- Konu Sahibi VuslataDair
-
canım...daha profesyonel bir yer mi bakmalıyım...tekrar başladım araştırmayaGötürdüğün kreşi beğenmedim ben arkadaşım..
Öyle üç günde nasıl karar verirlermiş..
Çocukların büyük çoğunluğu en az bir hafta ağlıyor..
Çocuklarımı biliyorsun tanıyorsun..
O çok beğendiğin kızım bile bir hafta ağlamıştı..
O içerde ben dışarda..
Minnacık bir çocuk Beren..
Sürekli birlikteydiniz şu ana kadar..
Hiç tanımadığı insanların arasına sokuverdin birden..
Ne yapmasını bekliyormuş ki bu kreş..
Biz bile tanımadığımız ortama girdiğimizde bir süre çekiniyoruz herşeyden..
konuşmayan çünkü gerileyeceğini düşünüyorum
Ablaları büyük olduğu için berenle çok fazla oynamıyorlar...tabii ilgi alanları farklı... sıkılıyorlar...zaten şimdi okul açık biliyorsunuz dersleri çok oluyor...Kreşin sana söyledikleri değil, senin kızında gözlemlediklerin de önemli bence. Bizim de bu eylül ayında 3-4 günlük deneyimimiz oldu,başlatacaktık kreşe(32 Aylık) Erken olduğu kanısına varıp seneye erteledim,Beren kadar olmasa da sanki mutsuz olacak gibi geldi. Hem senin kızın evde tek de değil,kardeşleri var.Onların iletişimleri,paylaşımları nasıl?
Bazen ablasıyla bırakıp çıkmak zorunda kalıyorum ben yokken ablasıyla duruyor ama ablası hariç kimsede durmuyorbenim oglum 2 yasini doldurdu,ustunden 2 ay gecti.
ben 22 aylikken baslattim yarim gun krese.
ilk 1 hafta aglamis ama cabuk alisti.
2,5 yasinda cocuk artik sosyallesmeye ihtiyac duyar,size yapisik halde dolasmasi ya guvenli baglanamadigindandir ya da biraz size simariklik yapiyor olabilir.
evde biraz sizsiz vakit gecirmesini ogrenemedikten sonra krese zor baslar ve alisir kiziniz.
baba ve ablalar evde oldugunda en azindan haftada bigun kendi basiniza alisverise cikin,aglasa da emin ellerde oldugu icin akliniz kalmasin,sizin gittikten sonra geri doneceginizi bilmesi lazim.sanirim hic kizinizdan ayri bir yere gitmediniz..bunu yapmaniz lazim once.
kreste aglarsa da inanin maksimum 20 dk aglar ve susar..arada krizleri gelir ama 2 bilemediniz 3 haftada alisir..burda kres yetkilileriyle anlasmaniz lazim.sabirli olmalilar.
Benzer yönlerimiz çokmuşoğlum 22 aylıkken doktor tavsiyesiyle kreşe başlattık sizin yavrunuzdan tek farkı bizimki komut ta almıyordu konuşma kısıtlı wc kapısında beklemeler vs hepsi aynı evime en yakın kreşe gittim ilk önce ve orada başladık ilk hafta ağlayacak ama alışacak dediler benden alıp yukarı çıkardılar oğlumu ilk hafta yarım gün alışsın diye sonrasında tam gün devam etti oğlum o yukarda ben aşşağıda ağlaştık 2 3 gün ama alıştı daha bu sabah gülerek kendi bindi servisine artık konuşmamız düzeldi her dediğimizi anlıyor ve yerine getiriyor oğlum 39 aylık nerdeyse 1.5 yıldır kreşe gidiyor bence sizin gittiğiniz kreşlerde bir sorun var ilk bir hafta ağlaması çokk normal alışma süresi sonuçta birden uyum sağlayamaz kii bu arada kreşe giden iki numara abisi ilkokul 1 e başladı bu sene yani deneyimle alakası yok bu durumun ve 28 aylık olana kadar da emdi ona da engel değill :)
Anneniz neye dikkat etmemiş de sizi göndermiş ve siz böyle olmuşsunuz acabasırf çocuğum gerilemesin böyle çocukları görmesin diye kreşe göndermiyorum
Beren yaşıtlarıyla oynamıyor ve paylaşımcı değil aslaÖncelikle kendini de çocuğunu da çok güzel ifade etmişsin. Her şey net yani.
Birincisi çocuk çocuğa benzemez, kimisi atak olur, kimisi daha sakin olur, kimi ağlar kimi ağlamaz. Bazı çocuklar da çok anneci olur. Tüm bunların eklenmesiyle birlikte Beren'in 3 gün sonunda seni istemesi çok normal. Çünkü zaten sınıfta bile yanındaydın.
Komşu çocukları yok mu? Onlarla nasıl?
Şu an beyni sensiz olamayacağını şartlanmış durumda.
Ama hiç bir eğitimci "uyum sağlayamayacak" demez, onlar uğraşmak istememiş rahatları bozulur diye.
tüm çocuklara karşı böyleyse biraz uğraştırıcı olabilir. Bebekliği nasıldı? Yani agrasif bir bebek mi?Beren yaşıtlarıyla oynamıyor ve paylaşımcı değil asla
Akranı olan akraba çocukları var onlara yaklaşmıyor oyuncaklarını asla vermiyor onlarınkini de almıyor
Bir de bebek var kuzenimin ama onu da kıskanıyor bariz belli yani
Tüm çocuklara böyle maaleseftüm çocuklara karşı böyleyse biraz uğraştırıcı olabilir. Bebekliği nasıldı? Yani agrasif bir bebek mi?
Sizinle iletişimi nasıl?
belki tam tersi olur. Konuşamayan diğer çocuklar sizin çocuğunuzu örnek alır, konuşurlar. Neden olaya bu açıdan bakmıyorsunuz?konuşmayan çünkü gerileyeceğini düşünüyorum
C
canım...daha profesyonel bir yer mi bakmalıyım...tekrar başladım araştırmaya
sırf çocuğum gerilemesin böyle çocukları görmesin diye kreşe göndermiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?