişiler öğretmen olarak işe başlamadılar.

Yukarıda açık öğretim bitirdim diye belirttim okuyanlar boşa okuyor o zaman niye küçümsüyorsunuz bu kadar. Eminin sizin herşeyi iz dört dörtlüktür.
Küçümsüyorum, çünkü küçük. Açıktan her şey okunabilir ama eğitim işi bu kadar basite alınmamalı. Çocuk gelişiminin değil iki yıllık, dört yıllık bölümünü de okusanız maalesef normal eğitim gibi değil. Ama size madem o hakkı vermişler, kullanın ne diyelim. Bu ülkede ne düzgün ki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…