• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kpssye hazırlanan yeni gelinler yemek, eş, temizlik nasıl yetişiyorsunuz?

Hesappasif

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2016
2.405
3.366
133
Çok uzun oldu başlık :) neyse nasıl yetişiyorsunuz yeni gelinim önlisansa giricem evim çok müsait calismak için cocuk yok kv vs cevremde kimse yok .ama bazen yemek temizlik camaşır vs yorgun düşüp çalısamıyorum vicdanımda rahat etmiyor siz nasıl yöntemler uyguluyorsunuz ??

Laf sokmak degıl kesınlıkle, bende ıkı kısının yemegı camasırı temızlıgı nasıl yorgun dusuruyor onu merak edıyorum?
Şimdi şöyle bir durum var evim çok büyük ve eş kişisi çocuk gibi cıkardıgını kaldırmaz her iş bende o çalıştıgı için birde zamanında babamın evinde hiçbir şeye elimi sürmediğim icin hemen yoruluyorum

Laf sokmak degıl kesınlıkle, bende ıkı kısının yemegı camasırı temızlıgı nasıl yorgun dusuruyor onu merak edıyorum?
İlk basta bu zor geliyor
Sonra gebelik çocuklar bir iki derken
Yeni evliyken boş gecen zamana yanıyor insan
Konu sahibi pzt temizlik çamaşır ve üç çeşit yemek
Salı crs ders
Pers iki çeşit yemek ders
Cuma ders
Cts yüzeysel temizlik
Pazar tatil

Şimdi şöyle bir durum var evim çok büyük ve eş kişisi çocuk gibi cıkardıgını kaldırmaz her iş bende o çalıştıgı için birde zamanında babamın evinde hiçbir şeye elimi sürmediğim icin hemen yoruluyorum

bılmıyorum, zor gelıyorsa zordur heralde ama belkıde cok sıtemekle ılgılı. KPSS yada baska sınava cok konsantre calısanız dıger ıslerı gozunuz gormez belkıde. Yada zamnalama yapıp çalısın, hergun bellı saatler arası baska bısey dusunmeyın gıbı.

Vallahi bende aynı durumdayım İnanın zannettiğinizden cok daha zor oluyor..

Üniversite dolayısıyla pek ev işi pratiklik olmuyor bizde. Evlendikten sonra bir anda her gün yemek yapma zorunluluğu sürekli çıkan çamaşır ve dağınıklık insanın zamanını baya bi alıyor.

Üstelik ders çalışmak dinlenmiş bir beden istiyor o yüzden hem ev işi hem ders ağır geliyor.

Bende cok zorlanıyorum açıkcası konu sahibi öğlene kadar yemeğini yap evi topla sonra çalış tabi biraz erken uyanmak gerekiyor.

bılmıyorum, zor gelıyorsa zordur heralde ama belkıde cok sıtemekle ılgılı. KPSS yada baska sınava cok konsantre calısanız dıger ıslerı gozunuz gormez belkıde. Yada zamnalama yapıp çalısın, hergun bellı saatler arası baska bısey dusunmeyın gıbı.
Genelde gündüz çalışıyorum eşim yokken cünkü aksam yemek bulaşık meyve kahve cay eşimin istekleri hiç bitmez ama gündüzleri de az geliyor bana saat olarak çalışanlar varsa onlar nasıl yapıyor merak ettim doğrusu

Ben de bunu anlamıyorum.
Çamaşır denen şey makineye at yıkanıyor. Asıp toplayıp yerleştirmek mi yoruyor yani?

Ayrıca 2 kişinin yaşadığı ev kirlenmez her gün sil süpür olmaz. Ben haftada 1 süpürge açardım ev tozlanmıyordu bile çocuk yokken..
Yemek dediğin de her gün baklava, börek, mantı açmıyorsan o kadar yormaz. Bence kendini kandırma iş değil seni yoran ders çalışma zorunluluğu..

kpss topiklerini okuyun

genelde benim bu konulara yaptığım yorumları okuyun

özetle 2016 KPSS lisanstan 88 aldım

evli çocuklu çalışan bir kadın olarak

evdeki işlerle yorulma lüksünüz yok bu işi istiyorsanız

sabah kalkıp kütüphaneye gidin

ev işi ile zaman öldürmeyin

çamaşır dediğin bizim çocuklu evde bile iş sayılmaz

haftada rahat 10 makine yıkanır da atıyorsun yıkıyor kurutma makinem var kurutuyor

tıkıyorsun dolaba oldu bitti

gereksiz ayrıntılı işlere bulanmayın

basit pratik yaşayın

örneğin eviniz ne kadar kirlenebilir ki

adam işte zaten siz de kirletmezseniz haftada bir temizlik fazla bile gelir

yemek dediğiniz de maksimum bir saat sürer ziyafet sofrası değil ki aile sofrası bu sevginizi koyun yeter

Üniversite dolayısıyla pek ev işi pratiklik olmuyor bizde. Evlendikten sonra bir anda her gün yemek yapma zorunluluğu sürekli çıkan çamaşır ve dağınıklık insanın zamanını baya bi alıyor.

Üstelik ders çalışmak dinlenmiş bir beden istiyor o yüzden hem ev işi hem ders ağır geliyor.

