• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpssye hazırlanan yeni gelinler yemek, eş, temizlik nasıl yetişiyorsunuz?

Hem de düzenli git gerekirse eşin de ev işi yapsın ya da az dağıtsın en azından

Diyelim ki gün 12 saat bunun 8 saatinde dahi aralıksız çalışılmaz

Her gün altı saat çalışmaya 6 saat de eve yeter

Akşam 8 sonrası da eşe
Aslında ona kpss ciddi sekilde calısıyorum desem yardım eder işlere fakat söylemek istemiyorum beklentye girmesin istiyorum kimse hatta kimseye söylemedim calıstıgımı eşim de sadece göz ucuyla baktıgımı sanıyor .ama güzndüzleri ne videolar izliyorum bilmiyor tabi :) dediğiniz saatleri oturtsam cok iyi olur yoksa programsız plansız zor

Her gün 15-20 dakika evi toparlayıp işleri biriktirmeyin. Haftasonu büyük temizliğinizi yapın. Bir zahmet eşiniz de yardım etsin.
2 köpekli, çalışan hamile biriyim evim hep tertemiz bu yontemle.

Maşşalah siz baya azimliymişsiniz odaklanmak galiba burda önemli olan. sizin kadar calısamıyorum ben
Bakmayin bende ilk yil calismadim evlilik heyecaniydi gezme tozmaydi derken salladim.ikinci sene bu sekilde calistim.siz o hataya dusmeyin hazir bebek yokken ne yaparsaniz yapin

Hafta içi iş
Saat 6'da eve gel, yemek ye topla, çay demleyip 9 gibi derse oturur 12'ye kadar çalışırdım.

Hafta sonu
cumartesi --10,30 gibi kalk
12ye kadar çamaşırları yıka, kahvaltı et, topla, evi sil süpür saat oldu 2
sonra ders. Akşam yemeğine kadar
Pazar--- ütü+ders kalırdı. Ben de yeni evliydim.

Bu arada, pratik el süpürgeleri şarjlı olanlar hayat kurtarıcı. Gözünüze batan yerleri 2 dk da temizleyebilirsiniz.

Yemek genelde fırın yemeği çok kolay oluyor. Sebzede kolay. E düdüklüde var. 1 saate çorba ana yemek pilav hazır. Çamaşırıda yemeği yapmaya başlarken atarsın. Yemek bitiminde oda bitmiş olur. E bulaşık için zaten makina var. Maksimum güzel bir mutfak toplama suresi yarım saat. Temizliği de hafta da 1 ayrıntılı, 2 kerede süpürme ve toz olarak yaparsın. 8 saat uyusan 16 saatin boş. Şu söylediklerimi hergün yapsan 4 saatini almaz. Nasıl vakit yetmiyor ki? Ben şuan 1.5 yaşında kızımla yapıyorum. Dersede vaktim kalıyor.

kpss topiklerini okuyun

genelde benim bu konulara yaptığım yorumları okuyun

özetle 2016 KPSS lisanstan 88 aldım

evli çocuklu çalışan bir kadın olarak

evdeki işlerle yorulma lüksünüz yok bu işi istiyorsanız

sabah kalkıp kütüphaneye gidin

ev işi ile zaman öldürmeyin

çamaşır dediğin bizim çocuklu evde bile iş sayılmaz

haftada rahat 10 makine yıkanır da atıyorsun yıkıyor kurutma makinem var kurutuyor

tıkıyorsun dolaba oldu bitti

gereksiz ayrıntılı işlere bulanmayın

basit pratik yaşayın

örneğin eviniz ne kadar kirlenebilir ki

adam işte zaten siz de kirletmezseniz haftada bir temizlik fazla bile gelir

yemek dediğiniz de maksimum bir saat sürer ziyafet sofrası değil ki aile sofrası bu sevginizi koyun yeter
Masallah calisan cocuklu bir kadin olarak 88 puan. Cocuklarla nasil ders calistiniz ben yenek yapmayi birak yiyemiyorum ki. Cocuk mu buyuk yoksa uslu? Ya da ilgilenen biri mi var?

