Kreş ilk tecrübe, öneri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim staj hocalarım da Hacettepe'de ki değerli hocalarım da derdi ki: Öğretmenlik asla içine girmeden mesleğin öğrenilmez. Evet bence de çok doğru, sınıf yönetiminde 2 sene o yüzden çok bocalıyor öğretmenler..
İsterseniz Boğaziçi'nden mezun olun öğretmenlik için hazırladığınız hiçbir ödevin beş para değeri yok üç beş kendini kanıtlamış öğretmen olamadıktan sonra..

Gelelim aöf konusuna bir eğitimciyseniz kadının her şartta okumasını öncelik haline getireceksiniz. Kadın okuyor yahu okuyor, okuduğu için artık cahil kesim azaldı ister aöf okusun ister özelde burslu ama bırakmadan okusun. Ülkenin hali evet içler acısı kaç gündür tt de öğretmen sınavla atanmamalı tagı var.. Siz üniversitenizi ve aldığınız eğitiminizi öveceğinize kadın okusun deyin.. Okusun ki bunca cahillik yok olsun.. Aöf de okusun örgün de.. Kendini geliştirebilen kpss sınavındaki gibi 0.001 puanla bile öne geçirir kendini..

eğitim sistemimizdeki açığı çok acil şekilde çözmeleri gerekiyor, bence en en en önemli şey bu , aöf ve örgün aynı anda okuyup aöf de gördüğü dersden örgünde muaf olanlar var saydırıyorlar örgünde bunu bazı okullarda heyet yeterli görebiliyor , bir hocanın aöf ders kitaplarından yararlanmalarını tavsiye ettiğini de duymuştum ... o zaman aöf ninde örgününde anlamı kalmıyor ve amacından sapıyor... tuhaf tuhaf eksantrik işler ... bir kere öğretmen olarak göreve başlayanlarda alakasız bölümden mezun gelmiş öğretmenlik yapıyor yapamamalı böyle birşey mümkün bile olmamalı bu konuşulmamalı bile birsürü bekleyen öğretmen varken işletme mezunu öğretmenlik yapamamalı bunları çözemediler daha gün geçtikce de artıyor bunların artık son bulması lazım. bizim zamanımızdaki eğitimle şuan bile çok ciddi fark var . eğitimin ve öğretmenliğin bir ağırlığı olmalı ve bu korunmalı herşey eğitimle başlıyor öğretmen olmayanlar öğretmenlik yapmaya kalkınca sonumuz böyle oluyor işte birşey düşünmeyen araştırmayan salt diplomaya odaklı dünyadan habersiz gelen nesiller.

ama konu kadının okuyup okumaması değil ki ,kadın tabiiki okusun ne okursa okusun yeterki okusun kimse kadına okumasın demedi ama her okuyan her isteyende kafasına göre öğretmenlik yapamasın yahu... o ayrı o ayrı, o kadar kolay olmamalı hemde anaokul ilk okul gibi en temelden, öğretmenini örnek alacak kendi anne babasından çok öğretmenini görecek, tamamen onu benimseyecek ve hayatında iz bırakacak yaşları sorumluluğuna alanda bir zahmet gerçekten öğretmen olsun.

hakiminden savcısına doktorundan öğretmenine nesillere yön veren kişi öğretmen , en dikkat edilmesi ve en sağlam temel olarak kabul edilmesi gereken ilk adım. herkes bu kadar kolay öğretmen olabildiği için git gide kötüleşen eğitimimiz var öğrenciler konuşmayı yazmayı bilmiyor. temel şeyleri bile öğrenemeyen nesil geldi neden sizce ?

Öğrenenler doğuştan yetenekli dimi
Hayır, eğitimliler. Çocuklar sizlerin deneme tahtası değil, acemi ocağınız değil. Keşke şikayet edilse o kreş. Tam maaş+sigorta yapmamak için alanı olmayan birini bulup açlık sınırının dibinde bir rakamla personel alan o kreş kapatılmalı.

Son düzenleme:
Sonunda dediğinizi yaptınız ve olmayan eğitim ile kreşte öğretmenliğe mi başladınız. Bravo size tebrik ederim. Pes gerçekten pess
Maalesef bu bölüm o kadar değersizleştirildi ki.. Önüne gelen açıktan okuyarak, kurslara giderek Öğretmen vasfıyla Öğrencilerin başına konuyor.

