- 1 Mart 2007
- 6.048
- 12.371
- 773
- 37
Benim staj hocalarım da Hacettepe'de ki değerli hocalarım da derdi ki: Öğretmenlik asla içine girmeden mesleğin öğrenilmez. Evet bence de çok doğru, sınıf yönetiminde 2 sene o yüzden çok bocalıyor öğretmenler..Marmara Üniversitesi eğitim fakültesi mezunuyum. Eğitim bilimlerinde de yüksek lisans yaptım. Ödevleri teslim etmek için yaptığımız araştırmaları, kütüphanede sabahlamalarımızı, arazi çalışmalarımızı, stajyerliğimizi, drama derslerimizi düşünüyorum da benim aldığım eğitimle açıköğretim tabii ki bir değil. Bir öğretmen olarak, hatta bir vatandaş olarak bunu eleştirmek de en doğal hakkım diye düşünüyorum. Ünivetsite sadece teori değil, pratik de kazandırır. Bu boşvermişlik yüzünden eğitimde burnumuz b.ktan çıkmıyor.
İsterseniz Boğaziçi'nden mezun olun öğretmenlik için hazırladığınız hiçbir ödevin beş para değeri yok üç beş kendini kanıtlamış öğretmen olamadıktan sonra..
Gelelim aöf konusuna bir eğitimciyseniz kadının her şartta okumasını öncelik haline getireceksiniz. Kadın okuyor yahu okuyor, okuduğu için artık cahil kesim azaldı ister aöf okusun ister özelde burslu ama bırakmadan okusun. Ülkenin hali evet içler acısı kaç gündür tt de öğretmen sınavla atanmamalı tagı var.. Siz üniversitenizi ve aldığınız eğitiminizi öveceğinize kadın okusun deyin.. Okusun ki bunca cahillik yok olsun.. Aöf de okusun örgün de.. Kendini geliştirebilen kpss sınavındaki gibi 0.001 puanla bile öne geçirir kendini..