Masallah calisan cocuklu bir kadin olarak 88 puan. Cocuklarla nasil ders calistiniz ben yenek yapmayi birak yiyemiyorum ki. Cocuk mu buyuk yoksa uslu? Ya da ilgilenen biri mi var?

Çocuk o Zaman anaokulu çağındaydı

8-18 çalışmıyorum kendi işim var

Gündüz kursa gittim akşam çocuk ve eşle ilgilendim gece de 2 ye kadar çalıştım vs vs

Bu arada yaşım da 36 idi yani mat görmeyeli 20 yıl olmuştu

Ben kpss degil fakat 1 yıl mali müşavirlik sınavına çalıştım eşim asker bir de ütüm vs gelenim gidenim oluyordu üstüne çocuk problemimiz oldu dikkatim dağıldı Vs ama eşim işe giderdi sabah ben evi toplar öğlen 10 12 arası konu çalışırdım sonra mola verip yürüyüş yapar gelir yemeğimi yapar eşimi beklerdim akşam eşimle vakit geçirip eşim uyuduktan donra kalkar sessizden sabah 5 E kadar çalışırdım.Hergün Hergün bu şekilde 1 yıl devam ettim.Doktora git gel 2 düşük yap kürtaj ol derken yine kendimi toparladım sabahlara kadar çalıştım.Bir yandan yemek yaptım geceden hem de ders ve soru çözdüm.Gece çalışması daha iyi oluyor

Canım ben üniverste sınavına girdim bir çocugum varken.Kazandım önlisans aöf ye kayıt yaptım.
Aöf de maddi durum kötüye gitti işe girdim bir dk bile boş zamanım yoktu yarıda bırakmak zorunda kaldım.
İstersen her şey yaparsın kpss ye de girdim çok yüksek değil ama 72 aldım düzenli çalışamamıştım küçük bebegim vardı çünkü.
Çocuk olunca daha zor ama evde iş yemek yapmak bir şey değil.
Gerekirse çalışan bayanlar gibi akşamdan hazırla basit menüler yap büyük temizlik için 1 gün ayarla ya da tutabilirsen yardımcı tut.
Sabah erken kalk boş zihinle çalışabilirsin.Sonra işlerini hallet

Ben kpss ye degilde baska bir programa hazirlaniyorum,(yurtdisinda yasiyorum online program okuyorum)bunu dort cocukla yapiyorum benim icin cok cok zor hatta herkez altindan kalkamam saniyor ama kor topal idare ediyorum edicemde...Sen benden avantajlisin birincisi cocuk yok cocuksuz bir evin temizligide duzenide kolay oturtulur...gununu iyi planla olabildigince hizli ve pratik ol ve erkeb uyan basarisinin sirri erken uyanman ve sistemli olman duzenini oturtursan ve buna uyarsan her isin ustesinden gelirsin evelallah...

Şimdi şöyle bir durum var evim çok büyük ve eş kişisi çocuk gibi cıkardıgını kaldırmaz her iş bende o çalıştıgı için birde zamanında babamın evinde hiçbir şeye elimi sürmediğim icin hemen yoruluyorum
Es kişisini sıfırdan eğitmeye ne dersiniz?:KK45:

Geleceğin mi önemli hergun temizlik yapmak mi. Kendine ders programı yap günlük hedef koy. Bugün surayi bitiricem vs diye. Ayrıca sen bu kadar dert ediyorsun eşini niye rahata aliştiriyorsun. Çalışıyor diye cikardigini ortaya bırakmasi gerekmiyor. Bunlar dışında camasir kurutma makinası mutlaka edin. Çok gerekli ise yarayan bisey . 1 gunde tüm çamaşırlarını yıkayıp kurutup dolaba koyabilirsin

Ben hem dediklerinizi yapıyorum hem de dışarıda çalışıyorum. Bence sizinki psikolojik.. Ders çalışmamak için beyin böyle saçmalıklar yapabiliyor. Motive olmanız lazım.

Eşinizin çıkardığı kıyafeti bile siz topluyorsanız, yorulursunuz elbette. Neden işleri birlikte yapmıyorsunuz?

Eşiniz çalışıyor tamam, iş bölümünü de anlarım ama sizin de ders çalışmanız gerekiyor. Bu da nereden baksanız işte çalışmak kadar yorucu.

Back
X