Kredi Kartını Nasıl Kullanacagımı Bilmiyoruum :(

MELEKAZRA7

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2015
75
15
3
İsmini vermek yasak sanırsam,Neyse Bi bankadan Kredi Kartı Basvurusu Yaptım.
Kartım Bu hafta İçinde Gelecek.
Bilen arkadaslarıma soru sormak istiyorum
Limitini Cok fazla İstemiyorum 500 tl İmkanım Varmıdır.
Birde Mesela Ben bu ay içerisinde.
150 tl Harcama yaptım
Ayın 1 de Ödeme tarihi İstedim.
Ay başı 150 Tl ödememmi gerekiyor ?
Bana Acıklayabilirmisin rica etsem

Banka sana asgari ödeme miktarı söylüyor zaten. İster onu yatır ister tamamını yatır. İyi olan tamamını yatırman. Çünkü o borç kalıyor öyle. Ama zorlayacaksa asgariyi yatırırsın. Yani o ay yaptığın harcamanın tamamını yatırma zorunluluğun yok.

Bence hemen borcu ödeyip kartı iptal et. Eşimin 1 tane kaldı kredi kartı onu da önümüzdeki ay kapatacagim. Varsa alırım.

kredi kartı kullanırken dikkat edilecek nokta her seferinde borcun tamamını yatırmanız eğer tamamını yatıracak gücünüz yoksa da hiç kullanmamanız
hep asgari tutarı ödüyorlar sonra geri kalanlar birikiyor birikiyor bir sürü borç oluyor
ben kendime güvenmediğim için kullanmıyorum mesela

Evet 150 harcadıysan 150 ödüyorsun ama 150 tl o ay yok diyelim asgarisi daha düşük oluyor onu ödüyorsun kalan borç miktarı bir daha ki aya devrediyor

Örneğin 150 tl lik alışveriş yaptın bugün diğer ayın 7 sinde ödemelisin (tabi esnek tarih aralığı veriyorlar hesap kesim tarihin 7 sinde olur siz 7-14 arası ödersiniz)Olaki ödeyemediniz o ay paranız yok asgari tutar var onu ödemek zorunda kalırsınız ki bunu yapmayın ödeyebileceğiniz kadar harcayın derim...İyi alışverişler....

Taksit yapmayıp tek çekim yaparsan kullandığın tutarda ekstresine yansır mesela
kesim tarihin her ayın 1o'u olarak belirledin
son ödeme tarihin o ayın 17 si olur.
Bu ay alışveriş yaptın bugün yaptığın alışveriş tutarını bu ay ödersin ama ayın 11 nde yaptığın tutarı 20.01.2016 tarihinde ödersin. Birde maaşının ödendiği tarihe endeksle ödeyeceğin tarihi sorun olmaz. Asgarisini ödemeyi değil toplam borcu ödemeye dikkat et bir bankacı tanıdığımız biz gününde ödeyen müşteriyi sevmeyiz ne kadar geç ödenirse o müşteriyi severiz demiştir. Kredi kartını doğru kullanırsan zor zamanında bir kurtarıcı bana göre.

Kredi kartı başvurusu yaparken 500 TL limit belirlediyseniz limiti 500 olarak gelir (gelir durumunuz elveriyorsa). Şimdiden bellidir limitiniz yani.
Eğer daha yüksek bir limit gelirse telefon edip ya da şubeye gidip 500'e indirtebilirsiniz. Eğer daha düşükse gelir belgelerinizi sunarak 500'e yükseltilmesini talep edebilirsiniz. Ama banka bunu yapar yapmaz, bankaya bağlı.

Sonracıııımaaaaaaa,
Hesap kesim tarihi diye bir tarih vardır, bu tarihten yaklaşık 10 gün sonrası da son ödeme tarihidir. Siz ayın 1'inde ödeme istedi iseniz kesim tarihiniz ayın 20'sidir. Yani o ayın 20'sine kadar yapacağınız tüm harcamaları ayın 1'inde ödersiniz. Diyelim ki ayın 22'sinde harcama yaptınız, o zaman diğer ayın 1'inde ödersiniz. Yani yaklaşık 35-40 gün sonra.

