Kredi Kartı

Zarm

Guru
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2013
1.005
1.561
333
35
Hanımlar merhaba.
Daha önce kredi kartı kullanmadım bu yüzden hiç bilgim yok bu konuda. Müsteri temsilcisine bağlanmak için defalarca kez aradım ama ana menü beni bir türlü yönlendirmiyor.
Ben hem öğrenciyim hem de çalışıyorum. Bonus genç kredi kartına başvurdum. Maaşım primlerle falan 1000lira.Normalde öğrenci olduğum için 300 400civari bi limit çıkar dendi başvuru yaptığımda ama bugün öğrendim ki 4000liralık limitli kredi kartım onaylanmış.
Normalde o kadar harcama yapmam aylık karttan harcayacağım tutar en fazla 500falan olur.
Kredi kartı daha önce kullanmadığım için sizlere sormak istedim.
Aylık hic kart kullanmasam dahi para öder miyim?
Maaşımın bu kadar üstü bir limit basıma dert açar mı?
Asgarisi ve harcadığım para dışında herhangi bir ödeme olur mu limit böyle olduğu için
Bilgisi olan birileri varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Simdiden teşekkürler.

Hanımlar merhaba.
Daha önce kredi kartı kullanmadım bu yüzden hiç bilgim yok bu konuda. Müsteri temsilcisine bağlanmak için defalarca kez aradım ama ana menü beni bir türlü yönlendirmiyor.
Ben hem öğrenciyim hem de çalışıyorum. Bonus genç kredi kartına başvurdum. Maaşım primlerle falan 1000lira.Normalde öğrenci olduğum için 300 400civari bi limit çıkar dendi başvuru yaptığımda ama bugün öğrendim ki 4000liralık limitli kredi kartım onaylanmış.
Normalde o kadar harcama yapmam aylık karttan harcayacağım tutar en fazla 500falan olur.
Asgarisi ve harcadığım para dışında herhangi bir ödeme olur mu limit böyle olduğu için
Bilgisi olan birileri varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Simdiden teşekkürler.

Aylık harcamazsan ödemezsin ama yıllık hala kesinti yapıyorlar. Genelde 60TL civarı. Ama öğrenci kartlarından kesilmiyor olabilir tam emin değilim.

Ama en güzeli varsa harcamak. Taksitler falan hep caydırıcı.

kartı 1 kez dahi postan gecirdiginde kart ücreti yansır..
artı musterı hızmetlerıne baglanıp lımıtımı düşürmek istiyorum de..muhtemelen şubeye de yönlendırebılrler:)
ulaşamazsan kayıp çalıntı kısmını tuşla,ordan kanlı canlı birine baglanabılrsın:)onlar yonlendırsın ılgılı bırıme

Yuksek limit kendini bilirsen iyidir.
En basitinden tatil rezervasyonunda falan taksitle ise yarar.
Limit icin herhangi bir ek odeme vs yapmazsin.
Harcadigin tutar ya da asgari disinda ek odeme olmaz.

ne kadar harcarsanız o kadar borc gelır, sadece asgarıyı yatırırsanız kalanına gecıkme faızı uygulanır, maasınızdan fazla lımıt olması sızı her daım zora sokar acıl bır durumda paranız yokken karta guvenıp harcama yaparsanız odeme gunu gelınce zorlanabılırsınız.
kartı hıc kullanmazsanız borc gelmez ama senelık ortalama 75 tl kadar kart parası odemenız gerekır.
bence lımıtı kart gelır gelmez 500-600 a dusurun...

