• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Krdi'nin parfüm dünyası

bilgilerden arkadaşlar da faydalansın diye buradan yazıyorum:)
bu akşam sevil e gittim ve söylediğiniz parfümlerin bir kısmını dnedim:)
vanitas çok çiçksi geldi bana.addict 2 yoktu addict to life ı denedim koku çok güzel ama benim tnimd kalmadı maalesef.
sizin öneriniz haricinde satışçı arkadaş br de shiseido zen i önerdi.şuan bir kolumda zen bir kolumda sensious var. ikisi arasında kaldım sanırım:(sensious ilk sıktıktan 20 dk onra falan ekşi gibi kokmaya başladı kolumda ama şuan güzelleşti zen ise ilk sıktığım andan itibren aynı ve çok güzel kokuyor.temizlik hissi veriyor insana...ne şekerli ne çiçeksi ikisinin rasında ve çok dengeli olarak tanımlayabilirim.sensious biraz kurabye gibi kokaya başladı ama güzel yani akımı karıştırıyor karar veremiyorum:s

siz hangisini önerirsiniz?satışçı zenin de kalıcı olduğunu söyledi ama sanki uçup gidicekmiş hissi veriyor bana:)sensous daha oturaklı duruyor...

Addict to life kalıcıdır ama diğer koku notaları baskın olduğu için muhtelemen ondan öyle hissetmişsinizdir. Vanitas sevimlidir:) Addict 2 de çiçeksidir. Zen güzeldir evet kalıcılıdır da. Ama bana biraz hafif kalıyor. yani DG light blue, Moschino Hippy fizz gibi bir parfüm hissi veriyor. Ben sensious kullandığım için objektif olamayacağım. Benim iki yıldır favorim döne döne kullanıyorum hatta kışın sensious noir de ekliyorum buna. Sensious kurabiye gibi kokmuyor aslında daha kadınsı bir tarzı var zen'e göre.

Addict to life kalıcıdır ama diğer koku notaları baskın olduğu için muhtelemen ondan öyle hissetmişsinizdir. Vanitas sevimlidir:) Addict 2 de çiçeksidir. Zen güzeldir evet kalıcılıdır da. Ama bana biraz hafif kalıyor. yani DG light blue, Moschino Hippy fizz gibi bir parfüm hissi veriyor. Ben sensious kullandığım için objektif olamayacağım. Benim iki yıldır favorim döne döne kullanıyorum hatta kışın sensious noir de ekliyorum buna. Sensious kurabiye gibi kokmuyor aslında daha kadınsı bir tarzı var zen'e göre.

evet yani kurabiye gibi derken aslında daha ağır gibi kastetmiştim. ağır ama baharat ya da şeker değil baskın kokusu daha farklı daha güzel baharatlı ve şekerli kokulardan..hem ağır hm bir o kadar hafif sensious ve şuan kokladığımda zen e göre daha kalıcı olduğunu görüyorum duyuyorum:)muhtmelen nişanlım da bunu beğenecektir çünkü bana bi kaç sene önc jean paul classique almıştı beğenip kendi:)

sarah jessica parker lovely veya narciso rodriguez edt var mı elinizde varsa fiyatını öğrenebilir miyim ?

Kızlaar nasılsınız yaz geldi artık buraam buram terliyoruz di mi? Temizlik kokulu parfüm zamanları başladı.
Hemen aklıma gelen yazlık kokular

- CK Eternity Moment- CK Beauty
- Dior Addict to life Dior Addict 2
- Chole love -Chole Edp
- Burberry body
-Versace vanitas
- Tresor in love

hadi buyrun siz de ekleyin bakim :42:

selam,epeydir bu foruma girmemiştim.daha önceki mesajlarımda yaz kokuları aradığımı söylemiştim.birçok parfüm denememden sonra

en sonunda dün,lancome d azur aldım.satıcı bayan ilk sıktığında işte bu dedim.yıllardır arayıp bulamadığım koku.

dün akşam eve geldim,sıktım.ilk anlarda hoş bir koku gibi geldi ama sonra hiç koku alamadım.

her seferinde böyle oluyor.çok beğenerek aldıklarım bile bana ağır geliyor.koku orjinal,125 cc 192 tl ye aldım boynerden

yani parfümde bir problem yok.özellikle parfüm uzmanı krdi ve diğer arkadaşlar bu parfümle ilgili görüşlerinizi almak istiyorum.

bir de bana önerebileceğiniz böyle temiz temiz kokan(dove yada nivea krem kokusu gibi)parfüm önerileri olanların yardımlarını bekliyorum.

light blue,gio gibi kokular ferah ama çok keskin.öyle kokular istemiyorum.

çok uzattım ama son olarak istediğim kokuyu şöyle tarif edebilirim.

