• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi ile ev almak....?

smiter

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Nisan 2008
515
24
118
Bursa
kredi ile ev almak istiyoruz..
sizce mantıklı mı o kadar borcun altına girmek?
yani kira verip ev sahibi olmak imkansız ama kira gibi kredi ödemek mantıklı
ama cesaret edemiyoruz...böyle durumda olan var mı?

bence mantıklı canım
hem şimdi kredi faizleride o kadar yüksek değil
biz ilk kredi çektiğimizde 1.65 den çektik şimdilerde 1in altında faizler
1.5 sene filan olmuştu evleneli
cesaret ettik yaparız öderiz dedik girdik bu yola
(tabi biz eşimde bende devlet memuruyuz garanti bir işimiz var)
şimdi 1 senemiz filan kaldı kızımız 4 yaşına gelmeden bir evimiz olacak
mesela arkadaşlarımız arasında yıllardır çalışıp ev veya araba yada birikim yapamamış olanlar var
çünkü genelde birikim yapayım desen olmuyor yapaılmıyor
parayı bir yere bağlamayınca harcanıp gidiyor
hani biraz sıkıntılı oluyor ama sonunda kiradan kurtuluyorsun
evladına bırakacak bir varlığın oluyor vs.

neyse gelir durumunuz nasıl
mesela o ay çok sıkıntı yaşadın ödeyemeyeceksin diyelim
size destek çıkacak birileri varmı (anne baba gibi)

Ben krediyle ev alınmasını uygun bulmayanlardanım.

Bu kredi ne zaman çıktı,almak ne zaman bu kadar kolaylaştı ; insanların borçları daha da arttı, iflaslar oldu v.s

Maddi durumunuz yeterli ve güvenceli bir işiniz varsa gayet mantıklı.Çok taksit olmasın diyorsanız biraz birikim yapıp o şekilde krediye başvurun derim.Sonuçta şu an kredi oranları çok düşük ve zor durumda kalınırsa taksit bekletme gibi olanakları olan bankalar bile var.

Ben de mantıklı bulanlardanım. Özellikle İstanbul gibi, kiraların yüksek olduğu büyük şehirler için.
Çok fazla bir nakit katmadan, kredi ile 14 ay önce 10 sene vadeli aldık, bir kez de aynı banka içerisinde krediyi yapılandırdık.Faizler düştüğü için aylık taksidimiz aşağı yukarı aynı kalmak kaydı ile,1 sene karımız oldu. Şu an 7,5 senemiz var.
Ödediğimiz faiz, kredi ödeyeceğimiz süre boyunca kiramıza hiç zam gelmese bile ödeyeceğimiz kiradan daha düşük, ki 7,5 sene boyunca kiraya zam gelmemesi de imkansız.

eşim mühendis 3 milyara yakın maaşı var
600 kira veriyoruz...arabamız var satılırsa iyi para yapar
2 cocuğumuz var..2 yaşında bir oğlum 7 aylık kızım var suan pek masrafları yok okul olmadığı için
benim babamın durumu iyi biraz destek yapar bize
ama eşimin ailesi vurdumduymaz bişeyler işte
bize dokunmasınlarda ne halleri varsa görsünler...maddi olarak alacaklarımız var zaten onlardan
ev almak kendi evim olsun istiyorum
kira vere vere olmaz bu iş
ayrıca cocuklarıma oda lazım alamıyorum evim müsait değil

eşim mühendis 3 milyara yakın maaşı var
600 kira veriyoruz...arabamız var satılırsa iyi para yapar
2 cocuğumuz var..2 yaşında bir oğlum 7 aylık kızım var suan pek masrafları yok okul olmadığı için
benim babamın durumu iyi biraz destek yapar bize
ama eşimin ailesi vurdumduymaz bişeyler işte
bize dokunmasınlarda ne halleri varsa görsünler...maddi olarak alacaklarımız var zaten onlardan
ev almak kendi evim olsun istiyorum
kira vere vere olmaz bu iş
ayrıca cocuklarıma oda lazım alamıyorum evim müsait değil

Bence düşünebilirsin. Ben de mühendisim, işim garanti değil elbette, kamu kurumunda değilim ama işsiz de kalmam diye düşünüyorum. Eşim de aynı şekilde. O yüzden fazla bir nakit birikimimiz olmamasına rağmen, bi cesaret giriştik bu işe. Arabamızı da satmadık hatta.
Orta ölçekli bir ev alıp onu ödedikten sonra, satıp daha iyisini alma yoluna gidebilirsiniz.

Konunuz içeriği nedeniyle Hiçbir başlığa uymayan yazılara taşındı.

Back