Kredi ile araba almak isteyen eş

Kutusut

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2022
167
110
23
29
100 er bin TL eşim ve ben kredi çektik. Eşim araba istediği için. Yalnız bu fiyatta arabalar çok eski. 20 yıllık arabalar. Üstelik eşim ehliyeti var ama araba kullanmayı pek bilmiyor. Daha hiç arabayı kullandığını görmedim. Birkaç kere arkadaşının arabasını çok kısa kullanmış sanırım. Onun haricinde hiç yok. Bir de ani sinirlenen biri. Ve olumsuz bir durumda çok panik oluyor yersiz. Eli ayağı birbirine dolanıyor. Bu yüzden araba kullanmayacağını düşünüyorum ve güvenemiyorum. Psikoloji hapı da kullanıyor. Ama onu her zaman kullanmıyor düzensiz kullanıyor. Tüö bunlar bir araya geldiğinde 3 sene kredisini ödeyeceğim ve bu parayı heba etmek istemiyorum açıkçası. Hadi malı geçtim bir de kaza yapar da canımıza bir şey olursa düşüncesi var. Evet bazıları da araba almadan öğrenemez diyor. Ama 200 300 bin de benim riske atacağım bir miktar değil 15 bin pira kazanmak için kendimi yırtıyorum işte. Bilmiyorum ben mi evhamlıyım yoksa haklı mıyım sizin fikrinizi almak istedim

O paraya aldığınız araba sanayiden çıkmaz, bir de ona masraf yapacaksınız. Adam kafaya koymuş gibi ama siz dur yapma deseniz duracak mı? Ben size hak verdim. Kredi masrafının yanında sigorta , yakıt eger yaptırırsanız kasko, muayene bir de bu psikolojide birinin yiyeceği cezalar vs vs de eklenecek.

Tamam öğrensin ama ben çocuğumun rızkından kısıp o oyuncak oynasın diye mi vereceğim 250 bin TL'yi

Zaten şu anda eşim maaşını zor yettiriyo öyle olsa ne yapar bilmiyorum

Çekilen parayla başka yatırım yapılacaksaniz bilemem ama arabasız araba kullanmayı ogrenemezsiniz sonuçta . Öncesinde ders alabilir .

Haklısınız.

Tamam öğrensin ama ben çocuğumun rızkından kısıp o oyuncak oynasın diye mi vereceğim 250 bin TL'yi
Çocuğunuza bir şey olsa ya da acil bi durum araba ne kadar önemli. Aslında araba her durumda önemli. Adamda 17 yaşında ergen değil babasından araba kaçıran ergen muamelesi yapıyosun resmen adama:) Boşver alın arabayı tecrübe ettiğinde çok rahat edersiniz. Hatta ilerleyen zamanda sende öğrenirsin.

ailemin arabası vardı hep o şekilde alışmıştım evlenince eşimin yoktu ben baya zorlandım,taksiyle fln hallettik işlerimizi ne gerek var arabaya fln deyip duruyordu, sonra ben araba aldım şuanda esim arabadan inmiyor,arabasız kesinlikle olmuyor,araba ihtiyaç ve çok gerekli,eşimde bilmiyordu simdi bana vermiyor arabamı,zamanla ögrenilir zor bişey değil,ama o paraya nasıl bir araba alınır bilemedim ama kendisi bulmuştur muhtemelen,bide çocugunuz okula başlayıncada işinize yarar bence araba mantıklı

Haklısınız içinize sinmeyen şeyi zorlamış eşiniz o yüzden üzgünsünüz bence krediyi bari altına yatırın araç alınca o kullanacak madem kendi alsın sponsoru olmayın

Bence haksızsınız.
Araba artık lüks değil ihtiyaç .
Adam pratik yapmadan nasıl uzmanlaşacak ?
Ehliyetiniz yoksa ehliyet alıp siz de kullanırsınız .
İlerleyen zamanlarda bu aldığınızı satıp daha iyi bir model de alabilirsiniz.
Arabaya verilen paraya bosa gidiyor diye düşünmeyin , araba da bir yatırım .

Bütün bunları kredi çekmeden önceden düşünmeniz gerekmiyor muydu?

Ben de bu kısmı anlayamadım kusura bakmayın. Madem bunca nedeniniz var neden kredi çektiniz? Şimdi arabaya da donusmezse o durduk yere harcanırsa daha kötü olur. Ya krediyi kapatın madem hemen ya da araba alın. Aksi durum daha kötüye gidecek gibi görünüyor.

Niye ya araba da bir ihtiyaç.
Ben kızımla yalnız yaşıyorum ve arabam olmasa bu oturduğum sapa mahallede o kadar zorlanırim ki.
Araba insana büyük bir özgürlükte veriyor.
Geçen abime iftara gittik, kalktığımızda saat geceyarısıni geçmişti.
Bir kadın ve kiz çocuğu yalnız başımıza o saatte taksi tutmamız ya da otobüs için erken kalkmamiz gerekirdi.
Ama arabamız vardı ve istediğimiz gibi oturduk.
Bu durumda endişe edilecek tek durum araba alınınca eşiniz sizinle paylaşmaya yanasacak mı?
Ben olsam bu duruma daha çok kafa yorardim.

Bence bırakın alsın. Hiç değilse yatırım olmuş olur. Artık kredi çekmeden yatırım yapılmıyor maalesef. Eşiniz de kendi canını düşünüyordur elbet , çok iyi bilmeden trafiğe çıkmaz ve gerçekten arabayı öğrenmek pratik yapmakla alakalı.Araba yoksa öğrenemez ki aldığı iki direksiyon dersiyle. psikolojik ilaç kullanan ve araba süren insan var bir sürü. Bence sakin kalıp desteklemelisiniz , bu eşinizi daha da mutlu edecektir :)

Bence alsın yatırım olur. Kullanmayı da öğrenir merak etmeyin. Yarın bir gün üzerine ekler model de yükseltirsiniz.

Hem ayağınızı yerden keser. Pikniğe, gezmeye kendi aracınızla gitmek güzel bir lüks.

Ya araba oyuncak değil ki ihtiyaç, şimdi arabasız nasıl yapıyorsunuz zor olur mutlaka, nerde yaşıyorsunuz hele de küçük bir şehirde araba kullanmak daha kolay olur, ilk önce ders alır sonra alisir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…