- 13 Aralık 2009
- 10.762
- 1.987
- 448
- 38
tebrik edrim seni..
çok iyi bir puan..yardımcı olursa sevinirim. ben zaten çok kaynak görmeye çalışıyorum.bitremiyorum bir kaynagı asla ama yarım yamalak da olsa çözüyorum..
22 net de çok iyiymiş dilciye göre..
matematiğin dilcilerde ortalaması düşük oldugundan katsayıları çok mu yüksek oluyor?
ben de hiç bir kaynağımı bitirmedim, bi çoğu ölece kaldı, hatta hala arada sırada çözüyorum eğitim konularını unutmamak içinama farklı farklı kaynaklardan farklı tarzda sorular çözmüş olmanın baya faydasını gördüm ben sınavda.
matematikle ilgili olarak şunu söyeleyebilirim. matematiğin m'sini bile hatırlamıyordum. dersaneye de sırf mat. için yazıldım ama mat. öğretmeni kötü çıktı, mat. derslerine gitmedim hiç kafam daha da karışmasın diye. en basit konusundan başladım evde çalışmaya, doğal sayılar falan :) bi de problem soruları işte, en çok problem sorusu çıkıyo, bi de geometriden yine en basit olan konulara baktım. bütün o 1 sene boyunca slogaım şuydu (msn deki iletim bile oydu 1 sene boyunca :) Matematiği Seviyorum!
ben bunu yapabilirim diye motive ettim hep kendimi, sora bi baktım ki harbiden yapıyorum, yaptıkça motivasyonum ve yapma isteğim de arttı doğal olark ve 22 nete ulaştım sınavda :lepi:
bize getirisi gerçekten çok, çünkü birçok dilci nasılsa mat. yapamam diye matematiği atıyo bi kenara diğerlerine yükleniyo. ee o zaman noluyo büyük çoğunluk eğitim, ve sözel kısmı sizinle eşit durumda yapmış oluyo, bu durumda eğer siz mat yapmışsanız onları solluyosunuz :lepi:
biraz uzun oldu ama şöle diyim, sınavda benim eğitimden 84 netim çıktı (ilk girdiğim denemede bile 90 net yapmışken) bi başka arkadaşımın 95 civarıydı eğitim neti, sözel kısmımız birbirine çok yakındı ama ben de mat vardı 22 net :lepi: o 76 puan aldı ben 85 :lepi:
aslında matematik benim dilciye göre fena değil. geometri hariç.. salaklık yaptım ben ve geometri ile çok inatlaştım,bolca zaman kaybettim yani ama hala durum vahim.
bu arada sevmek çok önemli o kısma yürekten katılıyorum. ben matematiği çok seviyorum. zihinsel egzersiz benim için. umarım sınavda beni şaşırtmaz..
benim en büyük sorunum eğitim bil. olacak sanırım. ilk başta ne olacak 100ün üzerinde yaparım diyordum ama şimdi içine girince 70-80 bile imkansız gibi geliyor.bu arada ben dersaneye g,tmiyorum acaba eğtim bil. için dersane faydalı olur muydu?
sana soracaklarım şöyle; anayasada zorlanıyorum. önerin var mı?
tarihten hangı kaynaklara baktın?
gdmt..
sen bilirsin kesin.atananların matematikten net ortalaması kaç sence? kabaca tahmin..
eğitim için dersaneye gitmeye gerek yok bence, kendin oku ve bol bol test çöz yaparsın, belki bi ölçme - değerlendirme de kafan karışabilir, çünkü o konularda işlemler falan devreye giriyo, sadece okumak yetmiyo, onun dışındaki bütün konuları okuyarak test çözerek haledersin, ve hiç endişelenme gittikçe artar netin, ben girdiğim son denemelerde 1-2 yanlışa kadar gelmiştim.
anayasa için öncekinde de dediğim gibi şimdiden okumaya başla ama önemli yerlerin altını çizerek. ve daha sonra sınava 1 ay kala falan her gece yatmadan o çizdiklerini oku. inan gece yatmadan önce okunanlar daha iyi akılda kalıyo.
tarih için aralarında bağıntı kurarak anlamaya çalış, öenmli olaylar için kendince şifreler oluştur. ben mesela öyle bi kitap almıştım şifreli tarih diye bi kitap. bi örnek veriyim kitaptan:
Balkan Savaşları sonunda kaybedilen yerler...