öyle buram buram gül yada çiçek kokmasın,bu kokular alttan hafif hafif gelsin.

biraz pudra,biraz krem,portakal çiçeği,hanımeli gibi,beyaz gül gibi kokular,üst notalardan gelsin.
baharat ve şekerlli bir koku olmasın.

var mı böyle bir koku?

selam,epeydir bu foruma girmemiştim.daha önceki mesajlarımda yaz kokuları aradığımı söylemiştim.birçok parfüm denememden sonra

en sonunda dün,lancome d azur aldım.satıcı bayan ilk sıktığında işte bu dedim.yıllardır arayıp bulamadığım koku.

dün akşam eve geldim,sıktım.ilk anlarda hoş bir koku gibi geldi ama sonra hiç koku alamadım.

her seferinde böyle oluyor.çok beğenerek aldıklarım bile bana ağır geliyor.koku orjinal,125 cc 192 tl ye aldım boynerden

yani parfümde bir problem yok.özellikle parfüm uzmanı krdi ve diğer arkadaşlar bu parfümle ilgili görüşlerinizi almak istiyorum.

bir de bana önerebileceğiniz böyle temiz temiz kokan(dove yada nivea krem kokusu gibi)parfüm önerileri olanların yardımlarını bekliyorum.

light blue,gio gibi kokular ferah ama çok keskin.öyle kokular istemiyorum.

çok uzattım ama son olarak istediğim kokuyu şöyle tarif edebilirim.

öyle buram buram gül yada çiçek kokmasın,bu kokular alttan hafif hafif gelsin.

biraz pudra,biraz krem,portakal çiçeği,hanımeli gibi,beyaz gül gibi kokular,üst notalardan gelsin.
baharat ve şekerlli bir koku olmasın.

var mı böyle bir koku?

Temiz kokan parfüm olarak benim aklıma hemen bvlgari blv geldi. Cidden bildiğiniz sabun kokusu. Pure poison da güzel sabunsu bir koku. Ben chole love'u seviyorum. Siz sever misiniz bilmiyorum ama temiz pudra kokusu. Hafif çiçek. Burberry body de pudramsı bir koku. CK eternity summer da yaz kokusu temizlik hissi veren güzel bir koku. Ayrıca addict to life, chanel eau fraiche, chole yeni kokusu leau benim bu yaz favorilerim. Bunlara bakın derim. bir de parfüm almadan önce bana sorarsanız ben tedarikçilerime sorarım piyasadan daha uyguna alabiliyoruz biz :12:

hemen cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.azur konusunda sanırım siz de benimle hemfikirsiniz.yani pudra gibi kokmuyor.aslında çok kötüde değil ama,tam istediğim değil.

söylediğiniz parfümlere bakacağım.ama önce bir koklamam lazım.sanırım, açık parfümler de aynı kokuyu yakalayamam. (kokuyu anlamak açısından)

tekin acar veya sevil de bir bakmam lazım kokulara.

mesela siz, parfümleri almaya nasıl karar veriyorsunuz.

ben kokusunu denemek sitediğim parfümleri,satıcı bayana söylüyorum.o da bileğime ,dirseğime,elime,koluma parfümleri sıkıp aklımı iyice karıştırıyor.:37:
mağazadan çıkarken,5-6 koku birbirine karışmış olarak çıkıyorum.kağıtlara sıkınca da hangisi hangisiydi şaşırıyorum.

hepsi için birer gün mü ayırmalıyım?

hemen cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.azur konusunda sanırım siz de benimle hemfikirsiniz.yani pudra gibi kokmuyor.aslında çok kötüde değil ama,tam istediğim değil.

söylediğiniz parfümlere bakacağım.ama önce bir koklamam lazım.sanırım, açık parfümler de aynı kokuyu yakalayamam. (kokuyu anlamak açısından)

tekin acar veya sevil de bir bakmam lazım kokulara.

mesela siz, parfümleri almaya nasıl karar veriyorsunuz.

ben kokusunu denemek sitediğim parfümleri,satıcı bayana söylüyorum.o da bileğime ,dirseğime,elime,koluma parfümleri sıkıp aklımı iyice karıştırıyor.:37:
mağazadan çıkarken,5-6 koku birbirine karışmış olarak çıkıyorum.kağıtlara sıkınca da hangisi hangisiydi şaşırıyorum.

hepsi için birer gün mü ayırmalıyım?

