• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Kreş deneyimlerinizi paylaşır mısınız lütfen

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
C
Götürdüğün kreşi beğenmedim ben arkadaşım..
Öyle üç günde nasıl karar verirlermiş..
Çocukların büyük çoğunluğu en az bir hafta ağlıyor..
Çocuklarımı biliyorsun tanıyorsun..
O çok beğendiğin kızım bile bir hafta ağlamıştı..
O içerde ben dışarda..
Minnacık bir çocuk Beren..
Sürekli birlikteydiniz şu ana kadar..
Hiç tanımadığı insanların arasına sokuverdin birden..
Ne yapmasını bekliyormuş ki bu kreş..
Biz bile tanımadığımız ortama girdiğimizde bir süre çekiniyoruz herşeyden..
canım...daha profesyonel bir yer mi bakmalıyım...tekrar başladım araştırmaya

Öncelikle kendini de çocuğunu da çok güzel ifade etmişsin. Her şey net yani.
Birincisi çocuk çocuğa benzemez, kimisi atak olur, kimisi daha sakin olur, kimi ağlar kimi ağlamaz. Bazı çocuklar da çok anneci olur. Tüm bunların eklenmesiyle birlikte Beren'in 3 gün sonunda seni istemesi çok normal. Çünkü zaten sınıfta bile yanındaydın.
Komşu çocukları yok mu? Onlarla nasıl?
Şu an beyni sensiz olamayacağını şartlanmış durumda.
Ama hiç bir eğitimci "uyum sağlayamayacak" demez, onlar uğraşmak istememiş rahatları bozulur diye.

konuşmayan çünkü gerileyeceğini düşünüyorum

sorununa çare arayan bir anneye bu nasıl bir cvp bizim sınıfımızda lösemili bir çocuk var onu görüp lösemi olur diye bende mi göndermeyeyim :KK57: bu dünyada hiçbir şeyin garantisi yok hele sağlığın hiç yok :KK12:

Kreşin sana söyledikleri değil, senin kızında gözlemlediklerin de önemli bence. Bizim de bu eylül ayında 3-4 günlük deneyimimiz oldu,başlatacaktık kreşe(32 Aylık) Erken olduğu kanısına varıp seneye erteledim,Beren kadar olmasa da sanki mutsuz olacak gibi geldi. Hem senin kızın evde tek de değil,kardeşleri var.Onların iletişimleri,paylaşımları nasıl?
Ablaları büyük olduğu için berenle çok fazla oynamıyorlar...tabii ilgi alanları farklı... sıkılıyorlar...zaten şimdi okul açık biliyorsunuz dersleri çok oluyor...

senamm benim oğlumda 2,5 yaşında kreşe başladı çok araştırdım ve iyi bir tercih yaptım ( şuan bire gidiyoruz ) ilk bir ay sabırlı olucaz dediler sürekli iletişim halindeydik ağladı ağladım sabır derim alışacak sana da çok iyi gelecek bir kaç yer daha bak görüş değerlendir sen karar verdiğinde bereni götür hepsinde deneme yapmasın derim

benim oglum 2 yasini doldurdu,ustunden 2 ay gecti.
ben 22 aylikken baslattim yarim gun krese.
ilk 1 hafta aglamis ama cabuk alisti.
2,5 yasinda cocuk artik sosyallesmeye ihtiyac duyar,size yapisik halde dolasmasi ya guvenli baglanamadigindandir ya da biraz size simariklik yapiyor olabilir.
evde biraz sizsiz vakit gecirmesini ogrenemedikten sonra krese zor baslar ve alisir kiziniz.
baba ve ablalar evde oldugunda en azindan haftada bigun kendi basiniza alisverise cikin,aglasa da emin ellerde oldugu icin akliniz kalmasin,sizin gittikten sonra geri doneceginizi bilmesi lazim.sanirim hic kizinizdan ayri bir yere gitmediniz..bunu yapmaniz lazim once.
kreste aglarsa da inanin maksimum 20 dk aglar ve susar..arada krizleri gelir ama 2 bilemediniz 3 haftada alisir..burda kres yetkilileriyle anlasmaniz lazim.sabirli olmalilar.
Bazen ablasıyla bırakıp çıkmak zorunda kalıyorum ben yokken ablasıyla duruyor ama ablası hariç kimsede durmuyor
Tespitiniz doğru bence de şımarıklık :( kıyamıyorum da ona sanırım bunu kullanıyor :(

