- Konu Sahibi alwaysnforever
-
Evet valla heyecan yaptım birazbenzin deposunu pompacı acmaz mı acaba ben hic acmadm bilmiyorum. Tesekkur ederim cevabınız için
Ben de galeriden çıkıp benzin deposunu açan kolu bulamadigimdan pompacı yeni galiba ablacım hayırlı olsun tatlısını yeriz artık demişti bahşiş hesabı :)))Arabayi ilk aldigimizda park edip havali havali fulleyin deyip odemeye yonelmistimki pompaci arkamdan hanimefendi depoyu acmadan dolum yapamiyoruz deyip gulmustu tabii ben magmaya dogru inis yaparken nasil aciliyo kardes demistim sessizcearac kullanacak cesaret varmis sizde gerisini halledersiniz .depoyu acmayi unutmayin
alakası var bence
yolda kalsanız ne yapacaksınız
kullandıgımız arabanın sürekli kullanılacak lokasyonlarını bilmeliyiz.
bunları biliyorum evet çünkü 16 yıldır araç kullanıyorum ve işim de gün içinde hep araç kullanarak geçiyorYanlış yakıt alımını önlemek için, yeni çıkan araçlarda poke yoke sistemi var. Dizel ve benzin pompalarının ucu farklıdır ve depo girişleri de pompa ucuna göredir. Eski arabalarda bidon ile yakıt alıp basit bir hortumla işinizi görebilirsiniz ancak yeni tip araçlarrda elinizde bidon bakarsınız.
Ayrıca özellikle şehirler arası her benzinlikten yakıt alınmaz. Özellikle dizel araçlarda bu konuya hassasiyey göstermek gerekir, aksi halde motor ömrü kısalır. Ve kötü yakıt kullanımı, ciddi masraflara neden olur.
Bu yüzden en güzeli, tedbirli davranıp, yola öyle çıkmaktır.
Ama siz bunları herkesten iyi biliyorsunuz zaten. Çok mükemmelsiniz.
Heves kırmaya ne de meraklısınız demeye gelmiştim..
bunları biliyorum evet çünkü 16 yıldır araç kullanıyorum ve işim de gün içinde hep araç kullanarak geçiyor
heves kırmak ile ne ilgisi var
benzin istasyonuna yanaşıp kullandıgın aracın yakıt girişini açmamayı bilmek garip değil mi?
Ay tesekkur ederimÇok sevimli geldiniz ya
Arabam yok ama hiç yanınızda biri yakıt almadı mı şimdiye kadar?
Herkes yazmış zaten benim yazmama gerek yok.
Ama uyarımı yapayım kontağı tam kapatmayı ve anahtarı yanına almayı unutma bu arada..
Tek başınaysan anahtarı mutlaka al..
Hepimizin en büyük derdi böyle olsun gercekten. Cok tesekkur ederimÇok hoşsun ya. Hepimizin böyle dertleri olsa keşkesenin düşünüp taşınmana gerek yok. Sen yeter ki alışveriş yap. Sana yardım eder insanlar. Nasıl alacağım nasıl yapılacak diye sor.
Full demeyeli uzun zaman oldu. Zira gerçekten çok pahalı
İçerde Sen plakayı diyorsun o karttan çekiyor fişi pompacıya veriyorsunGunaydın sevgili kk
Bu da dert mi demeyin bana dert oldu valla. Araca ilk defa akaryakıt alacağım ve nasıl odeme yapacağımı bilmiyorum. Depoyu doldurduktan sonra kredi kartıyla nasıl ödüyoruz? İçeri gectigimizde adama kurusu kurusuna ne kadar tuttugunu soyleyip oyle mi cektiriyoruz kartı yoksa pompacı bize bunu belirten fis vs bisey veriyor da onu gosterip mi odeme yapıyoruz?
Hepinize teşekkürler simdiden
Evet evet aldımKonu sahibi naptınız aldınız mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?