Ödeme yapmak için son ödeme gününü beklemenize gerek yoktur. Hatta hesap kesim tarihinden önce bile yatırabilirsiniz. Eğer hesap kesim tarihinden önce bile yatırırsanız ekstrenizde ödemeniz gereken tutar 0 olarak gözükür. Eğer kesim tarihinden sonra yatırırsanız bu ekstrenizde gözükmez, yatırdı iseniz tekrar yatırmanıza gerek yoktur.

Ekstre demişken, hangi adresi verdi iseniz, önceki ay yaptığınız harcamalar isim isim ve miktar olarak, tarihleri ile yazılı olarak size gönderilir. Bazen postada kaybolabilir veya gecikebilir. Bunu önlemek için telefon bankacılığı ile (bankadan bunun için şifre almak gerekebilir-bankaya göre değişebilir) veya internet bankacılığı ile ayın 20'sinden sonra ödeyeceğiniz miktarı öğrenmeniz çok iyi olur.

Eğer internet bankacılığı kullanıyorsanız "dönem içi işlemler" başlığı adı altında henüz hesabının kesilmeden (yani ayın 20'si gelmeden) yaptığınız harcamaları öğrenebilirsiniz. İnternet bankacılığı için de şubeden imzalı başvuru gerekiyor. Ondan sonra cep telefonunuza gelen mesajla giriş yapabilirsiniz. Baktınız ki çok harcamışsınız, kendinizi frenlersiniz. Ya da baktınız iyi gidiyor, ihtiyacınız olan başka şeyi alabilirsiniz.

Son ödeme tarihi olarak seçtiğiniz ayın 1'i eğer cumartesi ya da pazara denk gelirse takip eden pazartesi ödeme yapabilirsiniz. Zaten adresinize gelecek olan ekstrede bir sonraki ayın kesim tarihi ve bir sonraki ayın ödeme tarihi yazılıdır.

Diyelim ki limitiniz 500 TL, 100 TL tek çekim bir şey aldınız. Kullanılabilir kart limitiniz 400 TL'ye düşer. Ödeme yapana kadar bu şekilde kalır. 100 TL ödedikten sonra tekrar 500 TL olur. Diyelim ki 500 TL iken 300 TL'ye 3 taksitle bir şey aldınız. O zaman limitiniz 200 TL'ye düşer. Bir sonraki ay ilk taksidiniz olan 100 TL'yi ödeyince limitiniz 300 TL'ye yükselir. Yani limitiniz hem tek çekim hem taksitli miktarların ödenmemiş tutarlarının 500'den çıkarılması ile bulunur.

En son ve en önemli nokta: Mutlaka ve mutlaka son ödeme tarihinde tüm borcunuzu ödeyin. Bu şekilde harcamalarınızı 30-40 gün sonra ödeme şansınızı iyi kullanmış olabilirsiniz. Bir de puan biriktirirsiniz hediye olarak.
Eğer ki tüm borcunuzu ödeme şansınız yoksa (sakın bu duruma kendinizi düşürmeyin, tekrar ediyorum), ekstrenize asgari ödeme tutarı yazan miktar kadar ödeme yapıp kartınızın kapanmasını önlemiş olursunuz ve limitiniz dahilinde kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama tabi ki gecikme faizi ödersiniz. Bence her zaman tam borcunuzu ödeyin.

Hangi kartı aldı iseniz onun ekstra puan, taksit atlatma vs gibi avantajları olur. Bankanızın internet sitesinden kendi kartınızın avantajlarını öğrenip ona göre kullanmanızı tavsiye ederim.

Her mağazada sizin kartınızın pos cihazı bulunmayabilir, o zaman taksit uygulamasından yararlanamazsınız. Taksit istiyorsanız önceden sormanızda fayda var. Bonus kart ya da paraf karta taksit var mı diye.