Yüksek limit aslında fena olmadı. Harcamalarıma güvenirim belli başlı şeyler dışında pek para harcamam. Ama limit öyle söylendiğinde bende şaşırdım banka da sordum. Gişe memuru bende anlamadım ama onaylanmış dendi.yıllık ücret dışında ödeme olmazsa bana sorun çıkarmaz sanırım.

ben limit yetersiz diyene kadar gözüm dönmüşçesine kart kullandığım için bütün kartları kapattırdık. şimdi bir tane var ve limiti 750 lira netten sipariş vereceğim zaman kullanıyorum sadece :KK70:
benim gibi gözün dönmüşçesine harcama yapabilecek biri isen limiti hemen düşür derim. yok ben kendimi bilirim , hesabımı yaparım dersen dursun

ben limit yetersiz diyene kadar gözüm dönmüşçesine kart kullandığım için bütün kartları kapattırdık. şimdi bir tane var ve limiti 750 lira netten sipariş vereceğim zaman kullanıyorum sadece :KK70:
benim gibi gözün dönmüşçesine harcama yapabilecek biri isen limiti hemen düşür derim. yok ben kendimi bilirim , hesabımı yaparım dersen dursun

Daha önce kredi kartının tadına bakmadığım için bilmiyorum :KK9: ama limitten dolayı ek bi masraf çıkmazsa sorun olmaz sanırım teşekkürlerEn Büyük KK

Kartları kesip kırıp yeni kurtulmuş biri olarak ilk tavsiyem, madem açtırdın hemen limitini düşür.7000 lik kartı 2000 e indirdim ben dun. Çünkü kendimi biliyorum sapıtırım :D dikkatli kullanmanı tavsiye ederim.ama limiti mutlaka düşür şuan öğrencisin.

Yalnız değil mişim :D

Kartları kesip kırıp yeni kurtulmuş biri olarak ilk tavsiyem, madem açtırdın hemen limitini düşür.7000 lik kartı 2000 e indirdim ben dun. Çünkü kendimi biliyorum sapıtırım :KK70: dikkatli kullanmanı tavsiye ederim.ama limiti mutlaka düşür şuan öğrencisin.

Doğru söylüyorsunuz.
Kartım var diye sapıtırsam toplayamam sanırım kendimi.
Cok tesekkur ederim. :KK52:

Hanımlar merhaba.
Bonus genç kartta kart aidatı yoktur, ben memnunum kullanıyorum güzel kampanyalar da oluyor. Tek sıkıntı bazı yerler taksit yapmıyo, koton gibi, o durumlarda da kendin ek taksit yaptırabilirsin sms ile. 4000 tl limit çok ama ya ben 500 le başladım sonra 1000 e yükselttim öyle devam ediyorum. Hesabını bilirsen sorun yok ama kapılıp da cok harcama yaparsan bütce şaşıyor.

bu kredi kartı limitine bi sınırlama getirilmemiş miydi ya? ne demek 4000 tl.

hesabını bilirsen sıkıntı olmaz aslında ama insan beşer beşer şaşar diyerek ben olsam limitin düşürülmesini isterdim, yoksa kullanmazdım.

Doğru söylüyorsunuz.
Kartım var diye sapıtırsam toplayamam sanırım kendimi.
Cok tesekkur ederim. :KK52:
Bayanız neticede çok çok tutumlu biri değilsek eğer kart dert :) üniversitede arkadaşım vardı 2006civarından bahsediyorum aylık Kartlara 1000 tlden fazla odemem var diye kıvranırdı ama yine yapardı o alışverişi. Burs dışında kazancı yoktu. Bende internet alışverişi vs derken evdeki tüm kartların seri noları,tarihleri ,güvenlik numaralarını ezbere biliyorum. Şimdi 1 tane kaldı elimi sürmüyorum :)

Bayanız neticede çok çok tutumlu biri değilsek eğer kart dert :) üniversitede arkadaşım vardı 2006civarından bahsediyorum aylık Kartlara 1000 tlden fazla odemem var diye kıvranırdı ama yine yapardı o alışverişi. Burs dışında kazancı yoktu. Bende internet alışverişi vs derken evdeki tüm kartların seri noları,tarihleri ,güvenlik numaralarını ezbere biliyorum. Şimdi 1 tane kaldı elimi sürmüyorum :)

İşte bende ondan korkuyorum bir de daha önce kullanmadığım için gözüm dönebilir. :confused:

Back
X