- 13 Mart 2015
- 4.266
- 7.883
- 358
Hastalik miiiyemesem mi acaba ya
Zararlı olduğunu sanmıyorum. Benim de bazen oluyordu ama yedim hep. Bir şey olmadı

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hastalik miiiyemesem mi acaba ya
Seve seve :)
5 kilo süte yarım limon suyu yeterlidir . süt kaynamaya başladığında yarım limonun suyunu eklersin bi 5 dakika da öyle kaynat söndür ocağı . soğuyuncaya kadar bekle sakın karıştırma . Soğuduktan sonra ince bir tülbenti süzgüye koy tencereyi boşalt , üstüne de ağır bi şey koy , ben tencereye su katıyorum üstüne koyuyorum ağırlık oluyo . iyice süzülüp suyunu çekince , peynirin tencerede kalan suyuna tuz at , peyniri de dilimle kavanoza koy , suyunu da üstüne doldur , al sana mis gibi peynir . afiyet olsun ☺
Evet hatta içine baharat ya taze otda ekliyorum. Tavsiye ederim.Ben bu tarifi yapıyorum ama kavanoza koymuyorum robottan geçirip, krem peynir yapıyorum o da çok şahene oluyor
Ben hiç sarmadan mayaliyorum. Şimdiye kadar da hep güzel oldu. Size katılıyorum dışarda fazla kalınca daha ekşi oluyor.Çok uzun süre dışarıda beklemiş olabilir misiniz?
Hangi usulle mayalıyorsunuz bilmiyorum ama ben etrafını sarıp yapıyorum. 7 saatten fazla bekletmemek lazımmış annem öyle söylemişti. 7 saat sonra bezden çıkarıp dolaba koyuyorum.
Fırında mı mayalıyorsunuz? :Ben hiç sarmadan mayaliyorum. Şimdiye kadar da hep güzel oldu. Size katılıyorum dışarda fazla kalınca daha ekşi oluyor.
Cok beklettiğiniz için ekşi olmuş olabilirKıvamı mayasından oluyormuş öyle. Benimki de taş gibi oldu kıvamı müthiş ama ekşimtrak oldu ya. Ancak cacık ayran yapılabilir öyle yiyemem. Bilen biri beni de aydınlatsın![]()
Yok fırına da koymuyorum. Öylece kavanozda duruyor tezgahın üzerinde. Etrafına da bir şey de sarmıyorum şimdiye kadar hiç tutmadığı olmadı. Annem yıllardır bu şekilde mayaliyor. Fırını hiç denemedim.Fırında mı mayalıyorsunuz? :
Ben fırında yapamıyorum ya o yüzden bu şekilde yapıyorum
Rica etsem süt reçeli tarifinizide yazabilir misinizRicâ ederim , bu tarifte tutmadı derdi yok , net 1 kilo peynir çıkarırsın .
Süt reçeli tarifim de var , o da hep tutar :)
sicak mayalanirsa sulanir, yuzeyi acik yesil su olur.. soguk mayalanirsa süner.. tam ayarinda sicaklik istiyor yogurt mayasi.. mayaniz bozulmus olabilir artik.. bir de bunun haricinde sicakliktan eminseniz, dönemsel olarak hayvanlarin dogum yaptigi zaman oluyor. o süt farkli oluyor. veya asi yapildigi, igne yapildigi zaman oluyor o süt de farkli oluyor. yil icinde bazen biz de hissederdik annemin evinde bekarken. annemin 25 yillik sütcüsü vardir. simdi hazir süt aliyorum yurtdisinda.Kızlar merhaba karantina günlerinde derdimiz yemek tabiher zamanki sütçümden süt aldım. Mayamı da hep ondan alıyorum. Her zamanki yaptığım şekilde yaptım ama yoğurt krema gibi oldu. Değişik bi şekilde sünüyo da neden böyle olduğuna dair fikri olan var mi
Ben tencere içerisinde yapıyorum. Kavanozu hiç denemedim :)Yok fırına da koymuyorum. Öylece kavanozda duruyor tezgahın üzerinde. Etrafına da bir şey de sarmıyorum şimdiye kadar hiç tutmadığı olmadı. Annem yıllardır bu şekilde mayaliyor. Fırını hiç denemedim.
Seve seve :)
5 kilo süte yarım limon suyu yeterlidir . süt kaynamaya başladığında yarım limonun suyunu eklersin bi 5 dakika da öyle kaynat söndür ocağı . soğuyuncaya kadar bekle sakın karıştırma . Soğuduktan sonra ince bir tülbenti süzgüye koy tencereyi boşalt , üstüne de ağır bi şey koy , ben tencereye su katıyorum üstüne koyuyorum ağırlık oluyo . iyice süzülüp suyunu çekince , peynirin tencerede kalan suyuna tuz at , peyniri de dilimle kavanoza koy , suyunu da üstüne doldur , al sana mis gibi peynir . afiyet olsun ☺
Cam kavanozda deneyebilirsinizBen tencere içerisinde yapıyorum. Kavanozu hiç denemedim :)
GünaydınRica etsem süt reçeli tarifinizide yazabilir misiniz![]()
GünaydınGünaydın
Hemen yazıyorum tarifi , tutmadı olayı yok bu tarifte ..
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
toz şekerle sütü tencereye alın , yalnız 5 kiloluk tencere kullanın yoksa kabartma tozunu kattığınızda ocağın başına kötü şeyler gelebilir taşıyo çünkü :) kaynamaya başladığında kabartma tozunu ekleyin , ara ara karıştırarak kısık ateşte 45 dakika veya 1 saat kaynasın ağır ağır , krema kıvamını aldığında kapatıp kavanoza katın , afiyet olsun .
soğuyunca mı kavanoza koyuyoruzGünaydın
Hemen yazıyorum tarifi , tutmadı olayı yok bu tarifte ..
1 kilo süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
toz şekerle sütü tencereye alın , yalnız 5 kiloluk tencere kullanın yoksa kabartma tozunu kattığınızda ocağın başına kötü şeyler gelebilir taşıyo çünkü :) kaynamaya başladığında kabartma tozunu ekleyin , ara ara karıştırarak kısık ateşte 45 dakika veya 1 saat kaynasın ağır ağır , krema kıvamını aldığında kapatıp kavanoza katın , afiyet olsun .
Ricâ ederim :)Günaydınçok teşekkür ederiim marketten aldığımız sütlerden olur değil mi
Sıcak sıcak koyuyorum ben .soğuyunca mı kavanoza koyuyoruz
bi de ne kadar dayanır