kredi kartı ile bilezik alma

EzgiTanem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2011
559
1
46
İstanbul
kızlar merhaba
bişe danışmak istiyorum size,kredi kartı ile bilezik almak istiyorum,taksit yaptırdığımda üstüne vade farkı koyuyorumu,bir çok kuyumcu vade farksız taksitle altın veriyoruz diye reklam yapıyor,
ama hani genede azda olsa faiz koymadan satmaz diye düşünüyorum,bu şekilde altın alan var mı aranızda arkadaşlar?

ben daha yeni aldım canım 14 ayar kelepçe aldım kendime. vade farksız 12 ye böldüler. biçok yerde bölüyor. 9 a bölüceklerdi 12 diye ısrar ettim böldürdüm:1:

Valla borçla harçla bilezik alıp gösteriş yapmak ...

Bu bakış açısını sanırım hiçbir zaman anlayamayacağım.

takıyı biz kadınlar için vazgeçilmez aksesuar olarak değilde gösteriş olarak tanımlayan zihniyetinide ben anlamayacağım. kişi kendinden bilir işi olsa gerek

Valla borçla harçla bilezik alıp gösteriş yapmak ...

Bu bakış açısını sanırım hiçbir zaman anlayamayacağım.

borç ? harç ? gösteriş ?
kusura bakmayın ama çok sığ görüşlüsünüz,sanırım vizyonunuzu geliştirmeniz lazım,e buda eğitimden geçer :)
gösteriş için değil yatırım için alıcam,hayatımın hiç bir evresinde de koluma altın bilezik takıp gezmedim :)
takıp gezenler sizi kıskançlık krizine sokuyor sanırım :)

bende 3 tane 22 ayar işçiliksiz bilezik aldım kendime :1: vade farkı almıyorlar. bence düzenli bir gelirin varsa çooook mantıklı hem yatırım yapmış oluyoruz hemde takı merakımızı gideriyoruz :34:

ben kardeşimin düğünü için almıştım çok sıkıştık nakit alamadım.
kıredi kartına taksit olayı işçiliksiz bilezikler için geçerli diye biliyorum işçilik olanlarda biraz fark alınıyor.

ben daha yeni aldım canım 14 ayar kelepçe aldım kendime. vade farksız 12 ye böldüler. biçok yerde bölüyor. 9 a bölüceklerdi 12 diye ısrar ettim böldürdüm:1:

anladım cnm teşekkür ederim,dün kuzenimle baya baya tartıştık bu konuyu,bende vade farksız olduğunu biliyorum ama o çok inat edince size sormak istedim

bende 3 tane 22 ayar işçiliksiz bilezik aldım kendime :1: vade farkı almıyorlar. bence düzenli bir gelirin varsa çooook mantıklı hem yatırım yapmış oluyoruz hemde takı merakımızı gideriyoruz :34:

teşekkür ederim cevabınız için
yok sahiden takıp gezecek biri değilim,hem takıp gezsemde kime ne,parasını taksitlede olsa ben veriyorum,şuan altın uygun olduğu için almak istedim,
neticede yatırım için en karlı olan altın

bende asla kolay kolay para atamıyordum kenara malesef :ssz: her ay geldiği gibi gidiyordu en sonunda aldım bir bilezik karttan çektim taksit taksit ödedim ve bitti şimdi yakın zamanda tekrar yapmayı düşünüyorum. Bence para biriktiremeyenler için mantıklı bir yatırım alternatifi. çünkü borç olduğunu bildiğimizden mecburen her ay o parayı ödemek zorunda kalıyoruz :34:

ya ben vade farksız altın veren kuyumcuya hiç denk gelmedim ama geçen ay bilezik alırken kredi kartımdan 1500 TL tek çekim yaptırıp sonra Bankadan taksitlendirdim tabi 180 TL civarında maliyetle.

bende asla kolay kolay para atamıyordum kenara malesef :ssz: her ay geldiği gibi gidiyordu en sonunda aldım bir bilezik karttan çektim taksit taksit ödedim ve bitti şimdi yakın zamanda tekrar yapmayı düşünüyorum. Bence para biriktiremeyenler için mantıklı bir yatırım alternatifi. çünkü borç olduğunu bildiğimizden mecburen her ay o parayı ödemek zorunda kalıyoruz :34:

haklısın bende aynı öyleyim,her ay çeyrek alıp kenara atıcam dedim,ama bi iki aydan sonra yapamadım,kartla alırsam mecburi ödemek zorundayım
başka türlü bi birikim yapamıcam yoksa

borç ? harç ? gösteriş ?
kusura bakmayın ama çok sığ görüşlüsünüz,sanırım vizyonunuzu geliştirmeniz lazım,e buda eğitimden geçer :)
gösteriş için değil yatırım için alıcam,hayatımın hiç bir evresinde de koluma altın bilezik takıp gezmedim :)
takıp gezenler sizi kıskançlık krizine sokuyor sanırım :)

Sen beni merak etme, çok şükür canımın istediğini alıp takabiliyorum.

