kredi kartı ile akaryakıt almak

alwaysnforever

Guru
Kayıtlı Üye
7 Ekim 2013
948
1.555
313
Ankara
Gunaydın sevgili kk
Bu da dert mi demeyin bana dert oldu valla. Araca ilk defa akaryakıt alacağım ve nasıl odeme yapacağımı bilmiyorum. Depoyu doldurduktan sonra kredi kartıyla nasıl ödüyoruz? İçeri gectigimizde adama kurusu kurusuna ne kadar tuttugunu soyleyip oyle mi cektiriyoruz kartı yoksa pompacı bize bunu belirten fis vs bisey veriyor da onu gosterip mi odeme yapıyoruz?

Hepinize teşekkürler simdiden

Full olaacaksa full diyorsun. Ya da ne kadar alacaksan o kafar soyluyorsun. Zaten ne nekadar tuttugu yaziyor. Gidip iceri oduyorsun icerden aldigin fiside pompaciya veriyorsun.

Aylar belki yıl oldu full demeyeli :)))
Araca ilk kez akaryakit alacaksanız heyecan yaparsınız. Muhakkak motoru durdugunuzdan emin olun. Benzin deposunu açmayı unutmayın.
Sonra pompacıya full veya 100 TL diyorsunuz.
Aracınızdan çantanızı, anahtarınızı alıyorsunuz ben kilitlemiyorum çünkü kapıyı.
İçeriye geçiyorsunuz kartınızı uzatıp full dediyseniz plakanizi söylüyorsunuz eğer dolum işlemi bittiyse. Miktarlı aldıysanız zaten direkt 100 TL yakıt diyorsunuz.
2 nüsha veriliyor biri pompacının biri sizin bunu kasadaki kişi söyler bu sizin bu görevli arkadaşın diye ona dikkat edin sizinkini ona onunkini size karışmasın.
Dolum işlemi bittiyse yola devam :)

Evet valla heyecan yaptım biraz benzin deposunu pompacı acmaz mı acaba ben hic acmadm bilmiyorum. Tesekkur ederim cevabınız için

Evet valla heyecan yaptım biraz benzin deposunu pompacı acmaz mı acaba ben hic acmadm bilmiyorum. Tesekkur ederim cevabınız için

Nasıl ya
Arabada bi kol oluyo onu çekince açılabilir
Eski arabamın ise depo kapağı anahtarlıydı anahtarı veriyodum pompacı açıyordu
Bi de yanaşırken depo kapağın hangi taraftaysa o taraftaki pompaya yanaş :)

Daha yakıt deposunun nasıl açıldığını bilmediğin bir arabayı kullanıp nasıl güvenip de yola cıkıyorsun ?

Anahtarla açıldığını biliyorum ama hic acmadım ne alakası var yakıt deposunun acılmasını bilmekle araba kullanmanın simdiye kadar hic kendim doldurmamıstım depoyu. Merak etmeyin cok guzel araba kullanırım

alakası var bence
yolda kalsanız ne yapacaksınız
kullandıgımız arabanın sürekli kullanılacak lokasyonlarını bilmeliyiz.

ilahi konu sahibi, çok tatlısınız ahahah hiç güleceğim yoktu. Ben de benzin almadım hiç eşim doldurur sürekli, ben sürerim ama içeriden fiş alıp dolduran adama verildiğini biliyorum, sizi yönlendirirler zaten.

Arabayi ilk aldigimizda park edip havali havali fulleyin deyip odemeye yonelmistimki pompaci arkamdan hanimefendi depoyu acmadan dolum yapamiyoruz deyip gulmustu tabii ben magmaya dogru inis yaparken nasil aciliyo kardes demistim sessizce arac kullanacak cesaret varmis sizde gerisini halledersiniz .depoyu acmayi unutmayin

Sanırım depo fulluyosun kı küsürat dıyorsun .
Eğer küsurat çıkacaksa bekle benzin dolsun . Fişini al içeriye öyle git ödemeye . Çıkışta da k.kartı slibini pompacıya ver.

Ahahah iste bende böyle seyler olmasın diye bir danısayım dedim zaten tesekkur ederim