TEMA
Trakya
Ege adaları
Makedonya
Arnavutluk
valla net bilmiyorum ama muhtemelen 15 civarıdır
sağol canım.. çok yardımcı oldun.
anayasayı dediğin gibi son dk ezberleriyle gece yatmadan okuyarak halletmeye çalışıcam.
ölçme değerlendirmenin işlem boyutunu hallettim gibi..
benim takıldığım rehberlik ve prog.gel deki 2009 soruları oldu daha çok.. çok alakasız sorular var gibi geldi ama yapacak bir şey yok. elden geleni yapıp çıkmak lazım sanırım..
saçma sapan sorular hep olacak..
bu arada sözleşmeli mi kadorulu mu atandın?
sürekli soruyorum baydım galiba ama.. bilmiyorumkismile
fıstık senin branşında mı ingilizce?Ben de ilk defa girecem. matematik özürlüyüm resmen. ama tarih ve eğitim Bilimlerine çok güveniyorum. vatandaşlık çalışmadım hiç kitaBı görünce korkuyorum. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
o yöntem gerçekten işe yarıyo, ama dediğim gibi yavaş yavaş okuyup önemli kısımları belirlemeye başla yerimseniben
tamam canım önerilerini dikkate alıyorum.
iyi en zor kısmı halletmişsin zemuszemus rehberlik de ve program geliştirmede evet çok saçam sorular gelebilio, işte benim girdiğim yıl mesela öle rehberlik sorusu sormşlardı ki anca branşı olanlar cevaplayabilirdi yani bilmiyorumkismile o tarz sürprizlerle karşılaşmayın diye de bol bol farklı yayınevlerinin sorularını çözmenizi öneriyorum, en azından en saçma soruları da çözmüş olursun böylece :lepi:
yok hiç önemli değil, yardımım dokunur belki diye yazdım u topiğe zaten yerimseniben
ben kadrolu atandım :lepi:
ben çok fazla kitap aldım zaten.vaktim oldugunca çözüyorum bakalım.
rehberlik ve prog. gel. için bolca değişik soru görün, kalanı Allah'a emanet diyorsun yani..
ben de öyle düşünmüştüm.saçmalıkların tedavisi yok.
aslında benim sözleşmeli hakkında pek bilgim yok.sözleşmeliye tutarsa puan atanmamı tavsiye eder msin?
ben çevirmenlik yapıyorum,aklımda başka projeler vardı. onlar olmayacak gibi diye öğretmenlik ve çevirmenliği tartıp biçmeye başladım. öğretmenlik ağır geldi. 2008 mezunuyum ilk kez giriyorum.ve istanbul dışı yazmak istemiyorum.
o yüzden istanbul olsun varsın sözleşmeli farketmez deyip yazmalı mıyım? özlük hakları arasında çok fark var mı sözleşmeli ile kadorlunun?
bir de ayıp etmiş olmayacaksam , maaş durumu nasıl total olarak?
hoşgeldin..Herkese merhaba,
Yeni farkettim bu konuyu,
Ben de kpss ye çalışmaya çalışanlardanım akannehir
Mezun olurken hiç atanma gibi bi düşüncem yoktu,
O yüzden hiç kasmadan öylesine girdim sınava,
İlk kez geçen sene artık atanıp kendi mesleğimi yapmam gerektiğini iyice anladım,
Geçen sene sadece Eğitim çalıştım,meğer herşeyi unutmuşum,
Kötü bi sonuç geldi tabi anayasa yok,tarih coğrafya yarım yamalak,matematik zaten sıfır,
Hayır matematiği seviyorum ama birinin bana gösterip anlatması lazım,
Yoksa anlamaya çalış dur kitaptan nereye kadar,
Türkçe zaten tamam,ama geçen seneki paragrafları okuyacam diye gözlerim gitti yani,
Neydi o sorular,
Gelellim bu seneye,bu sene de gk gy halledeyim dedim,
Anayasa,tarih tamam,coğrafya bitmek üzere,ama burayı bırakıp da çalışamıyorum malesef...