oğlum 22 aylıkken doktor tavsiyesiyle kreşe başlattık sizin yavrunuzdan tek farkı bizimki komut ta almıyordu konuşma kısıtlı wc kapısında beklemeler vs hepsi aynı evime en yakın kreşe gittim ilk önce ve orada başladık ilk hafta ağlayacak ama alışacak dediler benden alıp yukarı çıkardılar oğlumu ilk hafta yarım gün alışsın diye sonrasında tam gün devam etti oğlum o yukarda ben aşşağıda ağlaştık 2 3 gün ama alıştı daha bu sabah gülerek kendi bindi servisine artık konuşmamız düzeldi her dediğimizi anlıyor ve yerine getiriyor oğlum 39 aylık nerdeyse 1.5 yıldır kreşe gidiyor bence sizin gittiğiniz kreşlerde bir sorun var ilk bir hafta ağlaması çokk normal alışma süresi sonuçta birden uyum sağlayamaz kii bu arada kreşe giden iki numara abisi ilkokul 1 e başladı bu sene yani deneyimle alakası yok bu durumun ve 28 aylık olana kadar da emdi ona da engel değill :)
Benzer yönlerimiz çokmuş
Sütten nasıl kestiniz

Öncelikle kendini de çocuğunu da çok güzel ifade etmişsin. Her şey net yani.
Birincisi çocuk çocuğa benzemez, kimisi atak olur, kimisi daha sakin olur, kimi ağlar kimi ağlamaz. Bazı çocuklar da çok anneci olur. Tüm bunların eklenmesiyle birlikte Beren'in 3 gün sonunda seni istemesi çok normal. Çünkü zaten sınıfta bile yanındaydın.
Komşu çocukları yok mu? Onlarla nasıl?
Şu an beyni sensiz olamayacağını şartlanmış durumda.
Ama hiç bir eğitimci "uyum sağlayamayacak" demez, onlar uğraşmak istememiş rahatları bozulur diye.
Beren yaşıtlarıyla oynamıyor ve paylaşımcı değil asla
Akranı olan akraba çocukları var onlara yaklaşmıyor oyuncaklarını asla vermiyor onlarınkini de almıyor
Bir de bebek var kuzenimin ama onu da kıskanıyor bariz belli yani

Beren yaşıtlarıyla oynamıyor ve paylaşımcı değil asla
Akranı olan akraba çocukları var onlara yaklaşmıyor oyuncaklarını asla vermiyor onlarınkini de almıyor
Bir de bebek var kuzenimin ama onu da kıskanıyor bariz belli yani
tüm çocuklara karşı böyleyse biraz uğraştırıcı olabilir. Bebekliği nasıldı? Yani agrasif bir bebek mi?
Sizinle iletişimi nasıl?

tüm çocuklara karşı böyleyse biraz uğraştırıcı olabilir. Bebekliği nasıldı? Yani agrasif bir bebek mi?
Sizinle iletişimi nasıl?
Tüm çocuklara böyle maalesef :(
Bebekliği güzeldi sakin uslu geçti ben onun ağlamasına dayanamıyorum onu hiç ağlatmadım her dediğini yaptım beni çok seviyor sık sık gelip öpüp sarılıyor ablalarıyla da çok sevgi dolu bir ilişkisi var ama onları bana yaklaştırmıyor hepimizi ayrı seviyor yani :)

konuşmayan çünkü gerileyeceğini düşünüyorum

benim oğlumun sınıfında otizmli bir kız var.. hiç bu açıdan düşünmemiştim göndermiyim bari bende okula .. hayattan soyutlamak lazım haklısınız vesselam..

konu sahibi arkadaşım öncelikle gittiğiniz kreşin tutumu çok yanlış.. 3 gün ağladı diye yol mu gösterilir.. tam gün mü başlatmıştınız ilk günler 2 - 3 saat deneyin sonra yarım güne çıkarın alıştıkça...

benim büyük oğlumda çok geç konuştu.. aynı sizin kızınız gibi anne baba su vs.. tek kelimelik hep ..cümle kurma olayı yoktu.... 3 yaşında başlattım kreşe bende ilk bir hafta içeri ağlayarak giriyordu zamanla alıştı.. zaman içinde de konuşmaya başladı..

