Kreş açmak,iş kurmak?

susuleta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2012
3.046
5.533
158
Iyi günler değerli üyeler.Atama bekleyen bir öğretmenim.kontenjandayım lakin mülakat geldi.neyin ne olacağı belirsiz.
Artık daha fazla kpss ile uğraşmak istemiyorum.inanın Hayatım kpss oldu.
Aklımda iş kurmak var
Kreş açmak istiyorum. Bölümüm ilahiyat.Açmak için Illa anaokulu öğr. Diploması mı olmalı?
Bu arada derslere tabiki anaokulu öğretmenleri girecek.
Ya da farklı bir tavsiyesi olan var mı?kafam çok karışık ve yorgunum. Her türlü fikre açığım.

yaşadığınız şehre ve çvreye göre sermaye dengenizi siz bileceksiniz.
4-6 yaş projesi diyanet ve meb ortaklığıyla yapılan bir proje.
dolayısıyla derslerine ilahiyatçılar sertifikaları olduğu takdirde girebiliyor yalnız ben formasyonlarının da olması gerektiğini düşünüyorum.
idareci olabilmek için sosyal bilimler meslek yüksek okulu yada çocuk gelişimi mezunu olmak gerekiyor.

bence fahri yada ücretli görev yapabilirsiniz. özel bir okulda çalışın. yada anaokullarından iş bulun sektörü yaşayın.

bahsedildiği kadar karlı olmayabiliyor bu durum. çok emek ve sermaye gerekiyor. prosedürler, sorumluluk, gayret, destek... en azından ilk yıllarında zararı göze alacak kadar sermayeniz olmalı.

Fahrilik istemiyorum aynı işi yapıp asgari ücret bile alınmıyor eksik ssk da cabası
Ücretli öğretmenlik de keza.
Özel okul pek yok burada malesef.
Maddi olarak babam yardım eder önemli olan açma yetkisi verilmesi

Kreş açmak bayağı maliyetli. Altından kalkabilecekmisin. Eniştem açıyordu, vazgeçmek zorunda kaldı.

bulunduğunuz ilçenin sosyal hizmetlerine ve ilçe milli eğitimiyle görüşün. ayrıntılı bir şekilde bilgilendirsinler sizi..
en sağlıklı bilgiyi onlardan alırsınız.
kreşi/anaokulu olan yöneticilerle de muhakkak görüşün bilgi alın.mali müşavirlerle görüşün kar-zarar marjını hesaplayın.
iki sene sonra elinizde patlamasın, güzel eğitim yuvası hazırlayın diye bu kadar ayrıntılı söylüyorum :)

Bu is biraz tuzlu oldunu biliyom bi krese gittim is basvurusna kadin baya muzdaripti bana vercegi maasi hic demiom gulersiniz ama ben kendimi gelistrmk adina gorusmye gidicem olursa olurr bu ordaki kriterlere gore degisiyoo yani ama bilmiyoeum birazda tutulmak onemlii tabiki altindan kalkarim diyosaniz neden olmasin

Size ait müstakil bir bina varsa, öğrenci yurdu olarak işletebilirsiniz.

Merhaba benim arkadaslarim karikoca kamu isinden istifa edip kres devraldilar gecen yil.bu yilda ikinci subeyi acmislar. Ustelik cok iyydi maaslari kamuda.ustelik buyuk sehirde.bence isin icine girmedikce bilemezsiniz nasil?

Başka iş tavsiyelerine de açığım.

Başka iş tavsiyelerine de açığım.
Börek, çörek işinden anlayan bir kaç yakınında yanına alıp, o daireyi kadınların gün toplantıları için kullanabilirsin. Masalar açarsın güzel örtüler, perdeler vs. Fırın, ocak. Çok fazlada maliyeti yok. Sorumluluğu yok. İlanlar bastırıp evlere dağıtırsınız. İşyerlerine yakın bir yerdeyseniz. Çevrenizde varsa bir kurum vs. Ev yemeklleri de sunabilirsiniz. Tabi daireniz buna müsaitse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…