- 13 Aralık 2009
- 10.762
- 1.987
- 448
- 38
bir de evlenip eş durumundan doğu görevinden yırtmak gibi bir durum olmaz dimi?
bu arada sen nerede görev yapıyorsun? doğu sayılıyor muorası?
canım eğer kadrolu olursan ve eşin işte gerekli çalışma koşullarını taşıyo olursa, doğu görevinden kurtulmazsın ama muaf olursun. yani eşnle ayrılırsan yeniden doğu görevine gönderirler. sözleşmeliysen gene eş durumu oluyor ama daha önce de dediğim gibi açık olan okullar az gösteriliyor. mesela benim arkadaşım geçen sene geldi bizim okula eş durumundan sözleşmeli kendisi. gebzede ona bir tek bizim okul açıkmış, ama o da kadrolu olan arkadaşlarından da bakmasını rica etmiş, kadrolu olanlara 10 a yakın okul açıkmış bizim ilçede.
bu arada ben gebzedeyim. okulum hala doğu görevi sayılan bi okul, ama yeni çıkan yönetmelikle bizim zorunlu hizmetimiz affedildi :) yani bitirdik sayılıyoruz, normalde daha 3 yıl vardı benim zorunlumun bitmesine, :)
Ya şimdi nasıl oluyo bu eş durumundan tayin ben hiç bilmiyorum bu işleri,
Şimdi ben sözleşmeli ya da kadrolu olarak bir ile atandım diyelim,
Orda ne kadar kalmam şart,
Eşimin yanına gelmek istesem hemen göreve başlamadan mı gelebiliyorum,
Yoksa belli bir süre atandığım yerde kalmam şart mı?
Bilen biri açıklarsa bunu çok sevinirim...
kadrolu olarak atanırsan ilk sene zaten aday öğretmen oluyosun ve adaylığın kalkmadan hiçbir şekilde tayin isteyemezsin eş durumundan bile. yani kadrolu atanırsan 1 seneni tamamlaman gerek. 1 sene sonunda tayin dönemi geldiğinde evliysen ve eşin gerekli şartları taşıyorsa ki bu şartlar atama ve yer değiştirme yönetmeliğinde yazar, o zaman tayini isteyebilirsin.
sözleşmelilerde adaylık durumu yok, yani onlar kadrolu olana kadar aday bile sayılmıyolar. ancak kadroya geçince adaylıkları başlamış oluyo. ve atandıkları zaman eş durumu isteyebilmk için beklemeleri gerekiyo mu bilmiyorum. ama yeni yönetmelikte buna dair de bilgi vardır mutlaka.
şimdi şöle bi baktım da sözleşmelilerde de başladığı görev yerinde 1 yılı doldurmuş olması gerekiyormuş eş durumu isteyebilmesi için.
merhaba sevgili ögretmenlerim :)
konuyu görünce şöyle bir okuyayım dedim ama resmen korktum şu anda! 2011 de giricem ben de nasipse. Öğretmen lisesi çıkışlı olduğum için eğitim derslerini 2 kere aldım sayılır. türkçe coğrafya da iyi olur diye düşünüyorum ama hepimizin kabusu MATEMATİK :)
Öss ile bir kıyaslama yapabilir misiniz? 2007 de öss ye girdim ve 30 Matematikten 18 yapabildim. (şıklardan deneye deneye)
Kpss mat. daha mı zordur?
6 sene oldu ben matematik görmeyeli.nasıl yapayım ki!
En iyisi ben bu sene yani son sınıftayken başlayayım... Girecek olan herkese başarılar dilerim :))
demi ya hocam ingilizce sorsunlar bize matematiği alsınlar ezber soruları da alsınlar hatta yerine ingilizce de zorlasınlar...
bir de sizce hiç alt yapı olmadan,sıfırdan başlayarak 7-8 ayda bu sınav kazanılır mı?
yoksa boşa mı kürek çekiyorum
bir de evlenip eş durumundan doğu görevinden yırtmak gibi bir durum olmaz dimi?
bu arada sen nerede görev yapıyorsun? doğu sayılıyor muorası?
hocam senin eğitim neti iyi bence benim 85 gyk da 88 bunlarla ne olur bilemiyorum ama hayırlısını diliyorum..senin gyk kac?
hocam ilk Bölümü Batırdım Bende, 77 gk-gy netim var.. senin netlerin de çok iyi. inşallah toplar valizimizi gideriz eylülde...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?