Evet, 17 senelik kredi kartı kullanıcısından tavsiyeleri dinlediniz. Bilmiyorum buraya kadar okudunuz mu? Okuyan varsa yorumlara "zamazingo" yazsın, anlayayım

Anladım Zaten Pek bi Yokluk cekmiyorum Nadiren Nakit kalmıyor elimde Oda Bi eşya Almak İçin degil.
Yiyecek İçeçek Giyimdir. Cok fazla Bir harcama Yapmayacagım
Anladım Artık Elimde Nekadar Fazla Nakit Varsa Öderim. Neharcadıysam. Zaten Borç Biriktirmeyi Pek Sevmiyorum.
peki Kartımı Mesela En son ay 100 tl harcadım Ödedim ay başından Bidahaki ay Hiç kullanmadım Öyle Sorun Oluyormu ?
Birde bankacı Telefonda İşletim Ücreti 80 tl Falan dedi O ne dir Acaba ?

Karttan örnek 150 tl harcama yaptıysan kesim tarihi ne zamansa sana mesaj gelicek şu tarihe kadar ister 150 ister askeri ödemesi olarak yarısını yani 75 öde der.Yani sen onu 2 taksitle ya da askeri ödemesi ne kadar çıkarsa 3 taksitle bile ödeyebilirsin.İllaki ay başı 150 ödeyeceksib diye bir şey yok.Bide çok dikkat et hiç ödemicekmişsin gibi harcanıyo ama ay sonu gelincede tokat gibi yapıştırıyolar ödemeyi :)))

İşletim ücreti banka hesapları içindir, kredi kartları için değil.
Bankada hesap açtı iseniz, senede 2 defa sizden hesap işletim ücreti alırlar. 6 ayda bir alınıyor ama miktarını bilmiyorum, bazı bankalar almıyor, adını yazamayacağım, benim çalıştığım 2 banka böyle. Bir de maaş hesabından almazlar.

Bazı bankalar kendilerinden 2 veya 3 adet otomatik fatura ödeme talimatı verirseniz bu ücreti almayacaklarını vaad eder. Bankanıza bunu sorun, çünkü 70-80 TL bir miktar, az değil yani. Senede 2 kere ödeyeceksiniz, 140-160 eder, miktardan emin değilim.

Ama bir de şöyle bir yol var: Bankadan kredi kartı sahibi olmanız için hesap sahibi olmanıza gerek yok. Benim Paraf kartım var mesela, ama o bankada hesabım yok. O yüzden hesap işletim ücreti de ödemiyorum.

Size bahsedilen kart üyelik ücreti var. Her sene 30-40-50-70 TL gibi, bankadan bankaya değişiyor, yıllık kart ücreti alırlar. Bazı bankalar telefon edip kendilerini tehdit ettiğinizde geri iade ediyorlar. Bazı bankalar bonus hediye ediyor, ama o ücreti alıyor.

Bir de üyelik ücreti olmayan kartlar çıktı son zamanlarda. Onlardan alırsanız daha iyi olur bence.

Ay ne güzel Yazdınız allah razı Olsun İnanın Toplantıya Giricektim Hangi kartın bana gelecegini bile bilmiyorum garanti ama hangi kartı
Limit Belirlemedim Kartım geldikten sonra LimiT belirleyecegim degilm,

Evet şimdi arkadasımla konustuk
Otamatik Ödeme Yap faturalı hattına dedi.
Onu yapacagım zaten.
Peki biz bayanlar Limiti Nekadar acmalıyım sizce
dedigim gibi yiyecek içeçek sadece Birde giyim
yiyecektede cafe tarzı Odemeler yapacagım. Baska birşeye kullanmayacagım şükürler olsun Üstümde bi sorumluluk yok
500? 1000? Actırmam gerek ?

Türkiyede nasıl oluyor bilmiyorum ama bizim burda bankaya yetki verdiğinizde hesabınızdan parayı çekiyor böylece ne bankaya kadar gidip para yatırmanız gerekiyor ne de geç ödeme sorunuyla karşılaşıyorsunuz çok pratik tavsiye ederim, isterseniz bankanıza sorun böyle bir imkânınız varsa yapın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…