- 24 Temmuz 2008
- 25.481
- 44.482
-
- Konu Sahibi Cogsicagtir02
1.53 faizle 70 yerineMerhaba arkadaşlar. Bir konuda fikir almak istiyorum. Benim maaşım 16 17 civarı. Araba kredim var 3300(16 ay var bitmesine). Eşya borcuma da 5 bin ödüyorum aylık(12 var bitmesine). Kiram da 1500. Bana aylık kalan fatura yeme içme dışında 3 bin tl para.
Deprem kredisi veriyordu bir kaç banka. Ben yetişemedim çekemedim. Ama suan 1.53 faizle 70 bin kredi çıkıyor bana(36 ay vadeyle).
Sizce bu krediyi çekip aylık ödediğim 5 bin olan krediyi kapatıp aylık 2700 takside mi düşürsem?
Elimde de 18 bin kalmış oluyor. Zaten araba kredim 16 ay sonra bitecek. Yani toplamda kredim 6 bin olmuş oluyor. Suan 8300 ödüyorum.
Aslında biraz birikim yapmak istediğim için kredi çekmek istiyorum. Tabi borcu borçla kapatmak çok mantıklı değil ama fikrinizi almak istiyorum
Şu anda ne alirsaniz kâr. Her seyin fiyati cok hizli bir sekilde ikiye katliyor. Cekin siz o krediyi hic durmayin.İşte o yüzden çekmek istiyorum. Araba kredim bitse o zmaana kadar maasım 25 bini bulur ki 2700 tl zorlamaz beni hem biraz kenara da atmış olurum
araba kredisi faiz oranı ne?Merhaba arkadaşlar. Bir konuda fikir almak istiyorum. Benim maaşım 16 17 civarı. Araba kredim var 3300(16 ay var bitmesine). Eşya borcuma da 5 bin ödüyorum aylık(12 var bitmesine). Kiram da 1500. Bana aylık kalan fatura yeme içme dışında 3 bin tl para.
Deprem kredisi veriyordu bir kaç banka. Ben yetişemedim çekemedim. Ama suan 1.53 faizle 70 bin kredi çıkıyor bana(36 ay vadeyle).
Sizce bu krediyi çekip aylık ödediğim 5 bin olan krediyi kapatıp aylık 2700 takside mi düşürsem?
Elimde de 18 bin kalmış oluyor. Zaten araba kredim 16 ay sonra bitecek. Yani toplamda kredim 6 bin olmuş oluyor. Suan 8300 ödüyorum.
Aslında biraz birikim yapmak istediğim için kredi çekmek istiyorum. Tabi borcu borçla kapatmak çok mantıklı değil ama fikrinizi almak istiyorum
Kesinlikle bana da mantıklı gelmedi hem borç süresini uzatıyor hem de elinde pek fazla para kalmıyor şu zamanda 18bin para değil değmez bence dearaba kredisi faiz oranı ne?
şu anki haliyle 52800 tl borç var
1.53 faizle 70bin çekecesiniz ama borç süreniz uzayacak. 1,5 yıl içinde tüm borcu temizlemek varken bu süreyi 3 yıla çıkarıyorsunuz. bana mantıklı gelmedi
Garantisi var. Yaparımama borcunuz 16 ayda bitiyor hatta eşya borcunuz 12 ay sonra bitiyor
Çok zorlansanız çekin derdim ama elinizde de kalıyormuş zaten.
Bence dişinizi biraz daha sıkın derim.
3 sene boyunca yine borç ödeyip borç yapmayacagınızın garantisi var mı ?
sizin maaş 16/17 bin bandında değil mi ?anlayamadım
Şimdi size az ödeme gibi geliyor ama süreyi uzatıyorsunuz. 16 ay sonra tamamen bitecek kredi borçlarını 36 aya uzatmak niye? Günah /haram konusu ayrı zaten, ona değinmiyorum bileMerhaba arkadaşlar. Bir konuda fikir almak istiyorum. Benim maaşım 16 17 civarı. Araba kredim var 3300(16 ay var bitmesine). Eşya borcuma da 5 bin ödüyorum aylık(12 var bitmesine). Kiram da 1500. Bana aylık kalan fatura yeme içme dışında 3 bin tl para.
vala ben de şu an ailemle yasiyorum ama böyle değil rakamlarBen tek yaşıyorum dışarıya pek harcamıyorum
Allah Allahvala ben de şu an ailemle yasiyorum ama böyle değil rakamlar
ben bu yıl maaşlara fazlla zam gelmeyeceğini düşünüyorum bazi değişiklikler olursa muhtemelen kemer sıkmaya geçilecekİşte o yüzden çekmek istiyorum. Araba kredim bitse o zmaana kadar maasım 25 bini bulur ki 2700 tl zorlamaz beni hem biraz kenara da atmış olurum
Haklı olabilirsiniz. En iyisi çekmeyeyimben bu yıl maaşlara fazlla zam gelmeyeceğini düşünüyorum bazi değişiklikler olursa muhtemelen kemer sıkmaya geçilecek
gelmeyen maasa güvenmeyin bence
Onun dışında ekstra elimde 4 binden fazla kalıyor O yüzden çekmek istedim. Suan 3 bine yakınsa çektiğim zaman 4 binden fazla kalmış oluyor.bence yapma. boşuna 1 buçuk yıl uzatacaksın borçlarını. 18 bin kenara atmak için büyük bir meblağa değil, değmez
tabii ki mantıklı.Hayır kredi çekip borcu kapattığımda 18 bin kalmış oluyor krediden elime. Ve aylık 5 bin ödemem 2700e düşüyor
Çekmiyim mi diyorsunuz yaniborcu kesinlikle borçla kapatmayın derim
biz evliliğimizin ilk başlarında eşimle böyle yapa yapa en sonunda icralık olduk, eşimin maaşından kesinti yapılmaya başlandı
çünkü evet daha düşük faizle çekiyorsun krediyi ama çektiğin o krediyle kapattığın borç sonra bir daha yapılmamak üzere kaybolmuyor ne yazık ki
azıcık sıkın dişinizi 1,5 seneden az kalmış borcunuz onları kapatmaya bakın
yok sakın çekmeyin hiç gerek yok, aylık taksidi azalacak ama süresi uzayacak ödemelerinizin, biz daha yeni yeni toparladık ve açılan dosyaları kapatmaya başladık. her kapanan dosyada bir oh çekiyorum üstümden dünyanın bütün yükü kalkıyor sanki.Çekmiyim mi diyorsunuz yani