Seninle vizyonumu tartışacak değilim. Kredi kartına taksitle yatırım yapmayı düşünecek kadar geniiş vizyonun olduğundan seninkiyle yarıştıramam tabii ki.

Her neyse biz bu memlekette açlıktan nefesi kokup, borç gırtlaktayken kolundaki bilezikleri şıngırdatıp, parmağındaki tektaşı parlatanları çok gördük.

Herkesin kendi tasarrufu tabii.

Bak tasarruf kelimesi de cuk oturdu buraya:)))))))))))

Sen beni merak etme, çok şükür canımın istediğini alıp takabiliyorum.

Seninle vizyonumu tartışacak değilim. Kredi kartına taksitle yatırım yapmayı düşünecek kadar geniiş vizyonun olduğundan seninkiyle yarıştıramam tabii ki.

Her neyse biz bu memlekette açlıktan nefesi kokup, borç gırtlaktayken kolundaki bilezikleri şıngırdatıp, parmağındaki tektaşı parlatanları çok gördük.

Herkesin kendi tasarrufu tabii.

Bak tasarruf kelimesi de cuk oturdu buraya:)))))))))))

ya ablacım sen kadınlar klubünün trolümüsün,
sana ne benim bileziğimden tasarrufumdan borcumdan,açlıktan nefesi mi kokuyo her bilezik alanın,
hem sanane bileziğini şıngırdatıp gezenden,
tövbe yarabbim evde sorunun mu varda burda bize dalaşıyosun
valla konu açtığıma bin pişman oldum

yakınlarda alanlar kaça aldı işçiliksiz bileziği benimde aklıma yattı ama kredi çektim onu da alırsam zor olur

yakınlarda alanlar kaça aldı işçiliksiz bileziği benimde aklıma yattı ama kredi çektim onu da alırsam zor olur

evet alan arkadaşlar ne kadara aldıklarınıda yazabilirler mi?
aslında şuan en mantıklı yatırım bilezik gibi,tabi işçiliksiz olanı
yada şöylede olabilir,atıyorum bilezik 1500 tl dir,bunun yerine 10 tane çeyrek alınıp,kredi kartına taksit yaptırılabilir

yada şöylede olabilir,atıyorum bilezik 1500 tl dir,bunun yerine 10 tane çeyrek alınıp,kredi kartına taksit yaptırılabilir

evet o da olabilir tabi şuan altın çok düşük alma zamanı bence daha ne kadar düşebilirki?

evet o da olabilir tabi şuan altın çok düşük alma zamanı bence daha ne kadar düşebilirki?

kışın artıyor bayramdan sonra artma ihtimali yüksek,geçen kış 180 lere çıktığını hatırlıyorum,şuan 148 civarında
evet şuan almak en mantıklısı,ctesi gidip kuyumcuya sorucam,sende al sinem,başka türlü birikim yapamıyoruz yoksa:1:

kızlar bana da mantıklı geldi kredi kartı işi. ama acaba taksitlendirmeyi kredi kartı mı veriyor ki? mesela ek 4 ay vade falan veriyorlar ya öyle bir şey mi ki? yoksa kuyumcu kar etmeden

mümkün değil 12 taksit yapmaz. var bunda bir çapan işi gibi geliyor bana.

Bilezikte durumu bilemiyorum.
Ama kartla altın alınca,tek ödeme bile yapsan,fiyat farkı alıyorlar.
Taksitle altın para satana denk gelmedim.Bileziği de vade farksız vermezler diye düşünüyorum.

Orada bir yanıltmaca oluyor.Kuyumcu önce taksitli fiyatı söylüyor.Peşin alacağım deyince indirim yapıyor.Yani alıcı peşin fiyatına taksitle aldığını zannediyor ama nakit kaça olur deyince fiyat düşüyor.

Amacın birikim yapmaksa takside girmeden,her ay çeyrek altın alabilirsin.Veya her ay kenara belli bir tutar atıp,biriktikçe çeyrek alabilirsin.
Takside giren borca,kartta faiz işliyor.Gününde ödesen bile,hesap kesim tarihinden ana paraya işleyen faiz var.

Dolar biriktirmeyi de düşünebilirsin.

Back
X