kredi kartı ile akaryakıt almak

pompacıya 100 liralık koyar mısınız diyorum ben de içeri kasaya gidip kartımı 100 liralık diye çektiriyorum çıkıp pompacıya fişin birini veriyorum o da bana ayrı bir fiş veriyor.bitti.5 dakikamı anca alıyor.

Çok sevimli geldiniz ya :KK48:

Arabam yok ama hiç yanınızda biri yakıt almadı mı şimdiye kadar?
Herkes yazmış zaten benim yazmama gerek yok.

Ama uyarımı yapayım kontağı tam kapatmayı ve anahtarı yanına almayı unutma bu arada..
Tek başınaysan anahtarı mutlaka al..

Evet valla heyecan yaptım biraz :halay:benzin deposunu pompacı acmaz mı acaba ben hic acmadm bilmiyorum. Tesekkur ederim cevabınız için

Araca göre değişir. Mesela bizimkinde kapıları açma düğmesine basınca otomatik açılıyor ama babamın aracında araç anahtarını görevliye veriyorsun, depo kapağını onunla açıyor. Zaten görevli söyler anahtarı alabilir miyim diye.

Bir de depo kapağı sağ tarafta mı sol tarafta mı bir bakın, benzinlikte ona göre yanaşırsınız.

Eğer nakit ödeme yapacaksanız araçtan inmeye gerek yok.

Bir de görevlinin hortumu çıkardığından emin olmadan hareket etmeyin. Arkadaşımın annesi gaza kökleyip hortumu koparmıştı :)

Arabayi ilk aldigimizda park edip havali havali fulleyin deyip odemeye yonelmistimki pompaci arkamdan hanimefendi depoyu acmadan dolum yapamiyoruz deyip gulmustu tabii ben magmaya dogru inis yaparken nasil aciliyo kardes demistim sessizce :halay:arac kullanacak cesaret varmis sizde gerisini halledersiniz .depoyu acmayi unutmayin:KK200:
Ben de galeriden çıkıp benzin deposunu açan kolu bulamadigimdan pompacı yeni galiba ablacım hayırlı olsun tatlısını yeriz artık demişti bahşiş hesabı :)))

alakası var bence
yolda kalsanız ne yapacaksınız
kullandıgımız arabanın sürekli kullanılacak lokasyonlarını bilmeliyiz.

Yanlış yakıt alımını önlemek için, yeni çıkan araçlarda poke yoke sistemi var. Dizel ve benzin pompalarının ucu farklıdır ve depo girişleri de pompa ucuna göredir. Eski arabalarda bidon ile yakıt alıp basit bir hortumla işinizi görebilirsiniz ancak yeni tip araçlarrda elinizde bidon bakarsınız.

Ayrıca özellikle şehirler arası her benzinlikten yakıt alınmaz. Özellikle dizel araçlarda bu konuya hassasiyey göstermek gerekir, aksi halde motor ömrü kısalır. Ve kötü yakıt kullanımı, ciddi masraflara neden olur.

Bu yüzden en güzeli, tedbirli davranıp, yola öyle çıkmaktır.

Ama siz bunları herkesten iyi biliyorsunuz zaten. Çok mükemmelsiniz.

Heves kırmaya ne de meraklısınız demeye gelmiştim..

Çok hoşsun ya. Hepimizin böyle dertleri olsa keşke :KK200: senin düşünüp taşınmana gerek yok. Sen yeter ki alışveriş yap. Sana yardım eder insanlar. Nasıl alacağım nasıl yapılacak diye sor.

Full demeyeli uzun zaman oldu. Zira gerçekten çok pahalı:duduk:

Yanlış yakıt alımını önlemek için, yeni çıkan araçlarda poke yoke sistemi var. Dizel ve benzin pompalarının ucu farklıdır ve depo girişleri de pompa ucuna göredir. Eski arabalarda bidon ile yakıt alıp basit bir hortumla işinizi görebilirsiniz ancak yeni tip araçlarrda elinizde bidon bakarsınız.

Ayrıca özellikle şehirler arası her benzinlikten yakıt alınmaz. Özellikle dizel araçlarda bu konuya hassasiyey göstermek gerekir, aksi halde motor ömrü kısalır. Ve kötü yakıt kullanımı, ciddi masraflara neden olur.

Bu yüzden en güzeli, tedbirli davranıp, yola öyle çıkmaktır.

Ama siz bunları herkesten iyi biliyorsunuz zaten. Çok mükemmelsiniz.

Heves kırmaya ne de meraklısınız demeye gelmiştim..
bunları biliyorum evet çünkü 16 yıldır araç kullanıyorum ve işim de gün içinde hep araç kullanarak geçiyor
heves kırmak ile ne ilgisi var
benzin istasyonuna yanaşıp kullandıgın aracın yakıt girişini açmamayı bilmek garip değil mi?

bunları biliyorum evet çünkü 16 yıldır araç kullanıyorum ve işim de gün içinde hep araç kullanarak geçiyor
heves kırmak ile ne ilgisi var
benzin istasyonuna yanaşıp kullandıgın aracın yakıt girişini açmamayı bilmek garip değil mi?

Deponun nasıl açıldığını öğrenmenin birkaç yolu:

1) Sürücü kursu: araca göre değişiklik göstereceği için, gösterseler de pratikte işe yaramayacaktır.

2) Galeri: Şimdiye kadar gösterdiklerini görmedim. Genelde elinize bir kitapçık verip gönderirler.

3) Benzinlik: İlk kez yakıt alırken "araç yeni depo nasıl açılıyor" diye sorarsabız, görevli gösterir zaten. Zor birşey de olmadığı için aklınızda kalır.

4) Kadınlar kulübü : Araç markası bilinmediğinden pek bir yardımı olmayacaktır. Bir de "ay bunu bilmeden nasıl yollara çıkarsınnn" diyen heves kırıcılara dikkat etmek lazım.

Çok sevimli geldiniz ya :KK48:

Arabam yok ama hiç yanınızda biri yakıt almadı mı şimdiye kadar?
Herkes yazmış zaten benim yazmama gerek yok.

Ama uyarımı yapayım kontağı tam kapatmayı ve anahtarı yanına almayı unutma bu arada..
Tek başınaysan anahtarı mutlaka al..
Ay tesekkur ederim:KK200: daha once aldılar tabiki de hic dikkat etmemisim ne yapıyolar ne ediyolar :bicak:

Çok hoşsun ya. Hepimizin böyle dertleri olsa keşke :KK200: senin düşünüp taşınmana gerek yok. Sen yeter ki alışveriş yap. Sana yardım eder insanlar. Nasıl alacağım nasıl yapılacak diye sor.

Full demeyeli uzun zaman oldu. Zira gerçekten çok pahalı:duduk:
Hepimizin en büyük derdi böyle olsun gercekten. Cok tesekkur ederim

Gunaydın sevgili kk
Bu da dert mi demeyin bana dert oldu valla. Araca ilk defa akaryakıt alacağım ve nasıl odeme yapacağımı bilmiyorum. Depoyu doldurduktan sonra kredi kartıyla nasıl ödüyoruz? İçeri gectigimizde adama kurusu kurusuna ne kadar tuttugunu soyleyip oyle mi cektiriyoruz kartı yoksa pompacı bize bunu belirten fis vs bisey veriyor da onu gosterip mi odeme yapıyoruz? :KK17:

Hepinize teşekkürler simdiden
İçerde Sen plakayı diyorsun o karttan çekiyor fişi pompacıya veriyorsun