Kredi çekmek zorunda mıyım ya ?

kimseye demezsen öğrenmez canım
eğer bankada tanıdığı yoksa hesabın hakkında bilgi verilmesi yasak
bilgi verirlerse öğrenir
yada geç ödedim beni kara listeye aldılar dersin
o yüzden kredi puanım düştü
puanım yükselene kadar çekemem dersin
aslında bu ay kredi parasını vermedi geç ödedim ya da ödemedim bu ay diyeyim bari

Mesajlardan görüldüğü üzere siz de anneniz gibi biraz pasif kalıyorsunuz.
Hiç boşuna araba almayın, babanız onu da sattırır size.
Annem beddua etti arabayı satayım diye buraya konu açarsınız. Hatta başlığı şöyle olur :" Ben arabamı satmak zorunda mıyım yaaaa?"

Şuraya yazıyorum: Siz o krediyi çekeceksiniz.

Evet doğru demiş akrabalarınız, babanızın aldatması değil, siz yıkabilirsiniz o evliliği ancak. İnsanlardaki kafaya bak...
Hayatınızı karartmak istemiyorsanız kimin ne dediğine bakmayın, kendiniz için yaşamaya başlayın. Araba mı alacaksınız alın, evden mi ayrılacaksınız ayrılın. Yoksa duygu sömürüsü yapa yapa sonsuza kadar bu sömürü böyle gider. Gerçekten ağır şeyler yaşadıklarınız ama çaresi de bu bana göre. Ne diyeyim, Allah kolaylık ve sabır versin.
ya bunlar yetmiyor severken ayrıldığım nişanlım yeniden nişanlandı o yetmiyor gibi bana aldığı hediyeleri kıza verdi oda yetmedi babam hala ondan alışveriş yapıyor ve o hala babama baba diyor bir de babam ondan ayrıldım diye de bana düşman oldu.

Mesajlardan görüldüğü üzere siz de anneniz gibi biraz pasif kalıyorsunuz.
Hiç boşuna araba almayın, babanız onu da sattırır size.
Annem beddua etti arabayı satayım diye buraya konu açarsınız. Hatta başlığı şöyle olur :" Ben arabamı satmak zorunda mıyım yaaaa?"

Şuraya yazıyorum: Siz o krediyi çekeceksiniz.
ya ben neyden korkuyorum babam bana ah ederse ve tutarsa ben babama asi gelerek günah işlemiş olursam bundan korkuyorum.
Gerçi kredi de günah da neyse.

ya ben neyden korkuyorum babam bana ah ederse ve tutarsa ben babama asi gelerek günah işlemiş olursam bundan korkuyorum.

Baba ve annenin her dediği yapılmaz ki
Yani babanız size "şu adamın koynuna gir, bak sözümü dinlemezsen günah olur" diyemez.
Elinizde internet var, biraz araştırın lütfen.

Baba ve annenin her dediği yapılmaz ki
Yani babanız size "şu adamın koynuna gir, bak sözümü dinlemezsen günah olur" diyemez.
Elinizde internet var, biraz araştırın lütfen.
ya bilmiyorum annem sürekli kuran okuyan bir insan zamanında çok sohbetlere gitti ya ben çok güçlü bir karakterim gerçekten ama ah ve günah işleri işin içine girince sersemliyorum.

ya bunlar yetmiyor severken ayrıldığım nişanlım yeniden nişanlandı o yetmiyor gibi bana aldığı hediyeleri kıza verdi oda yetmedi babam hala ondan alışveriş yapıyor ve o hala babama baba diyor bir de babam ondan ayrıldım diye de bana düşman oldu.
Aşırı yüklemeden beynim hata vermeye başladı vallahi. Etrafınızda aklı başında kimse var mı en azından? Bu nedir ya...
Sizin acilen kaçıp, kurtulmanız lazım o çevreden. Yoksa anneydi, babaydı, eski nişanlıydı derken delirirsiniz.
Bu arada öyle her anne, babanın her ettiği beddua, her ettiği ah tutmaz. Anne babaya her karşı çıkış asilik olmaz, günaha girmezsiniz. Karşınızda haklı, adil insanlar yok ki, bunları düşünüyorsunuz. Sizin yapacaklarınız olsa olsa nefsi müdafaa olur.