Ama siz şu an gereksiz bir demagoji yapıyorsunuz. Kadınların okumasına ne ara geldik? Bir de bayılın isterseniz.

Sanki biz kadınların okumasına karşıyız. Ben özellikle dedim ki “Açıktan her şey okunabilir ama öğretmenlik olmamalı.” Bu kadın açıktan iktisat okusa, bankacı olsa, KPSS’ye girip memur olsa ancak tebrik ederim. Ama açıktan/uzaktan öğretmenliği desteklemiyorum. Eğitimde zaten halimiz içler acısı, bari öğretmenin aldığı öğrenim, bilgi ve donanımı şansa bırakılmasın.

Yine işinize geldiği gibi algıladığınız için açıklama gereği duyuyorum: Mesajınızda “Konu sahibini eleştirenler kesin online bitirmişlerdir.” dediğiniz için Marmara’yı belirtme gereği duydum. Kendimi övmek için değil. Vallahi Bilal’e açıklıyor gibi hissetim bir an.

Madem öyle Açıktan okuyup Doktor olun, mühendis olun, Avukat olun yapmazlar değil mi? O zaman Öğretmende olmasın kimse bir zahmet.

Kadın okusun deyip ben şöyle üniversite bitirdim demeyecek kimse, birincilikle bitirsen bile alaşağı olabiliyor kişi. Başka mesleklerde de aynı birçok doktorun eğitimini tamamlayıp tus'a gelince yıllarca sınava çalışanları biliyorum. Sorun sınavda mı bu değerli insanlarda mı?
Özel sektörde dahi kendi mesleğini yapmayan bir sürü insan var..

Aöf'e takılmış herkes ben de 2.üniversite kapsamında örgünden sonra aöf okudum.
Öyle temel dersler dışında muaf dersim yoktu önlisans da değildi. Girdiğim senede çıkmış soru 3 5 tane olurdu, ortalamaya yetmezdi zaten.. Öğretim görevlisi 1 puandan bırakıyordu ama orda kalıyorsun işte.. Şimdiki sorular nasıl bilmiyorum..

Konu sahibinin durumuna gelince formasyon alması gerektiğini yazdım. Kimse çocuğunu yeni öğretmenlere emanet etmek istemiyor ama devlet okulunda emanet ediyor.. Bu açıdan bakın. Ücretli öğretmenler, etüt hocaları için düşük gelirli ama maaşını hakkaniyetli alacak yerler var da onlar mı yapmıyor ve saatlik yarım yamalak maaş+sgk'ya tamah ediyorlar.. Nerede öğrenecekler bu mesleği de deneyim kazanacaklar.. Ondan sonra düz memurluğa çalışıp geçiş için uğraşırlar tabi bu ülkede.. Kim uğraşacak 100 kişi bile almayan atamayla..

Son düzenleme:
Siz okuduğunuz üniversiteyi övünce sorun yok bir kadının elindeki imkanla okumasında sorun var.. Online zihniniz bu yüzden.. Sizin algıladığınız tipler aöfü kazansa da yarım bırakıp giden tipler. Özellikle bitiren kadınsa üstte yaptığım yorum gibi daha naif yorumlar yapmalısınız..

Arkadaşlar öğretmene hiçbir yer 2500 teklif etmez. Konu sahibi yardımcı abla olacak büyük ihtimalle. Okur okumaz benim aklıma gelen bu oldu. Hemen okul yarıştırmışsınız falan, mevzu bu değil. Konu sahibi de ben öğretmen olmayacağım ki demeyerek fitili ateşlemiş maaşallah, anlamadı sizin demek istediğinizi sanırım

Ne diyorsunuz ya Allah aşkına bir soru sordum insanı ezme derdindesiniz, insanlar bir şeyi öğrenmek için tecrübe edinmesi gerek miyor mu? Öğrenen insanlar bir anda mı öğreniyor bu işi
Evet biz sınıfçılar olarak köylerde staja gittik mesela. O zamanki harf öğretimi, materyal hazırlama, sınıf yönetimi ve daha sayamadığım bir çok konuyla ilgili de dersler gördük. Oyunlar hazırladık, tiystrolar yaptık, kimimiz çocuk olduk kimimiz öğretmen. Okul öncesi sınıfları da bir ton etkinlik yaparak mezun oldular. İnanılmaz gerçekten.

