• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kreş açmak,iş kurmak?

Börek, çörek işinden anlayan bir kaç yakınında yanına alıp, o daireyi kadınların gün toplantıları için kullanabilirsin. Masalar açarsın güzel örtüler, perdeler vs. Fırın, ocak. Çok fazlada maliyeti yok. Sorumluluğu yok. İlanlar bastırıp evlere dağıtırsınız. İşyerlerine yakın bir yerdeyseniz. Çevrenizde varsa bir kurum vs. Ev yemeklleri de sunabilirsiniz. Tabi daireniz buna müsaitse.

Müsait ama en sevmediğim işler :/

Bu fikir çok mantıklı. Kreş çok zor canım kendin yapabilsen belki bir nebze kurtarır da bu şekilde çok masraflı. Bence de müstakil bir yeriniz varsa kiralama öğrencilere gitsin hem parası daha bol
Malesef binada biz de yaşıyoruz. Komple veremeyiz yani
Artık işsizlikten bıktım bi çözüm bulmalıyım:(

kreş açmak için eğitim fakültesi mezunu/formasyon sahibi olmanız yeterli ama yöneticisi psikoloji, rehberlik ya da anaokulu öğretmenliği mezunu olmalıydı sanırım.
bir tanıdığım kreşini 90 bin tl ye devretti, 3 katlı 4 sınıflı, müstakin küçük bahçeli, minik bir bina, aylık 2 bin de kira alıyor, mülk sahibi olduğu halde kar edemediği için devretti.

Apart yapın canım. Ufacık illerde ilçelerde deli para apart. Öğretmen maaşını katlarsin apart geliriyle

Evet haklısınız bu daha mantıklı.
Ama ben de çalışmak istiyorum. Apartmanı yapınca yine evde oturacağım:(
Inşallah atanırım da gerek kalmaz bunlara

Evet haklısınız bu daha mantıklı.
Ama ben de çalışmak istiyorum. Apartmanı yapınca yine evde oturacağım:KK43:
Inşallah atanırım da gerek kalmaz bunlara
Atanınca da 6 sene güneydoğu. Sonra nereye gidecegin belli değil. Benim ailemin imkanı olsa ben degerlendirirdim doğrusu

Atanınca da 6 sene güneydoğu. Sonra nereye gidecegin belli değil. Benim ailemin imkanı olsa ben degerlendirirdim doğrusu
O kısım da var tabi
Dile kolay 6 yıl
Kafam çok karışık
Babam işyeri açmak istiyor aslında bana
Ama ben öğretmen olmak istiyorum sadece

Kreş her yere açılamıyor. Duvar kaplamasindan mobilyasina lavabo tuvalet her sey onemli. Bahce az da kucuk de olsa zorunlu. Baya maliyetli.

Ayrica bilmediginiz isi kurmaniz cok riskli. Kac yillik sektordeyim asciyim. Bana miras olarak islek caddede dukkan kalacak. Isletmecilik bambaska bir sey. Ben dukkana mekan acmak yerine kiraya veririm yuzde 90. Deneyime ragmen....

O kısım da var tabi
Dile kolay 6 yıl
Kafam çok karışık
Babam işyeri açmak istiyor aslında bana
Ama ben öğretmen olmak istiyorum sadece
İlahiyat cikisliydin sanırım. Müftülükleri Kuran kursu açıyor ya onlara basvursan ? Büyüklere Kuran öğreticiligi yaparsın ?

Kres cok maliyetli olmaz mi? O cocuklarin boyunda tuvalet ve lavabo yaptirmak, oyuncak almak, onlarin boyutlarina uygun sandalye ve masa temin etmek gerekecek, ha bir de bahce varsa kaydirak gibi oyuncaklarda alinmali bahce ailelerin cok hosuna gidiyor gozlemledigim kadariyla

İlahiyat ve KPSS ile uğraşmak istemiyorsun?

Bence kreş açma.

Kres cok maliyetli olmaz mi? O cocuklarin boyunda tuvalet ve lavabo yaptirmak, oyuncak almak, onlarin boyutlarina uygun sandalye ve masa temin etmek gerekecek, ha bir de bahce varsa kaydirak gibi oyuncaklarda alinmali bahce ailelerin cok hosuna gidiyor gozlemledigim kadariyla

Hoşa gidip gitmemek değil de bir çok zorunluluk var

Uyku odasının metrekaresi çocuk başına hava miktarı bile hesaplanmak zorunda

Kreş açayım denince bir dairede resmi kreş açılamaz zaten

İlahiyat cikisliydin sanırım. Müftülükleri Kuran kursu açıyor ya onlara basvursan ? Büyüklere Kuran öğreticiligi yaparsın ?

Valla dhbt de derece yapacak kadar puan aldım defalarca
Ama kadro açmıyolar malum.
Fahri de ben istemiyorum
Ücretli öğretmenlik için bile başvurdum çağırmadılar. Ama önlisans mezunu calışıyo benim bransimda.nasıl iş anlamadım.
Fahri ve ücretli bile hayal olmuş bana

Haklısın.aslında maddi bi sorunum yok ama diplomalarımla ve KPSS puanlarımla evde oturmak bunalttı beni
Bi iş bulmam lazım. Burası imkanları kısıtlı bi yer.özel okul vs olmayınca ben de başka yollar arıyorum

Sana mı sorucam?
3 senedir kpss ile uğraşıyorum
Önümüze dağ gibi mülakat diktiler.
Bilgin olmadığı ne belli.
Egonu da alıp git
Ouvvv
Böyle kadına güvenip çocuk emanet edenin vay haline.

Niye çirkinleştin?

Şekerim özel sektör hedefinse, alış eleştiriye

Beğenmiyorsan kurumu, çocuğunu da al def ol mu diyeceksin

Az bir şikayeti olan Veli'ye?

Ouvvv
Böyle kadına güvenip çocuk emanet edenin vay haline.

Niye çirkinleştin?

Şekerim özel sektör hedefinse, alış eleştiriye

Beğenmiyorsan kurumu, çocuğunu da al def ol mu diyeceksin

Az bir şikayeti olan Veli'ye?

Böyle haddini aşan insanlar karşısında öğretmen olmam susmamı icap etmez.
Istediğini söyleyen istemediğini işitir

Sen haddini aştın ve ben haddini bildirdim hepsi bu.çünkü sana düşmezdi bu.
Sen mümkünse çocuk yetiştirme

Back