:enbuyukkk:
Eğitime daha hiç bakmadım,hiçbişey hatırlamıyorum,bilmiyorumkismile
Niye İngilizce sormazlar ki bize,o zaman hepimiz 100leri çekeriz valla...
Şurda üç ay kalmış hala eğitim yok,çok sıkıyo bu eğitim yaa amannnn...bilmiyorumkismile
Yediiklimden çalışıyorum ben,soru bankası alcam ama hiç soru çözemiyorum...
Azminize hayranım sizin ...
hihoyyyt sözleşmeliyle kadro arasında öyle çok büyük farklar yok, sadece sözlemelilerin yer değiştirmesi biraz daha zor oluyo, örneğin eş durumu tayin isticen mesela, ,istediğin ilçede sözleşmeliye 3 okul açık oluyosa, kadroluyo 13 okul açık oluyo. il emri denen şey şu an kadrolularda var, ama işte yeni taslak kabul edilirse sözleşmelilere de il emri olucak sanırım, çok net bilmiyorum ama yine de. yani şu an en büyük zorluk yer değiştirmede gözüküyo sözleşmelilerde. maaş da 15 saat ders karşılığı 1300 küsür, 30 saate kadar da ek ders alabiliyosun eğer uygun olursa.
ben tepeden dereden bakınıyorum öyle..Where are you ladies?
Coğrafya yı bitirdim ben,artık en sıkıcı derse geçmek zorundayım,boshayallersmile
Eğitim bilimlerine yani......
Siz neler yapıyosunuz...?
Öğretmen adaylarına güzel haber
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) öğretmen adayları için kaldırılması amacıyla çalışma başlattı.
Çubukçu, Personel Genel Müdürlüğü ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışma kapsamında bakanlık kurmaylarıyla birlikte toplantı yaptı. Çubukçu’nun bu girişiminde, atama bekleyen öğretmen adaylarının ve öğretmen olmaya aday üniversitelilerin MEB’e gönderdiği “Beş yıl fakültelerde öğretmen olmak için eğitim görüyoruz. Üniversite sınavı için elenerek geldiğimiz ve başarıylamezun olduğumuz halde yine bir eleme sınavına tabi olmak istemiyoruz” mesajları etkili oldu.
KARARI BEKLİYORLAR
2008-2009 döneminde 250 bin öğretmen adayı KPSS’ye girdi. Yaklaşık 320 bin öğretmen adayı atama bekliyor. Yıl içinde yapılan atamaları yeterli bulmayan, bu nedenleMEB’i eleştiri vemesaj yağmuruna tutan öğretmen
adaylarının sesine Bakan Çubukçu kulak verdi. Çubukçu, bürokratlarıyla yaptığı toplantılar sonrası öğretmen adaylarının “KPSS istemiyoruz” isteklerine çözümiçin alternatif proje arayışına girdi. Çubukçu’nun, öğretmen adaylarının girdiği KPSS’nin kaldırılıp, yerine sınavsız geçiş ile puanlama sistemi getirilmesi üzerinde durduğu belirtiliyor.
EYLEM YAPTILAR
Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS nedeniyle atanmayan öğretmen adayları, yıllardır her türlü eyleme başvurdu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’deki “KPSS’yi kaldıracağız” sözünü hatırlattı.
163 BİN ÖĞRENCİ VAR
69 eğitim fakültesinden geçen yılın verilerine göre 38 bin 674 kişi mezun olurken, öğrenimgören öğrenci sayısı 163 bin 212. Öğretmenlik yapabilmeleri için formasyon eğitimi verilen fen edebiyat fakültelerinin sayısı da 89. Bu fakültelerde 2008-2009 öğretim yılında 166 bin 955 öğrenci okuyordu. 26 bin 123 öğrenci de mezun oldu. (Haberturk)
13.05.2010 1657
İnanamıyorum ALLAHım inşaALLAH gerçekleşir bu...bilmiyorumkismile
anladım cnm..
ben zaten istanbul dışı yazmıcam gibi .. ücret olarak da çok fark yok diyorlar. maaş için ek derslerle, rehberklık saatleriyle falan filan okul zamanı 2000i bulur dediler bana doğru mu?
hoşgeldin..
yediiklim hiç almadım. çeşit doru görme taraftarıyım. 10 tane denemesini indirdim netten. onlara bakıcam bir ara..
bana da eğitim bilim. sacma geliyor..