O değil de atanmadan once bir dönem bir semtteki bir sürü anaokulunda part time İngilizce ogretmenligi yapıyordum. O bolgedeki bütün özel okul oncesi kurumlarin isleyisini çok iyi biliyordum. Hicbirinde 4 yıllık cocuk gelişimi mezunu okul önceci yoktu. Lisede cocuk gelişimi okuyun bitireni, veya açık ogretim mezununu öğretmen diye calistiriyolardi. Hala da öyle.

hacettepe -cerrahpaşa-odtü-ankara gibi diğer okullara göre girmesi ve okuması daha zor okulları kazanmak ayrı bir emek okumak ayrı bitirmek ayrı ... adıyaman üniversitesiyle boğaziçini bir tutamayız aöf ile örgünü de bir tutmamalıyız okumak uğruna daha fazla emek vermiş daha fazla zaman harcamış kişilerin emeğine saygısızlık bi kere... elimizde avucumuzda 15-20 köklü ünv var o okulun öğrencilerinin emeklerini heba edersek o okuldaki hocalara da haksızlık etmiş oluruz . bence herkese hakkı olanı vermek lazım aöf den öğretmen olunmasa da olur yeteri kadar çok çeşitliliğe sahip ve gerçekten güzel bölümleri var . işi uzmanlarına bırakmak lazım doktor seçerken bile en iyisini seçiyoruz uzmanlığı ne hangi okul mezunu bakıyoruz o doktorları yetiştirenler öğretmenler böyle düşünmek lazım işi başından sıkı tutarsak çocuklarımız daha doğru ve sağlıklı eğitim alırlar bizden geçti artık en azından çocuklarımız ve onların geleceği için böyle düşünmek gerek

eskiden lise mezunları öğretmen olurmuş o zamanlar eğitim çok başkaydı 86 doğumluyum bizim zamanımızda bile öğretmenlerin daha eskilere göre olmasa da günümüze göre ağırlığı saygınlığı vardı şimdi kusura bakmayın kimseyi de kırmak istemiyorum ama at hırsızı gibi insanları öğretmen diye koyuyorlar kendisi düzgün konuşamayan kişiler öğretmen oluveriyor büyük haksızlık çocuklara da daha kapsamlı eğitimini almış sırasını bekleyen öğretmenlere de...

Aöfe karşı ön yargı buradan geliyor çünkü aöf'ten mezun olanlara tam da söylediğiniz türde görenler var.
Yanlış anlamayın yaşıtız o yüzden birbirimizin dönemini iyi biliyoruz kız çocuklarına karşı çok korumacıyım, belki ondan belki çevre faktörü.. Başka şehire gitmesin diye baskılayan ailenin evladı, erkenden zorla evlendirilmiş çocuğu ile eğitimine devam eden anne gibi örnekleri görünce aldıkları eğitim bana farklı gelemiyor, çok afedersiniz hepsinin ders müfredatı aynı(üniversite öğretim üye atamalarına bakarsanız istediği kriter çoğu için ayrı torpil konusu) .. Önemli olan kişinin azmi fen edebiyat mezunlarına çok kızmalarının sebebi de kpss için onlarla yarışmak zorunda olmalarından kaynaklı.. Öabt'nin aöf kitaplarından hazırlandığına ise hiç gelmeyim demogoji oluyor sonra

Son düzenleme:
Beni online yapma çabanızı takdir ediyorum ama zorlamayın bence, olmuyor. Sanırım anlamanız için bir kere daha anlatmam gerekecek. Üniversitemi övmedim, siz eleştirenleri kendinizce küçük görünce belirtme gereği duydum. Bu Uludağ da olabilirdi, Ktü eğitim fakültesi de. Hakkıyla eğitimini alıp öğretmen olan herkes birdir benim nezdimde. Konu sizin çekmeye çalıştığınız gibi kadınların eğitimi olsa en nahif yorumları yapabilirdim ama bu konuda yapamıyorum, kusura bakmayın.

Benim gördüğüm bir kadının gururunu kırmanız ve konuyu aöfe getirip kötüledikten sonra üniversitenizi belirtmenizden başka bir şey değil..
İtab mühim ama yerinde kullanılınca..
Biraz daha nazik olun eleştirirken..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…