üçten fazla koku denemeyin derim ben. 6-7 olunca insanın kafası karışıyor unutuyor öyle yapmayın iki bileğinize bir de dilerseniz bir tane elinizin üzerine sıkın çıkın birkaç saat sonra en çok beğendiğinizi ayrıca gidip bir kez daha deneyin. İki bileğinize . Sizi rahatsız etmiyor ise, kalıcılığını sevdiyseniz durup durup kendinizi koklayasınız varsa o parfümü alın. Ama almadan bi bana sorun:34:

canım cevabın için teşekkürler.

senin önerdiklerinden,bulgarı bvl,chole ve burbery body i denedim.hepsinde de çiçek ve dip notalarda baharat kokusu aldım.

bugün de sevil parfümerideydim.kız,bana direkt olarak tous touch diye bir parfüm sıktı.ilk sıktığında hoşuma gitti ama 2-3 saat sonra koku diye birşey kalmadı.

diğer kolumada lancome trasör(parfümün adını yanlış yazmış olabilirim):9:o da hoş bir kokuydu.

ama o da tam benim aradığım bir koku değildi.ben sabun kokusu derken ,nive ve dove un klasik kokularından bahsediyorum.hani beyaz lacivert kutusu olan sabunları

deodorantını kullanıyorum ama kalıcı değiller.

ya da bu parfüm olayı bana göre değil.yani üst notalar iyiyse,orta ve alt notalarda problem çıkıyor.baharat ya da yoğun çiçek kokuları sevmiyorum.

hep temiz koksun,böyle dustan yeni çıkmış gibi ferah ferah olsun istiyorum.bilmiyorum yurtdışında mısınız ?clean diye bir parfüm varmış.onunda birkaç çesidi var.

temiz çamaşır kokusu gibi kokuları var.onları deneme şansım olmadığı için sipariş veremedim.

bana da yardım edermisiniz ?

Eki Görüntüle 459200

istediğim parfüm bu ama bunu bulamıyorum bunun kokusuna yakın kokulara bakacağım araştırdığım kadarıyla

Notalari: Plum( erik), karabiber, vanilya, Black Current Blossom( siyah yaprakli cicekler) ,Damson(murdum erigi), Amber, ylang ylang, Cistus( menekseye benzeyen bir Akdeniz ve Kuzey Afrika bitkisi), Sandalwood(sandalagaci), misk.

sekerli bir meyve-amber kokusu ve biraz Vanilya,karabiber ve misk kokusu böyle fısfıslı değil tıpa gibi kapağını açıyon onla sürüyon edt olmasına rağmen kalıcılığı çok uzun ama aynısını bulamıyorum :19::19::19:

canım cevabın için teşekkürler.

senin önerdiklerinden,bulgarı bvl,chole ve burbery body i denedim.hepsinde de çiçek ve dip notalarda baharat kokusu aldım.

bugün de sevil parfümerideydim.kız,bana direkt olarak tous touch diye bir parfüm sıktı.ilk sıktığında hoşuma gitti ama 2-3 saat sonra koku diye birşey kalmadı.

diğer kolumada lancome trasör(parfümün adını yanlış yazmış olabilirim):9:o da hoş bir kokuydu.

ama o da tam benim aradığım bir koku değildi.ben sabun kokusu derken ,nive ve dove un klasik kokularından bahsediyorum.hani beyaz lacivert kutusu olan sabunları

deodorantını kullanıyorum ama kalıcı değiller.

ya da bu parfüm olayı bana göre değil.yani üst notalar iyiyse,orta ve alt notalarda problem çıkıyor.baharat ya da yoğun çiçek kokuları sevmiyorum.

hep temiz koksun,böyle dustan yeni çıkmış gibi ferah ferah olsun istiyorum.bilmiyorum yurtdışında mısınız ?clean diye bir parfüm varmış.onunda birkaç çesidi var.

temiz çamaşır kokusu gibi kokuları var.onları deneme şansım olmadığı için sipariş veremedim.

clean biliyorum. Bir ara geliyordu ama artık yok maalesef. Yok yurtdışında değilim. Elizabeth Arden green tea lotus denediniz mi? Ya da Issey Miyake a scent edt... EDP değil özellikle edtsi saf temiz çiçek temizlik gibi. Green tea lotus da öyle başka da aklıma bişey gelmiyor şimdilik:50:

bana da yardım edermisiniz ?

Eki Görüntüle 459200

istediğim parfüm bu ama bunu bulamıyorum bunun kokusuna yakın kokulara bakacağım araştırdığım kadarıyla

Notalari: Plum( erik), karabiber, vanilya, Black Current Blossom( siyah yaprakli cicekler) ,Damson(murdum erigi), Amber, ylang ylang, Cistus( menekseye benzeyen bir Akdeniz ve Kuzey Afrika bitkisi), Sandalwood(sandalagaci), misk.

sekerli bir meyve-amber kokusu ve biraz Vanilya,karabiber ve misk kokusu böyle fısfıslı değil tıpa gibi kapağını açıyon onla sürüyon edt olmasına rağmen kalıcılığı çok uzun ama aynısını bulamıyorum :19::19::19:

bu koku ne ki adı ne :44:

Back