• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kredi ile araba almak isteyen eş

Araba benim için ihtiyaçtır hele evde bir de çocuk varsa. Mesela çevremde ki arkadaşlarımın çoğunluğunun aracı var, bazen çocukları sinemaya, etkinliklere falan götürüyoruz. Eşlerimizi beklemek zorunda değiliz herkes alıyor çocuğunu atlıyor arabasına geliyor. İstediğimiz yere istediğimiz saatte gidip gelmenin rahatlığını yaşıyoruz.

Eşiniz iyi şöför olmayabilir fakat kendi arabası olunca zamanla ustalaşır. Düzenli araba kullanmadan kendiliğinden iyi şöför olmasını bekleyemezsiniz.

E zaten krediyi çekmişsiniz. Para heba olacak demişsiniz ama asıl araba almasanız heba olacak. Ne yapmayı planlıyorsunuz ki o parayla başka? Ben dizi haklı bulmadım. Araba elbette araba olmadan öğrenilmez. Siz de kursa gider öğrenirsiniz zamanla. Eşiniz de süre süre pratik kazanır. Baktınız hiç olmuyor satarsınız. Araba hem yatırım hem ihtiyaç artık

Buradaki asıl mesele ev gelirinin çok düşük olmasında.

Çalışmadığınızı tahmin ediyorum, çocuk büyüyünce ne olacak? Bu işin okulu var kursu var hastaneye götürmesi var.

Ömür boyu arabasız durma şansınız varsa arabayı almayın da öbür türlüsü zor.

Eşiniz pratik yapar öğrenir. Eşinizi bir tarafa bıraktım siz de kursa gidip öğrenebilirsiniz. Hatta çocuk büyüdüğünde daha iyi işe girerseniz o arabayla gider gelirsiniz.

Bence eşinize şart koyun alalım ancak gerektiğinde ikimiz de kullanalım, çocuk hasta olursa veya okuldan acil çağırırlarsa oturup hastaneye götürmek işten gelmeni beklemeyeyim diye.

Bende sizlere katılıyorum.
Herkes 800-900 binlik araçlara binmiyor ki. Günümüzde bu meblağlar karı - koca çalışarak bile kolay ulaşılamıyor. Kaç yıl alır biriktirmesi , kim bilir.
Hele ki ev kira ise, çoluk çocuk var ise vs. bu meblağları birilerinden desteksiz ulaşmak kolay değil.

Araçtan anlayan bir insan, 200 bine de uygun araba bulabilir diye düşünüyorum.
Ayağını yerden keser.
Yani bence de böyle, bi de ilk araba olcakmış illa orası burası sürtülecek küçük kazalar yapacak. Yeni modellerde insanın içi acır masrafı da çok çıkar. Üstelik kasko vs çok masraflı
Kardeşim 500 bin tl ye kadar araba bakıyor bulamıyor, hep sorunlu arabalar var diyor. Kalkıp 1 milyona araba alcak değil insanlar hayatını ona mı bağlasın.
Bizim arabada güneş yanığı var, manuel, koltuklarında ufak tefek deformasyon var. Arka camlar otomatik değil, farlar otomatik yanıp sönmüyor yağmur sensörü yok, bluetooth özelliği, multimedya ekranı, harika bir ses sistemi yok, merkezi kilidi var ama çalışmıyor mesela (yaptırmaya gerek görmedik). Ama tramerde kazası yok, 2.0 motoruyla her yola çıkıyoruz, kliması var, bi de geniş bi araç çocuk arkada koltuğunda, biz önde rahat rahat oturuyoruz. Mtv si çok yüksek değil, muayeneden tek seferde daha geçen ay geçti sıkıntısız ee daha ne işte. Eşim çocuğu okula bırakıp işe gidiyor, haftasonu vs geziyoruz yetiyo işte.
Herkes milyonluk arabaya bincek diye bişey yok

alınmış alınmıştır. zamanında aracın tamamı için kredi çekip 2.el araba almıştık 35 bin tl ye. sonra borcunu bitirip satıp model yükselttik aradaki farkı gene krediyle ödedik. 2 ay önce ilk sıfır aracımızı aldık çok şükür, bayağıdır aklımızda olan bir modeli. bir miktar kredi borcumuz gene var ama bizi zorlamıyor. en başta bu kadar zorlanmasak, bir yerden başlamasak mümkün değil sıfır araba alamazdık şu an. hele ki çocuk varken araba lüks değil ihtiyaç. eşiniz de öğrensin siz de. bence alın.

Haksizsiniz. O kadar parayla ona oyuncak alamam diyorsunuz. Adamin niyeti oyuncak oynamak degil, hobi amacli lüks spor arac da almiyor. Baska turlu nasil ogrenecek? Kimse kendi arabasi olmadan adam akilli ogrenemez arac kullanmayi. Ayrica gozunuzde büyüttüğünüz tutara iyi bir araba alinmasa bile birkac sene icinde iyi ki almisim dersiniz. Cunku o parayla araba almazsaniz harcanir biter buhar olur. Baska neyde degerlendirilir ki? Mantikli dusunmuyorsunuz

Eşinin bir arabasının olması seni niye rahatsız ediyor ki alın ikinizde öğrenin bu kötü bir şey değil. Bizim de şuan yok çocuk olacağı için hemen almak istiyoruz. İhtiyaç yani özellikle çocuklu aileler için.

Back