Aşırı yüklemeden beynim hata vermeye başladı vallahi. Etrafınızda aklı başında kimse var mı en azından? Bu nedir ya...
Sizin acilen kaçıp, kurtulmanız lazım o çevreden. Yoksa anneydi, babaydı, eski nişanlıydı derken delirirsiniz.
Bu arada öyle her anne, babanın her ettiği beddua, her ettiği ah tutmaz. Anne babaya her karşı çıkış asilik olmaz, günaha girmezsiniz. Karşınızda haklı, adil insanlar yok ki, bunları düşünüyorsunuz. Sizin yapacaklarınız olsa olsa nefsi müdafaa olur.
ay inşallah günaha girmem evden gideyim diyorum kız kardeşim ben sensiz bu evde durmam diyor erkek kardeşim de öyle kalakaldım ya

Baban ne pişkin hem aldatıyor hemde maaşlarınızı istiyor
Annen de ver yavrum mu diyor
Yok artık

Geçen bi konu vardı, kaynı borç istedi diye kredi çekip vermişlerdi de karısı dostuyla kaçmıştı
Babanda aldattığı kadınla yemesin krediyi ?

İlle de yatırım yapacaksan kardeşinle anlaş yap
Babana ne oluyo ?
Kendi ne katıyo size de konuşabiliyo hala

ay inşallah günaha girmem evden gideyim diyorum kız kardeşim ben sensiz bu evde durmam diyor erkek kardeşim de öyle kalakaldım ya
O zaman alın kardeşlerinizi ayrı eve çıkın, zaten bir kardeşiniz çalışıyormuş, geçinip gidersiniz. Benim öyle bir arkadaşım var, baba sorumsuz, şiddet uygulayan bir tip, anne vurdum duymaz... 3 kız kardeşti arkadaşım, ayrıldılar evden, birlikte yaşıyorlar yıllardır.

Baban ne pişkin hem aldatıyor hemde maaşlarınızı istiyor
Annen de ver yavrum mu diyor
Yok artık

Geçen bi konu vardı, kaynı borç istedi diye kredi çekip vermişlerdi de karısı dostuyla kaçmıştı
Babanda aldattığı kadınla yemesin krediyi ?

İlle de yatırım yapacaksan kardeşinle anlaş yap
Babana ne oluyo ?
Kendi ne katıyo size de konuşabiliyo hala
evet okumuştum o konuyu valla beynim eror vermeye başladı ben istemiyorum tarla falan ya

O zaman alın kardeşlerinizi ayrı eve çıkın, zaten bir kardeşiniz çalışıyormuş, geçinip gidersiniz. Benim öyle bir arkadaşım var, baba sorumsuz, şiddet uygulayan bir tip, anne vurdum duymaz... 3 kız kardeşti arkadaşım, ayrıldılar evden, birlikte yaşıyorlar yıllardır.
annem ben sizsiz yapmam ben de geleceğim diyor ama içinden gelerek değil sırf biz evden gidiyoruz diye diyor istemeye istemeye gelecek bizimle bu konu geçince sürekli ağlıyor dayanamıyorum psikolojim bozuldu

yaaa aslında babana güvnesen cok mantıklı 10 sene önce istdanbulda bile yerin olsa dandık bi yerde simdi mütahtler en az 4 daire veriyo peki tarla arsa mı yoksa tarlamı bide yeri nerde
ya evet 2 sene önce çektiğim krediyle 23 bine aldığımız tarla şuan 100 bin lira ama ben babama güvenmiyorum ve ona iyilik yapmak istemiyorum beni hep ağlatıyor

Her türlü günaha giriyorsan çekme. Cok şaşırıyorm böyle konular okuyunca ya allah yardimcin olsun aşağı tukursen sakal yukari tukursen bıyık

X