Bende cok zorlanıyorum açıkcası konu sahibi öğlene kadar yemeğini yap evi topla sonra çalış tabi biraz erken uyanmak gerekiyor.

Bence Üniversite dolayısıyla ev ısıs baya pratık oluyor. Gunumuz evlerı cok dolu sanırım bırsuru ıs cıkarıyor. hele yenı gelın evlerı.
Bır esım bır ben evde olsak, ustune calısmasam hele bırde cocuk olmasa evde ne yapacagımı sasırırdım gıbı gelıyor nedense.

Bende zorlanıyorum valla erken 10da kalkıyorum kahvaltı vs eşim öğlen 12 de gidiyor aksam 6 da geliyor hadi 1 e kadar işleri hallet videomu izlesem ders tekrarımı yapsam şaşırıp kalıyorum yemekde var ne yapsam bazen iki günlük yemek yapıyorum

kpss topiklerini okuyun

genelde benim bu konulara yaptığım yorumları okuyun

özetle 2016 KPSS lisanstan 88 aldım

evli çocuklu çalışan bir kadın olarak

evdeki işlerle yorulma lüksünüz yok bu işi istiyorsanız

sabah kalkıp kütüphaneye gidin

ev işi ile zaman öldürmeyin

çamaşır dediğin bizim çocuklu evde bile iş sayılmaz

haftada rahat 10 makine yıkanır da atıyorsun yıkıyor kurutma makinem var kurutuyor

tıkıyorsun dolaba oldu bitti

gereksiz ayrıntılı işlere bulanmayın

basit pratik yaşayın

örneğin eviniz ne kadar kirlenebilir ki

adam işte zaten siz de kirletmezseniz haftada bir temizlik fazla bile gelir

yemek dediğiniz de maksimum bir saat sürer ziyafet sofrası değil ki aile sofrası bu sevginizi koyun yeter
Tebrik ederim çok iyi bir puan benim eşim öğretmen haftasonu evde öğlen 12 ye kadar evde yani genel olarak evde cok zahmetli bir insan o yüzden iş çıkıyor ve bende titiz oldufum için içim hiç rahat etmiyor hergün her yeri çamaşır suyuyla silmek istiyorum biraz daha k rahat olmam lazım galiba önerdiğiniz topiklere bakocam mutlaka teşekkür ederim güzel yorumunuz için ♡♡

Tebrik ederim çok iyi bir puan benim eşim öğretmen haftasonu evde öğlen 12 ye kadar evde yani genel olarak evde cok zahmetli bir insan o yüzden iş çıkıyor ve bende titiz oldufum için içim hiç rahat etmiyor hergün her yeri çamaşır suyuyla silmek istiyorum biraz daha k rahat olmam lazım galiba önerdiğiniz topiklere bakocam mutlaka teşekkür ederim güzel yorumunuz için ♡♡

Her gün çamaşır suyu mu

Can'ına yazık

Kütüphane barsa kesinlikle git

Hatta varsa dershaneye git

Disiplin olur diğer çalışanları görür boşa Zaman geçiremezsin

Kütüphane bilmiyorum valla arastırmam lazım yeniyim bu şehirde de varsa gideyim en iyisi disiplin şart dogru söylüyorsunuz

Ilk evlendigimde bende sizin gibiydim.sabah 6 da uyanir esimle kahvalti yapar onu ise gonderdikten sonra baslardim.oglen 1 saat ara verirdim hergun temizlik yapmazdim.haftada 3 defa falan.saat 5 gibi ara verirdim yemege baslardim.esim gelirdi yemekten sonra saat 7.30 ta tekrar baslar 10 da bitirip uyurdum.cay kahve saatlerini de 10 dklik molalarda yapardim.esim cok anlayisliydi bana cok yardimci oldu saolsun

Her gün çamaşır suyu mu

Can'ına yazık

Kütüphane barsa kesinlikle git

Hatta varsa dershaneye git

Disiplin olur diğer çalışanları görür boşa Zaman geçiremezsin
Kütüphane bilmiyorum valla arastırmam lazım yeniyim bu şehirde de varsa gideyim en iyisi disiplin şart dogru söylüyorsunuz

Ilk evlendigimde bende sizin gibiydim.sabah 6 da uyanir esimle kahvalti yapar onu ise gonderdikten sonra baslardim.oglen 1 saat ara verirdim hergun temizlik yapmazdim.haftada 3 defa falan.saat 5 gibi ara verirdim yemege baslardim.esim gelirdi yemekten sonra saat 7.30 ta tekrar baslar 10 da bitirip uyurdum.cay kahve saatlerini de 10 dklik molalarda yapardim.esim cok anlayisliydi bana cok yardimci oldu saolsun
Maşşalah siz baya azimliymişsiniz odaklanmak galiba burda önemli olan. sizin kadar calısamıyorum ben

Hem de düzenli git gerekirse eşin de ev işi yapsın ya da az dağıtsın en azından

Diyelim ki gün 12 saat bunun 8 saatinde dahi aralıksız çalışılmaz

Her gün altı saat çalışmaya 6 saat de eve yeter

Akşam 8 sonrası da eşe

Back
X