Diğer iki çocuğun ile nasıl ilgileniyorsun onlarda çocuk anne ilgisine ihtiyaçları var her yaşta .
Bir de çok özür dileyerek sorucam neden bu kadar her istediğini falan yaptın ki ? Çok hatalı bir davranış.

oğlum 9 aylıkken işe başladım,
2 yaşına kadar babaanne baktı, sonra kreş.
sanırım bizden ayrı kalmaya alışık olduğu için kreşe alışma dönemi kısa sürdü, yani bizden ayrılmaya değil sadece yeni bir ortama alışması gerekti. Bir hafta alışma haftasıydı, hergün artırarak orada kaldı. İlk gün bir saat, sonra 3 saat, sonraki gün öğle uykusu uyudu falan. O şekilde.
Şu anda sınıflarında birden fazla öğretmenleri var, 5 kişiye bir öğretmen düşüyor diyebilirim.

Sizin çocuğunuzun alışması daha uzun sürecektir, çünkü size bağlıymış çok, bir de götürdüğünüz kreşte öğrenci sayısı öğretmene göre çokmuş.
İleriki yaşlarda tek öğretmen yeterli olabilir ama bu yaşlardaki çocuklarla birebir ilgilenmek gerektiği için zaten çok doğru değilmiş.

Size tavsiyem daha çok ilgi alabileceği bir kreş araştırmanız, alışma süresini normalden uzun tutmanız. Ama sanırım 2 haftadan fazla da tavsiye edilmiyor. Biraz da çocuğu zorlamak gerekebilir.

Son olarak şunu söylemeliyim. Oğlum kreşe başladaman 2 kelimeyi art arda isterse söylüyordu, ama genelde öyle bir ihtiyaç duymuyordu, istediği şeyi gösteriyordu biz anlıyorduk :) Kreşe başladı 2 hafta içinde konuşması değişti. 2 ayı bitirdik ezbere bildiği 5-6 çocuk şarkısı var. 4-5 kelimelik uzun cümleler kurabiliyor. Biz ne dersek tekrar etmeye çalışıyor.