çok fazla şansa bakıyor sankı o sınav.. o yüzden gy-gk kısmına yoğunlaşmalı ama tembellik hat safhada bende..
tercih yapmadan önce yeni yayımlanan Atama yönetmeliğini incelemeni tavsiye ederim, artık istanbuldak biçok okul doğu görevinden sayılmıyomaaş olarak da kadrolu ve full ek ders olduğunda bile anca 1800e yaklaşıyo 2000 i kim kaybetmiş kii bize versinler akannehir yani öle 2000 gibi bi maaş yok, hatta gittiğin okulda öğretmen sayısı yeterliyse doğru düzgün ek ders bile alamıyosun, o yüzden sen ek derse güvenme. maaş = 1300 olarak bak olaya.
tercih yapmadan önce yeni yayımlanan Atama yönetmeliğini incelemeni tavsiye ederim, artık istanbuldak biçok okul doğu görevinden sayılmıyomaaş olarak da kadrolu ve full ek ders olduğunda bile anca 1800e yaklaşıyo 2000 i kim kaybetmiş kii bize versinler akannehir yani öle 2000 gibi bi maaş yok, hatta gittiğin okulda öğretmen sayısı yeterliyse doğru düzgün ek ders bile alamıyosun, o yüzden sen ek derse güvenme. maaş = 1300 olarak bak olaya.
Öğretmen adaylarına güzel haber
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) öğretmen adayları için kaldırılması amacıyla çalışma başlattı.
Çubukçu, Personel Genel Müdürlüğü ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü bünyesinde başlatılan çalışma kapsamında bakanlık kurmaylarıyla birlikte toplantı yaptı. Çubukçu’nun bu girişiminde, atama bekleyen öğretmen adaylarının ve öğretmen olmaya aday üniversitelilerin MEB’e gönderdiği “Beş yıl fakültelerde öğretmen olmak için eğitim görüyoruz. Üniversite sınavı için elenerek geldiğimiz ve başarıylamezun olduğumuz halde yine bir eleme sınavına tabi olmak istemiyoruz” mesajları etkili oldu.
KARARI BEKLİYORLAR
2008-2009 döneminde 250 bin öğretmen adayı KPSS’ye girdi. Yaklaşık 320 bin öğretmen adayı atama bekliyor. Yıl içinde yapılan atamaları yeterli bulmayan, bu nedenleMEB’i eleştiri vemesaj yağmuruna tutan öğretmen
adaylarının sesine Bakan Çubukçu kulak verdi. Çubukçu, bürokratlarıyla yaptığı toplantılar sonrası öğretmen adaylarının “KPSS istemiyoruz” isteklerine çözümiçin alternatif proje arayışına girdi. Çubukçu’nun, öğretmen adaylarının girdiği KPSS’nin kaldırılıp, yerine sınavsız geçiş ile puanlama sistemi getirilmesi üzerinde durduğu belirtiliyor.
EYLEM YAPTILAR
Üniversiteyi bitirdikten sonra KPSS nedeniyle atanmayan öğretmen adayları, yıllardır her türlü eyleme başvurdu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2002’deki “KPSS’yi kaldıracağız” sözünü hatırlattı.
163 BİN ÖĞRENCİ VAR
69 eğitim fakültesinden geçen yılın verilerine göre 38 bin 674 kişi mezun olurken, öğrenimgören öğrenci sayısı 163 bin 212. Öğretmenlik yapabilmeleri için formasyon eğitimi verilen fen edebiyat fakültelerinin sayısı da 89. Bu fakültelerde 2008-2009 öğretim yılında 166 bin 955 öğrenci okuyordu. 26 bin 123 öğrenci de mezun oldu. (Haberturk)
13.05.2010 1657
İnanamıyorum ALLAHım inşaALLAH gerçekleşir bu...bilmiyorumkismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?