• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krediyle ev alma

edlammm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2017
989
853
103
33
Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.

İlk etapta küçük bir ev tutun , kirası uygun. Eve göre de az eşya almış olursunuz. Kira az oldu mu birikim daha kolay olur.
250.000 faiz çok çok fazla.
Düğünde takılan takılara göre de birikiminize kolay başlayabilirsiniz.

Hanımlar merhaba.Yazın evleneceğiz ve ev almak istiyoruz.Ankara merkez’den.Nişanlim 300 kredi çeksek 10 yillik vadede aylık 4.500 ödemeyle 550 lira olarak ödeyeceğimizi söylüyor.İki maaşliyiz tamam ama 250 bin lira faiz ödeyecek beni biraz düşündürdü.Resmen bir ev parası daha.Kiraya çıksak kiralarin da cok yüksek olduğunu, paramizin çöpe gideceğini söylüyor.Vadeyi daha kısa tutmamızın imkani olmaz.Geriye tek kalan maaşla ancak geçiniriz ki yeni evli halimizle kendimizi cok sıkmak da istemem.Ev kredi faizleri böyleyken sizler nasıl ev aldınız?Ya da kirada mısınız?Ankaradakiler özellikle?Kiralar cidden cok pahalı mı?Nişanlım müfettiş, ben öğretmenim bu arada.Maaşımız total en az 7000/7500 arası.
Merabalar on binde maasiniz olsa yazik gunah okadar faiz bizde herzaman hesap kitap yapariz ama bnim icim elvermiyor okadar para coluk cocugun rizki faize gitcek bencede birikim yapin biraz. Sonra duruma gore degerlendirirsiniz

ankara anayurt bolgesinde tokiler yapıldı. ve gercekten cok kullanisli. tavsiye ederim. en azindan pesinat odeyip taksitle odeme yaparsiniz. en yuksek odemeleri 2500 diye biliyorum.araştırın derim. sizdeki secenekten daha iyi geldi bana

Orada kiralar nasil?
Bir ev parasi da faize gidecek gibi duruyor ama 10 yil sonra 4500 lira pek bir sey degil.
Bence dusunebilirsiniz.

Maas ve kira her yil artan seyler. Kredi sabit.
10 yil sonra evin degeri de artmis olacak

Istanbulda duzgun bir semtte duzgun bir ev 2500den asagi kira yok. Hem bunu odeyip hem birikim pek mumkun olmuyor. Bir cok kisi krediyle aliyor.

Para biriktirerek ev alinmaz. Faizler evet yuksek ama evinizin degeri de yukselecek ayni kalmayacak.

Biz 40. Taksidi odedik bu ay. 1500 lira oduyoruz. Evi aldigimizda fiyati 155bindi. Simdi 300bin. Daha 80ay var. Biz evi aldigimizda kirada oturdugumuz evin aylik 500 lira kirasi vardi.simdi ayni eve 1100 lira istiyorlar. Mantikli olan bir an once ev almak yoksa daha da yukselecek. Kira odeyeceginize kendi evinizi odeyin. Firsatiniz olursa para biriktirir yine ara odeme yaparsiniz belki erken bile bitirirsiniz

156 bine ev kredisi cektim 30 yil yaptim ayda 580 oduyorum
Tek maas oldugu icin dusuk odemeli olsun istedim.
Bence cook asiri bi odeme olarak girmeyin suan 2 maasli olabilirsiniz ama bunun cocugu var hastaligi var isten cikma durumu var, varda var..

Son düzenleme:
ben soyle bir hesap yapiyim size
bodrumda yasiyorum
10 sene once 150.000 tl olan evin fiyati su anda 450.000 tl
yani 150 bine 250 bin faiz odeseydim 400 bine almis olacaktim o evi ve simdi satsam 50 bin getirisi ilmus olacakti bana
ev hesabi bu sekilde yapilir
ha 10 sene boyunca 2.500 kira veeip baskasini da zengin edebilirsiniz yada 10 sene sonra zaten o paraya gelecek evin sahibi de olabilirainiz

Orada kiralar nasil?
Bir ev parasi da faize gidecek gibi duruyor ama 10 yil sonra 4500 lira pek bir sey degil.
Bence dusunebilirsiniz.

Maas ve kira her yil artan seyler. Kredi sabit.
10 yil sonra evin degeri de artmis olacak

Istanbulda duzgun bir semtte duzgun bir ev 2500den asagi kira yok. Hem bunu odeyip hem birikim pek mumkun olmuyor. Bir cok kisi krediyle aliyor.
yorumunu simdi gordum ayni seyi yazmisiz :KK50:

Faizler yuksek ama siz para topladiginizda faiz yerinde saymayacak.bence hemen girisin 4500 cokta bisey degil.hem evinize gore esyada alirsiniz bi kerede.gerci benim takildigim nokta sizin birikiminiz olmadan o parayi banka size nasi verecek ki.

Tatlim 2 yıl önce mugla merkezden biz de kredi çekerek ev aldik ev o zamanın fiyatında 310bindive biz 115bin peşinat 190bin de kredi çekmiştik ki faizi ile bize 450bine mal oldu ama şu an bu yıl evimizin değer 550bin yani evin değeri faizi ile odeyecegimiz toplam paradan çok daha fazla kar getirdi karar sizin 190bin krediye aylik ödememiz 2960tl eşim ve ben ogretmeniz çok şükür sıkıntı cekmedik şimdiye kadar

Evin değeri ne kadar peşinatınız var mı yoksa 1 sene kirada oturup düğünde takılan altınları peşinat yaparsanız,ama 250 bin faiz ödeyeceğiniz diye düşünmeyin çünkü 10 yılın sonunda 250 bine ev bulmanız zor olur,para biriktirerek ev alınmaz ve 1 ev parası diye düşünmeyin çünkü şimdi 400 bin biriktirdiniz diyelim 5 sene ama 5 sene sonra o evin fiyatı artacak,5 sene önce 100 bin civarı ev şimdi 300-350 bin arası misal,ayrıca kira fiyatı her sene artar kredi sabit kalır

Faizler yuksek ama siz para topladiginizda faiz yerinde saymayacak.bence hemen girisin 4500 cokta bisey degil.hem evinize gore esyada alirsiniz bi kerede.gerci benim takildigim nokta sizin birikiminiz olmadan o parayi banka size nasi verecek ki.
Peşinat kadar birikimimiz var .

Tatlim 2 yıl önce mugla merkezden biz de kredi çekerek ev aldik ev o zamanın fiyatında 310bindive biz 115bin peşinat 190bin de kredi çekmiştik ki faizi ile bize 450bine mal oldu ama şu an bu yıl evimizin değer 550bin yani evin değeri faizi ile odeyecegimiz toplam paradan çok daha fazla kar getirdi karar sizin 190bin krediye aylik ödememiz 2960tl eşim ve ben ogretmeniz çok şükür sıkıntı cekmedik şimdiye kadar
Yani her şekilde yillandikça faizi amorti edip kara bile geçeceğiz.Mantıklı:)

Back
X