Kızım 28 aylıkken başladı anaokuluna,o güne kadar anneme dahi bırakmamıştım kızımı hep benimle birlikteydi. Anne sütü almıyordu ama bez kullanıyorduk,konuşabiliyordu,derdini anlatabilecek kadar o dönem. Anaokulu araşırırken önerilmesede ben biraz mecburiyetten birazda gözlemleyebilmek adına kızımla gittim. Fazlaca okul gezdim,sadece bir okulda kızım 5yaş grubunun sınıfına girip,oradaki etkinliğe kendi isteğiyle katıldı ve ben oturup rahatça bilgi aldım,aklımdakileri sorabildim zira diğer okullarda yanımdan ayrılmadı ben görüşürken. Bu sebeple okul tercihimde etkisi oldu kızımın. Okula yarım gün başladık,ben okul araştırırken velileri içeri almayız,kapıdan giremezsiniz diyen okullarda oldu,başka soru sormadan çıktım o okullardan zira ağlatarak bırakmak asla bir tercih değildi. 1 aya yakın süre bende girdim kapıdan,sınıflarına inmedim ama oyun odasında öğretmeniyle birlikte alıştırma süreci yaşadık,ama 1 saat kaldık ama 2 saat kaldık,oynamaya dalınca ben gidiyorum geleceğim diyerek ayrıldım ve okula yakın bir kafede oturup bekledim,okul müdürüyle paslaştık,sizi istiyor diye aradı,anında gittim aldım,ve zamana yayarak alıştırdik kızımı. Ağlamadan ,mutlu bir şekilde girdi okula,hergün resmini gönderdi okul müdüremiz kızımın telefonuma,içim rahat ederek ayrıldım kapıdan. Uzunca bir süre sınıfına inmek istemedi,bütün sınıfları gezdirdi öğretmeni üşenmeden,asla zorlamadı ,sınıfa girmesi,yemek yemesi vs için. Ciddi özveri ve ilgiyle alıştırdı kızımı ki şu an okulda evde asla yemediği yemekleri bile yiyor öğretmeni sayesinde,gayet uyumlu bir çocuk okulda.
Bugün okula gidecek olsak yeniden aynı şekilde davranırdim,alışma sürecini böyle atlatırdim diye düşünüyorum zira hiç kolay değil çocuklar içinde alışmak. Anlayışlı,özverili olmalı öğretmen,karşısındakinin anne kuzusu bir çocuk olduğunu unutmadan hareket edebilmeli.
Zaten aylarca olmayacak ağlama,uyumsuzluk süreci,alışana kadar yaşanacak,sonrasında zaten düzene girecek. Biraz özveri ve çaba gerekli.
Okul konusunda bu özveriyi gösteremeyen bir okula vermeyin zaten çocuğunuzu zira o yaş gurubunda,anne sütü alan bir bebeģin güle oynaya gitmesi neredeyse imkansız diye düşünüyorum.
Konuşma konusunda ufak bir önerim olacak nacizane,birşey istediğinde anlasanız dahi hemen vermeyin,ismiyle sorun'su mu istiyorsun,anlayamıyorum'diyin,en azından evet demesini sağlayın. Biz birazda her istediklerini anlayıp yapıyoruz bu sebeple zorlamıyorlar kendini konuşmak için. Bir dönem kızımda ağlayarak anlatmaya çalışıyordu derdini,eğildim dizlerimin üzerine,göz teması kurup'ağladığın için söylediklerini anlayamıyorum,sakinleşince konuşalim'dedim her defasında. Anlasamda ne dediğini anlamamazlıktan geldim,sustu güzelce anlattı derdini.
Uzun oldu yine kusura bakmayın.
Kolaylıklar dilerim

benim oğlumda 20 aylık başladı kreşe.
şu an 23 aylık. ilk gün eşimle birlikte gittiler. bana sizde gelin ilk gün dediler ama müsait değildim.
haftada 3 tam gün olarak başladık. neyse ilk 1 ay ağladı hep. ama onu oyalayacak şeyleri tek tek not edip vermiştim.
mesela altını değişirken eline çubuk kraker verin.
çok çıldırırsa salıncağa götürün.
yemek yemek istemezse niloya videosu açın gibi. bu arada benim oğlumda da hiç kelime yok. kreşten 1 ay sonra baba anne demeye başladı. şimdi onları da demiyor. kreşteki öğretmeninde bir ay boyunca ayrılmadı. hep kucak hep ağlama hep ilgi beklemiş. ama sabırla aştık bunları.. şu an yine kelime yok..
yalnız beren gibi komutlara hakim. mesela dün dedim ki oğlum ponponları al getir oynayalım. bir baktım almış gelmiş ponponları. üstelik ona bu ponpon diye öğretmedim.. demek ki duymuş bir şekilde..

acaba kreş fiyatı nasıl?? çünkü meblağ yüksek olunca bazen vazgeçmek istemiyorlar.. o yüzden merak ettim.
biz kreşten almak istedik mesela o ilk ayda ağlıyor alışamadı diye. onlarda sizin yanınızda öyle siz gidince düzeliyor dediler. kameradan eşim izlemiş gerçekten de öyle.. kreşteki öğretmenlerinde biraz sabırlı ve yapıcı olması gerek..

sırf çocuğum gerilemesin böyle çocukları görmesin diye kreşe göndermiyorum

1. Kınadığınızı görmeden bu dünyadan gitmezsiniz bu nedenle başka çocukları eleştirirken biraz daha düşünceli olun derim
2. Çocuğunuz için çok üzüldüm belki gerçekten sosyal ve başarılı bir çocuk ama annesi onu fanusa koyduğu için yeteneklerinin hiçbir zaman farkına varmayacak
3. Böyle çocukların anneleri de sizin gibi annelerin olduğu yerlere gitmek istemiyordur belki

Back